čtvrtek 1. dubna 2021

LMW - kapitola 264


Kapitola 264 – Smrtelně drahé


Ačkoli byly Pavilón tréninku technik a Pavilón tréninku duše pod stejným energetickým štítem, nacházely se v jiných oblastech.

You XiaoMo chtěl navštívit Pavilón tréninku technik. Poté, co prošel energetickým štítem, kráčel k nesmírně starodávné chodbě nalevo, co byla starožitná na pohled, zvukem i pachem. Na začátku té chodby byla impozantně napsaná slova Pavilón tréninku technik.

Ling Xiao neměl zájem o Pavilón tréninku duše a nepotřeboval odtamtud žádný manuál na trénink duše. V momentu, kdy se narodil, jeho mysl automaticky obdržela zděděné techniky na trénink duše, co mu patřily; a tyto techniky byly mnohem lepší než ty, co měli v Pavilónu tréninku duše.

Pavilón na trénink technik byl postavený z výjimečného druhu dřeva a celý ten pavilón měl prostou, nezdobenou auru.

Jen co You XiaoMo vešel dovnitř, donesla se k němu mdlá vůně dřeva. Nebyla to čpící vůně, spíš se kvůli ní cítil bezstarostně a uvolněně.

Když You XiaoMo spatřil rozsah celého pavilónu, nemohl si pomoct a na tváři se mu objevil údiv. Ještě nikdy v životě neviděl tak krásný pavilón. Byl postavený z dřeva, co mělo odstín mořské modři, a jak kráčel dovnitř, přišlo mu, že kráčel hluboko do modrého moře.

„Toto dřevo pochází ze stromu jménem Mořský modrý bavlníkový strom. Je nesmírně vzácný. U stromů, co jsou starší deset tisíc let, z povrchu sálá světle modrá zář. A tato zář dokáže vstřebat každý druh energie. A limit vstřebávání se s věkem zvyšuje, podobně jako u mořské houby,” vysvětlil Ling Xiao You XiaoMovi, zatímco ho následoval dovnitř.

You XiaoMo si nemohl pomoct a dotkl se jedné vrstvy světla z Mořského modrého bavlníkového stromu. Na omak to bylo jako mořská houba – jemné, ale pružné. You XiaoMo bezděky vzrušeně vykřikl: „Co myslíš, jak staré jsou tyto Bavlníkové stromy?”

Ling Xiao lenivě odpověděl: „Pokud nedošlo k nějakým nečekaným nehodám, měly by být staré kolem patnácti tisíc let.”

You XiaoMo se zostra nadechl, jen co to zaslechl. A pak zrychlil krok a vešel dovnitř.

Kromě stěn, podlahy a stropu bylo i všechno ostatní v Pavilónu tréninku technik ze dřeva Mořského modrého bavlníkového stromu. I police stranou, na kterých byly manuály tréninku technik, byly z tohoto dřeva. V mřížoví polic byl velký výběr manuálů a všechny byly zahalené světelnou energií Bavlníkového stromu.

Pokud člověk chtěl nějaký ten manuál vytáhnout, musel zaplatit body na kartě. Cena za každý manuál byla zobrazená vedle. Člověk se k manuálu dostal až po zaplacení.

Jako první spatřili Ling Xiao a You XiaoMo manuály nízkého řádu.

Ale čím hlouběji šli, tím měly manuály vyšší řád. A přirozeně i jejich cena byla vyšší.

You XiaoMo zahlédl manuál nízkého řádu vysoké jakosti. Ačkoli se řád tohoto manuálu považoval za nízký, měl celkem vysokou cenu a stál 150 bodů.

Ale všechny tyto manuály na trénink technik byly jenom pro kultivátory. Ještě nenarazil na jediný manuál pro mágy.

You XiaoMo prošel několik polic, ale stále nenašel nic vhodného pro mágy. Nedokázal si pomoct a postěžoval si na to.

Mohly být manuály na trénink technik pro mágy v jiném pavilónu než manuály pro kultivátory?

Když Ling Xiao zaslechl to jeho stěžování, najednou ho poklepal po rameni. Když viděl, že You XiaoMo otočil hlavu, ukázal na jedno schodiště s nízkými schody, co bylo nedaleko.

Pavilón tréninku technik měl dvě patra. Druhé patro bylo mnohem menší než první – bylo třikrát menší než první patro. Když člověk zvedl hlavu a podíval se přímo vpřed, ve výšce čtyř metrů bylo vidět druhé patro. Ale zahrazovala ho tenká vrstva modré energie. A proto se mnoho návštěvníků, co tu bylo poprvé, domnívalo, že to byla stěna. A nevšimli si tak, že nad nimi bylo další patro.

You XiaoMo okamžitě odtáhl Ling Xiaa ke schodům.

Jak stoupl na to dřevěné schodiště, v celém pavilónu se ozvalo jasné klapání kroků. Nevyhnutelně to You XiaoMovým směrem přitáhlo pohledy některých lidí, co tu hledali manuály. Ale po letmém pohledu se lhostejně vrátili zpět k vlastní práci.

U vchodu na druhé patro byla vidět slova Manuály na trénink duchovních technik.

Manuály na trénink duchovních technik byly relativně vzácné. Bez ohledu na to, jak bohaté dědictví akademie DaoXin měla, jejich sbírka nečítala více jak dvě stě knih. A v těch dvě stě knihách byly nejběžnější manuály nízkého a středního řádu. Manuály vysokého řádu byly velmi ojedinělé a po manuálu vrcholného řádu nebylo ani vidu, ani slechu.

You XiaoMo zamířil dovnitř. Manuály na druhém patře byly rozmístěné stejně jako v přízemí. Na vnějších policích byly manuály nižšího řádu a čím byly police vzdálenější, tím měly manuály vyšší řád.

Jak čekal, na poslední polici našel deset svazků osobitých a nezvyklých svitků.

Tyto svitky obklopoval energetický štít, co se od ostatních štítů v pavilónu jasně odlišoval. Největší rozdíl tkvěl v barvě toho štítu. Měl mnohem sytější barvu než ostatní.

You XiaoMo byl blahem bez sebe. A zrovna když chtěl užuž přijít blíž, ozvalo se znělé bum, jak narazil přímo do průhledné vrstvy energie.

Naštěstí byla ta vrstva trochu pružná, jinak by mu to zkřivilo nos.

„Co se stalo?” zasténal You XiaoMo, zatímco si zakrýval nos.

„Akademie DaoXin dokonce sehnala Bavlníkové stromy, co jsou staré dvacet tisíc let. Rozhodně si zaslouží svou pověst,” vykřikl Ling Xiao, jak přišel blíž. A pak to rozvedl: „V porovnání se stromy starými deset tisíc let mají stromy staré dvacet tisíc let jednu dodatečnou schopnost – a to schopnost vytvořit průhlednou bariéru.”

You XiaoMo šťouchl do té jednolité bariéry a sklíčeně se zeptal: „Tak jak se mám dostat dovnitř?”

Ling Xiao mu pokynul, aby se podíval ke dřevěné stěně vedle polic. Byl tam vrub podobný tomu, co viděli před pavilonem. Ale tvar toho vrubu se neshodoval s modrým nefritovým štítkem, ale s kartou, co měli v ruce. Aby se dostali skrz bariéru Bavlníkového stromu, pravděpodobně tam museli vsunout svou studentskou kartu.

You XiaoMo okamžitě vytáhl svou černou kartu a vložil ji tam.

Předpokládal, že bariéra okamžitě zmizí, ale i když chvilku počkal, nedošlo k žádné změně. Možná že to odhadl špatně?

Ling Xiao řekl: „Zkus to s mojí kartou?”

You XiaoMo zmlkl. Pak tam vložil Ling Xiaovu kartu. Bariéra se na okamžik zviditelnila, pomalu se začala tenčit, než nakonec zmizela.

„... ...”

Kdyby s sebou neměl Ling Xiaa, nepřišel by sem potom nadarmo?

Dobrá, přiznával, že se na to předem řádně nevyptal. Příště tak hloupou chybu rozhodně neudělá!

You XiaoMo si obě karty schoval a přešel k prvnímu svitku. Letmo se podíval na cenu pod policí a pak na chvilku umlkl. V klidu přešel k druhému svitku a podíval se. Tentokrát bylo jeho ticho o něco delší než předtím. Pak v tichosti přešel k třetímu svitku na polici. Když spatřil sumu bodů napsanou na třetí polici, nakonec vybuchl.

„Arghhhh! Tohle je prostě až příliš drahé!”

Ling Xiao se podíval a bezděky se usmál. Sympatizoval s You XiaoMovým rozpoložením. Vážně to bylo celkem drahé.

První svitek byl manuál na trénink techniky vysokého řádu nízké jakosti a stál 2 tisíce bodů. Na druhý svitek bylo třeba 3 tisíce bodů a byl to manuál vysokého řádu střední jakosti. Třetí svitek byl manuál vysokého řádu vysoké jakosti a bylo na něj třeba 4 tisíce bodů.

Cena manuálů byla vyšší, než čekal. Tang YuLin na manuál na trénink techniky vysokého řádu střední jakosti potřeboval jenom 2 tisíce bodů, ale manuály tady stály o tisíc bodů víc. Nebylo divu, že You XiaoMo vybuchl.

Když byla cena tak vysoká, problém byl už jenom získat jeden manuál, ani nemluvě o směně dvou.

Ale to také nepřímo vysvětlovalo, proč tu bariéru mohl otevřít jen člověk, co měl fialovou kartu. To proto, že lidé s fialovou kartou měli větší pravděpodobnost vysokého příjmu, a tak měli relativně vysokou schopnost směny.

You XiaoMo si prohlížel třetí svitek na polici. Srdce ho tak moc bolelo, až měl pocit, jako kdyby mu krvácelo. Vlastně na něj potřeboval 4 tisíce bodů. Více než měsíc zoufale vydělával body a konečně se dostal na 3 tisíce a 4 sta bodů na kartě. Nakonec čelil realitě, kdy neměl ani dost bodů na manuál vysokého řádu vysoké jakosti. Nebylo to prostě jako blesk z čistého nebe?!

V duchu měl za to, že čím vyšší řád manuál měl, tím musel být lepší. A proto sem přišel s očekáváním, že získá manuál vysokého řádu a vysoké jakosti. Předpokládal, že 3.400 bodů bude více než dost. Ale koho by napadlo, že ta cena bude tak ostudně vysoká?

„Kup si ho,” ozval se mu u ucha Ling Xiaoův hlas.

You XiaoMo zvedl hlavu a podíval se na něj, ale pak hlavu zase svěsil. Kvůli tomuhle utržil až příliš velkou ránu.

Ling Xiao řekl: „Pokud na kartě nemáš dost bodů, prostě použij moje body. To by mělo stačit.”

You XiaoMo sklopil hlavu ještě níž a sklíčeně odpověděl: „Je pravda, že to stačí, ale to akorát pokryje náklady. Když utratíme tolik, nezůstane nám ani deset bodů. A nájem pavilonu nám dneska končí. Pokud ho během dneška neobnovíme, budeme se muset zítra vystěhovat.”

You XiaoMo si mohl pospíšit zpět a vyrobit nějaké magické pilulky a prodat je, ale včera vyprodal veškeré své zásoby.

Už zpracoval všechny magické byliny, co mu Tang YuLin prodal. A z bylinek, co Ling Xiao nasbíral, nemohl vyrobit ani jedinou pilulku. A také neměl žádné body, za které by si koupil magické byliny, co mu chyběly. A tak dneska mohl vyrobit jen pilulky nízké jakosti.

Co se týkalo magických bylin vysoké jakosti, těch už za tento měsíc prodal více než dost. Kdyby prodal další, akorát by to bylo podezřelé.

Ling Xiao ho pohladil po vlasech. „Najdu způsob, jak body vydělat. Tebe musí trápit jen to, jak je použít.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, okamžitě a bez jakékoli lítosti souhlasil.

Od té doby, co Ling Xiao získal fialovou kartu, se vůbec nesnažil body vydělávat. Akorát každý den lelkoval v pavilonu. Občas také You XiaoMoa následoval na tržiště, když si otevřel stánek. Ostatní chodili jednou nebo dvakrát do měsíce do hor nebo bojovali v aréně, aby si vydělali nějaké body. Ale Ling Xiao nic z toho nedělal. A proto množství bodů na jeho kartě nestoupalo, ale naopak klesalo.

Ačkoli You XiaoMo nebyl student z Bloku 1, stejně si vzpomínal, že člověk musel splnit jednu podmínku, aby si udržel své postavení v deseti nejlepších. A pokud tu podmínku nesplnil, vyřadili ho z první desítky.
--------------------------------------------

~ Chudinkovi YXM se při té ceně určitě protočily panenky. Já bych omdlela. Když si ten manuál koupí, nebudou mít na nájem a budou z nich bezdomovci... Tedy ne úplně. Ale pokud LX něco neudělá, budou se muset vrátit do toho nejzákladnějšího ubytování! ~


3 komentáře:

  1. Aspoň by měli suchý pust 😂😂😂děkuji moc, i když tu toho moc nebylo.

    OdpovědětVymazat
  2. No LX určitě něco vymyslí. Má mou plnou důvěru.

    OdpovědětVymazat