pondělí 13. dubna 2020

LMW - kapitola 167


Kapitola 167 – Dělání potíží


Ling Xiao naklonil hlavu a spatřil v jeho rukách volskou kůži. Tento kousek se mu zdál velmi známý. Vypadalo to, že byl velmi podobný té neúplné mapě Nefritové duchovní jeskyně, co měl.

You XiaoMo kůži rozprostřel a podíval se na to. Byla tam vyznačená trasa, ale nebylo to jasné. A také tam nebylo naznačeno, k čemu to vedlo. Tuto mapu našel v Ye Danově magické brašně.

V té chvíli Ling Xiao vylovil další kousek kůže z hromady ukradených věcí. Bylo to to samé jako ten kus, co měl v ruce. Pokud by chtěl člověk trvat na detailech, lišilo se to velikostí.

Ta, co měl v ruce You XiaoMo, byla velká asi jako dvě dlaně. A ta v Ling Xiaových rukách byla velikosti A4. A byly na ní velmi jasně znázorněné terén a cesty. Uprostřed mapy byl symbol paláce. Zdálo se, že většina cest vedla k němu.

Když porovnali ty dvě mapy, bylo jasné, že ta, co měl Ling Xiao, byla lepší. You XiaoMo okamžitě odhodil mapu ve své ruce a přisunul se k Ling Xiaovi, aby tu mapu prostudovali spolu.

„Seniore Lingu, je v Rajské říši takové místo?” zeptal se You XiaoMo zvědavě.

„Rajská říše mívala pána. Že tu je palác, není nic divného.” Ling Xiao mapu otevřel a položil ji na zem. Když se na to dívali takhle, ta mapa byla velmi ucelená. Byla tam většina míst, kde byli, a pořád tam bylo spoustu míst, co neviděli.

Démoni se tak zevrubně připravili. Vypadalo to, že měli na Rajskou říši spadeno už dlouho. Anebo to všechno možná připravili proto, aby se vypořádali s učedníky hlavních sekt. Většina magických bylin jim přece jenom nebyla k užitku. Mohli využít jenom démonická zvířata.

You XiaoMo ty mapy chvilku porovnával a zjistil, že i když byla Ye Danova mapa malá, jejím cílem byl také palác. Ačkoli se k němu šlo jinou cestou.

„Seniore Lingu, myslíš si, že obě vedou k tomuto paláci? Tu mapu měla sekta QingCheng, takže by ji měla mít i sekta TianXin, ne?” You XiaoMo o tom popřemýšlel a najednou se podíval po Ling Xiaovi.

Ale Ling Xiao tuto mapu nedostal. A navíc je starší Shi poslal naprosto opačným směrem, než byl palác. Zdálo se, že ho naschvál poslal dál a dál od paláce, takže bylo jasné, co měl v úmyslu.

Ling Xiao se ušklíbl. „Neříct mi ani o tak důležité věci. Vypadá to, že si na mě Tang Fan dává dlouho pozor. No nic. Pojďme se tam porozhlédnout. Co to je za tajemství skryté v tom paláci, že upoutalo pozornost všech hlavních sekt?”

You XiaoMo okamžitě přikývl v potměšilé radosti.

Také se tam chtěl jít podívat, ale nespěchal.

Zrovna teď byli v Nefritové duchovní jeskyni. Odtud jim bude trvat přinejmenším půl dne, než se tam dostanou. Navíc po cestě narazí na všechny možné magické byliny nebo démonická zvířata. Jak budou místy kopat, taky to nějaký čas zabere. Nakonec jim to bude pravděpodobně trvat něco přes den.

Co se týkalo ostatních, jejich situace byla pravděpodobně stejná jako jejich. A navíc možná nemuseli mít tak jasnou mapu.

Poté se You XiaoMo a Ling Xiao společně probírali těmi uzmutými věcmi a nakonec si tu válečnou kořist rozdělili.

Dohromady měli celkem sedm nebo osm technik bojového umění, ale jelikož pocházely od stejné síly, bylo tam pár kopií stejné techniky. Xing ShiYiova technika bojového umění byla naštěstí středního řádu a vysoké jakosti. Zdálo se, že to byla technika, co trénovali ústřední učedníci sekty XingLuo. Ale jelikož ta technika měla celkem temnou povahu, co by lidé mohli považovat za nečistou cestu, dala se akorát uložit nebo prodat.

Co se týkalo démonů, jejich techniky bojového umění se předávaly z generace na generaci, takže neměli žádný konkrétní svazek technik bojového umění.

Dál tu byly magické pilulky. Bylo tu sedm pilulek středního řádu a více než pět set pilulek nízkého řádu. Polovinu z toho získali z magických brašen těch dvou mágů. Byla škoda, že se Ling Xiaovi nelíbily, a tak je You XiaoMo mohl akorát schovat a později najít způsob, jak je prodat.

A jako poslední magické byliny. Velké sekty byly něco jiného, neboť měly celkem významný majetek. Navíc lidé jako Xing ShiYi narazili na dobré magické byliny. Bylo tam pár rostlinek magických bylin středního řádu, které You XiaoMo neměl. A jejich kvalita navíc nebyla nízká. Byla škoda, že v magických brašnách neměli ani stonek magické byliny 7. řádu.

Než skončili s rozdělováním a ukládáním věcí, uplynuly dvě hodiny.

You XiaoMo vložil všechny magické brašny do jedné a pak ji předal Ling Xiaovi.

Ling Xiao si tu magickou brašnu vzal a usmál se tak moc, až se mu oči proměnily na dva srpky. Máchnutím ruky tu magickou brašnu velmi silně vrhl. Pouhým okem bylo vidět, jak ta magická brašna stoupala vzduchem, ale jenom chvilku. Velmi rychle jim zmizela ze zorného pole. Kdo ví, kam odletěla.

„Divné, proč se PiQiu ještě nevrátil?” Jak You XiaoMo sledoval tu magickou brašnu zmizet, konečně si uvědomil, že smluvená doba už dávno minula.

„Možná se příliš oddal radosti z hraní.” Zdálo se, že Ling Xiao na něco pomyslel, a koutky úst se mu pobaveně zvedly.

„Hraní?” You XiaoMo to nechápal.

„Aristokratičtí vlci jsou známí svou schopností boje. Navíc boj je nejrychlejší způsob, jak si zvýšit level. Byl jsi ochotný ho pustit ven až po tak dlouhé době, takže si samozřejmě musí 'hrát', až dokud nebude spokojený. Teprve pak se vrátí,” řekl Ling Xiao spokojeně a položil si hlavu na paži.

You XiaoMo nic neřekl.

Zdálo se, že to hraní, o kterém mluvil, byl boj. Věděl, že Aristokratičtí vlci měli v povaze milovat boj, ale nevěděl, že si bojem i zvyšovali úroveň.

You XiaoMo se bezmocně zeptal: „Tak kdy si myslíš, že se vrátí?”

Ling Xiao o tom chvilku přemýšlel a pak se smíchem řekl: „Počkej, až se přenese přes to svoje vzrušení. Pak si možná vzpomene na tvoje instrukce.”

You XiaoMo to okamžitě pocítil jako úder, ale brzy ho něco napadlo. „Jelikož jsi to už věděl, proč jsi předtím něco neřekl?”

„Proč bych měl něco říkat?” Ling Xiao se po něm podivně podíval. „Tvůj PiQiu by měl mít nějaký ten trénink. Copak není Rajská říše ta nejlepší příležitost? Navíc pokud by příliš dlouho netrénoval, nakonec by byl možná slabší než normální démonická zvířata 8. řádu. Jsi ochotný spatřit, jak se z mocného Aristokratického vlka stane hrouda masa k ničemu?”

You XiaoMo o tom sekundu přemýšlel. Hrouda masa k ničemu. Jak tlustý by velký PiQiu nakonec byl? Něco takového nebylo ve 21. století na Zemi nic neobvyklého. Často takové případy viděl v televizi nebo na webu.

Znechuceně se otřásl. Pokud by PiQiu vážně skončil takhle, pravděpodobně by kvůli provinilosti musel spáchat sebevraždu. Ale byl zvědavý. Jak Ling Xiao přišel na ten výraz?

You XiaoMo se pokradmu podíval po Ling Xiaovi. Ten vůbec nereagoval, jenom řekl: „Dobrá. Prostě počkáme dvě hodiny.”

A tak čekali dvě hodiny.

Během té doby You XiaoMo celkem párkrát vyhlédl ven, až uplynuly celé dvě hodiny. Když tentokrát natáhl krk, aby se podíval ven, konečně zahlédl zvíře. Až na to, že toto zvíře se nezdálo jako bílý PiQiu. Spíš to byl velmi krvavý PiQiu.

You XiaoMo šokovaně vyběhl ven. „PiQiu, proč jsi skončil takhle?”

Zdálo se, že PiQiu věděl, že udělal něco špatného, a zakňučel. S hanbou se odvrátil, neodvažoval se na něj podívat, ani se k němu přiblížit.

Ani You XiaoMo se k němu neodvažoval přiblížit. Ten krvavý pach byl příliš silný, skoro kvůli tomu omdlel.

Ling Xiao vyšel zpoza něj a s potěšením se na PiQiua díval. Celkem kritickým tónem řekl: „To není špatné, to není špatné. Poprvé venku a ulovil jsi toho tolik. Tvůj výkon není na nováčka špatný. Ale pořád tomu něco chybí. Nejenom že jsi pokrytý špínou, ale vlastně jsi zraněný!”

„PiQiu je zraněný?” vykřikl You XiaoMo poplašeně a okamžitě zapomněl na veškerou tu krev. Rychle přišel k němu a řádně si ho znovu prohlédl. Nakonec objevil sečnou ránu za jeho pravou zadní nohou.

Když You XiaoMo spatřil tu sečnou ránu, zalapal po dechu.

Tato rána byla až příliš velká. Kdo ví, co ji způsobilo, že to vedlo k tak velkému zranění. Ta rána byla 4 centimetry hluboká. Skoro bylo vidět bílé kosti a neustále z toho vytékala čerstvá krev. Ale kdyby si ho pořádně neprohlédl, přehlédl by to. Kdo po něm chtěl, aby byl zkrvavený od hlavy až k patě, stačila chvilička nepozornosti a přehlédl by to.

V tom momentu paniky ho chtěl You XiaoMo okamžitě poslat zpět do dimenze.

Ling Xiao po jeho boku mu položil ruku na rameno, aby ho zastavil. „Počkej chvilku, jdou sem lidi.”

Jen co to řekl, z dálky bylo slyšet pronikavý hluk. Ten zvuk se čím dál tím víc přibližoval. Byl to zvuk létajících mečů, co svištěly vzduchem. Evidentně se blížilo hodně lidí. Byla slyšet směsice rozzuřených hlasů.

Jelikož měl You XiaoMo brzy postoupit na mága 4. řádu, uvědomění jeho duše bylo silnější a silnější. Už zdaleka slyšel, co ty hlasy říkaly. Většina z toho bylo: „Kam utekl?”, „Rychle ho pronásledujte, nenechte ho utéct.” A tak dále. Ačkoli nijak zvlášť nezmínili, kdo to byl, You XiaoMo dokázal odhadnout, že mysleli PiQiua.

Brzy poté se jim v dohledu objevila skupina lidí.

Jeden po druhém naparovačně sestoupili z nebe. Byli odění podle módy, jako kdyby se báli, že by ostatní nevěděli, že měli velkou podporu.

You XiaoMo se podíval pořádně a oči mu skoro vypadly z důlků.

Ty lidi před sebou poznával. Ti lidé měli mířit jihozápadním směrem, bylo to Lei Ju a doprovod. Proč skončili tady?
--------------------------------------------


~ Něco mi říká, že v jedné z příštích kapitol prořídnou i řady sekty TianXin, Ling Xiao by si přece nenechal ujít příležitost zabít pár dalších lidí, aby YXM zvedl odolnost, ne? ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Lepší než předchozí dva díly. Už se těším na pokračování. Děkuji za překlad. Tak si říkám zda kromě nich dvou se z rajské říše někdo vrátí 😂😂😂

    OdpovědětVymazat