čtvrtek 27. května 2021

LMW - kapitola 280


Kapitola 280 – Naprosté vyhlazení


„Pátý starší, co myslíš?” zeptal se učitel Ye, co seděl vedle Dong Lina.

Jako jeden z učitelů Bloku 1 toho o Ling Xiaovi celkem dost věděl. Ale i když měl Ling Xiao celkem velkou pověst, nebylo mnoho lidí, co by jej chápalo nějak moc do hloubky.

Kdykoli udělal něco velkého, vždycky se vytratil z výsluní, a tak si nikdo nebyl jistý, jak jeho schopnosti posoudit.

Teď se klany Teng a Chai připravovaly jej společně přepadnout. Ačkoli to byl velmi špinavý tah, v boji všichni proti všem to bylo běžné. Tohoto talentu byla příliš škoda.

Dong Lin sklopil víčka, ale pohled měl upřený na Ling Xiaa, co stál na okraji arény. Na tváři mu byl znát náznak úsměvu. Oči mu problýskly, když pokojně řekl: „Tento student Ling Xiao pravděpodobně skrývá svou skutečnou moc.”

Učitele a starší to omráčilo a podezíravě se podívali po Ling Xiaovi.

I kdyby svou skutečnou schopnost skryl, nebylo možné, aby se vypořádal s více než deseti lidmi z klanů Teng a Chai zároveň, ne?

Když Dong Lin zahlédl, jak se tvářili, na tváři se mu objevil necharakteristický úsměv. „Pokud mi nevěříte, prostě se koukejte. Vsadím se, že vás všechny překvapí.”

Napětí v aréně bylo jasně zřetelné a situace se mohla kdykoli vyhrotit.

Jak se klany Teng a Chai blížily, konečně Ling Xiaa zahnaly do kouta na kraji arény. Utvořily trojúhelník, zdáli se jako neproniknutelná stěna, neboť klan Teng měl Teng Jiaoa, vůdčí osobnost 6. řádu, co byl v žebříčku nad Ling Xiaoem.

Co se týkalo klanu Chai, ti měli Chai Tiana, staršího bratrance Chai Zhenga, co byl na třetím místě v žebříčku.

Kvůli těmto dvěma silným osobnostem se většině lidem zdálo, že Ling Xiao neměl žádnou naději na výhru.

Teng Jiao se vítězoslavně usmál a řekl: „Nevím, jestli jsi zvážil, že by ses dostal do takové situace, Ling Xiao!”

Teng Jiao posledně na trhu utržil od You XiaoMoa pěknou ránu a od té doby to v něm dlouho vřelo. Jelikož se nemohl pomstít přímo You XiaoMovi, měl spadeno na chlápka, co byl vždycky s ním.

Ling Xiao mírně vytočil koutek úst a vytáhl tak rty do vlídného úsměvu. „Vážně jsem nezvážil...”

Že si sami přijdete pro smrt!

You XiaoMo, co byl v publiku, se trochu opotil, neboť doplnil tu nedořečenou větu.

„Teng Jiao, nemarněme kvůli němu dechem a společně ho sejměme!”

Chai Tian vytasil čepel, co měl u pasu, a hrotem namířil na Ling Xiaa, co byl oděný v čistě bílém. Chai Tian byl v bitvách zkušený, a tak věděl, že čím víc se to protahovalo, tím větší byla i nejistota. A i když se k němu takhle přiblížili, Ling Xiaoův výraz nijak nezakolísal. Kvůli tomu jasnému úsměvu byl nervózní.

Jen co Teng Jiao řekl „dobrá”, ti dva vystřelili k Ling Xiaovi jako šípy. Byli nezměrně rychlí. Diváci dokázali zahlédnout jen dvě rozmazané čmouhy.

Ling Xiao se vyhnul Chai Tianově dlouhému meči, zvedl nohu a zlehka ho kopl. Působilo to, že tomu kopu chyběla síla, ale ve skutečnosti v něm spočívala nezměrná síla. Chai Tian celým tělem odletěl čtyři nebo pět metrů vzad a skoro narazil do vlastních lidí.

Teng Jiaoův výraz se nepatrně změnil a máchl pěstí zleva Ling Xiaovi do tváře. Ten pohyb byl prostý a přímý a měl jen málo techniky, ale byl to mocný úder, co možná nedokáže ustát ani podlaha arény pod nimi.

Poté, co Ling Xiao odkopl Chai Tiana stranou, s falešným úsměvem se střetl s Teng Jiaoem. Jeho usmívající se oči působily jako vířící víry, vtahovaly člověka dovnitř a ta černota v nich odhalovala smrtící temnotu.

Teng Jiaovi přeskočilo srdce. Hlásek v hlavě mu napovídal, že tohle nebylo dobré. Ale už bylo příliš pozdě a nemohl svůj úder zastavit.

„No vážně, a to jsem měl v plánu se nad tebou smilovat,” zašeptal mu Ling Xiao do ucha, jak mu snadno chytil pěst.

Za Teng Jiaova bojácného pohledu zvedl jednu svou dlouhou nohu a kopl ho do břicha. Moc toho kopu rozhodně nebyla malá.

Teng Jiao utržil úder do svého slabého břicha a cítil, jak mu hrdlem stoupala žluč. Tělo mu to odvrhlo vzad, ale Ling Xiao ho přitáhl zpět a uštědřil mu další kop. Celý ten proces netrval ani tři sekundy.

Za polekaných pohledů všech Teng Jiao spadl z jeviště jako kus mokrého hadru. Všechny to tak šokovalo, že na ně padlo ticho.

Porazil Teng Jiaoa, co byl v Bloku 1 na 6. místě, jedinou výměnou úderů. To byla ale strašlivá rychlost!

Naopak Chai Tian, co se zrovna postavil na nohy, zbledl. Věděl, že se velmi přepočítali. Ling Xiao skryl svou sílu a možná dokonce čekal, až za ním přijdou.

Ling Xiao se po něm letmo podíval, ten jeho úsměv napovídal, že s ním nebude mít smilování.

Chai Tian okamžitě zařval na ostatní: „Sejměte ho!”

Horda lidí vytasila zbraně a vrhla se na Ling Xiaa. A mezi tím hřmotným řevem byli členové klanu Teng nejhlasitější. Rozzuřilo je, když viděli, že takhle porazil jejich vůdce, a tak se nebudou držet zpátky.

Ling Xiao zvedl jednu ruku a odvanul jednoho člověka silou jediné dlaně. Prostá technika, ale se spoustou moci za ní. Ti, co se vrhli vpřed, s bojem teprve začali, ale byli ještě víc k ničemu než Teng Jiao. Jednoho po druhém je to odvanulo z arény. Ling Xiao v mžiku eliminoval všechny členy klanu Teng a polovinu klanu Chai.

Tento litý útok a jednostrannost té bitvy všechny šokovala až do morku kostí.

You XiaoMo byl v publiku z té scény před sebou celý vzrušený.

Kdykoli viděl Ling Xiaa bojovat, pociťoval euforii, jako kdyby to mělo co dělat s jeho vlastní nynější silou. A obzvláště to platilo u toho úderu dlaní. Jen ten zvuk zaslechl a krev mu vřela, jako kdyby to vlastně provedl on.

Mezi všemi těmi lidmi byl nejprohnanější Chai Tian.

Už teď dokázal říct, že Ling Xiao měl mnohem větší sílu než on. A tak jen co ostatním rozkázal do boje, sám neučinil žádný větší tah. To znamenalo, že klan Teng naschvál navnadil k útoku.

Ale aby se vyhnul hněvu klanu Teng, obětoval polovinu svých členů.

Klan Teng byl teď už vyhlazený, ale klan Chai měl pořád ještě čtyři lidi, co stáli.

„Zatraceně, ten je silný!”

„Se svou schopností by mohl snadno získat první místo.”

„Zrovna z arény vyloučil jedenáct lidí, to znamená, že získal dva body. To je zatím nejvyšší skóre, ne?”

„Ne, i předtím už pár lidí skopl, takže to není jenom jedenáct.”

Po chvilce ticha se v davu rozhořel šepot a diskuze. Ling Xiao byl pro ně rozhodně černým koněm letošního turnaje.

Ling Xiao se podíval na Chai Tiana a ostatní tři a rty se mu zkroutily do nepatrného úsměvu. „Pořád potřebuju ještě dva, jenom další dva. Vyberete si mezi sebou nebo mám vybrat za vás?”

Kromě těch dvou hlupáků, co se na něj snažili zaútočit, ale on je místo toho vykopl z arény, už vyřadil celkem třináct lidí. Stačili mu ještě další dva a bude mít tři body. Nebylo třeba, aby vynakládal nějaké extra úsilí, když byli tak přelaskaví a sami se mu doručili na stříbrném podnosu.

Chai Tianovi se zkroutila tvář. „Nepokoušej mou trpělivost.”

Mohl ustoupit? Jistě že ne!

Kdyby ustoupil, celá škola by věděla, že se tak moc bál Ling Xiaa, až se strachy třásl.

A tak neměl na výběr. Vina byla v jeho chybném úsudku. Ze všech si musel spolu s Teng Jiaoem vybrat zrovna Ling Xiaa. Poté, co You XiaoMo nahněval tolik lidí, ho ani nenapadlo, že by ten člověk, co po jeho boku zůstal, mohl být tak prostý.

Výsledek Chai Tianových slov bylo to, že ho Ling Xiao vykopl z arény jako prvního.

Ling Xiao udělal přesně to, co řekl. Vybral si jen dva z nich, co vystrčil z arény.

Ale ti dva zbývající lidé nebyli moc silní. Zanedlouho se na ně zaměřili ostatní. Klan Chai následoval ve stopách klanu Teng a naprosto je vyloučili z turnaje.

Za hodinu už měli výsledky boje všichni proti všem.

Kvůli tomu seznamu jmen si lidi nebyli jistí, jak zareagovat.

Jelikož klany Teng a Chai vyloučili, jejich místa zaplnili jiní. A to dokonce i tací, co nebyli v první padesátce.

Dál pátý starší ohlásil, kdo získal kolik bodů.

Ling Xiao získal tři body a momentálně byl ve vedení. Člověk, co byl v Bloku 1 první, získal dva body a byl tak v turnaji druhý. A za nimi byl Rong Xuan, Qing Zhang a ostatní s jedním bodem. Celkem získalo nějaký bod osm lidí.

Pak pátý starší ohlásil, že soupeření skončilo a že druhé kolo začne zítra. A všechny rozpustil.

You XiaoMo vzrušeně skočil na Ling Xiaa.

Ling Xiao si ho přivinul k hrudi.

Ti dva si ještě ani nic neřekli, když si někdo nedaleko chladně odkašlal. You XiaoMo otočil hlavou a zjistil, že to byla rozzuřená Teng ZiXin. Když viděla, že se na ni oba obrátili, její hněv byl ještě očividnější.

Nezáleželo na tom, o koho šlo – každý, kdo viděl, jak někdo nakopal zadek členům jeho klanu, by pravděpodobně nedokázal zůstat klidný. Zvlášť ještě když jim ten zadek nakopal někdo, koho nenáviděl.

You XiaoMo se vítězně ušklíbl.

Teng ZiXin se protočila a odešla se svým obrovským zástupem lidí.

Výsledky tohoto boje byly nečekané, ale během půl dne se po celé škole rozšířila zpráva o tom, jak klany Chai a Teng pokořili. Teď všichni odhadovali, že Ling Xiao bude v tomto turnaji první. Najednou nabyl masivní popularitu a lidé na něj zírali, kamkoli se vrtl.
--------------------------------------------

~ Jup, jako kdybychom to nečekali, Ling Xiao je jasný vítěz prvního kola. No, v podstatě má už ten turnaj v kapse. No ne?  



5 komentářů:

  1. Děkuji za kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně. Fandím jim. Prostě elegantní jako vždy. A to nikoho nezabil. Teď jen udělat mastný flek z tzx a bude to. 👋👋👋Děkuji za pěkné počtení.

    OdpovědětVymazat
  3. No kdyby znali jeho vražedné sklony, tak by z arény vyskákali pro jistotu sami. A YXMovi se nedivím. Taky jsem byla napjatá, i když jsem věděla, jak to dopadne - 🏥 😁🤭😂

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji. LX rozhodně nezklamal!🤩🤩🤩

    OdpovědětVymazat