čtvrtek 23. dubna 2020

LMW - kapitola 170


Kapitola 170 – Zbabělec


Černý leopard byl démonické zvíře středního řádu. Ale Černý leopard nebyl jako obyčejná démonická zvířata středního řádu, protože existovaly tři různé druhy. A to Černý leopard kamenného plamene, Modrooký leopard a Zlatočerný leopard.

A ten s největším potenciálem byl Zlatočerný leopard. Podle legendy byl právě Zlatočerný leopard ten, co se s největší pravděpodobností vymaní omezení svého rodokmenu a stane se démonickým zvířetem 9. řádu. To proto, že byli stejní jako Aristokratičtí vlci, oboje to byla démonická zvířata 8. řádu. Pokud se nepoužila zvláštní metoda, většina démonických zvířat 8. řádu nemohla ještě víc povýšit.

Lei Ju řekl, že to démonické zvíře 6. řádu nebylo nic jiného než Zlatočerný leopard s výjimečně nádhernýma zlatýma očima. Oči měl jako drahokamy, zářily z nich oslňující paprsky světla a také měl výjimečně krásnou srst, co byla černočerná a vypadala, jako kdyby se leskla.

Zlatočerný leopard měl větší cenu než Aristokratický vlk. Nebylo divu, že byl Lei Ju tak vzrušený. Pokud by se dokázal provázat s tímto Černým leopardem, až se vrátí do sekty TianXin, velmistr na něj bude nahlížet velmi příznivě. Také by získal lepší tvář.

Ale problematické na tom bylo, že kultivace tohoto Zlatočerného leoparda byla na samém vrcholu kultivace odborníka v řádu Hvězdy sedm hvězd. Při pohledu na kolísání v jeho magické energii se zdálo, že brzy prolomí.

Pokud se mu úspěšně podaří prolomit, bude to pro ně stále velmi nebezpečné, i když to bude nově povýšené démonické zvíře 7. řádu, co si ještě neustálilo moc. Bojovník řádu Hvězdy se každopádně nemohl rovnat démonickému zvířeti 7. řádu.

Zlatočerný leopard si nebyl vědom jejich příchodu. Lei Ju se ho také neodvažoval poplašit, a tak když ho objevil, rychle běžel zpět. A jal se diskutovat s ostatními, jak se s ním vypořádat.

Starší Wang chvíli přemýšlel, než promluvil: „Vypadá to, že můžeme akorát někoho poslat, aby toho Zlatočerného leoparda vylákal. Zbytek bude čekat v záloze a když si toho leopard nebude vědom, začneme s překvapivým útokem.”

Když starší Wang mluvil o tom, že někoho pošlou, aby to démonické zvíře vylákal, potají se po všech podíval a na chviličku se pohledem zastavil na Ling Xiaovi. Ačkoli to byla jenom chvilička, Ling Xiao si toho stejně všiml. Kvůli čemuž na okamžik pozvedl koutky úst.

I Lei Ju se skrytě podíval po Ling Xiaovi. „Takže starší Wangu, koho bychom podle tebe měli poslat?”

Starší Wang se na všechny podíval a chvíli váhal, než řekl: „Vlastně by bylo nejlepší, pokud půjdu já. Ale já a Černý leopard máme skoro stejnou sílu. Pokud mi dáte dostatek času, věřím si, že jsem schopný ho vážně zranit. Takhle zaplatíme minimální cenu a stejně ho chytíme. A proto bychom toho člověka, co ho vyláká, měli vybrat z vás tří. Kdo z vás si věří, že dokáže uniknout drápům Černého leoparda 6. řádu?”

Starší Wang se nemýlil. Černý leopard neměl slabou obranu. I když by spojili své síly, možná by to nestačilo na to, aby Černého leoparda vážně zranili. A proto bude nejlepší, když to nechají na něm.

Ale pokud na to půjdou takhle, člověk, co bude Černého leoparda lákat, bude v nesmírném nebezpečí.

Aniž by Lei Ju čekal, až Ling Xiao promluví, podíval se na něj a řekl: „Seniore Line, Zlatočerný leopard stráží jeskyni, takže by tam měla být magická bylina 6. řádu. Vy dva chcete magické byliny. A my chceme démonické zvíře. Ale nicméně stejně musíš odvést svůj díl práce. Co kdybychom vylákání démonického zvířete nechali na tobě?”

Po těch slovech se k němu přesunulo několik párů očí.

Tang YunQi nespokojeně promluvila: „Bratr Xiao není ten, co chce magické byliny. Proč by měl kvůli tomu riskovat?”

Jak to řekla, naschvál se podívala po You XiaoMovi, jako kdyby chtěla říct: „To ty chceš tu magickou bylinu. Proč ti ji bratr Xiao musí donést? Proč si pro ni nezajdeš sám?”

You XiaoMo si promnul nos, byl příliš líný na to, aby na její slova nějak reagoval.

Ling Xiao se bezvýrazně po všech podíval a pak bezmocně řekl: „Junior Lei má pravdu. Takže to vylákání prostě nechte na mě.”

Jak Lei Ju zaslechl ta slova, z očí mu unikl zastřený pohled blaženosti spolu s paprsky zlého úmyslu. Velmi si přál, aby Ling Xiao zemřel pod drápy Černého leoparda.

Tang YunQi nečekala, že senior Xiao bude souhlasit. Rozhněvaně si dupla nožkou a využila příležitosti, kdy se nikdo nedíval, aby You XiaoMovi věnovala nenávistný pohled. Všechno to bylo kvůli tomuhle klukovi!

Co se týkalo člověka, kterého všichni ostatní přehlíželi, Jiang Liua, jeho výraz nebyl ani veselý, ani smutný. To akorát, že když se podíval na You XiaoMoa, byl v tom náznak závisti. Věděl, že nemělo smysl, aby byl vzrušený. Bylo mu nesmírně jasné, že ten Černý leopard nebude jeho.

Když všichni zaujali své pozice, starší Wang dal Ling Xiaovi očima signál.

Ling Xiaovi to přišlo velmi zábavné. Pak vešel do jeskyně. Říkalo se, že poslušní lidé byli podezřelí.

Samozřejmě ho nepodezírali starší Wang a ostatní. Místo toho to byl člověk, co Ling Xiaa chápal ze všech nejvíc, You XiaoMo.

Už když slyšel, jak Ling Xiao souhlasil, že Černého leoparda vyláká, mu to bylo podezřelé. Jak by tento pán mohl poslouchat ostatní? Vážně by Lei Juovi dovolil, aby na něj svalil tak nebezpečný úkol? Ačkoli měl Ling Xiao mnohem větší sílu než Černý leopard, nebyl ten typ, co by kdy souhlasil s něčím nevýhodným.

A tak měl You XiaoMo pocit, že se v té jeskyně určitě něco stane.

Zrovna když You XiaoMo vykukoval k jeskyni, ozval se ohlušující zuřivý řev. Zdálo se, že ten hluk otřásl dokonce i devátým nebem, byl to prostý, sonický výbuch. Skoro mu to poškodilo ušní bubínky, ale naštěstí se mu podařilo použít duševní sílu, aby si je včas ochránil.

Za pár sekund z jeskyně vyletěl Ling Xiao, kterého okamžitě následovalo černé démonické zvíře se zlatýma očima. Zdálo se, že mu ta černá srst vzpřímeně stála, zlaté oči měl plné vražednosti a měl je upřené na Ling Xiaa, jako kdyby se k němu měl co nevidět přihnat a rozsápat ho.

Ling Xiao se nijak nezdržoval a okamžitě ho vedl tam, kde v záloze čekali starší Wang a ostatní.

Podle plánu měl starší Wang použít svůj nejmocnější smrtonosný tah, jen co Ling Xiao vylákal Černého leoparda ven. A pak v případě, že by se stalo něco nečekaného, by Lei Ju a druhý starší začali s vlastním útokem v pokusu toho Černého leoparda skolit co možná nejdřív.

Ale nebylo jasné, jestli to bylo kvůli tomu, že ten Černý leopard byl až příliš mazaný nebo že starší Wang a ostatní byli až příliš prostoduší.

Starší Wang zhmotnil třetinu své duchovní energie do svého smrtonosného tahu, ale Černý leopard to vycítil. Černý leopard měl tělo zhruba stejně velké jako Aristokratický vlk, a tak se tomu ve vzduchu mrštně vyhnul. Smrtonosný tah, co pozbyl svůj cíl, okamžitě narazil do stěny hory, takže celé jedno úbočí vybuchlo a odhalilo obrovskou průrvu.

Druhého staršího to omráčilo a rapidně uvolňoval útoky. Ale člověk, co měl útočit spolu s ním, stál bez pohybu. Okamžitě zuřivě zakřičel: „Lei Ju, na co čekáš?! Proč neútočíš?!”

Zdálo se, že teprve pak se Lei Ju vzpamatoval. V nekoordinovaném zmatku útočili na Černého leoparda, ale jak by v takovém spěchu mohli sladit své pohyby? Dvakrát za sebou jejich útoky minuly cíl.

Černý leopard se choval, jako kdyby snědl Nadpřirozenou magickou pilulku. Čelil třem bojovníkům řádu Hvězdy, a přesto se zdálo, že vůbec nebyl v nevýhodě. Svým nesmírně mrštným tělem se vyhýbal útokům těch tří, dokonce čas od času pálil protiútoky.

Ling Xiaa stranou přehlížel. Pravděpodobně to bylo tím, že mu pozornost strhávaly útoky těch tří lidí. Čas od času leopard zuřivě zavrčel, jak útočil na Lei Jua a ostatní.

Lei Ju byl tak frustrovaný, že měl oči zrudlé vzteky. Proč neútočil na Ling Xiaa a místo toho neustále útočil na ně?

Nedokázal na to přijít bez ohledu na to, jak moc o tom přemýšlel. Byla škoda, že měl sílu jen na šesti hvězdách, tedy menší než Černý leopard. Jeho útoky ho ani neškrábly. Místo toho musel sám na těsno uhýbat.

A proto přes půlku toho nátlaku dopadlo na staršího Wanga, druhý starší se mohl podělit jen o trochu zodpovědnosti.

Co se týkalo Ling Xiaa, poté, co Černého leoparda vylákal, se potuloval po okraji a předstíral, že čas od času útočí, aby se vyhnul pozdějšímu kárání. Ukazoval, že do toho vkládal veškerou svou sílu.

Jak se boj prodlužoval, muži ztráceli sílu, zatímco Černý leopard začínal být zdánlivě víc a víc smělý. Starší Wang si nakonec uvědomil, že ta situace nebyla dobrá. Pokud to takhle půjde dál, všichni zemřou pod drápy Černého leoparda.

„Lin Xiao, ty a zbytek ho rozptylujte a dejte mi chvilku času na přípravu. Až zakřičím, všichni naráz ustupte na jih.” Na staré tváří staršího Wanga problýskla tělesná bolest, ale stejně se tak nakonec rozhodl.

Lei Juovi intenzivně tikalo v koutku očí. Věděl, co tím starší Wang myslel. Zdálo se, že měl v plánu se toho Černého leoparda vzdát. Ačkoli se zdráhal, zrovna teď to byla jejich jediná volba. Jinak by neunikl ani jeden z nich. Když si tohle pomyslel, zlostně zahlížel na Ling Xiaa. Všechno to bylo kvůli němu!

Ačkoli se zdráhali nechat Zlatočerného leoparda jít, stejně všichni jednali podle plánu staršího Wanga. I když tohle démonické zvíře bylo velmi atraktivní, člověk musel být naživu, aby si ho mohl užít.

…...

Za hodinu se někde v Nefritové duchovní jeskyni objevilo pár zoufalých postav. Nebyl to nikdo jiný než Lei Ju a ostatní, které pronásledoval Černý leopard a kteří prchali všemi směry. Tentokrát se to dalo považovat za situaci ze rčení: odevzdat vlastní nevěstu, jen aby ještě k tomu přišli o vlastní armádu. Nejenom že to démonické zvíře nedostali, ale každý z nich byl nějak zraněný.

„Zatraceně!” Lei Ju měl oči rudé vzteky. Čím víc o tom přemýšlel, tím byl frustrovanější. Nakonec akorát udeřil pěstí do země.

Starší Wang se podíval, jak dával průchod svým emocím, a bezmocně potřásl hlavou. V duchu uznal, že byli příliš namyšlení. Nebylo divu, byl to zlatý Černý leopard s tak velkým potenciálem a ještě větší silou. Nedokázali ho skolit, ani když oni čtyři spojili síly. A navíc téměř přišli o život.

Pohled na Tang YunQině tváři byl velmi nevzhledný. Ačkoli Černý leopard navenek nevypadal tak nádherně jako Aristokratický vlk, stejně byl velmi silný. Kdyby se s ním dokázala provázat, v budoucnu by se nemusela na nikoho spoléhat. Nikdy nečekala, že to skončí neúspěchem.

„Lin Xiao, copak nejsi jednička sekty TianXin? Když bylo zrovna teď na čase jednat, proč mi přišlo, že jsi nepoužil veškerou svou sílu? To jsi udělal naschvál?” Čím víc o tom Lei Ju přemýšlel, tím byl frustrovanější. Když se s veškerou tou záští podíval na člověka vedle sebe – Ling Xiaa, co se choval, jako kdyby se nic nestalo – akorát ho to dohnalo k nejzazší hranici. A kvůli tomu na něj sarkasticky vyštěkl.

Po jeho slovech se pozornost všech okamžitě zaměřila na Ling Xiaa.

Ling Xiao se po něm lhostejně podíval. „Na to bych se měl ptát já tebe. Riskoval jsem život, abych toho Černého leoparda vylákal. A když přišlo na činy, proč útočili jenom dva starší a ty jsi tam akorát stál jako socha?”

Jakmile to nadnesl, všichni si na to vzpomněli. Lei Ju se v té chvíli choval velmi podivně. Všichni to už jasně probrali. Proč vůbec nereagoval, proč tu příležitost promarnil?

Obzvláště ten druhý starší. Ten měl největší dojem právě z toho okamžiku, protože to on na Lei Jua zakřičel, aby útočil. Jak na to pomyslel, výraz se mu začínal víc a víc křivit.

Lei Ju v tváři nejprve zezelenal a pak zbledl. Nečekal, že Ling Xiao ten šíp obrátí zpět na něj. Ale jak jim mohl říct pravdu? Nemohl přece říct, že v té době doufal, že Černý leopard zabije Ling Xiaa, a proto naschvál nic nedělal.

Mohl zaručit, že kdyby řekl pravdu, Ling Xiao by možná nic neřekl, ale starší Wang by ho pravděpodobně k smrti nenáviděl. V Rajské říši, kde nebezpečí číhalo na každém kroku, bylo lepší mít o jednoho kolegu víc než o jednoho nepřítele víc.

„Smrtonosný tah staršího Wanga toho Černého leoparda minul. Příliš mě to šokovalo, a tak jsem chvíli nereagoval.” Lei Ju se neodvažoval vypadat příliš provinile, a tak nasadil mrzutý výraz.

Starší Wang o jeho slovech nepochyboval. Přece jenom měl pocit, že Lei Ju neměl důvod riskovat vlastní život kvůli nějakým intrikám. Tedy pokud nechtěl sám umřít. S touhle myšlenkou to pomohl celé uzavřít a zahladit.

„Teď není doba na to, abychom se dohadovali, na koho padne vina. Dál bychom měli přemýšlet o cestě před námi. Správně, úspěšně jste vykopali tu magickou bylinu 6. řádu?” Po těchto slovech se všichni otočili na Ling Xiaa.

To on Černého leoparda vylákal. Později když oni čelili Černému leopardovi, Ling Xiao měl jít sebrat magickou bylinu. Dávalo smysl, že ta magická bylina by měla být u Ling Xiaa.

Magické byliny byly navíc v Rajské říši z větší části střední a vyšší jakosti. Pokud by to dopadlo tak, že to byla magická bylina vysoké jakosti, znamenalo by to vysokou sumu. A proto tu nebyl nikdo, koho to nezajímalo. Pokud by se jim podařilo chytit to démonické zvíře, přirozeně by magické bylině nikdo nevěnoval pozornost. Ale jelikož selhali, přirozeně...

Jak mohl Ling Xiao nevědět, co si mysleli. Koutky úst se mu zvedly, jak řekl: „V té chvíli jsem si myslel, že váš plán uspěje. Kromě toho tam byl naprostý chaos, takže jsem tu magickou bylinu nešel vykopat. Obávám se, že jsem vás všechny zklamal.”

Lei Ju se chladně zasmál a řekl: „Aha, chceš si tu magickou bylinu nechat pro sebe!”

Starší Wang se zamračil, ale nepromluvil. Zdánlivě souhlasil s Lei Juem.

Ling Xiao si odfrkl a upíral na něj pohled, zatímco mluvil: „Jsem kultivátor. Myslíš si, že budu schopen vykopat takovou magickou bylinu? Pokud všichni začnete vypočítávat, pak ani já se nebojím. Když už jsme u toho, už dřív jsme to jasně prodiskutovali. Vy chcete démonická zvířata. My chceme magické byliny. A proto jsem šel vylákat toho Černého leoparda. A výsledek je ten, že kvůli vaší nedostatečné reakci bylo úsilí všech k ničemu. A teď mě chcete obvinit z toho, že jsem si tu magickou bylinu vzal pro sebe, jste v postavení něco takového říkat?”

Když to Lei Ju zaslechl, tvář se mu změnila na nachově černou. V jeho lesknoucích se očích se objevila nitka nenávisti.

Při pohledu na Ling Xiaa, co vypadal tak upřímně a co mluvil s takovou spravedlností, měl jistý člověk, co si byl až příliš jistý, jaká ta situace ve skutečnosti byla, potíže se držet při zemi. Nikdo nemohl vědět, že Ling Xiao měl potenciál vyhrát Oscara!
--------------------------------------------


~ Tahle hádka se protáhne až do další kapitoly... ~

2 komentáře:

  1. No tak přece takové milé zvířatko tam nenechaji. Parádní díl jen jaksi kdepak je náš hlavní hrdina. Hm že by šel veselé kopat😂😂

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za dílek už aby byl další 🥰😘

    OdpovědětVymazat