čtvrtek 16. dubna 2020

LMW - kapitola 168


Kapitola 168 – Rivalita


„Je tu Aristokratický vlk!” vykřikl jeden z nich vzrušeně, jen co přistál.

Všichni se otočili směrem, kterým ukazoval. A opravdu, spatřili Aristokratického vlka smáčeného krví. Ale zároveň s tím se jim v zorném poli objevili dva lidé, co stáli vedle Aristokratického vlka a které nemohli ignorovat.

Nejsilnější reakci měla Tang YunQi.

Jakmile spatřila Ling Xiaa, celá tvář se jí rozzářila. Rychle přehlédla You XiaoMoa po Ling Xiaově boku a vzrušeně přiběhla k nim. Vykřikla: „Bratře Xiao, jak to, že jsi tady?”

Než Tang YunQi vstoupila do Rajské říše, chtěla jít s Ling Xiaem. Ale z nějakého důvodu ji její otec dal do skupiny s Lei Juem a dvěma dalšími staršími. Později jí nedovolili počkat na Ling Xiaa. Myslela si, že se nějakou dobu nebude moct s Ling Xiaem setkat, ale nečekané bylo, že uplynulo jenom pár dní a Bůh jí dopřál se s ním setkat.

Ale když k němu dorazila, zjistila, že ten strašný You XiaoMo zase stál vedle Ling Xiaa.

Kdyby to bylo dřív, Tang YunQi by neváhala dát najevo své znechucení, ale poučila se ze zkušeností. Jakmile by vůči You XiaoMovi dala najevo jakékoli znechucení, Ling Xiao by se jí akorát víc a víc vzdaloval.

„Juniore You, věděla jsem, že budeš s bratrem Xiaem. Velmi ráda vás oba vidím.” Jak You XiaoMovi věnovala pohled, vesele se usmála.

Zdálo se, že pro You XiaoMoa bylo těžké tomu uvěřit, a tak dvakrát mrkl. Tato mladá dáma, co říkala, že je oba ráda viděla, byla stejná Tang YunQi, co na něj vždycky nenávistně zírala? Navíc ráda neviděla jeho, ale svého prvního seniora, ne?

Ačkoli Tang YunQino znechucení vůči jeho osobě nebylo tak nepokryté jako dřív, kvůli takové přeměně byl ještě víc zděšenější. Tahle osoba měla svoje problémy!

Naopak Lei Ju nebyl tak „šťastný”, že Ling Xiaa viděl.

Tvář měl tak tmavou, jako kdyby mu na ni někdo natřel vrstvu uhlí, a pořád dokola na Ling Xiaa zahlížel. Teprve po nějaké chvíli se vyumělkovaně usmál a řekl: „Lin Xiao, co tady děláš? Nemáš být...”

„Být kde?” zeptal se Ling Xiao na oplátku.

Zdálo se, že se Lei Ju trochu zakuckal, už nepokračoval v tom, co říkal.

Najednou si uvědomil, že jenom pár lidí vědělo, že Ling Xiaa pošlou na sever. On vstoupil do Rajské říše před Ling Xiaem. Později už ho neviděl a mezitím se nesetkal ani s jinými učedníky ze sekty TianXin. Kdyby to řekl nahlas, Ling Xiao by ho začal podezírat.

Jak takhle přemýšlel, na okamžik se odmlčel, než řekl: „Proč jste tu jenom vy dva? Kde jsou ostatní učedníci?”

Ling Xiao se po něm bezvýrazně podíval a řekl klidně: „Ve chvilce nepozornosti jsme se rozdělili, hm. Po cestě jsme narazili na velmi silné démonické zvíře. Nedokázali jsme ho porazit, takže jsme mohli jenom utéct. Kdo mohl odhadnout, že se rozdělíme? Junior You a já nemáme mapu Rajské říše, takže jsme nakonec doběhli sem.”

Východ byl blízko severu, takže se nebál, že by ho zpochybňovali. A i kdyby ho zpochybňovali, nemohli s tím nic dělat.

„Vážně!” Lei Juovi zacukalo v koutcích úst. Vážně si přál, aby to démonické zvíře Ling Xiaa bývalo bylo zabilo.

„Správně, co tady všichni děláte? Vzpomínám si, že jste všichni mířili na jihozápad. Mohlo by to být tak, že jste se taky ztratili jako my?” zeptal se Ling Xiao na oplátku a usmál se. Oči měl upřené na Lei Jua.

Lei Jua jeho pohled znervózňoval a nepodařilo se mu na tu otázku včas odpovědět.

V této chvíli starší Wang, co v tichosti stál stranou, najednou otevřel pusu a vysvětlil: „Juniore Line, jsme tu, protože jsme pronásledovali démonické zvíře. Ale to démonické zvíře bylo příliš mazané a vedlo nás všude možně. Nečekaně jsme doběhli až sem, ale...”

Po chvilce mluvení starší Wang došel k obratu. Jeho prohnaný pohled padl na PiQiua před You XiaoMoem. „Pokud by se nám do toho nepřipletlo toto démonické zvíře, už dávno bychom tamto chytili.”

Jeho slova okamžitě každého upoutala.

Teprve pak si všichni uvědomili, že ten Aristokratický vlk, kterého pronásledovali, v tichosti ležel před You XiaoMoem. Navíc se vůbec nevzpíral, když mu You XiaoMo omýval zranění.

Tang YunQi se letmo podívala po You XiaoMovi a pak se podívala na Ling Xiaa. Najednou sladce řekla: „Bratře Xiao, tento Aristokratický vlk je velmi nádherný. Už tě uznal za svého pána? Mohl bys mi ho dát? Moc se mi líbí.”

Všichni okamžitě obrátili pohled na Ling Xiaa.

Mysleli si, že ten Aristokratický vlk neměl pána. Bylo možné, že když ho proháněli, Ling Xiao už ho zkrotil. Ačkoli na to měl jen chvilku, věřili, že to bylo proto, že Aristokratického vlka unavili. A proto ho Ling Xiao dokázal úspěšně pokořit. A proto bylo jenom správné, že ten Aristokratický vlk patřil jim. Dát ho juniorce nebylo nerozumné.

„To nepůjde.” Ling Xiao nepatrně vytočil koutky vzhůru, jak je bez nejmenšího váhání odmítl.

Tang YunQi to omráčilo. Rychle se oklepala a přinutila se klidným hlasem zeptat: „Proč ne? Bratře Xiao, neříkej mi, že už ses s tímto Aristokratickým vlkem provázal?”

Ling Xiao zakroutil hlavou. Koutky úst se mu vytočily v úsměvu, jak řekl: „Odhadla jsi to správně. Ale s tím Aristokratickým vlkem jsem se neprovázal já.”

S tím všichni obrátili pohled na You XiaoMoa. Pokud to nebyl Ling Xiao, pak to mohl být jenom You XiaoMo. V té skupině lidí byl jeden člověk, co zápolil s tím, aby ovládl svou závist. Podloudně na You XiaoMoa zahlížel.

Lei Jua to okamžitě rozladilo, vložil se do toho, než mohla Tang YunQi cokoli říct. „Lin Xiao, tohle je příliš. My jsme tohoto Aristokratického vlka našli jako první. Kvůli čemu si myslíš, že ho můžeš dát You XiaoMovi? Pokud bychom ho nejdřív vážně nezranili, myslíš si, že bys ho byl schopný polapit?”

Předtím měl PiQiu sílu 5. řádu. Ale to bylo předtím, než narazil na Lei Jua a ostatní. Během boje se mu úspěšně podařilo dostat na 6. řád. Kultivaci řádu Hvězdy.

Lin Xiao měl také kultivaci řádu Hvězdy; Aristokratický vlk musel mít mnohem menší sílu, aby se podrobil provázání. A proto měli pocit, že to muselo být kvůli jejich úsilí.

Jakmile Lei Ju domluvil, ostatní se k němu také souhlasně přidali. Dva starší také přikyvovali, zatímco se na Ling Xiaa káravě dívali.

Ling Xiao zvedl ruce. I když se jasně pobaveně ušklíbal, řekl bezmocným tónem: „Kdy jsem řekl, že se junior You s tím Aristokratickým vlkem provázal, až když jste na něj vy narazili?”

Lei Jua to omráčilo, pak si chladně odfrkl a řekl: „Co se tady snažíš říct? To se snažíš říct, že jste se s tímhle Aristokratickým vlkem provázali už dřív? Nežertuj. Pokud jste se s tím Aristokratickým vlkem vážně provázali, proč byste ho nechali jít? Máš navíc nějaký důkaz, že ses s ním provázal, než jsme ho my viděli?”

Ling Xiao odhadl, že se na to zeptá, a tak nebyl nervózní. Podíval se na ně a v poklidu mluvil: „Proč potřebuju důkaz? Každý, kdo má trochu toho rozumu, ví, že je nemožné se s démonickým zvířetem 6. řádu provázat za tak krátkou dobu, i kdyby byl oslabený. Provázání nějakou dobu trvá. Ale pokud to stále nedokážete přijmout, můžete se zeptat Aristokratického vlka.”

Tváře Lei Jua a staršího Wanga, ze kterých si Ling Xiao utahoval, jako že nemají mozek, byl vážně pohled k popukání.

I když věděli, že měl pravdu, stále nebyli ochotní se vzdát Aristokratického vlka 8. řádu. Navíc tento Aristokratický vlk byl momentálně jen v 6. řádu, takže to bylo ještě vzácnější.

Ale jak všichni přesunuli pohled na You XiaoMoa a Aristokratického vlka, vážně nebylo třeba se ptát, neboť už odpověď znali. Při pohledu na to, jak se Aristokratický vlk k You XiaoMovi choval, nezáleželo na tom, jak se na to dívali. Nezdálo se, jako kdyby si pouto pána a služebníka vytvořili zrovna teď.

Jelikož byl Aristokratický vlk zraněný, You XiaoMo se bál, že se mu rána zhorší, a tak ho nechal ležet na zemi. Aristokratický vlk byl velmi poslušný. Nejenom že si lehl, ale také You XiaoMovi ukázal svoje břicho a žalostně se na něj díval. Když mu You XiaoMo věnoval ošklivý pohled, dokonce uboze zakňučel, jako kdyby se choval rozmazleně.

Ale You XiaoMo se nepoddal. Kdyby už nebyl zraněný, vážně by mu chtěl dát pořádný výprask. I když byl v bojování dobrý, neznamenalo to, že mohl skončit v takovém stavu. Navíc ze všech možných lidí tady musel narazit zrovna na lidi té nejvyšší kvality a kromě toho je dovést sem. Vážně, byla to chabá výchova!

Naštěstí měl léčivou magickou pilulku. Jinak by bylo vážně obtížné to zvládnout.

Ale nemohl vytáhnout léčivou magickou pilulku, co vyrobil, protože to všechno byly pilulky vysoké jakosti. Tang YunQi byla mág. Stačil by jí jeden pohled a dokázala by říct, jakou měly ty pilulky jakost. Mohl použít akorát ty, co získal jako kořist z boje. Ačkoli neměly tak dobrou jakost, alespoň měly nějaký léčivý účinek.

You XiaoMo vysypal hrst magických pilulek a nacpal je PiQiuovi rovnou do tlamy. Pak pár pilulek rozdrtil a nasypal mu je na ránu. Ačkoli bude chvíli trvat, než se to zahojí, alespoň to už nekrvácelo. Teprve pak si vydechl úlevou.

Pokud by někdo řekl, že jejich vztah pána a služebníka začal před méně než patnácti minutami, nebylo pochyb o tom, že by tomu nikdo nevěřil.

Kde by člověk mohl najít pána a služebníka s tak rapidně rozvinutým tichým pochopením? Kde by člověk našel démonické zvíře, co se ke svému pánovi, kterého uznalo ani ne před patnácti minutami, chovalo tak rozmazleně? Všechny náznak ukazovaly na to, že realita byla taková, jak Ling Xiao říkal. Tento Aristokratický vlk byl démonické zvíře, s kterým se provázali dávno.

Lei Ju se stále zdráhal, na tváři měl nejistý výraz.

V té chvíli se někdo najednou protlačil dopředu. Byl to Jiang Liu.

Jiang Liu byl momentálně oblíbeným učedníkem mistra z Nebeské hory. Aby mu Tang Fan zajistil bezpečí, přidělil ho k Lei Juově skupině. Z těch pěti lidí byl on a Tang YunQi mágové. Jejich postavení nebylo nízké.

Navíc ti tři kultivátoři měli sílu řádu Hvězdy a výše. Například Lei Ju byl řádu Hvězdy jedné hvězdy. Co se týkalo staršího Wanga a toho druhého, jeden byl v řádu Hvězdy sedmi hvězd a druhý v řádu Hvězdy čtyři hvězdy. Takováto skupina se v Rajské říši dala považovat za neporazitelnou. Tang Fanův úmysl byl jasně vidět.

Jiang Liu předtím nepromluvil a protože stál vzadu, You XiaoMo si ho vážně nevšiml. Když teď předstoupil, zdálo se, že se na něj soustředila pozornost všech.

Zdálo se, že se Jiang Liu ostýchal, jako kdyby mu bylo velmi nepříjemně, že se na něj upíraly pohledy všech. Podíval se na Ling Xiaa a řekl: „Mám pocit, že když už se tento Aristokratický vlk provázal se seniorem Youem, pak jeho pánem může být jenom on a nikdo jiný. Bez ohledu na to, jak s tím budeme nesouhlasit, výsledek se nezmění. Co takhle kdybychom všichni ustoupili? Pořád máme čas. V Rajské říši je tolik démonických zvířat. Budeme mít další příležitosti. Co ty na to, seniore Line?”

You XiaoMo o tom chvilku přemýšlel a najednou měl pocit, že ta Jiang Liuova slova byla celkem šikovná.

Kdyby to bylo jako dřív, nijak by jeho slova neanalyzoval. Ale od té doby, co se v duchu rozhodl mezi sebou a ním udělat jasnou hranici, byl teď mnohem opatrnější, když přišlo na Jiang Liua. Například ta jeho slova zrovna teď.

Naschvál nezmínil, že už se s PiQiuem provázal před celou touhle situací, jako kdyby naznačoval, že You XiaoMo využil situace a provázal se s PiQiuem. A tím vlastně celou tuhle situaci způsobil. Zdálo se, že ho beze slov obviňoval z toho, že jim ukradl démonické zvíře. Jak to, že si nikdy neuvědomil, jak byl tenhle jeho kolega vesničan prohnaný?

Fajn, zdálo se, že měl příliš laskavé srdce!

Ling Xiao se usmál, ale nepromluvil.

Tang YunQi, co stála stranou, okamžitě souhlasila: „Co junior Jiang řekl, je pravda. Teď je na čase, abychom jednomyslně spolupracovali. Je to jen jedno démonické zvíře. Všichni se můžou porozhlédnout po dalším a tím se to vyřeší. Taková velká Rajská říše, přece se nebojíme, že žádné další nenajdeme. Co na to říkáš, starší Wangu?”

„Co mladá dáma řekla, je pravda.” Starší Wang okamžitě přikývl.

Lei Ju viděl, že tři z pěti souhlasili, takže i když se zdráhal, mohl se s tím akorát smířit.

„Jelikož všichni chcete hledat démonická zvířata, rozloučíme se,” řekl jim Ling Xiao, jak přešel k You XiaoMovi. Jeho slova a chování jasně ukazovalo, že se s nimi chtěl tady rozloučit.

Několik lidí to omráčilo, obzvláště Tang YunQi. Na její pěkné tváři se najednou objevil náznak nervozity a rychle řekla: „Bratře Xiao, nebude lepší, když půjdeme spolu? Navíc jste jenom dva. Co se stane, když narazíte na nějaké nebezpečí? Je lepší, když na sebe navzájem budeme dávat pozor, ne?”

„Junior You a já chceme hledat magické byliny. Vy chcete hledat démonická zvířata. Obávám se, že to nebude moc praktické...”

Než mohl Ling Xiao domluvit, Tang YunQi ho okamžitě přerušila: „Nebude to nepraktické. Můžeme tě následovat a také hledat magické byliny. Navíc obvykle ty magické byliny stráží démonická zvířata. To je super, my můžeme chytit démonická zvířata, zatímco vy budete kopat magické byliny. To jsou dvě mouchy jednou ranou!”

„Tak dobrá.” Ling Xiao to chvíli zvažoval a pak souhlasil.

You XiaoMo chtěl říct, že on ještě ani nepromluvil!
--------------------------------------------


~ Jejda, PiQiu jim dovedl spoustu zbytečného závaží. Copak LX udělá, aby je setřásl? Protože určitě nebude od té lásky a dobroty, aby s nimi hledal démonická zvířata. I když navenek souhlasil. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Už se těším na další kapitolu. Děkuju za překlad. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Boží děkuji za další kapitolu a doufám že se jich zbaví dost rychle už aby bylo bylo pokracko. Ty dva miluji 😁😀😀😀

    OdpovědětVymazat
  3. moc děkuji za další kapitolku, těším se na další Ling je prostě super

    OdpovědětVymazat