pondělí 10. května 2021

LMW - kapitola 275


Kapitola 275 – Svůdnost a vrtkavost


Když You XiaoMo přišel na dvůr, bezděky se podíval dovnitř. Zjistil, že tam stařík nebyl, a tak si vydechl úlevou. Za posledních pár dní se mu podařilo vysledovat malý rozdíl mezi těmi dvěma osobnostmi.

První osobnost měla sklon po ránu vstávat později. Když přišel, obvykle zjistil, že stařík stále spal ve svém pokoji. Druhá osobnost byla problematičtější. Obvykle byl vzhůru, než You XiaoMo dorazil a většinu času trávil ve Výrobně pilulek nebo na políčku magických bylin.

Ale když You XiaoMo zjistil, že tam stařík není, nedal tu svou úlevu najevo moc jasně, neboť Teng ZiXin byla stále za ním.

Jelikož You XiaoMo neviděl staříka na políčku magických bylin, zamířil rovnou do Výrobny. K jeho překvapení ho Teng ZiXin a její kamarádka také následovaly. Zdálo se, že ty dvě také mířily do Výrobny, aby staříka vyhledaly.

You XiaoMo se diskrétně zamračil. Po pravdě řečeno bylo velmi divné, aby mu za zády šel člověk, kterého nenáviděl a který ho nenáviděl na oplátku. Měl z toho pocit, jako kdyby na něj zírala zmije.

Když se dostal k Výrobně, ani nezaklepal a vešel dovnitř.

Nevšiml si, že Teng ZiXin a její kamarádka, co šly za ním, na něj na okamžik zíraly s vypoulenýma očima. Tak je to překvapilo.

Když You XiaoMo vešel dovnitř, spatřil staříka, jak stál před nefritovými zásuvkami a vybíral si magické byliny. Zakřičel: „Mistře, jsem tu.”

Stařík se otočil a střelil po něm pohledem. You XiaoMo okamžitě věděl, že to byla druhá osobnost. Kdyby to byla první osobnost, rozhodně by na tu jeho větu zareagoval úsměvem.

„Přines mi sem magické byliny na polici,” promluvil stařík po krátké odmlce.

You XiaoMo mu magické byliny okamžitě donesl.

V té chvíli se ozvalo zaklepání na dveře. Bylo slyšet Teng ZiXinin jemný hlásek: „Kultivační dědečku, to jsem já, Teng ZiXin. Můžu vstoupit?”

Jak to stařík zaslechl, letmo se podíval na You XiaoMoa a pak řekl: „Pojď dál.”

You XiaoMo si promnul nos, cítil se trochu provinile.

Byl si vědom toho, že když zrovna teď vešel, nezaklepal. Ale když se několikrát předtím snažil být zdvořilý, nakonec mu stařík vždycky vynadal. A poté když zkusil vejít bez zaklepání, stařík nic neřekl a dokonce s jeho chováním souhlasil. Tehdy You XiaoMo odhadl, že stařík pravděpodobně neměl rád lidi, co prokrastinovali.

Stařík věnoval Teng ZiXin krátký pohled a chladně se zeptal: „Co?”

Teng ZiXin se chovala velmi uctivě a nechovala se namyšleně jako obvykle. „Kultivační dědečku, dříve jsi této učednici dovolil zůstat ve studovně dva dny každý měsíc. Tato učednice se už naučila všechny materiály o magických bylinách 6. řádu a přeje si dnes vejít do studovny, aby se naučila o magických bylinách 7. řádu.”

Staříkova studovna bylo něco jako zlatý důl. Uvnitř byla tak bohatá sbírka, že dokonce i sám Qiu Ran by nad tou sbírkou slintal.

Ačkoli byl Qiu Ran také mágem 10. řádu, jeho kvalifikace a zkušenosti nebyly tak vysoké jako u staříka. Některé věci neviděl dokonce ani Qiu Ran. Co se týkalo Teng ZiXin, Qiu Ran nemohl být pořád s ní. A tak i tehdy, když ji You XiaoMo potkal na cestě, bylo kvůli tomu, že byla ve staříkově studovně.

Stařík ledabyle řekl You XiaoMovi: „Jdi ji tam zavést.”

You XiaoMo zabručel na souhlas, vyšel z Výrobny a řekl Teng ZiXin: „Pojď se mnou.”

Teng ZiXin sklopila pohled k zemi a spolu s tou kráskou You XiaoMoa následovala. Brzy se dostali ke dveřím do studovny.

You XiaoMo vytáhl svou kartu a projel jí prohlubní u dveří a energetický štít se okamžitě otevřel. Když se ohlédl, spatřil, že se Teng ZiXin tvářila omráčeně a nedokázala to včas zakrýt. A její pohled se velmi očividně upíral na kartu v jeho ruce.

Správně, až do teď jen pár lidí vědělo, že měl rudou kartu. Z větší části to bylo proto, že neotvíral svůj stánek. Místo něj chodil na trh Ling Xiao.

Ale You XiaoMo nevěděl, že Teng ZiXin vlastně neudivila jeho rudá karta, ale to, že měl volný vstup do staříkovy studovny. Muselo se říct, že ani nejstarší učedník Qiu Ran toto privilegium neměl. A kdyby Teng ZiXin zjistila, že měl nejenom volný přístup do studovny, ale že si mohl také encyklopedie vynášet, kdo ví, co by si myslela.

Poté, co Teng ZiXin vstoupila, kráska najednou řekla: „Kolego You, mohl bys mě taky pustit dovnitř, abych se podívala?”

Ačkoli ta kráska přišla s Teng ZiXin, neměla staříkovo svolení vstoupit. A tak mohla akorát čekat venku nebo jít zpět.

You XiaoMoa to zarazilo. „Promiň, pokud chceš vstoupit, budeš se muset nejdřív zeptat mistra na svolení.”

Kráska sepnula ruce a prosebně se na něj dívala. Řekla: „Mistr Duan je až příliš vážný a já se ho netroufám zeptat. Kolego You, prostě to ber jako moje přání, můžeš mě pustit dovnitř. Jen abych se podívala? Slibuju, že tam nic neponičím, dobře?”

You XiaoMo rychle odvrátil zrak. Proč měl pocit, že se ho ta kráska snažila chytit na vějičku? Ten prosebný výraz spolu s jejím pěkným vzhledem, působila tak nějak žalostným, ale rozkošným dojmem. Ale většině lidí se krev z nosu spustila kvůli jejím velkým prsům. Jelikož se tělem nakláněla dopředu, přímo před ním byly odhalené ty dvě hory lesklého bílého masa. Rozhodně to byla vějička!

You XiaoMo si povzdechl, otočil hlavu a řekl: „Promiň seniorko, o tomhle rozhodnout nemůžu.”

Kdyby souhlasil a pustil tu krásku dovnitř, mohl se zaručit, že ten stařík s obzvláště špatnou povahou by jako prvnímu vyhuboval jemu. Nebyl tak velkorysý, aby byl jejich obětním beránkem. I kdyby se ta kráska svlékla do naha a postavila se před něj, vůbec by nezaváhal. Nebyl tak hloupý, aby si nechal vyhubovat jen kvůli Teng ZiXinině kamarádce!

Když kráska spatřila, že její svádění nezabíralo, výraz na tváři se jí zkroutil.

You XiaoMo potřásl hlavou a odkráčel, nechal tu krásku stát venku samotnou.

Když se vrátil do Výrobny, stařík se podíval jeho směrem a po krátké odmlce řekl: „Ta žena jménem Hai Lan tě zrovna teď prosila, abys ji pustil do studovny?”

You XiaoMo téměř zakopl o práh, pak zvedl hlavu a překvapeně se na staříka podíval. „Mistře, jak jsi to věděl?” Nevěděl, že se ta kráska jmenovala Hai Lan, ale podle toho, co stařík řekl, dokázal odvodit, že mluvil o ní.

Stařík si chladně odfrkl, ale nevysvětlil, jak to, že to věděl. A akorát nespokojeně řekl: „Až příště řekne něco takového, prostě jí přímo řekni, že jsem to tak zamýšlel.”

Lidi, co milovali intriky, se mu protivili. A ta Hai Lan byla jasně takový typ člověka. Samozřejmě věděl, že i Teng ZiXin byla taková. Ale byla učednicí jeho nejstaršího učedníka Qiu Rana. I když ji neměl rád, očividně to nedá najevo.

You XiaoMo viděl, že se stařík najednou zachmuřil, a spekuloval, že to bylo kvůli Hai Lan. A tak svižně přikývl. I kdyby mu to stařík neřekl, stejně by tu Hai Lan do studovny nepustil.

Toho dne ho překvapilo, že ho stařík nijak nemučil. Místo toho nechal You XiaoMoa, aby mu stál po boku a sledoval ho vyrábět pilulky. A navíc tentokrát nepoužil velký kotel ve Výrobně pilulek. You XiaoMo z této lekce velmi vytěžil a šťastně staříka sledoval.

Než You XiaoMo odešel, šel do studovny.

Viděl, že ta ženská Hai Lan už odešla. Projel svou kartou a vešel a spatřil Teng ZiXin.

Teng ZiXin byla zabraná do své knihy a nevšimla si, že přišel. You XiaoMo jí věnoval letmý pohled a pak zrak odvrátil. Vystoupal po schodech a vzal si z police encyklopedii magických bylin 8. řádu. Využil toho, že mu Teng ZiXin nevěnovala pozornost, a strčil si tu encyklopedii do dimenze.

Teprve když sešel z žebříku, řekl Teng ZiXin: „Kultivační neteři Teng, čas vypršel.”

Teng ZiXin se od té encyklopedie najednou odtrhla. Podívala se na You XiaoMoa, v tichosti encyklopedii zavřela a dala ji zpět do police. Zrovna když scházela ze schodů, nečekaně zahlédla na polici jedno prázdné místo a oči se jí hned krutě přimhouřily.

You XiaoMo ji pobízel ze svého místa od dveří: „Už jsi hotová?”

Teng ZiXin po chvíli nonšalantně vyšla. You XiaoMo zavřel energetický štít studovny a ona se náhle zeptala: „Kultivační strýčku You, kultivační dědeček dneska vyráběl magické pilulky 8. řádu?”

You XiaoMo se udiveně podíval jejím směrem. Teng ZiXin s ním vlastně z vlastní iniciativy začala mluvit? To slunce vyšlo na západě? A navíc v jejích slovech nebyla žádná provokace a dokonce její přístup mírně zjihl. Ačkoli měl pocit, že to bylo divné, stejně jí odpověděl jedním slovem: „Ne!”

Teng ZiXin si namotávala na prst pramínky vlasů a za chvíli se začala chovat jako zamilovaná. Lehce se usmála. „Kultivační strýčku You, máš takové štěstí. Předpokládám, že tě kultivační dědeček nechává pracovat s magickými bylinami 5. a 6. řádu, ne? Máš takové štěstí, že si to můžeš vyzkoušet v praxi!”

Teng ZiXin se chovala tak „oslnivě” cukernatě, že ho to málem oslepilo. Teng ZiXin dneska určitě musela sníst něco špatného!

You XiaoMo nevěděl, jak jí odpovědět, a tak jí akorát věnoval ztuhlý úsměv.

Ale Teng ZiXin to viděla tak, že to byl výraz tichého souhlasu. Jako kdyby se jí dostalo odpovědi, co chtěla, už nic dalšího neřekla. A beze slova se otočila a odešla z Orchidejového dvora.

You XiaoMo se díval na její vzdalující se záda a zjistil, že odhalil další nedostatek této ženy – vrtkavost!

You XiaoMo informoval staříka a pak také odešel. Jelikož se celý den cítil skvěle, měl krok čilejší než obvykle. Ale zrovna když vyšel ze dveří Orchidejového dvora a užuž chtěl zatočit za roh, najednou se na něj někdo vyřítil. To chvějící se tělo do něj ledabyle narazilo a You XiaoMo se zapotácel o pár kroků vzad. Skoro si u toho vymkl kotník. A ten člověk odspěchal pryč, ani se neomluvil.

You XiaoMo neodolal a nahlas si postěžoval. Copak nevěděl, že když takhle řezal v rychlosti rohy, že bylo snadné, do někoho narazit?

You XiaoMo to vzal jako smůlu, oprášil si oděv a vrátil se do pavilónu.
--------------------------------------------

~ No, You XiaoMo, myslím, že jsi po té nehodě zapomněl na něco velmi důležitého. Hlavně že se ještě před chvilkou podivoval, že slunce vyšlo na západě a kdesi a cosi a když se pak konečně něco stane, tak ho ani nenapadne si to s tou podivností spojit... Ale možná to jsem jenom já a ta moje přehnaná podezíravost... ~


4 komentáře:

  1. Moc děkuji z kapitolu, dneska jsem dohnala zveřejňování musím říct že mě strašně baví u kapitol poznámky pod čarou 😃

    OdpovědětVymazat
  2. Kdepak. To by bylo jako puška na zdi kterou se nepoužije. Určitě z toho něco bude a taky s tou knihou. 🤔🤔Děkuji za další kapitolku. 🥰

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za pokračování. Že by kapsář nebo nějaké sledovací zařízení🤔.

    OdpovědětVymazat