pondělí 17. května 2021

LMW - kapitola 277


Kapitola 277 – Qing Qiu


Od doby, co už You XiaoMo nemusel každý den chodit za staříkem, měl více času na výrobu pilulek.

Ačkoli získal recepty 6. řádu sekty TianXin, jejich celkové účinky byly v porovnání s receptem, co mu dal stařík, mnohem slabší, a tak se soustředil na výrobu pilulek podle staříkova receptu. A hotové pilulky pak prodával na trhu.

Za tři měsíce množství bodů na jeho kartě vzrostlo na obrovskou sumu.

Poté s Ling Xiaoem znovu navštívili Pavilón tréninku duše. Chtěli se podívat, jestli tam byl nějak manuál na trénink duše, co byl lepší než Písmo nebeské duše. Ale nejenom že tam bohužel žádný neviděli, ale byly stejně vzácné jako manuály na trénink techniky. Navíc se zdálo, že stařík neměl vůbec v úmyslu mu předat Písmo nebeské duše. Buď to bylo tím, že ho neměl, anebo s ním měl jiné plány.

Každopádně neměl ponětí, co si stařík mohl myslet, a téměř půl měsíce ho neviděl.

Před půl měsícem stařík řekl, že si musí někam zajít. Neřekl konkrétně kam nebo kdy se vrátí, ale ještě se nevrátil.

Výhodné na tom bylo, že stařík svou studovnu nezamknul, a tak tam mohl You XiaoMo chodit, jak se mu zlíbilo. Teng ZiXin ho jednou potkala po cestě tam. A jelikož byl stařík pryč, Teng ZiXin se mohla do studovny dostat jen s pomocí You XiaoMovy rudé karty.

Ale copak byl tak štědrý? Samozřejmě že ne.

Sám měl v plánu jít do studovny, ale když Teng ZiXin spatřil, změnil směr.

A ani Teng ZiXin neměla tak hroší kůži, aby ho o to přišla požádat.

A tak rychle a bez rušení uběhl měsíc a You XiaoMovi se konečně podařilo pokročit na 6. řád.

Tohoto průlomu dosáhl za ještě méně času než u průlomu ze 4. řádu na 5. řád. Obvykle platilo, že čím měl člověk vyšší řád, tím byla kultivace těžší, ale díky staříkovým tipům se rychlost jeho kultivace zvýšila. A teď už na výrobu pilulek nepotřeboval obě ruce a místo toho to prováděl pomocí uvolňování své duševní síly jako stařík.

Tato metoda byla mnohem těžší, než když člověk používal ruce, a vyžadovala šikovnost a kontrolu nad vlastní duševní silou. Ale jakmile se s tím člověk obeznámil, bylo to mnohem efektivnější, než když vyráběl rukama.

You XiaoMo prozatím dokázal svou pozornost rozdělit mezi dva úkoly.

Poté, co se roznesla zpráva o jeho průlomu, zmizeli všichni ti, co ho chodili obtěžovat. A už se mu nikdo neposmíval kvůli tomu, že byl v nižším řádu než Teng ZiXin.

Dneska vzal You XiaoMo na trh pár Pilulek krásy a CatQiu se rozhodla jít s ním.

Pilulky krásy byla magická pilulka 6. řádu. Nebyly to pilulky moc vysoké jakosti, ale nicméně byly stejně velmi populární.

Tyto magické pilulky udělal podle receptu, co získal ze sekty TianXin. Když ji člověk pozřel, snížilo se tím stárnutí a mělo to kosmetický efekt. Ačkoli to nemělo moc dlouhého trvání, jen co se takové pilulky dostaly na trh, od mágů žen přišla masivní poptávka.

Žádná dáma neopovrhovala krásou, to byla pamětná slova.

Ačkoli bylo na akademii méně dívek než chlapců, You XiaoMo věděl, že jakmile se zkazka o těch Pilulkách krásy roznese, širá většina žen se po nich přijde ptát.

Ling Xiao s ním tentokrát nepřišel. Od chvíle, co jeho návštěvy u staříka klesly, se vrátil ke své obvyklé lenosti a za tento měsíc se neúčastnil jediného duelu. A tak ho do arény přinutili. I kdyby už v pořadí nestoupal, musel si obhájit své sedmé místo.

You XiaoMo se ještě ani nedostal na trh, když po cestě narazil na jednu ženu.

Ta žena byla tak delikátně krásná jako květina a dokonalá jako nefrit. Oči se jí leskly jako podzimní voda a kvůli tomu jejímu vytříbenému klidu měl You XiaoMo pocit, že ji znal.

Jak ji You XiaoMo sledoval kráčet k němu, velmi nepatrně ho to polekalo.

Qing Qiu se jemně usmála. „Kolego You, znovu se setkáváme.”

You XiaoMo překvapeně zamrkal, tato osoba byla mág 6. řádu. Ačkoli mágové 6. řádu nebyli na akademii vzácností, žena, co na takovou úroveň dosáhla v takovém věku, byla impresivní. A přesto o ní neslyšel.

Chvíli váhal a pak se zeptal: „A ty jsi...?”

Když Qing Qiu viděla, že už na ni zapomněl, nijak ji to nepohoršilo. Místo toho si akorát na prst namotala pramen vlasů, usmála se a řekla: „Než jsi přišel na akademii, zašel jsi do obchodu QingShuang. A to já jsem ti pomohla identifikovat magické pilulky, vzpomínáš?”

„Och, to jsi... ty. Potřebuješ něco?” You XiaoMo se s náznakem rozpaků usmál. Mlhavě si na tu událost vzpomínal, ale zapomněl, jak vypadala. V té době byla pravděpodobně stále v 5. řádu.

„Musím něco potřebovat, abych se s tebou pustila do řeči, kolego You?” namítla Qing Qiu s úsměvem.

„Uch...” You XiaoMo neměl ponětí, jak na to odpovědět.

Qing Qiu se tiše zasmála. „Jenom žertuju, vlastně opravdu něco potřebuju. Slyšela jsem, že jsi vyrobil Pilulku krásy a někdo mě požádal, abych jich pár koupila. Nemáš teď nějaké na prodej?”

You XiaoMo si trochu vydechl úlevou. Takže sem přišla akorát pro Pilulku krásy. Stejně je hodlal prodat a jelikož se na to zeptala, nezáleželo na tom, když jí je teď prodá. Vytáhl nádobu s Pilulkami krásy. „Kolik jich chceš, seniorko?”

Qing Qiu řekla: „Moc ne, pět bude stačit.”

You XiaoMo vytáhl další nefritovou nádobu a když do ní dal pět Pilulek krásy, předal jí ji se slovy: „Tady je pět Pilulek krásy, podívej se, každá stojí 30 bodů.”

Nebylo to levné a většina lidí by si to nemohla dovolit. Ale žena, co chtěla vypadat pěkně, by pravděpodobně byla ochotná zaplatit i 50 bodů.

Když Qing Qiu zaslechla tu cenu, trochu ji to rozladilo a řekla: „Kolego You, nemůžeš ji prodat trochu levněji? Tím myslím jako slevu pro známého.”

You XiaoMo cítil, jak mu na pažích naskočila husí kůže; to s ním... koketovala?

You XiaoMo cítil, jak jeho úsměv znovu prosytily rozpaky. Jak to, že si vzpomínal, že se setkali jenom jednou? Nepřišlo mu, že by se dali počítat za „známé”. Ale tohle bylo poprvé, co smlouval, a druhá strana navíc byla mladá dáma. Kdyby ji prostě jen tak odmítl, bylo by to příliš ošklivé. Chvíli váhal, ale nakonec souhlasil: „Jen o dva body.”

Qing Qiu trochu našpulila rty a pak se usmála. „Tak děkuju, kolego You.”

Když byla transakce hotová, You XiaoMo se užuž měl k odchodu, ale z oděvu mu najednou vyskočila CatQiu. Zvědavě se rozhlédla kolem těma svýma dvěma kulatýma očima, byla tak nevinná a roztomilá!

Qing Qiu si CatQiu okamžitě všimla a tvář se jí rozzářila. „Och! To je ale roztomilé démonické zvíře, můžu ho obejmout?”

You XiaoMo se na ni rozpačitě podíval.

Jak to Qing Qiu viděla, uvědomila si, jak se to chovala, a namotávala si na prst pramen vlasů. Byla celá zklamaná. „Promiň, to ode mě bylo trochu náhlé. Už musím jít. Zatím!”

Udělala pár kroků a pak se na něj najednou znovu ohlédla a sladce se usmála.

„Juniore You, za půl měsíce je výroční turnaj Oddělení B, hodně štěstí!”

You XiaoMo: „...Díky.”

You XiaoMo ji sledoval odejít, pak se trochu zamračil a obrátil se na CatQiu. „CatQiu, myslíš si, že sem přišla si akorát koupit Pilulky krásy? Myslím, že se chovala trochu podivně.”

CatQiu: „Mňau~”

You XiaoMo: „...” No, dobrá, zeptal se na to špatného člověka, ehm, zvířete.

Když You XiaoMo prodal všechny Pilulky krásy, vrátil se do pavilónu. Ling Xiao nebyl o nic pomalejší a brzy poté také dorazil. Když ho You XiaoMo spatřil, tvář se mu rozzářila radostí. A přesto než mohl vůbec přijít k němu, CatQiu mu najednou seskočila z ramene a rozběhla se k Ling Xiaovi.

CatQiu začala na Ling Xiaa zuřivě mňoukat. „Mňaauu mňo mňou mňau mňau...”

Ling Xiao se najednou zamračil a pak zvedl hlavu a věnoval You XiaoMovi podivný pohled.

You XiaoMo pocítil nepatrnou nervozitu. Nekomunikovali spolu, že ne?

CatQiu se letmo ohlédla na svého majitele a ještě párkrát zamňoukala.

Jak Ling Xiao konečně zamířil k němu, You XiaoMo odcouval zpět. Až narazil do zdi a už neměl kam couvat.

You XiaoMo se třaslavým hlasem zeptal: „C-co?”

Ling Xiao se jednou rukou opřel o stěnu a usmál se. Díval se mu přímo do očí. „CatQiu mi řekla, že jsi dneska mluvil s pěknou slečnou a že jsi jí prodal magické pilulky se slevou dva body.”

„Můžu to vysvětlit.” You XiaoMo nasucho polkl, otočil hlavou a věnoval CatQiu jeden ošklivý pohled. Ty jeden ukecánku, uvidíme, jestli tě kdy ještě vezmu ven.

CatQiu přitiskla uši k hlavě, dívala se na něj provinile se slzami v očích. Akorát řekla pravdu.

Ling Xiao přikývl. „Jen do toho, poslouchám.”

You XiaoMo si chvíli urovnával slova a pak řekl: „Vlastně tu slečnu taky znáš. Když jsme zašli do pavilónu Qingshuang prodat magické pilulky, je to ta dívka jménem Qing Qiu. Najednou mě zastavila po cestě na trh, řekla, že si chce koupit pár pilulek a že chce slevu. V té chvíli jsem ji nemohl odmítnout, a tak jsem prostě souhlasil. Taky si myslím, že je tak trochu divná!”

Ling Xiaoův výraz se podivně proměnil a než promluvil, chvíli váhal. „Až se s tebou příště bude snažit mluvit, ignoruj ji.”

You XiaoMo okamžitě přikývl. „Správně, příště se budu ze všech sil snažit se jí vyhnout.”

Ling Xiao mu zabořil hlavu do krku a zhluboka se nadechl.

You XiaoMo se začervenal, odstrčil ho a řekl: „Jen tak mimochodem, jak to, že CatQiu rozumíš?”

Ling Xiao na okamžik ztuhl, ale You XiaoMo si toho nevšiml. „Myslíš si, že jsou všichni stejně hloupí jako ty?”

You XiaoMo: „...”

Tohle nemělo co dělat s hloupostí, jasné? Bez ohledu na to, jak byl člověk chytrý, neměl jak rozumět řeči zvířat.

Ling Xiao se sehnul a skousl mu rty.

SheQiu okamžitě prchl z místnosti, ale CatQiu chtěla vědět, co se dělo, a tak na tu scénu zírala s doširoka rozevřenýma očima. Ale SheQiu se rychle vrátil a popadl ji. A jak ji táhl ven, poučoval ji: „Když si pán a lord projevují navzájem náklonnost, nemůžeš se dívat. Pořád jsi malá, udělá se ti z toho ječné zrno.”

CatQiu: „Mňau?” Co je ječné zrno?

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao: „Hehe...”
--------------------------------------------

~ Tak přiznejte se, kdo na Qing Qiu úplně zapomněl? Ono se z ní ještě něco vyklube! ~

~ YXM, YXM, už by ti to konečně mohlo dojít, že? Tolik nápověd, netvoří ovoce, bonzování od ostatních členů Qiu-týmu... no? ~ 

~ Jinak SheQiu je úžasná postava! ~ 


5 komentářů:

  1. Já ne. Pořád čekám že ji bude předvádět vic6. Hezká kapitola a napsala bych víc ale jsem vyřízená 😭

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za překlad. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za překlad ��

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za pokračování.🥰

    OdpovědětVymazat