čtvrtek 20. května 2021

LMW - kapitola 278


Kapitola 278 – Registrace


Po tom dni měl You XiaoMo celkem dost „náhodných setkání” s Qing Qiu.

Qing Qiu vždycky řekla, že si přišla koupit magické pilulky, ale dokonce i sám You XiaoMo zjistil, že Qing Qiu měla pokoutný motiv. Ani nemluvě o tom, že Ling Xiao, SheQiu a ostatní už na ty její pokoutné motivy dávno přišli.

Ale tentokrát to nevyzradila CatQiu, ale PiQiu.

„Kdo by si pomyslel, že na našeho pána přijde jaro poté, co zakusil tolik věcí.” SheQiu si lenivě položil bradu do dlaně a působil zmateně.

SheQiu byl sice démonické zvíře, ale to neznamenalo, že démonická zvířata nechápala emoce. Ta žena jménem Qing Qiu na jejich pána často „náhodou narážela”. Na základě jejího počínání bylo nemožné, aby neměla nějaký pokoutný motiv. Ale kdo by si pomyslel, že k jejich pánovi vlastně začala chovat city? Dle jejich názoru to bylo nepředstavitelné!

You XiaoMo byl kvůli tomu trochu nespokojený a řekl: „SheQiu, co tím myslíš? Neříkej mi, že nemůžu mít...”

Ling Xiao se k němu najednou nahnul. „Nemůžeš mít co?”

You XiaoMo sebou trhl šokem. Otočil hlavou a spatřil, že se na něj Ling Xiao usmíval, a tak se hned opravil: „Nic! Jenom říkám, že to SheQiu dobře řekl. Bylo to úžasně řečeno.”

Ling Xiao zareagoval mlhavým „hm” a okamžitě řekl: „Příště bys měl svůj stánek nechat na starosti BaiLi XiaoYuovi nebo Jiang XiaoFengovi. Co nevidět se bude pořádat turnaj. Dalších pět dní prostě zůstaň v pavilónu a soustřeď se na kultivaci. Nikam nechoď, rozumíš?”

You XiaoMo okamžitě přikývl. „Rozumím.”

Ling Xiao objal You XiaoMoa kolem pasu a řekl: „Jelikož odpoledne nemáme co na práci, pojďme se vyptat na ten turnaj.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, uvědomil si, že jeho souboj s Teng ZiXin se rychle blížil. Brzy začne výroční turnaj v Oddělení B a on byl vážně vzrušený!

Výroční turnaj v Oddělení B bylo vlastně soupeření mezi skupinou mágů 6. řádu. I když se na turnaj pro zábavu přihlásilo mnoho mágů 5. řádu, v porovnání s mágy 6. řádu jich bylo méně. A navíc dokonce ani lidé se správnými společenskými konexemi možná nezbytně nutně nedostanou šanci se zapsat. Hlavním bodem bylo, že pro mága 5. řádu bylo téměř nemožné ten turnaj vyhrát.

A proto aby se snížily zbytečné výdaje, mágům, co byli v nižším řádu než 6., se obecně nedovolovalo se k turnaji registrovat. Jedinou výjimkou bylo, když je doporučil jejich učitel.

Odpoledne ti dva odešli z pavilónu.

Tentokrát si s sebou You XiaoMo nevzal nikoho ze svého Qiu-týmu. PiQiu zrovna vykonával svůj trest a stál čelem ke zdi.

You XiaoMo byl jasně jeho pán, ale PiQiu se vlastně odvážil na něj donášet Ling Xiaovi!

Nejprve zašli do Bloku 1, neboť Ling Xiao také soupeřil v turnaji. Výroční turnaj organizovaný Oddělením B byl v podstatě rozdělený na dvě divize – jedno soupeření pro Blok 1 a další pro Blok 2. Ale aby se ta živá atmosféra ještě vystupňovala, ty dvě divize soupeřily v jiných časech.

Ale turnaj pro Blok 1 a Blok 2 se trochu lišil. U kultivátorů nebylo zaručeno, že zvítězí člověk s vysokou kultivací – důležitým faktorem byly také schopnosti v boji a zkušenosti.

Přesně jak You XiaoMo předtím viděl na Ulici života a smrti, někteří kultivátoři měli řád očividně velmi nízký, ale stejně dokázali porazit kultivátory s vysokou kultivací. Tohle ukazovalo, že člověk musel dávat pozor na schopnosti v boji!

A tak se soupeření Bloku 1 mohli přímo a bez omezení účastnit studenti, co se umístili na prvních 50 místech. Ale registrovat se mohli i ti, co se v první padesátce neumístili.

Každý den se přicházelo registrovat mnoho lidí, i když soupeření ještě nezačalo.

Když You XiaoMo a Ling Xiao dorazili na místo registrace, už tam ve frontě stálo mnoho lidí.

You XiaoMo udiveně vykřikl: „Jejda, to je hodně lidí!”

Ling Xiao ho popadl za paži, aby ho dav neodvlekl pryč, a pak řekl: „Pojďme dovnitř.”

Ačkoli k místu registrace spěchalo hodně lidí, všichni se nepřišli zaregistrovat. Někteří sem přišli si prostě jen užít tu rušnou scénu. A tak netrvalo dlouho a byli na řadě. Poté, co se Ling Xiao registroval, učitel je navedl na jednu stranu, aby si tam přečetli pravidla turnaje.

V minulých letech bylo pár studentů, kteří pravidlům nerozuměli, což nakonec vedlo k tomu, že došlo k nepříjemným situacím. A tak aby tomu akademie zabránila, vyvěsila na místě registrace ceduli, kde byla dopodrobna vypsána pravidla.

Pravidla pro soupeření Bloku 1 byla jednodušší a soupeření se odehrávalo v bodovém formátu.

Soupeření bylo rozdělené na dvě kola. První kolo bylo všichni proti všem, kdy účastníci museli vykopnout druhé z arény. Když člověk vyřadil pět lidí, získal jeden bod. A takhle to pokračovalo, až dokud nezůstalo jen dvacet účastníků.

Ale pokud byl účastník během soupeření vyřazen z arény, body, co do té doby získal, se nepočítaly. A tak člověk musel sbírat body a zároveň zařídit, že ho z arény nevyřadí. Jinak by to bylo k ničemu.

Pak bylo druhé kolo, ve kterém se pořádali souboje jeden na jednoho.

Zbývajících dvacet účastníků si vylosuje, s kým bude bojovat. Každý účastník měl dva souboje a výhra jednoho souboje znamenala jeden bod.

A nakonec se spočítalo celkové skóre. Deset nejlepších studentů s nejvyšším skóre bude mít právo vstoupit do Oddělení A. A tři nejlepší studenti navíc od akademie dostanou odměnu. A ty odměny byly celkem atraktivní.

Ale akademie neřekla, co to bylo za odměny.

Ti dva pak pokročili k místu registrace v Bloku 2.

V Bloku 2 se registrovalo méně lidí než v Bloku 1. A tak se ani nemuseli řadit do fronty a byli na řadě.

Nicméně nevěděli, jestli měli štěstí nebo smůlu, ale narazili tam na Teng ZiXin a její skupinu. Na skupinu krásek, co se tísnila k sobě, bylo radost pohledět. A pohledy mnoha mužských mágů se bezděky obrátily k nim.

V Bloku 2 bylo méně žen než mužů, a tak byla Teng ZiXin a ostatní krásky u mužů velmi oblíbené. Když ty krásky vešly dovnitř, byly v obklopení doprovodu, co sestával jak z kultivátorů, tak z mágů.

You XiaoMo byl od nich odvrácený, takže si té skupiny hned nevšiml. Teprve když se za ním ozval mužský hlas, se obrátil.

Ten, kdo na něj zavolal, byl mladý kultivátor. Měl vcelku normální rysy ve tváři, ale You XiaoMo tak nějak nechápal, co to mluvil za nesmysly.

Když ten muž viděl, že You XiaoMo nijak nereagoval, mírně netrpělivě zopakoval, co řekl: „Můžeš nás pustit?”

You XiaoMoa to udivilo a zeptal se: „Proč?”

Nechápal, proč to tenhle člověk řekl takovým tónem, jako kdyby to měla být samozřejmost. Copak neviděl, že se You XiaoMo zrovna připravoval k registraci?

Pak zahlédl Teng ZiXin, co byla v obklopení davu. Vyhlížela obzvláště odměřeně a vzdáleně. A po boku měla tu krásku jménem Hai Lan. Od té doby, co Hai Lan zjistila, že její ženské svody na You XiaoMoa nefungovaly, šklíbila se, kdykoli ho spatřila. You XiaoMoa přirozeně nezajímalo, co si myslela.

„Copak jsi neviděl, že se slečna Teng chce také zaregistrovat?”

Ten mladík byl obzvláště netrpělivý. Od začátku si nevšiml, že dav měl v očích výsměch. Jelikož se odvážil na učedníka velkého mistra Duana mluvit takovým tónem, jasně You XiaoMoa nepoznal.

You XiaoMo řekl: „Ne...”

Ten mladík vybuchl vzteky. Měl v úmyslu se před Teng ZiXin vytáhnout a měl pocit, že k tomu teď měl příležitost. Naprosto ignoroval, jak se dav tvářil, a pozvedl pěst, chtěl dát You XiaoMovi pěstí. Ovšem ze směru jeho protivníka nečekaně a najednou zavanul poryv démonického větru. Ten spalující poryv jej zasáhl do tváře a srazil ho na zem, takže spadl přímo před Teng ZiXin.

Ling Xiao, co stál You XiaoMovi po boku, se nepatrně ušklíbl a pak ho vlídně pokáral: „Pokud chceš mluvit, mluv pěkně. Copak nevíš, že je zakázáno tady bojovat?”

Všichni v davu se naráz začervenali hanbou. Copak jsi mu už sám neuštědřil první úder?

You XiaoMo se letmo podíval po Teng ZiXin a řekl: „Tohle je poprvé, co slyším, že kultivační strýc musí pustit před sebe svou kultivační neteř. Kdyby se o tom dozvěděl mistr, nepřišlo by mu to celkem směšné?”

„Kultivační strýčku, určitě žertuješ. Jak bych po tobě mohla chtít, abys mě pustil před sebe? Všechno tohle vzniklo kvůli tomu, že tento člověk jednal z vlastní iniciativy.”

Jakmile You XiaoMo řekl svou hlášku, Teng ZiXin už nemohla stát stranou a sledovat to drama. A tak svižně předstoupila a vysvětlila to. Veškerou vinu hodila na toho mladíka. Ten mladík možná jednal z vlastní iniciativy, ale Teng ZiXin na něj od začátku nijak nezakřičela, aby s tím přestal. Místo toho mu dala tichý souhlas.

You XiaoMo věděl, že Teng ZiXin nechtěla být všem pro smích. A on také nechtěl dělat z komára velblouda, uspokojí ho, jen když jí trochu srazí ten namyšlený hřebínek.

You XiaoMo se najednou zasmál. „Věřím, že jsi to neudělala naschvál. Ale příště musíš na své lidi dávat větší pozor. Jak se říká, pes je podobný svému pánovi. Samozřejmě věřím, že ty jako má kultivační neteř taková nejsi.”

Když You XiaoMo domluvil, otočil se, aby se registroval. A pak s Ling Xiaoem odešel a ignoroval rozzuřený výraz na Teng ZiXinině tváři.

Pravidla soupeření Bloku 2 byla jiná než v Bloku 1 a dopředu se neohlašovala.

Když ti dva byli z dohledu, Teng ZiXin se tvář zkroutila zuřivostí. Její výraz byl tak litý, že to poděsilo všechny kolem. You XiaoMo zase jednou vyhrál a ona zůstala stát v prachu.

Ten mladík se smrtelně bledou tváří vstal ze země.

Teng ZiXin mu nadávala: „Zmizni, akorát tady mrháš vzduchem.”

Mladík se odvalil a odplazil pryč.

Hai Lan naznačila: „ZiXin, nebuď naštvaná, takhle nezkrotný může být jen pár dalších dní.”

Jakmile Teng ZiXin pomyslela na ten turnaj za pět dní, její hněv se mírně utišil.

Těch pět dní uběhlo jako mrknutím oka a výroční turnaj Oddělení B konečně začal. Aby všichni studenti mohli sledovat to působivé soupeření, souboje Bloku 1 a Bloku 2 se nekonaly zároveň.
--------------------------------------------

~ Ling Xiaovy metody schvaluju, nejdřív dát pěstí a pak se ptát. YXM zase vyrukoval se svou senioritou, no Teng ZiXin to musí pěkně štvát... Ale opravdu nechápu, jak si ty dvě slípky můžou být tak jisté, že YXMa porazí. ~ 


7 komentářů:

  1. Děkuji za kapitolu.. těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další kapitolku. Už se těším na jejich souboj. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za kapitolu. Už se těším na další kapitolu na souboj 😃 Teng ZiXin spadne hřebínek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, on to tam nejdřív zkosí Ling Xiao. Na YXMa si budeme muset ještě chvilku počkat ^_^

      Vymazat
  4. Děkuji za další překlad. No Ling Xiaovi věřím, že turnajem projede jako nůž máslem. A pak s budeme těšit na YXMa 😊.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky si myslím že nejdřív tam udělá nepořádek lx a potom to dovrsi yxm. Otázkou je aby pak měli kde bydlet. 😁😁Děkuji za překlad. Jsi skvělá. 🥰🤩

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji. Už se nemůžu dočkat toho turnaje.🤩

    OdpovědětVymazat