čtvrtek 8. dubna 2021

LMW - kapitola 266


Kapitola 266 – Sumerská pečeť


Od chvíle, co You XiaoMo nastoupil na akademii, sebral Teng ZiXin vítr z plachet a pořád dokola jí pošlapával hrdost.

Kdyby nebyli na akademii DaoXin, už dávno by použila vliv klanu Teng a zařídila by, aby už You XiaoMo nemohl dál žít ve městě Yan. Ale teď měla jedinou možnost, a to ho tolerovat.

Když se teď You XiaoMo znovu objevil před ní a ukradl jí manuál na trénink techniky, co měla v plánu získat, už to nemohla dál snést. A tak vymyslela takové podmínky.

Podle Teng ZiXin nebyl nikdo, kdo by se nenechal zlákat 5 tisíci body.

Ale její zbožné přání se nakonec nevyplnilo, neboť ten člověk před ní byl You XiaoMo.

You XiaoMo bude muset jen trochu víc zabrat a za dva nebo tři měsíce vydělá 5 tisíc bodů. Dalo se říct, že na celé akademii nebylo nikoho, kdo by byl úžasnější. To proto, že ne každý měl dimenzi, v které mohl na políčkách pěstovat magické byliny vysoké jakosti. Takže pro něj těch 5 tisíc bodů bylo jako vepřová panenka. Bylo to lákavé, ale nestačilo to na to, aby začal hamižně slintat.

You XiaoMo nevěděl, jak má zareagovat na ten nadřazený tón Teng ZiXiných slov. Copak měl na čele napsáno, že je „hamižný zlosyn”?

Když o tom You XiaoMo popřemýšlel, naklonil hlavu ke straně a prohlédl si Teng ZiXin od hlavy až k patě.

A pak se s vážnou tváří zeptal: „Kdo jsi?”

Teng ZiXin se tvář ještě víc zkroutila hněvem.

Když to Ling Xiao spatřil, potěšilo ho to. Pro Teng ZiXin byla ta dvě slova ta největší odveta.

Teng ZiXin chtěla, aby to You XiaoMo bral vážně. Ale k tomu by musela přiznat, že je znala. Ale ona by se radši sama propleskla, než aby přiznala něco takového. V téhle situaci Teng ZiXin zahlížela tak moc, že se zdálo, že jí v očích co nevidět vzplanou plameny.

„You XiaoMo, radši s těmi žerty přestaň. Přijmeš mou nabídku nebo ne?”

Teng ZiXin odhodila tu svou masku srdečnosti a konečně uznala, že You XiaoMoa zná.

Když ta kráska vedle ní zaslechla to jméno, konečně věděla, proč Teng ZiXin předstírala, že je nezná. Byla její dobrá kamarádka a to jméno You XiaoMo pro ni bylo jako hrom do uší. Byla na něj celkem zvědavá, ale nečekala, že Teng ZiXin bude v porovnání s ním v nevýhodě.

„Teng ZiXin, naschvál jsem si vydělal 4 tisíce bodů, abych získal tento manuál na trénink techniky. Myslíš si, že tu tvoji nabídku i tak přijmu? Po pravdě řečeno bych to nepřijal, ani kdybys mi nabídla 10 tisíc bodů.” You XiaoMo ji nechtěl zesměšnit, ale Teng ZiXinin přístup, kdy na ostatní shlížela, ho vážně vytočil.

Ta kráska věděla, že pro Teng ZiXin s tou její arogancí nebylo snadné mu udělat takovou nabídku. A tento You XiaoMo se stále choval tak pokrytecky, že už to nedokázala dál vydržet a musela se do toho vložit.

„Co chceš, aby ses toho svitku vzdal?”

Když You XiaoMo zaslechl slova té krásky, potřásl hlavou. „Myslím, že jsem to řekl velmi jasně. Toho svitku se nevzdám. Měly byste se přestat tak marně snažit.”

„Velmi dobře. Jelikož nemáš v úmyslu se toho svitku vzdát, chci tě vyzvat na souboj.” Na Teng ZiXinině oslňující tváři se zračil náznak počínajícího ošklivého pohledu.

You XiaoMoa to na okamžik udivilo. Tohle bylo poprvé, co ho někdo vyzval na souboj.

Ti dva byli v jiném řádu. You XiaoMo byl stále mág nízkého 5. řádu. A Teng ZiXin byla mág středního 5. řádu.

Když Teng ZiXin viděla, že neodpověděl, pozvedla kartu, co měla v ruce, a řekla: „Pokud prohraju, tato fialová karta a všechny body na ní budou tvoje. Pokud vyhraju, chci ten manuál na trénink techniky, co sis vzal. Takže? Troufneš si přijmout mou výzvu?”

You XiaoMo měl v plánu ji odmítnout, ale když slyšel, co je v sázce, najednou ho to mírně svádělo. 5 tisíc bodů a k tomu fialová karta. Pokud vyhraje, dalších pár měsíců nebude muset otročit.

Ale když o tom popřemýšlel, zakroutil hlavou. „Omlouvám se, ale o tvou výzvu nemám zájem.”

„You XiaoMo, co jsi zbabělec? Ani si netroufáš přijmout výzvu od ženy.” Teng ZiXinin pohled ochladl. Kdo by si pomyslel, že její výzvu tak bez obalu odmítne?

„Jestli jsem zbabělec nebo ne, nemá s touhle záležitostí co dělat. V pravidlech akademie se píše, že člověk, na kterého je výzva směřována, má právo jakoukoli výzvu odmítnout. Pokud to chci odmítnout, můžu tak svobodně udělat. Pokud tě to netěší, směřuj to na akademii.” You XiaoMo to celé řekl jako delikvent a pak odtáhl Ling Xiaa pryč.

Ačkoli ho ty Teng ZiXininy podmínky sváděly, nechtěl na sebe přivolávat problémy. Teng ZiXin byla bezpochyby prokletí. Kdyby její výzvu přijal, kdo ví, jaké nevhodné věci by na něj padly. Ale evidentně zapomněl, že tyhle otravnosti nezmizí, ani když tu výzvu nepřijme. Ba co víc, možná se dokonce ještě zvětší.

Poté, co You XiaoMo odešel z Pavilónu tréninku technik, se podíval na Pavilón tréninku duše, co byl naproti, ale pak potřásl hlavou a odešel.

Původně plánoval, že až si smění manuál na trénink techniky vysokého řádu, mělo mu na kartě stále zůstat celkem dost bodů. A proto měl poté v plánu zajít ještě do Pavilónu tréninku duše a podívat se, jestli tam byly nějaké manuály na trénink duše, co byly lepší než Písmo nebeské duše. Ale když pomyslel na to, že měl teď na kartě jenom 9 bodů, usoudil, že bylo lepší tam ani nejít a nekazit si náladu tím, že by se díval na něco, co si nemůže dovolit.

Zanedlouho poté se ti dva vrátili do svého pavilónu. Ling Xiao se tam chvilku zdržel, než šel vydělat nějaké body.

You XiaoMo si vzal svitek a se zoufalým vzdycháním vyběhl po schodech, aby začal kultivovat.

Veškerý svůj zisk směnil za tento svitek. Pokud by jej nezačal trénovat, zklamal by těch svých 4 tisíce bodů.

You XiaoMo vytáhl svitek z dimenze a rozlomil pečeť. Pak ho položil na zem a pomalu ho rozvinul.

Svitek byl dlouhý 50 centimetrů. Ta slova na něm vypadala, jako kdyby je do toho svitku přímo vyryli. Měla zlatou barvu a sálala z nich mdlá zlatá záře. Na okraji svitku You XiaoMo spatřil název toho manuálu na trénink techniky – Sumerská pečeť!

Sumerská pečeť obsahovala šest technik pečeti. A to: Zlatá pečeť, Černá pečeť, Pozemská pečeť, Nebeská pečeť, Pečeť Xu a Pečeť Mi. Síla těch pečetí byla od nejnižší po nejvyšší v tomto pořadí a v postupných vrstvách. Každá úroveň pečeti měla mezi sebou obrovský rozdíl v síle.

V úvodu se psalo, že když se Sumerská pečeť trénovala až na úroveň Pečetí Xu a Mi, síla kultivátora se nedala srovnávat ani s Královským řádem a kultivátoři Královského řádu museli před uživatelem strategicky ustoupit. Z tohoto prohlášení You XiaoMo viděl, že tato Sumerská pečeť byla velmi působivá. Nebylo divu, že Teng ZiXin se k tomu svitku chtěla tak vroucně dostat. A dokonce zašla tak daleko, že si sama vrazila políček.

You XiaoMo si nemohl pomoct a zaradoval se, že se rozhodl odmítnout Teng ZiXininu výzvu.

Kdyby tak úžasnou techniku tréninku techniky dal Teng ZiXin, litoval by toho po zbytek svého života. V tomto svém životě neudělá nic, co by prospělo někomu, koho neměl rád, a on by z toho neměl žádný užitek.

Ale jelikož byla Sumerská pečeť tak neuvěřitelná technika tréninku, bylo nesmírně obtížné ji kultivovat.

Ve svitku bylo jasně napsáno, že i když kultivátor ten svitek získal, bez velké síly vůle a trpělivosti nebude schopen kultivovat tajné umění Sumerské pečeti.

You XiaoMo ovládl své vzrušení a zatímco se držel instrukcí na svitku, popustil svou duševní moc. Když se jeho duševní moc dotkla zlatých znaků na svitku, jeho tělo sebou trochu cuklo. Potom se zdálo, jako kdyby všechny ty zlaté znaky ožily a jako hudební noty jeden po druhém vyskočily a pronikly mu prostorem mezi obočím. Takhle to pokračovalo, dokud nezmizel poslední zlatý znak.

You XiaoMo otevřel svůj vnitřní zrak a zjistil, že v jeho mentální scenérii došlo ke změnám. Když se jeho vědomí bezděky projevilo v jeho mentální scenérii, zjistil, že povrch těch zářivých bílých střípků teď na sobě měl vrstvu mdlé zlaté. Ačkoli nevěděl, co ty zlaté věci byly, byl si jistý, že to mělo co dělat s jeho kultivací Sumerské pečeti.

Když You XiaoMo stáhl své vědomí ze své mentální scenérie, nezačal okamžitě trénovat Sumerskou pečeť.

Místo toho ten nyní prázdný svitek vzal a sešel do přízemí. Zjistil, že se Ling Xiao ještě nevrátil, a tak šel za BaiLi XiaoYuem, aby si od něj půjčil nějaké magické byliny.

Věděl, že Ling Xiao byl většinu času celkem spolehlivý. Ale You XiaoMo se pro jistotu rozhodl vyrobit pár magických pilulek, aby zařídil, že se zítra nebudou muset vystěhovat zpět do pokoje zdarma. To by bylo prostě až příliš trapné.

BaiLi XiaoYu už dávno věděl, že si vydělával body, aby je mohl směnit za manuál tréninku techniky. A tak ho nepřekvapilo, když se doslechl, že You XiaoMovi nezůstaly žádné body. Místo toho mu štědře dal 20 svazků materiálu a řekl mu, že mu to nemusel vracet. To proto, že kdyby You XiaoMo nezasáhl, nebyl by teď takový, jaký byl.

Nynější BaiLi XiaoYu se nemusel spoléhat na své bratry. Svým vlastním úsilím si během měsíce dokázal vydělat téměř tisíc bodů. Možná to bylo méně, než co vydělával You XiaoMo, ale byl se svým pokrokem velmi spokojený. A navíc jelikož vytrval ve výrobě pilulek, prolomil se nízkým řádem a stal se mágem středního 4. řádu.

„Vážně nechceš, abych ti to splatil?” zeptal se You XiaoMo ještě jednou.

„Ty jsi tak strašně otravný! Už jsem řekl, že není třeba, abys mi ty byliny vracel!” BaiLi XiaoYua to znavilo a věnoval mu ošklivý pohled.

Mladý pane XiaoYu, to tvé vzezření, kam jen to dospělo?!

You XiaoMo měl pocit, že BaiLi XiaoYua pravděpodobně svedl na zcestí. Po tom mladíkovi, z kterého ještě před měsícem při úsměvu sálala hutná a nevinná atmosféra, už nebylo ani vidu, ani slechu. A nahradil ho člověk, co ve svém úsměvu skrýval pěkné ostří.

Uznal, že se toho za poslední měsíc hodně stalo. Začali se šílenou výrobou pilulek a to vedlo ke snížení prodejů Pěti velkých sil. A nakonec se na ně zaměřili jako na strůjce celé této události. Ze zákulisí se vyhrnula všechna možná spiknutí a pokoutné intriky, bylo to jako hejno mušek. A celé to mladého pána BaiLi XiaoYua proměnilo na tuto jeho nynější drsnou povahu.

Ale jelikož na tom BaiLi XiaoYu tak trval, bylo by nezdvořilé jeho dobrou vůli odmítnout. A tak You XiaoMo přijal byliny, co mu BaiLi XiaoYu dal.

Když se vrátil do svého pavilónu, šel nahoru do patra vyrábět pilulky. Ale než vůbec zpracoval všechny magické byliny, Ling Xiao se vrátil s válečnou kořistí 200 bodů.

Když se You XiaoMo stal svědkem té jeho rychlosti, nemohl si pomoct a umlkl.
--------------------------------------------

~ Teng ZiXin mu ještě pěkně zavaří, no, ale měla by si dávat pozor, aby neskončila jako Tang YunQi... ~

~ Sumerská pečeť nevychází z národa Sumerů, ale ze slova sumeru ze sanskrtu... To jen aby bylo jasno, že se tam Sumerové opravdu nenacházeli... ~



3 komentáře:

  1. Děkuji za další kapitolku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super... Asi je na něj větší spolehnutí. 😂Dobře ji tak. Měla být rychlejší. 🥰No a teď zbývá otázka co zase lx vyvedl s těmi body 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. O co, že se LX zase vrátil do první desítky.😁

    OdpovědětVymazat