čtvrtek 9. dubna 2020

LMW - kapitola 166


Kapitola 166 – Neočekávaný zisk


Ling Xiao předstoupil před Xing ShiYiho a ostatní. Kdyby měl v ruce vějíř a kdyby ho s cvaknutím otevřel, pravděpodobně by vypadal jako pohledný a uhlazený elegantní princ. Škoda že žádný vějíř neměl. Ale co měl, bylo srdce připravené „umlčet svědky”.

„Považujte se za šťastné!” Jak se na ně Ling Xiao podíval, rozzářil se.

Ta slova nebyla řeč šílence. Když zabíjel, obvykle rád používal různé odlišné metody. Lidi, co zabil, někdy skončili bez paží nebo s chybějícíma nohama. Někdy jim zmizela půlka hlavy a podobně, jako se to stalo posledně na zelených plání. Ale to byl jeden z těch pár případů, kdy byl tak násilný.

Ale neexistovalo nic jako nejnásilnější, vždycky bylo jen násilnější!

Ještě teprve musel zapříčinit vskutku krvavou scénu. Ale tentokrát s You XiaoMoem vážně soucítil. A proto neměl v úmyslu to dělat moc krvavé. Hodlal se přinutit nechat jim těla nedotčená.

„Vskutku máme štěstí. Ale tobě došlo, protože brzy budeš mrtvý.” Xing ShiYi máchl svým velkým mečem a zíral přímo na něj. Ale v duchu cítil nepatrnou nitku nervozity.

Tento pocit ještě nikdy předtím neměl. Když si pomyslel, že takovou předtuchu zakusí, když čelil kultivátorovi řádu Hvězdy. Xing ShiYi měl pocit, že to bylo proto, že byl přehnaně vzrušený, a proto měl takové pocity. Pokud Lin Xiaa zabije, všechno bude v pořádku.

„Xing ShiYi, proč tam pořád stojíš? Honem to udělej!” zakřičel najednou muž v černé róbě za Xing ShiYiem hlubokým hlasem. V jeho tónu byla znát nervozita.

Xing ShiYimu zacukalo v obočí. Tělo se mu začalo velkou rychlostí točit. Najednou jeho tělo zmizelo a o sekundu později se znovu objevil před Ling Xiaoem. Velký meč v ruce měl stále pošpiněný krví. Rychlostí, kvůli které srdce tlouklo jako splašené, jím máchl dolů směrem k vršku Ling Xiaovy hlavy.

Jeho síla byla v řádu Hvězdy sedmi hvězd, byl nad „Lin Xiaoem” celých pět úrovní. Při takovém rozdílu věřil, že „Lin Xiao” prostě nedokáže zareagovat. A tak měl v úmyslu ho připravit o život.

Ale když ten velký meč zasáhl „Lin Xiaovo” tělo, zrovna když bylo Xing ShiYimu na tváři vidět trochu té škodolibé radosti, „Lin Xiaovo” tělo zmizelo. Byl to přetrvávající paobraz?

Xing ShiYiův výraz se ihned změnil. Než se mohl vůbec pohnout, do břicha mu narazila dlaň. Zdálo se, že na té dlani na sekundu problýskly plameny a pak rychle zmizely. Xing ShiYi měl oči doširoka rozevřené hrůzou. Zdálo se, že naprosto ztuhl v čase, a už nijak nereagoval.

Ling Xiaovo tělo se zmaterializovalo, jak stáhl ruku, kterou ho udeřil do břicha. Prstem ho šťouchl do čela a Xing ShiYiovo tyčící se tělo okamžitě spadlo na znak.

Nikdo nevěděl, co se vlastně stalo, ale zdálo se, že Xing ShiYi prohrál.

Lidé s nízkou kultivací to přirozeně nedokázali říct, ale těch pět mužů v černých róbách vědělo, že Xing ShiYi byl mrtvý.

Na začátku měl velmi silnou vitalitu. Ale zdálo se, že „Lin Xiao” něco udělal a jeho vitalita okamžitě zeslábla. A i jeho duševní síla v mžiku vyschla.

Zakrytá tvář vůdce černých rób byla nesmírně šokovaná.

Informace o „Lin Xiaově” úrovni se neshodovaly. To hlášení jasně tvrdilo, že „Lin Xiao” byl kultivátor řádu Hvězdy dvou hvězd. Ale jak mohl kultivátor řádu Hvězdy dvou hvězd okamžitě a při prvním styku zabít kultivátora řádu Hvězdy sedm hvězd? Bylo velmi jasné, že „Lin Xiao” prostě nebyl bojovníkem řádu Hvězdy dvou hvězd. Všechny oklamal.

Ten muž v černé róbě si najednou vzpomněl, co to zrovna řekl o tom tajemství. Tajemství, co odhalili? Mohlo to být tak, že mluvil o své kultivaci?

Ale to také nebylo správně. „Lin Xiao” předtím neudělal žádný tah. V podstatě o jeho skutečné síle nic nevěděli. Nebo to možná bylo tím, že tam byl z nějakého jiného důvodu, a bál se, že ho odhalí, a tak chtěl svědky umlčet?

Ať dělal muž v černé róbě, co chtěl, nedokázal vymyslet, co si Ling Xiao myslel.

Samozřejmě neměl ponětí, že všechno, o čem přemýšlel, bylo špatně kromě té poslední části „umlčet svědky”. Ta dvě slova byla správně.

Ale co mu vážně nedávalo smysl bylo to, že Rajská říše měla omezení kultivační úrovně. A na základě toho, jak zabil Xing ShiYiho nemohl být v řádu Hvězdy a níže. Jak mohl s tímto řádem vstoupit do Rajské říše?

Jelikož to nedokázal vymyslet, mohli akorát utéct, protože byl na stejné úrovni kultivace jako Xing ShiYi. Také byl v řádu Hvězdy sedm hvězd a dokonce i Xing ShiYi byl mrtvý. Jak jinak by skončil on?

„Ústup!” Muž v černé róbě vyštěkl jedno slovo a začal ustupovat jako první.

Ostatní čtyři muži v černých róbách také přemýšleli jako on. Jelikož teď neměli jak „Lin Xiaa” porazit, měli by nejdřív ustoupit a pak si v budoucnu najít příležitost, jak se s „Lin Xiaoem” vypořádat.

Co se týkalo učedníků ze sekty XingLuo, poté, co se stali svědkem zabití Xing ShiYiho, byli všichni jako ve snách. Teprve když zaslechli rozkaz muže v černé róbě k ústupu, konečně zareagovali a okamžitě začali prchat.

Ling Xiao viděl, že měli ještě trochu rozumu, aby se rozptýlili. Ale on je okamžitě nepronásledoval. Místo toho stál na místě s prohnaným úsměvem. Kdyby se už nepřipravil, proč by se tak nestoudně ukázal? Byli příliš naivní!

Za pár chvil se naivní muži v černých róbách a učedníci ze sekty XingLuo vrátili na stejné místo. Když spatřili jeden druhého, na jejich tvářích byl evidentní šok. Jak mohli po tak dlouhém úprku skončit na stejném místě?

Muž v černé róbě ostře zvedl hlavu a spatřil, že nedaleko od nich stál Ling Xiao. Jak se na ně díval, zářivě se usmíval. Zdálo se, že věděl, že se vrátí. A stál na stejném místě, prostě neudělal ani jediný krok.

Takovýto fenomén musela být iluze. Jedině iluze mohla vytvořit tak obrovský efekt. Bylo jasné, že tento „Lin Xiao” už na tomto místě předem vztyčil iluzorní bariéru. Jak to dokázal?

Příliš mnoho otázek. Muž v černé róbě najednou na něco pomyslel. Oči se mu najednou rozšířily a on drsně řekl: „Ty nejsi Lin Xiao!”

Dopadlo to tak, že toto bylo to tajemství, o kterém mluvil.

Ling Xiao pokrčil rameny, jako kdyby se s tím nedalo nic dělat. Se smíchem řekl: „Jelikož jste na mě přišli, je to nevyhnutelné. Teď nemůžu předstírat, že jsem vás neviděl.”

Bez ohledu na to, jak byl obyčejný člověk nadaný, za pouhých třicet let se z něj nemohl stát tak nestoudně mocný bojovník. Navíc se jeho chování neshodovalo s předešlými hlášeními. To stačilo na to, aby si potvrdili, že to není skutečný Lin Xiao.

Jak o tom muž v černé róbě přemýšlel, cítil, jak mu tělo ochladlo.

Někdo schopný překonat omezení Rajské říše. Buď měl nějakou zvláštní metodu, nebo měl ještě vyšší sílu než majitel Rajské říše.

„Všichni máte vážně smůlu. Jelikož už znáte moje tajemství, budete muset dneska a přímo tady zemřít!” prohlásil Ling Xiao nonšalantně. Za sekundu už se zase usmíval. „Ale nemusíte se bát. Nikomu neřeknu o spiknutí mezi sektou XingLuo a démony. Takže... všichni můžete umřít v míru!”

S ohledem na You XiaoMoa nechal jejich těla v jednom kuse. Ale při pohledu na celou tu pláň pokrytou těly to vážně mělo vliv na něčí apetit. Ale You XiaoMo už neměl co vyzvracet.

You XiaoMo pochmurně odvrátil zrak, nechtěl se dívat na Ling Xiaa, co se oslnivě usmíval, zatímco stál uprostřed těch mrtvol. Zjistil, že Ling Xiao měl možná pravdu. Nastane den, kdy na tuhle věc s mrtvými lidmi bude velmi zvyklý. Totiž pokud Ling Xiao bude dál takhle zabíjet lidi před ním.

„Juniore, jak jsi na tom? Už jsi na to zvyklý?” Ling Xiao přešel k němu a sundal ho z liján. Vesele mu rukávem otřel koutky úst. Nebyl na to zvyklý. Pro bůh, nemyslíš si, že to je příliš extrémní?

You XiaoMo měl tvář stále napjatou. Pak se pochmurně a bezmocně podíval po Ling Xiaovi. Skutečností bylo, že by byl doopravdy radši čistým a nevinným!

Jelikož měl You XiaoMo pocit, že veškerá ta těla, co pokrývala zem, byla příliš hrůzná, odmítal sejít na zem. Ling Xiao neměl na výběr a musel vlastníma rukama sebrat magické brašny mužů v černých róbách a učedníků ze sekty XingLuo.

Ale když je zabíjel, omylem roztrhl dvě magické brašny. Věci uvnitř vypadly ven a byly z větší části potřísněné krví. Naštěstí to nebylo nic moc, a tak to Ling Xiao nesebral. Nakonec sklidil patnáct magických brašen, z čehož pět bylo od mužů v černých róbách.

Když už byla řeč o náhodách, sekta XingLuo a muži v černých róbách sem také přišli kvůli Lopatkové bylině. Ale měli jiný motiv. Oni měli spadeno na Skryté lopatkové páchnoucí brouky, co se dali najít nedaleko Lopatkových bylin.

Člověk si musel akorát přečíst svitky o démonických zvířatech, aby věděl, že kde byla Lopatková bylina, tam byli také Skrytí páchnoucí brouci. Ale kde byli Skrytí páchnoucí brouci, nemusely být nutně Lopatkové byliny.

Než ty Lopatkové byliny našli, You XiaoMovy dva Skrytí páchnoucí brouci už vletěli přímo do hromady Lopatkových bylin a vesele jedli. Za krátkou chviličku si nacpali bříška, až je měla naprosto kulatá.

Ale v té hromadě Lopatkových bylin nebyl jen jeho pár Skrytých páchnoucích brouků. Nedaleko bylo celkem dost jiných. To akorát, že ne všichni se ukázali. Jelikož už se You XiaoMo se svými brouky provázal, jen co se tam dostal, naprosto přesně věděl, které jsou jeho.

Když ten pár Skrytých páchnoucích brouků uložil zpět do své dimenze, You XiaoMo začal vykopávat Lopatkové byliny. Jelikož měl párek Skrytých páchnoucích brouků, ostatní Páchnoucí brouci na něj během kopání nezaútočili.

Zvířata stejného druhu byla vůči sobě velmi citlivá. O to víc, když démonická zvířata 6. řádu byla většinou ta, co dosáhla osvícení.

Lopatková bylina tu už rostla mnoho let. A navíc většina z nich už dozrála. Většina lidí by si vybrala zralé byliny. Ale You XiaoMo to neudělal. Vykopal jenom deset rostlin Lopatkových bylin, co byly téměř zralé. Také sebral zhruba stovku semínek, co spadly na zem. Měl vážně velké štěstí. Ta semínka vypadla nedávno, takže hodně z nich bylo ještě stále kvalitních.

Za nějakou dobu ty Lopatkové byliny nebo spadlá semínka vyraší a vyrostou. Nakonec nahradí ten trs Lopatkových bylin, co brouci naprosto snědli.

You XiaoMo nebyl sobecký, takže nasbíral asi jenom stovku semínek.

„Seniore Lingu, proč má sekta XingLuo a démoni spadeno na Skryté páchnoucí brouky?” zeptal se You XiaoMo zvědavě.

Ling Xiao se opíral o lijány. Poklidně řekl: „Většina lidí, co se zaměří na Skryté lopatkové páchnoucí brouky má určitě spadeno na Zlatokřídlý hmyz, co se třikrát vyvine. To je skutečná hodnota Páchnoucích brouků.”

You XiaoMo o tom chvíli uvažoval. „Ale aby se Páchnoucí brouk třikrát vyvinul, vyžaduje to hodně Lopatkových bylin. A navíc není zaručený úspěch. To se nebojí, že selžou?”

„Kdo ví, co mají v plánu!” řekl Ling Xiao bez zájmu. „Už jsi skončil s výběrem? Pojďme hned pryč. Pach krve sem brzy přiláká ostatní kultivátory a démonická zvířata.”

„Skončil jsem.” You XiaoMo přikývl, zatímco poslal poslední semínka do své dimenze.

Ling Xiao k němu přišel a vzal ho do náručí. You XiaoMo se vůbec nevzpíral, protože už na to byl velmi zvyklý. Toto byla největší nevýhoda bytí mágem. Pokud po boku neměli žádné démonické zvíře, bylo velmi nepraktické se přesouvat.

Zanedlouho poté, co ti dva odešli, dorazila skupina démonických zvířat, co přilákal silný pach krve, přesně jak Ling Xiao řekl. Byla to démonická zvířata nízkého a středního řádu. Neosvícená zvířata začala instinktivně požírat těla na zemi. Než to sem přilákalo skupinu kultivátorů, tváře a těla už byla dávno rozkousaná k nepoznání. Jen matně se dalo určit, že byli ze sekty XingLuo.

Uplynula teprve polovina doby, na které se domluvili s PiQiuem, ale Ling Xiao zanesl You XiaoMoa přímo na smluvené místo. Pak si tam našli izolované místo, kde se mohli skrýt.

Zatímco ostatní lidé sbírali magické byliny a démonická zvířata, You XiaoMo sbíral magické brašny ostatních lidí. On a Ling Xiao zrovna rozdělovali svou kořist.

Jelikož magické brašny sekty XingLuo a sekty QingCheng byly označené, You XiaoMo nejprve vytáhl všechno ven a pak ty magické brašny zahodil. Přece jenom měl dimenzi, kam mohl věci uložit.

Co se týkalo magických brašen od pěti démonů, když se Ling Xiao přesvědčil, že nebyly označené a že na nich nebylo nic zvláštního, daly se bez starostí použít, ale...

You XiaoMovi se to nelíbilo. Když přišlo na magické brašny těch lidožravých démonů, neměl o ně nejmenší zájem.

Narazili na dvanáct učedníků ze sekty XingLuo, ale získali jenom deset magických brašen, protože Ling Xiao dvě roztrhl. Naštěstí to byli všichni kultivátoři. Ale věci v magických brašnách pěti mužů v černých róbách ho překvapily. Zdálo se, jako kdyby tam nebylo nic k užitku. A nejenom to, obsah byl celkem ubohý.

Ling Xiao slyšel, jak si stěžoval, a nezávazně řekl: „Kultivační metody démonů nejsou úplně stejné jako metody kultivátorů. Maso mají celkem statné. Proto se při kultivaci soustředí na tělo.”

You XiaoMo vykřikl „ach”. Najednou v té hromadě ukradeného zboží koutkem oka něco zahlédl. Zvedl to a řekl: „Co je tohle?”
--------------------------------------------


~ Dovoluji si zdůraznit, že takto tu kapitolu zakončila autorka a ne já... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Moc, moc děkuji za překlad. Strašně se těším na další díl. Jsi super, že to pro nás prekládáš.

    OdpovědětVymazat