čtvrtek 15. dubna 2021

LMW - kapitola 268


Kapitola 268 – Qiu Ran


Před pár dny You XiaoMo neustále přemýšlel o tom staříkovi a víc a víc měl pocit, že byl velmi podivný. A tak BaiLi XiaoYua požádal, aby prozkoumal jeho totožnost.

Klan BaiLi měl na akademii velký vliv. Nechat si od nich pomoct s vyšetřováním bylo rychlejší, než kdyby to prošetřoval sám.

Ale jelikož měl ten stařík celkem nezvyklou totožnost, klan BaiLi potřeboval pár dní na prošetření, než se jim dostalo přesných informací. Kdyby ho dneska ten stařík neuvědomil, skoro by na tu záležitost zapomněl.

Po cestě tam se You XiaoMo podíval na informace na nefritovém disku a pak se okamžitě zamračil.

Ling Xiao mu vzal nefritový disk z ruky a krátce si ho pročetl. Bezděky se usmál. „Jak se dalo čekat, ten stařík není tak prostý.”

„Rozhodně není prostý, ale mít takového mistra jako on je vážně otravné.”

Poté, co si You XiaoMo pročetl data o tom staříkovi, necítil ani trochu optimismu. Místo toho měl pocit, že ten stařík byl něco jako kalamita.

Ten stařík se jmenoval Duan QiTian. Byl starý jako sama zem, i když nikdo nevěděl, kolik mu přesně bylo.

Byl jedním z Osmi obrů na akademii DaoXin. Těch dalších sedm byli ředitel, jeho zástupce a Pět starších. Ale Duan QiTian byl ten typ člověka, co byl celý rok někde pryč a co se vrátil zpět, jen když si občas vzpomněl. A navíc kdykoli se vrátil, svolal na celou akademii chaos.

Například ten první den, co se Duan QiTian vrátil, ho You XiaoMo potkal po cestě na vyučování, když vybíral mýtné.

V té době nebylo mnoho lidí, co by vědělo, že se vrátil. A proto profesorka Ning Jing zbledla, když se doslechla o tom jeho setkání s tímto staříkem, a poradila mu, aby Duan QiTiana neurazil. Ten stařík byl vážně až příliš obtížný. Byl prchlivý, snadno se nechal urazit a byl obzvláště absurdní. A proto se ho mnoho lidí velmi bálo.

Duan QiTian za celý svůj život přijal jenom dva učedníky, z nichž jedním z nich byl už dříve zmíněný Qiu Ran.

Qiu Ran jako jeho učedník připsal Duan QiTianovi ke jménu zásluhy a momentálně byl mágem 10. řádu jako jeho mistr.

Co se týkalo Duan QiTianova druhého učedníka, povídalo se, že měl větší talent než Qiu Ran. Ale jelikož ho ještě nikdo nikdy neviděl a Duan QiTian se o něm zmiňoval jen zřídka, nikdo nevěděl, kde se momentálně nacházel.

Ale jedno bylo jisté – bylo velkou ctí být Duan QiTianovým učedníkem.

Ling Xiao pohladil You XiaoMoa po vlasech a ušklíbl se. „Jelikož je ten stařík mág 10. řádu, musí mít velkou sbírku.”

You XiaoMo se na něj udiveně podíval. „To přemýšlíš, že bys ho okradl?”

Ling Xiao změnil to hlazení na pohlavkování a zostra odpověděl: „Už ses stal jeho učedníkem a pořád je ti třeba, abys kradl? Ten stařík má navíc celkem silné duševní vnímání. Potají mu něco ukrást by bylo trochu obtížné.”

You XiaoMo se okamžitě zaradoval. „Haha, konečně něco, co nedokážeš!”

Jak to Ling Xiao zaslechl, v klidu mu zaklepal na hlavu. „Zrovna teď jsem neslyšel, co jsi řekl. Zopakuj to.”

You XiaoMo se držel za hlavu a ostudně se vzdal: „Přeslechl ses. Řekl jsem, že máš nevšední schopnosti a že se ti žádný nepřítel nemůže rovnat.”

Ling Xiao přimhouřil oči, jako kdyby chtěl říct, že kdyby nebyli zrovna venku, na místě by ho popravil. Když to You XiaoMo spatřil, přelil se přes něj strach a už si netroufal radovat se nad cizím neštěstím.

Ale bylo nepopiratelné, že You XiaoMo měl zájem o sbírku toho staříka.

Nyní byl mágem 5. řádu. Všechny recepty na magické pilulky, co používal, byly z knihovny sekty TianXin.

Ačkoli byla sekta TianXin mocnou silou na jižní části kontinentu, když se porovnala se Čtyřmi velkými klany města Yan na severu, nemělo cenu se o ní ani zmiňovat. A tak i když se jejich sbírka zdála rozsáhlá, ve skutečnosti byla malá a bylo v ní mnoho běžných receptů na pilulky.

Tak například pilulka TianLing a pilulka Duševní očisty. Recept na tyto pilulky mělo mnoho mágů a také se dal snadno najít na trhu. A proto nebyly moc cenné.

Pokud se chtěl dostat k receptům na jiné pilulky, měl dvě možnosti. Buď vydělá body a smění je s akademií za recepty. Nebo se spolehne na staříka, aby mu recepty předal.

Po půl hodině chůze se ti dva konečně dostali do svého cíle.

Dveře strážil muž v modré róbě. Okamžitě spatřil, jak k němu mířili, a s mírným zaváháním se zeptal: „Mohu se zeptat, kdo z vás je You XiaoMo?”

You XiaoMo přikývl a odpověděl: „Já jsem You XiaoMo.”

Muž řekl: „Dostal jsem od mistra Duana rozkazy počkat, až přijdeš. Prosím, následuj mě.” Jak to řekl, otočil se a dal se do kroku.

„Počkat.” You XiaoMo na něj rychle zavolal a počkal, až muž otočí hlavu. Pak se zeptal: „Můj společník je tu se mnou. Může vstoupit?”

Muž odpověděl: „Mistr Duan mi řekl, abych přivedl jenom tebe.”

Takže to znamenalo, že Ling Xiao nemohl vstoupit. You XiaoMo byl trochu zklamaný.

Ling Xiao ho poplácal po rameni a zašeptal mu do ucha: „Jen jdi. Já počkám venku. Dávej si pozor, kromě toho staříka jsou uvnitř dva další lidé. Jsou velmi silní.”

You XiaoMo se na něj překvapeně podíval a zrovna když otevřel pusu, aby něco řekl, Ling Xiao ho postrčil dovnitř.

You XiaoMo se mohl akorát otočit a podívat se na Ling Xiaa, než toho muže následoval. Srdce mu neustále tlouklo jako splašené. Ten mizerný stařík mu řekl, aby přišel, ale neřekl mu, čeho se to týkalo. Na tuhle situaci nebyl vůbec duševně připravený. Nejvíce se obával toho, že se stane předmětem provokace od vyšších šarží. Kdyby na to došlo, nevěděl by, jestli jim to má oplatit nebo to v tichosti snášet. Arghhhhhh, ten potrefený stařík byl takový mizera!

You XiaoMo v duchu řval zlostí, ale na tváři neměl vůbec žádný výraz.

Nervózně následoval toho muže, až se konečně dostali na místo.

Byl to nesmírně majestátný přijímací salónek. Ovšem ta majestátnost v sobě nesla náznak pochmurnosti, možná to bylo tím, že ten salónek byl trochu odlehlý. A atmosféra toho místa byla trochu chladná. Ten muž ho doprovodil jenom ke dveřím. Jak You XiaoMo vešel dovnitř, padla na něj trochu tréma. Ale jako první mu do očí padla záda jeho laciného mistra Duan QiTiana. V tom návalu vzrušení se k němu přihnal a zakřičel: „Potrefený staříku, konečně jsi ochotný se ukázat!”

Duan QiTian zrovna mluvil s nějakými lidmi. Když zaslechl tento jeho křik, na okamžik ho to omráčilo. Otočil se a zjistil, že dorazil jeho nejnovější učedník a že na něj zahlížel s rozlíceným výrazem na tváři. Vzpomněl si, že tohoto svého učedníka prosil, aby jej přijal za mistra, a začal mu své počínání bezděky vysvětlovat: „Můj učedníku, tento tvůj mistr měl pár tajných těžkostí.”

Když ty dvě osoby v salónku zaslechly tuto jeho větu, mohly tam akorát stát a udiveně zírat.

Tento Duan QiTian byl proslavený svou prchlivou povahou a tím, že všechno dělal po svém. A teď vlastně převzal iniciativu a začal se ospravedlňovat svému učedníkovi!

Jeden z těch lidí šokem vytřeštil oči a na tváři mu byla znát nevíra.

„Starý Duane, tohle je tvůj nový učedník You XiaoMo?” Ze stínů vyšel muž ve středním věku s důstojnými rysy a knírkem. Už se přes to své překvapení přenesl a díval se na You XiaoMoa s úsměvem.

Duan QiTian okamžitě nadmul hruď a hrdě řekl: „Správně, tohle je třetí učedník, co jsem přijal. Jaký je, není špatný, co?”

Duan QiTian už byl zpět na akademii více než jeden měsíc.

Jako jeden z Osmi obrů o You XiaoMovi přirozeně slyšel.

Co se týkalo tohoto jeho učedníka, byl velmi spokojený. Byl jím nesmírně potěšený a byl na něj hrdý. To proto, že když se zrovna vrátil na akademii, tento učedník, co mu nahodile padl do oka, měl vyšší potenciál než ta dívenka z klanu Teng. A tak nedokázal odolat trochu toho narcisismu a chvástal se před pár svými starými přáteli.

Těch pár starých přátel už o You XiaoMovi také slyšelo, ale nikdy by je nenapadlo, že jen co se Duan QiTian vrátí, podaří se mu podivnou kombinací faktorů přijmout You XiaoMoa za učedníka. Ať už bylo jejich setkání osudem nebo štěstím, nikdo tomu nedokázal zabránit.

Na akademii bylo mnoho učitelů, co se o You XiaoMoa zajímali. Někteří byli dokonce připravení You XiaoMoa sami vyhledat, ale Duan QiTian je předběhl. Nebylo třeba ani zmiňovat, jak hluboce toho litovali.

„Není špatný, není špatný. Není divu, že je celá akademie vzhůru nohama. Aby v tak mladém věku dosáhl kultivace tak vysoké úrovně, ta dívenka z klanu Teng na něj rozhodně nemá.”

Duan QiTian se hrdě usmál. „Samozřejmě, jak by mohl být neschopnější než ta holka, když je můj učedník? Tu-Er, pojď sem a pozdrav zástupce ředitele Yana.”

Duan QiTian přitáhl You XiaoMoa k sobě a když You XiaoMo zaslechl, co řekl, zvedl hlavu a zvědavě se podíval na Yan Faa. Takže tento muž ve středním věku byl mistr seniora Gaoa. Vážně vypadal mocně.

You XiaoMo se plaše usmál. „Zdravím, zástupče ředitele, já jsem You XiaoMo.”

Yan Fa se nahlas zasmál. „Dobře, dobře, dobře. Už jsem od Gao Yanga dávno slyšel, že se u zápisu spřátelil s novým studentem. A vždycky jsem se chtěl setkat s člověkem, kterého Gao Yang tak chválil.”

You XiaoMoa ani nenapadlo, že by se o něm senior Gao zmínil svému mistrovi, a tak mu bylo trochu trapně. Ten člověk, co před ním stál, byl zástupce ředitele akademie, byl to velmi vlivná a slavná osobnost!

„Pane zástupče, můžu se zeptat, jak se vede seniorovi Gaovi?” zeptal se You XiaoMo.

Jelikož se snažil se Yan Faovi nějak zavděčit, přirozeně začal u osoby, s kterou se oba znali. Gao Yang byl bezpochyby nejlepším námětem k hovoru. A navíc od chvíle, co You XiaoMo nastoupil na akademii, Gao Yanga ani jednou nezahlédl a jen stěží o něm slyšel.

„Vede se mu dobře. Až se dostaneš do Oddělení A, budeš se s ním moct setkat.”

Když Yan Fa slyšel, jak se zmínil o Gao Yangovi, úsměv se mu rozšířil. Při tom jeho nadhledu mu stačilo se s You XiaoMoem jenom setkat tváří v tvář a dokázal odhadnout jeho povahu. A když teď byl Duan QiTianovým učedníkem, přirozeně si přál, aby se You XiaoMo a Gao Yang přátelili.

Ačkoli se to dalo čekat, pro You XiaoMoa byl šok to slyšet na vlastní uši.

Senior Gao byl vskutku studentem Oddělení A. Nebylo divu, že o něm v Oddělení B neslyšel žádné zprávy.

Poté mu Yan Fa něco předal.

Yan Fa se usmál. „Tohle je dárek k našemu prvnímu setkání!”

You XiaoMo svižně a s radostí odpověděl: „Děkuji, pane zástupče.” Dárek od zástupce rozhodně nebude něco obyčejného. Rozhodně se nebude držet zpátky.

Zdálo se, že Duan QiTian byl velmi spokojený, a neustále přikyvoval. A pak You XiaoMoa představil tomu druhému muži. Byl to ten, co na něj zíral s vypoulenýma očima.

Tu-Er, tohle je tvůj první senior Qiu Ran.”

You XiaoMo se téměř zadusil vlastními slinami. Vlastně se před ním bez jakéhokoli varování objevil původní majitel Písma nebeského duše. Neměl čas se na to duševně připravit!
--------------------------------------------

~ Tu-Er je citově zabarvené oslovení vlastního učedníka. ~

~ Kdopak se nám tam nezjevil? Qiu Ran osobně a ještě k tomu se z něj stal YXMův první senior! Co Qiu Rana tak překvapilo, že poulil oči jako ryba, se dozvíme zase příště. ~


4 komentáře:

  1. Sa stavím, že to jeho prchké chovanie k QiTianovi.
    Ďakujem za preklad.

    OdpovědětVymazat
  2. Také děkuji. To se čte tak krásně. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. A honem na další kapitolu!🤩

    OdpovědětVymazat