pondělí 12. dubna 2021

LMW - kapitola 267


Kapitola 267 – Slíbený duel


Druhý den You XiaoMo vytáhl Ling Xiaa ven obnovit nájem.

Pronájem jejich pavilónu skončil včera. Starší Gong je měl ráno původně požádat, aby se vystěhovali. Ale pravděpodobně věděl, že se zdrželi, a tak za nimi nikoho neposlal, aby je uvědomil.

Navíc při You XiaoMově nynější schopnosti se starší Gong nemusel trápit, že by nebyl schopný zaplatit nájem.

Teprve když You XiaoMo vyšel ven, uvědomil si, že začala kampaň na očernění jeho jména.

Když ho včera Teng ZiXin vyzvala na souboj, nedostalo se jí odpovědi. A tak když se vrátila, rozkázala ostatním, aby rozhlásili, že si You XiaoMo ani netroufl přijmout výzvu od ženy. A celá akademie tím teď vřela.

You XiaoMo nečekal, že tato žena použije takové metody, aby ho přinutila k souboji v aréně.

Její metody byly ohavné, ale po pravdě řečeno to bylo velmi efektivní. Kvůli této záležitosti utržila jeho pověst obrovskou ránu. Ačkoli mu na pověsti nesešlo, když mu opakovaně říkali, že byl méně než žena, byl z toho velmi nešťastný. Obzvláště to platilo, když ho srovnávali s Teng ZiXin.

Jak kráčeli ke svému cíli, You XiaoMo zjistil, že se na něj hodně lidí dívalo podivně.

Ling Xiao ho pohladil po vlasech a zvedl rty v úsměvu. „Pokud se ti to nelíbí, prostě se jí zbavím.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech. „To nemusíš dělat. Nemá smysl se kvůli ní odhalovat.”

Tu záležitost s Teng ZiXin vyřeší sám. Jelikož s ním ta žena tak ráda soupeřila, už se nebude držet zpátky. Dřív nebo později ji nemilosrdně roznese na kopytech. Ale na jednu věc se těšil: nemohl se dočkat, až uvidí, jak se Teng ZiXin bude tvářit, když si uvědomí, že už se ten manuál na trénink techniky naučil.

Byla to tak malicherná vypočítavost, ale byl si jistý, že rozhodně nečekala, že by se Sumerskou pečeť naučil za tak krátkou dobu.

Když se You XiaoMo a Ling Xiao dostali do pronajímacího úřadu, spatřili, že na ně starší Gong čekal.

You XiaoMo mu předal Ling Xiaovu kartu a řekl: „Starší Gongu, rád bych si pronajal pavilón na půl měsíce.”

Momentálně neměl potřebu zoufale šetřit body na směnu za manuál tréninku techniky. Bude mu trvat celkem dlouho, než se Sumerskou pečeť naučí. A tak se rozhodl utratit body na pronájem, aby sem nemuseli běhat každou chvíli.

Když starší Gong dokončil veškeré procedury, kartu mu vrátil. „You XiaoMo, už jsi o té záležitosti slyšel, že?”

Navzdory tomu, že to byla velmi mlhavá věta, You XiaoMo věděl, o čem starší Gong mluvil. A tak přikývl.

„Pokud s ní nechceš bojovat, můžeš celou tu záležitost přednést svému mistrovi,” řekl starší Gong najednou. V jeho tónu byl znát náznak úsměvu a zdálo se, že jeho slova skrývala nějaký skrytý význam. Ale v žádném případě You XiaoMoa nepodceňoval. Když se doslechl, že You XiaoMo postoupil na mága 5. řádu, uvědomil si, že Teng ZiXin překonal.

You XiaoMo nad tím hloubal a nakonec zakroutil hlavou. Nevěděl, kam se ten stařík poděl. Ani nemluvě o tom, že kdyby tu Teng ZiXinu výzvu nepřijal, jaký dojem by z toho měli ostatní? Z tohohle teď vznikl problém ohledně jeho důstojnosti muže a on neměl na výběr a musel na ten souboj kývnout.

Když odešli z úřadu staršího Gonga, ti dva zamířili na trh s magickými pilulkami.

Z těch dvaceti svazků magických bylin, co včera dostal od BaiLi XiaoYua, už vyrobil dvacet magických pilulek. Normálně svůj stánek otvíral jednou za tři dny, ale teď musel tu svou rutinu porušit, neboť na své kartě momentálně neměl žádné body.

You XiaoMo si nemyslel, že ho ty otravnosti doženou tak rychle. Zrovna když rozložil stánek, přišel člověk a začal mu vyhrožovat.

„Já jsem Teng Jiao, jeden ze tří vůdců skupiny Teng Yun. Slyšel jsem, že ses neodvážil přijmout výzvu od naší slečny. Jako muž vážně přinášíš hanbu všem ostatním mužům.” Vůdce Teng Jiao na něj hleděl s nechutí.

You XiaoMo si nemohl pomoct a protočil očima, zatímco bez obalu řekl: „Dobrá, k celému tomuhle rozruchu došlo jenom proto, že Teng ZiXin chce manuál na trénink techniky, co jsem si koupil já. Vrať se a řekni jí: ten manuál na trénink techniky je pryč. Pokud se mnou chce stále bojovat, přijmu její výzvu. Ale poslední slovo ohledně podmínek souboje budu mít já. Pokud s tím nesouhlasí, celý souboj se odvolá. Kšá, už mě sem znovu nechoď otravovat.”

Teng Jiaoův výraz se mírně změnil, ale nijak nevybuchl. Jen You XiaoMovi věnoval chladný úšklebek a řekl: „Hlídej si záda.”

Jen co Teng Jiao řekl něco, co znělo jako výhrůžka, odešel i se svými muži. Vážně přišli i odešli ve spěchu.

Když se You XiaoMo a Ling Xiao vrátili do pavilónu, Ling Xiao vypustil do éteru informaci, že se Teng ZiXin pokoušela vymáhat od You XiaoMoa manuál na trénink techniky vysokého řádu, co si koupil v Pavilónu tréninku technik. Jelikož se o toto téma momentálně všichni zajímali, ta informace se rozšířila jako požár a You XiaoMoa teď pomlouvalo méně lidí.

Jelikož se ta záležitost o manuálu vysokého řádu nedala skrýt, proč by ji neměl veřejně rozšířit, ať se Teng ZiXin trápí důsledky? You XiaoMo schvaloval Ling Xiaovy intriky.

Odpoledne druhého dne Teng ZiXin odpověděla, že přijme jakoukoli formu souboje.

You XiaoMo čekal, že se Teng ZiXin tak snadno nevzdá, a tak ho to nepřekvapilo. Ale ještě nevymyslel, v čem by měli soupeřit.

Ling Xiao netečně seděl na židli a díval se na mračícího se You XiaoMoa. Nepozorně řekl: „Slyšel jsem, že do začátku turnaje, co se pořádá v Oddělení B, zbývá pořád půl roku. Ti, co se umístí na prvních 10 místech, mohou postoupit do Oddělení A.”

Když to You XiaoMo zaslechl, okamžitě si uvědomil, co měl Ling Xiao v úmyslu. „To říkáš, že bychom měli soupeřit na tom turnaji za půl roku? Ale vzpomínám si, že většina účastníků jsou mágové 6. řádu.”

„Neříkej mi, že si nevěříš, že za půl roku pokročíš na mága 6. řádu?” zeptal se Ling Xiao a pozvedl obočí.

You XiaoMo se poškrábal ve vlasech. „To není ten problém.” Byl si jistý, že během půl roku dokáže pokročit na mága 6. řádu.

Ling Xiao si odfrkl. „Takže se bojíš, že Teng ZiXin nedokáže pokročit?”

„Ech... ...” Neříkejte mi, že si to vážně myslí?

Ling Xiao ho šťouchl do čela, aby mu oživil paměť. „Ty hlupáku, momentálně jsi o jeden stupínek pod ní. Pokud by se do půl roku nedokázala dostat na 6. řád, bylo by to mnohem větší vydírání než jakákoli jiná odplata. Pokud ty a ona postoupíte ve stejné době, Teng ZiXin to s tou svojí arogancí pravděpodobně nebude schopná přijmout. A navíc i kdyby Teng ZiXin byla za půl roku na vyšší úrovni než ty, myslíš si, že při své rychlosti, kdy jí prolomit se na 6. řád trvalo dva roky, by měla tu odvahu se někde ukázat?”

Když si You XiaoMo vyslechl Ling Xiaovo vysvětlení, omráčilo ho to. Pak vyskočil ze židle, ukázal Ling Xiaovi palce nahoru a vzrušeně řekl: „Pořád jsi proradnější než já. Když si pomyslím, že dokážeš vymyslet tak brilantní a nenápadný způsob, jak svého nepřítele zabít, haha. Dobrá, udělám to po tvém.”

Ling Xiao ho vtáhl do náručí a zmáčkl mu tváře. „Takže jsem proradný, co?”

You XiaoMo se složil jako mokrý papír. „Nejsi proradný. Jsi velmi chytrý. S radostí uznávám naprostou porážku; teď mě můžeš nechat jít.”

Ling Xiao sklouzl rukou k jeho klopě a You XiaoMo zaslechl u ucha tichý smích. „Nepotřebuju, abys s radostí uznal porážku. Jen chci, abys s radostí ležel pode mnou.”

You XiaoMo mu ruku okamžitě odpleskl pryč. Kdykoli s Ling Xiaoem diskutoval o něčem vážném, vždycky si našel způsob, jak konverzaci stočit neslušným směrem.

Brzy poté You XiaoMo poslal BaiLi XiaoYua, aby Teng ZiXin sdělil podmínky duelu.

A jak se dalo čekat, jeho duel s Teng ZiXin, co se měl konat na turnaji za půl roku, okamžitě způsobil senzaci.

I když Teng ZiXin jasně věděla, že tento duel byl pro ni nevýhodný, kvůli své pověsti a vysoké hrdosti stejně souhlasila, že se účastní turnaje, co za půl roku akademie pořádala. O vítězi duelu se rozhodne na základě umístění v turnaji.

Ačkoli se ten turnaj měl konat až za půl roku, hodně lidí se upřímně těšilo na to utkání You XiaoMoa a Teng ZiXin.

You XiaoMo byl s touto situací velmi spokojený. Od té chvíle, co tu novinu o duelu vypustili, svět konečně nabyl trochu toho míru a už se kolem něj nepotloukali žádní otravní chlápci.

Ale ten jeho poklid netrval ani dva dny, když ho narušil ten stařík. Konečně obdržel zprávu od toho svého laciného mistra, co se na více než měsíc ztratil. Ten stařík někoho poslal, aby You XiaoMoa informoval, že se s ním má zítra setkat na určeném místě. Mělo to být kvůli tomu, aby ho oficiálně přijal za svého učedníka.

Ačkoli You XiaoMo nevěděl, o co se ten stařík snažil, stejně se rozhodl jít se podívat, co chtěl.

Když se druhého dne doslechl, že Ling Xiao chtěl jít s ním, udivilo ho to. „Proč chceš jít se mnou?”

Ling Xiao sebral ze stolu masku a řekl: „Je nuda být v pavilónu sám.”

You XiaoMo odpověděl: „Copak tu pořád nejsou SheQiu a ostatní?”

Ling Xiao se rozzářil a řekl: „To nejsou lidé.”

SheQiu a čtyři démonická zvířata: „... ...” Šéfe, ani ty nejsi člověk.

O tom ale You XiaoMo bohužel nevěděl. Kdyby ano, řekl by tu jejich stížnost od srdce nahlas. You XiaoMo o tom popřemýšlel. „Na kartách už nemáme ani bod. Nepůjdeš vydělat nějaké body? Taky jsi zrovna znovu získal svou pozici v první desítce. Pokud tu budeš dál lenošit, zase tě vyřadí.”

Když si šel Ling Xiao před dvěma dny odbýt pár kol duelů v aréně, nejenom že znovu získal své postavení v první desítce, ale také si polepšil z devátého místa na sedmé. A teď byl sedmým nejlepším kultivátorem v Oddělení B. Také znovu získal slávu za své dovednosti v boji a momentálně se vyhříval na výsluní.

Ling Xiao řekl: „Pořád mám ještě dva týdny čas, než budu muset znovu přijmout další výzvu. Není třeba tak spěchat.”

Když You XiaoMo viděl, že to Ling Xiao pouštěl jedním uchem dovnitř a druhým ven, rozhodl se pro kompromis. „Zapomeň na to, prostě půjdeme spolu. Ale musíš mít na paměti se držet zpátky.”

You XiaoMo měl pocit, že při zázemí toho staříka určitě nebude žít v nějaké obyčejné rezidenci. A tak aby snížil šanci, že by se Ling Xiao odhalil, odmítal, aby ho Ling Xiao doprovodil. Ale Ling Xiao s ním nesouhlasil, a tak mu You XiaoMo mohl akorát nakázat, aby si dával pozor.

Teprve když ho Ling Xiao opakovaně ujistil, že nedopustí, aby si někdo něčeho všiml, mu You XiaoMo uvěřil. To proto, že až do teď se všechno, za co se Ling Xiao zaručil, stalo přesně tak, jak řekl. A tak ti dva společně vyrazili do rezidence toho staříka.

Ale než odešli, You XiaoMo zašel do pavilónu vedle k BaiLi XiaoYuovi, aby si vzal něco, co se vztahovalo k tomu staříkovi.
--------------------------------------------

~ Teng ZiXin, ach Teng ZiXin, proč si s takovým nadšením kopeš vlastní hrob? ~

~ Že bychom se konečně dozvěděli, co to je tedy za záhadného staříka? ~


4 komentáře:

  1. Děkuji za další skvělý díl. Skoro je mi té Teng ZiXin líto, ale opravdu jenom skoro. Už se těším na staříka a na to, co ze setkání vzejde.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za pokračování!😍

    OdpovědětVymazat