pondělí 3. května 2021

LMW - kapitola 273


Kapitola 273 – Masáž


Po pravdě řečeno You XiaoMo toho mizerného staříka nenáviděl.

Vnímání duše bylo něco, na co se dalo narazit jen náhodně a on vlastně použil takový tón, co naznačoval, že se to dalo snadno zužitkovat. Neříkejte mu, že ten stařík to viděl tak, že You XiaoMo mohl vytáhnout to vnímání duše jen tak ze zadnice, kdykoli se mu zachtělo?

You XiaoMo se vážně chtěl k tomu staříkovi přihnat a zařvat to na něj. Ale když o tom popřemýšlel, rozhodl se to snést.

Když ten stařík skončil s káráním, přestal mluvit, zavřel oči a dál se soustředil na výrobu pilulek.

You XiaoMo se mohl spolehnout akorát sám na sebe, ale odhadl, proč by neměl použít svou duševní moc.

Duševní síly dvou různých mágů byly nekompatibilní. Kdyby zbrkle vypustil svou duševní moc, s největší pravděpodobností by to staříka polekalo. A v nejhorším možném případě by na něj dokonce zaútočil. A tak aby byl v bezpečí, radši si řekl, že duševní moc nemohl použít.

Ovšem v tom případě jak se mohl dostat do stavu, kdy se dalo aktivovat vnímání duše?

You XiaoMo se škrábal ve vlasech skoro až do krve, ale stejně nedokázal nic vymyslet. Jelikož ho nic nenapadalo, mohl stejně tak napodobit toho staříka. You XiaoMo zavřel oči a viděl akorát temnotu.

Ale brzy našel podivnou oblast. Zdálo se, že z prostoru mezi jeho obočím se něco natáhlo. Byl si jistý, že to rozhodně nebyla jeho duševní moc, neboť se jí ani nedotkl.

Po chvíli cítil, jak ta věc vířila v prostoru mezi jeho obočím, což způsobovalo nepatrný pocit pálení. Svědilo ho to a on se chtěl natáhnout a toho místa se dotknout. Ale také měl pocit, jako kdyby se vyhříval na slunci a bylo to tak příjemné, že skoro nahlas zasténal.

Jak mu na mysl vytanulo tohle, před „očima” se mu objevila scéna.

Trochu nad místem mezi obočím byl nepatrně vidět matný obtisk plný duchovna. To bylo jeho čelo?

You XiaoMoa to bezděky udivilo, jak se mohl dívat na vlastní čelo? To se vážně dostal do světa vnímání duše, o kterém se ten stařík zmínil?

Bez ohledu na to, co se dělo, se musel té šance pevně chopit.

Když pomyslel na tohle, jeho vědomí se okamžitě rozprostřelo po okolí. V mžiku se před ním zjevila situace ve Výrobně pilulek, a to v průhledném, trojrozměrném stavu. A také jasně viděl, co se dělo v kotli.

Křižující duševní moc a vzdouvající se a vířivá duševní energie byly v kotli dokonale rozprostřené. A uprostřed této duševní moci byla ovinutá loužička čisté tekuté esence. Byly to ty magické byliny 4. řádu, co předtím hodil do kotle, a teď už byly téměř naprosto prodestilované.

You XiaoMoův vnitřní svět utržil vážný šok.

Ten stařík vlastně dokázal prodestilovat tolik magických bylin naráz a vypadalo to, že měl v plánu pokračovat s procesem výroby deseti pilulek naráz.

Ačkoli byl mág 10. řádu, vážně by to dokázal?

You XiaoMo vážně nevěřil, že by se mu to povedlo. Vyrábět deset pilulek najednou bylo, jako kdyby člověk rozdělil svou pozornost na deset různých věcí. Byl to naprosto jiný koncept než destilovat několik stonků magických bylin. Proces destilace magických bylin byl mnohem jednodušší než proces výroby magických pilulek. Dokonce i on uměl prodestilovat osm stonků magických bylin naráz, a tudíž nebylo tak překvapivé, že i ten stařík měl tuto schopnost. To obtížné na tom bylo vyrobit mnoho magických pilulek naráz.

Výroba magických pilulek měla mnoho komplikovaných kroků. Stačila malá chyba a magická pilulka se snadno dala vyhodit jako bezcenná. You XiaoMo nevěřil, že to stařík nevzal v potaz. Ale jelikož to stejně dělal takhle, muselo to znamenat, že si byl svým úspěchem jist.

Stařík vyráběl pilulky velmi rychle. Kdyby nebylo toho, že na to teď nahlížel trojdimenzionálně, obával se, že by možná ani nedokázal udržet krok s tou jeho rychlostí.

You XiaoMo cítil akorát to, že měl vědomí úplně jako v nějakém tranzu. A netrvalo dlouho a z tohoto záhadného stavu se stáhl.

Ten svědivý, ale příjemný pocit na čele také zmizel a on si bezděky několikrát promnul spánky.

You XiaoMo otevřel oči. Brzy nato i stařík vystoupil ze svého soustředěného stavu výroby. Když viděl, že You XiaoMo stále stál stranou, objevil se mu na tváři podivný výraz a zeptal se: „Jaké to bylo?”

Tahle věta se až příliš podobala slovům péče a You XiaoMoa nesmírně polichotila.

„Dobré, ale mistře, vyráběl jsi pilulky příliš rychle.” You XiaoMo o tom popřemýšlel a rozhodl se říct pravdu.

„Vážně jsi to viděl?” Stařík na něj najednou zíral, oči měl rozšířené překvapením.

You XiaoMoa to tak nějak zarazilo. „Co tím myslíš?”

Stařík si pro sebe něco zamumlal: „Řekl jsem to jen tak a jemu se to vlastně povedlo.”

You XiaoMovi se na tváři ukázalo pár černých linek. Tenhle mizerný stařík se s ním vlastně zase zahrával.

Stařík se na něj najednou obořil: „Nemysli si, že můžeš být arogantní jen proto, že se ti to povedlo. Když jsem byl mladý, dovedl jsem to v šestnácti.”

You XiaoMo se zamračil. Nikdy ho nenapadlo, že by to bylo něco, na co by měl být hrdý.

Poté už o tom stařík nemluvil a vrátil se ke svému nesnesitelně arogantnímu chování. Rozkazoval mu, aby udělal tohle a tamto. Tentokrát si na to You XiaoMo nestěžoval, neboť dneska konečně vytěžil menší výhody.

Když ho stařík propustil, slunce už zapadalo. You XiaoMo odvlekl své vyčerpané tělo zpět do pavilónu a setkal se s Ling Xiaoem a svým Qiu-týmem, co ho vítali v přízemí.

„Proč ses převlékl?”

Ling Xiaovi stačil jediný pohled a všiml si, že na sobě neměl stejný oděv jako ráno.

You XiaoMo sklíčeně řekl: „Ani mi to nepřipomínej, ten mizerný stařík si se mnou celý den krutě zahrával. Jsem tak unavený, že snad na ty rozbolavělé svaly umřu.”

Ling Xiao se zasmál a odpověděl: „A ty máš svaly?”

You XiaoMoův výraz ochladl, otočil hlavou a zahlížel na něj. „Pozornost bys neměl věnovat tomu, jestli mám svaly, ale že jsem velmi unavený.”

Ling Xiao si olízl rty, přišel k němu a zvedl ho. „Co se stalo?”

You XiaoMo potřeboval vyventilovat tu svou frustraci, a tak začal Ling Xiaovi vyprávět o tom, jak si s ním stařík zahrával. Když pomyslel na to, jak mu v budoucnu bude ten stařík zase rozkazovat, aby dělal nějakou fyzickou práci, cítil, jak ho začaly bolet všechny svaly i kosti v těle.

Evidentně vzal tu ošklivou povahu staříka až příliš na lehkou váhu.

Ling Xiao ho odnesl do patra, kde už byla připravená vana horké vody.

You XiaoMo by normálně Ling Xiaovi nedovolil, aby mu pomohl s koupelí, ale teď byl vážně až příliš lenivý na to, aby se pohnul. Ling Xiao ho z vany vylovil až poté, co ho několikrát promasíroval.

Při pohledu na to bílé a jemné tělo, co „viděl, ale nemohl sníst”, si Ling Xiao povzdechl.

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Jak by nevěděl, na co tenhle chlápek myslel? Byla 80% šance, že zase myslel na věci 18+.

Ling Xiao řekl: „Taková škoda.”

You XiaoMo semkl rty k sobě a byl odhodlaný se ho nezeptat, co byla škoda.

Ling Xiao nebyl zklamaný, když viděl, že se mu You XiaoMo na udičku nechytil. Položil You XiaoMoa do postele a když se zul, také si tam vlezl. Samozřejmě nehodlal udělat nic zvířecího. Nebyl tak hladový, že by se vrhl na člověka, co byl znavený po dlouhém dni.

Bylo umění vědět, kdy udělat svůj tah!

You XiaoMo ze sebe bezděky vydal tichý sten. Překvapeně se ohlédl na Ling Xiaa, co mu momentálně masíroval nohy. „Ty vlastně umíš masírovat? Kdy ses to naučil?”

Ling Xiao řekl: „Naučil jsem se to, než ses narodil.”

You XiaoMo: „... ...”

Ling Xiao měl vážně dobrou techniku masírování a You XiaoMo vleže na břiše usnul. Ve spánku nechrápal a při pohledu na jeho pokojnou spící tvář se chtělo spát i ostatním. Ačkoli bylo stále brzy, Ling Xiao se po chvíli také natáhl a pevně You XiaoMoa objal v náručí.

Druhého dne se You XiaoMo probudil kvůli návalu dušení. Když otevřel oči, zjistil, že měl celou hlavu zabořenou do Ling Xiaova objetí, takže se mu těžko dýchalo. Nebylo divu, že se dusil. To si pomyslel, jak se rychle sunul pryč. Po příjemném celonočním spánku a také po Ling Xiaově masáži byla ta jeho včerejší únava pryč a celé tělo měl naprosto osvěžené.

Jak You XiaoMo sestoupil ze schodů, celý ovadl, když si vzpomněl, že i dneska bude muset jít za staříkem domů, aby mu znovu rozkazoval.

Ale když slyšel, že ho Ling Xiao chtěl doprovázet, překvapilo ho to. „Chceš mě následovat k tomu mizernému staříkovi? Proč?”

Ling Xiao neutrálně zamručel, ale ten jeho přístup už celý problém vysvětlil.

You XiaoMovi nevadilo, že se k němu přidá. „Co budeš dělat, když tě stařík nepustí dovnitř?”

Ling Xiao řekl: „I když mě nepustí, stejně půjdu dál.”

Když You XiaoMo viděl, jak na tom trval, přestal ho přemlouvat, aby zůstal doma. Dneska nevyrobil žádné magické pilulky, ovšem za poslední dva dny Ling Xiao vydělal spoustu bodů. Prozatím měli bodů dost. Pokud Ling Xiaovi dovolí jít s ním, možná mu bude moct s něčím pomoct.

A tak se ti dva společně vydali na Duan QiTianův Orchidejový dvůr.

Jelikož dorazili brzy, ten muž, co staříkovi často pomáhal s úklidem, řekl, že Duan QiTian ještě spal.

Bylo dobře, že pořád spal. You XiaoMo měl tušení, že až se stařík vzbudí, rozhodně ho přijde znovu trýznit. Ling Xiao a You XiaoMo toho muže pozdravili a zamířili do studovny.

„Je tu celkem velká sbírka knížek,” utrousil Ling Xiao slůvko chvály, když vešel do studovny.

„Jo, podívej se sem, tahle tlustá knížka je o magických bylinách 6. řádu.” You XiaoMo z police vzal encyklopedii, co včera nedočetl. Kdyby fyzicky netrénoval, ta tlustá encyklopedie by ho rozmáčkla.

„Vypadá to, že jsi vyhrál,” řekl Ling Xiao.

„Co tím myslíš?” You XiaoMo se na něj otočil.

Ling Xiao tu encyklopedii vzal a prolistoval jí. Řekl: „Akademie má možná ve své sbírce knih v knihovně mnohem víc knih než tady, ale nejsou tak podrobné jako tyhle. A navíc tu jsou z větší části Duan QiTianovy ručně psané poznámky. Ručně psané poznámky mága 10. řádu a není třeba, abys platil body za vstup. Pokud tohle není výhra, tak co?”

Ke vstupu do akademické knihovny bylo třeba zaplatit jeden bod.

Ačkoli to nebylo moc, pro lidi, co tam chodili často, by se ty výdaje za čas nakupily.

You XiaoMo ještě do knihovny nezašel, ale už o tom slyšel. Najednou měl pocit, že to, co Ling Xiao řekl, bylo velmi rozumné. A konečně v srdci ucítil trochu té útěchy.
--------------------------------------------

~ Takže příště setkání mistra a manžela... Copak z toho vzejde? ~


5 komentářů:

  1. Už se nemůžu dočkat 😊. Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se nemohu dočkat kdo koho prevalcuje. Jen doufám že yxm to ne odnese. Moc děkuji za další dílek. 🥰💞😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je celkem jasné. Když bude stát uprostřed, buď ho oba převálcují, anebo si je oba poddá. :D

      Vymazat
    2. Tohle je zajímavá teorie. Už vidím jak tam stojí jak okroupci a poslouchají ho 😂😂😂😂to by mi zlepšilo celý den. Díky moc🤩🥰

      Vymazat
  3. Tak na to setkání se taky moc těším! Děkuji.👍👍👍

    OdpovědětVymazat