čtvrtek 22. dubna 2021

LMW - kapitola 270


Kapitola 270 – Podivný starý muž


Kočičí koule, Kočičí koule, jak by se nehodila!

Jako by byla pro You XiaoMoův Qiu-tým stvořená.

Ti dva si povídali za chůze. Když se You XiaoMo zmínil, že Teng ZiXin byla Qiu Ranovým učedníkem, Ling Xiaa to mírně udivilo. Musel v tom být celkem „osud”, ale logicky řečeno se to dalo vystopovat.

Při Teng ZiXinině zázemí ji mohl za učedníka přijmout jenom mág 9. nebo 10. řádu.

Ačkoli mágů 9. řádu bylo jeden z deseti tisíc mágů, nebyli tak vzácní, aby se klan Teng obával následků. To proto, že i v klanu Teng byli mágové 9. řádu. Když o tom člověk pečlivě popřemýšlel, bylo velmi možné, že Teng ZiXinin mistr mohl být jenom Qiu Ran.

Ale tohle už You XiaoMoa netrápilo.

Měl takové tušení, že v dalších šesti měsících si ho Teng ZiXin nebude přát vidět. Co se týkalo toho proč, bylo třeba to vůbec říkat?

Jakmile pomyslel na to, jak se jejich vztah změnil ze spolužáků na kultivační neteř a strýčka, You XiaoMo se skoro nahlas rozesmál.

Když Ling Xiao viděl You XiaoMoův hloupý výraz, úplně ho z toho svrběla ruka a párkrát You XiaoMovi zaťukal do hlavy. Copak neviděl, že se na něj dívali všichni, kdo prošli kolem? Stále si troufal se tak hloupě usmívat, to mu nebylo dost trapně?

Ještě se ani nedostali do pavilónu, ale You XiaoMo byl celý netrpělivý. Chtěl vědět, co mu Yan Fan dal k jejich prvnímu setkání.

Ling Xiao byl také celkem zvědavý, co Yan Fa dal You XiaoMovi. Pokud si to dobře vybavoval, Yan Fa nebyl mág, ale kultivátor. Neměl by mít moc vzácných předmětů, co by mohl dát Duan QiTianovu učedníkovi.

Ten dar byla čtvercová černá truhlička a byla o něco větší než You XiaoMova dlaň.

Ta truhlička byla na dotyk ledově studená. Jelikož ta nefritová truhlička byla velmi malá, nemohlo se tam vejít moc věcí.

You XiaoMo tu truhličku otevřel a jen co spatřil tu první věc, oči se mu rozšířily.

Ling Xiao si promnul bradu. „Tento Yan Fa je celkem štědrý, když byl dokonce ochotný rozloučit se s Rudou kartou. Vzpomínám si, že dokonce ani v Oddělení A není více než 20 lidí, co mají Rudou kartu.”

Správně. Ten dar k prvnímu setkání, co Yan Fa dal You XiaoMovi, byla rudě zbarvená křišťálová karta.

Možná věděl, jak rychle You XiaoMo vydělával body. Kdyby mu dal fialovou kartu, vůbec by se to nedalo brát jako pozornost. A tak mu dal rudou kartu. Tento dar nebyl o nic méně cenný než Kočičí koule tisíci iluzí od Qiu Rana.

You XiaoMo tu rudou kartu držel a šklíbil se radostí, ale když ji otočil, úsměv mu z tváře zmizel. Tiše zabručel: „Co to kruci, není tam ani jeden bod.” You XiaoMo spíš než samotnou křišťálovou kartu miloval body, neboť to bylo něco hmatatelného.

Jak to Ling Xiao zaslechl, usmál se. „To se dá snadno vyřešit, prostě tuto rudou kartu prodej a budeš mít body.”

„Ech... ...” You XiaoMo se na okamžik zalkl. „V tom případě na to zapomeň.”

V mžiku prodat dar k prvnímu setkání od staršího. Ať by to člověk omlouval, jak chtěl, působilo by to dojmem, že You XiaoMo považoval všechny ostatní za podřadné. A bylo by to nezdvořilé ke služebně starším. A navíc kdyby chtěl nějaký dárek prodat, prodal by místo toho Kočičí kouli.

Poté, co se ti dva vrátili do pavilónu, SheQiu a zbytek týmu okamžitě nadšeně obklopili Kočičí kouli.

Ta mrňavá Kočičí koule byla roztomilejší než PiQiu. Konkrétně ty její dvě vskutku velké oči byly jasné a inteligentní a působily jako dva lesklé černé drahokamy. Ale co se síly týče, byla o něco slabší než PiQiu.

SheQiu lenivě komentoval: „Šťastný spratek.”

Chladný a elegantní Xiao Hei: „Přišel další hlupák.”

Nádherná MaoQiu s nádechem zlovůle: „Jaké štěstí.”

Veselý a hloupoučký PiQiu: „Mám dalšího kamaráda, později si budu mít s kým hrát.”

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao se smál tak moc, že se mu třásla ramena.

A tak si Kočičí koule ani nemusela měnit jméno a přímo ji oslovovali CatQiu. A když s You XiaoMoem uzavřela úmluvu, stala se oficiálním členem Qiu-týmu. Bylo moc pěkné, že měli pět členů, neboť You XiaoMo byl momentálně mágem 5. řádu. I kdyby se v budoucnu jeho tým objevil před ostatními v plné síle, nemusel by se trápit, že z toho vzniknou problémy. (Kočka = Mao (猫), Srst = Mao (毛). Takže by tam byly dvě MaoQiu, proto CatQiu (z angl. Cat = kočka) a MaoQiu (Chlupatá koule)

Po pravdě řečeno měl vlastně ještě to vejce, co sebral v Rajské říši. Poté, co ho You XiaoMo získal, se z něj ještě nevylíhlo žádné démonické zvíře. Mohlo to být prostě tak, že k vylíhnutí potřebovalo více času.

Poté když si PiQiu jednou hrál, to vejce srazil do jezera. To vejce nijak nezareagovalo na to, že se potopilo, a tak You XiaoMo řekl SheQiuovi a ostatním, aby na něj dohlíželi. Ale poté, co SheQiu a zbytek týmu vyšli z dimenze, jen zřídkakdy tam zůstávali nějak déle. A proto si You XiaoMo nebyl jistý, jaká byla v dimenzi situace. Navíc měl uvnitř ještě ty dva Skryté páchnoucí brouky.

Když už na to došlo, už dlouho se do své dimenze nepodíval. Věci uvnitř byly strašlivě rozházené, neboť neměl čas si je uspořádat. Vypadalo to, že si bude muset najít chvilku a poklidit si v dimenzi.

Když You XiaoMo uzavřel úmluvu s CatQiu, nedal jí Tvaroměnnou bylinu.

Hlavním důvodem bylo to, že mu ji dal Qiu Ran, a tudíž o tom někteří lidé budou vědět.

Kdyby ostatní věděli, že malá CatQiu nebyla v 9. řádu, ale dokázala se přeměnit, byl by v maléru. Tvaroměnná bylina samozřejmě nebyla tak vzácná, že by ji musel skrývat, ale taková opatření by se měla dělat hlavně kvůli bezpečí. A kromě toho malá CatQiu byla ve své podobě démonického zvířete vážně roztomilá.

Co se týkalo tvaroměny, You XiaoMo počká, až vykultivuje na 9. řád a pak jí tu Tvaroměnnou bylinu dá. To navíc pomůže zvýšit úspěšnost tvaroměny.

Druhého dne You XiaoMo prodiskutoval pár věcí s Ling Xiaoem a pak odešel.

Zrovna teď tu byla možnost, že bude muset pravidelně docházet za Duan QiTianem a učit se od něj. A proto bude mít mnohem méně času na výrobu magických pilulek, takže se v budoucnu bude moct spolehnout akorát na Ling Xiaa.

You XiaoMo se upravil a ohlédl se na Ling Xiaa, co stál na schodech. „Ať tě ani nenapadne se flákat. Pokud s tebou nikdo nebude ochotný bojovat v aréně, můžeš prodat magické byliny. Ještě jsem nezpracoval magické byliny, co jsi nasbíral v horách, takže můžeš prodat ty. Nebo můžeš vzít příhodné množství magických bylin vysoké jakosti a prodat ty.”

Jak to Ling Xiao zaslechl, rozzářil se. „Nebojíš se, že ty magické byliny vysoké jakosti přilákají lidi, co by po nich prahli?”

You XiaoMo odpověděl: „Pokud jich neprodáš příliš, bude to v pořádku. Nezapomeň trochu navýšit cenu. Mám tušení, že někteří lidé je rozhodně přijdou koupit. Nemůžeme je nechat, aby nás dál využívali.”

A pak z dimenze vytáhl magické byliny, co už si předem připravil.

Jelikož neměl tak velkou nefritovou truhlu jako Tang YuLin, mohl je uložit akorát do magické brašny. Pokud je tam nebude uchovávat příliš dlouho, nebude to mít příliš velký dopad na jakost bylin.

Ling Xiao neměl moc zájem bojovat v aréně. Při vítězství neměl žádný pocit dosažení, neboť to bylo, jako kdyby kultivátor Císařského řádu šikanoval kultivátora Nebeského řádu. A proto neměl vůči You XiaoMově návrhu žádné námitky.

You XiaoMo určil cenu magických bylin a dal Ling Xiaovi magické pilulky, co za poslední dva dny vyrobil. Takhle ho zaúkoloval a odešel z pavilónu.

Učitelé v Oddělení B přebývali na Chryzantémovém dvoře, ale to o Duan QiTianovi neplatilo.

Ačkoli byl Duan QiTian také jedním z mnoha mágů vysokého řádu na akademii, měl vlastní oddělený dvůr, co se nacházel vedle Chryzantémového dvora. Na jeho dvoře bylo také velké políčko s magickými bylinami. Povídalo se, že ty magické byliny tam na tom poli byly zasazené několik desetiletí – většina byla střední jakosti a některé se blížily zralosti.

Když se You XiaoMo dostal do Orchidejového dvora, kde přebýval ten stařík, spatřil muže, co ho za ním včera zavedl.

Toho muže nepřekvapilo, že dorazil, a tvářil se neutrálně. Netvářil se ani trochu pochlebovačně jen proto, že You XiaoMo byl učedníkem toho staříka. Místo pochlebování ho rovnou zavedl za tím staříkem. Ten muž mu řekl akorát to, že Duan QiTian byl v Síni na výrobu pilulek, a pak ho nechal vejít dovnitř, aby se po něm sám podíval.

You XiaoMo se ohlédl na siluetu toho muže a měl pocit, že tento člověk byl celkem podivný. Nicméně o tom moc nepřemýšlel, otevřel dveře do Výrobní síně a vstoupil dovnitř.

Výrobní síň toho staříka byla kolosální. I když vstoupil dovnitř, neviděl žádné známky toho, že by tam někdo byl.

You XiaoMo prohledal každou jednotlivou místnost a konečně v nejvnitřnější místnosti, co byla zároveň největší, narazil na náznak staříkovy přítomnosti.

Skrz dveře cítil v té místnosti velké kolísání energie. Zrovna když váhal, jestli má vejít dovnitř, se zevnitř ozval chladný a nezaujatý hlas toho staříka: „Pořád ještě nejsi uvnitř?!”

You XiaoMo už dál neváhal, otevřel dveře a vešel.

Jako první spatřil Duan QiTianova záda. Duan QiTian stál před gigantickým kotlem, co měl dva metry na výšku a metr na šířku, a to kolísání energie vycházelo z něj.

Znovu se ozval staříkův impozantní hlas: „Podej mi magické byliny, co jsou na druhé polici napravo.”

Ačkoli měl You XiaoMo pocit, že to staříkovo chování bylo ve všech ohledech trochu divné, stejně vyplnil jeho instrukce. Přešel na určené místo a zjistil, že na druhé polici bylo třicet až čtyřicet magických bylin. Znejistěl a pak se zeptal: „Mistře, je tu spoustu bylin. Kterou chceš?”

„Ty hlupáku, chci, abys je sem přinesl všechny!” vyhuboval mu stařík bez obalu.

You XiaoMo se zamračil. Toto oslovení „hlupáku” mu bylo velmi známé. Jasně to byla charakteristická hláška osoby, kterou dneska ráno zaúkoloval prodat magické byliny a pilulky – Ling Xiaa! Ale když to řekl tento stařík, bylo to trochu jiné než Ling Xiaoův tón.

Když Ling Xiao huboval ostatním, vždycky se zářivě usmíval. Ale ten stařík měl tvář chladnou a vypadal, jako kdyby mu někdo dlužil několik tisíc bodů.

You XiaoMo se ovládl a přinesl staříkovi magické byliny.

Stařík se na něj ani nepodíval a řekl: „Všechny je hoď do kotle.”

You XiaoMo se zamračil. Kotel byl velmi vysoký, to ten stařík chtěl, aby stál dole a házel je do kotlíku po jednom? Zrovna když přemýšlel, že to udělá, zahlédl vedle kotle dřevěný žebřík. A tak si ho půjčil a vylezl po něm. You XiaoMo se podíval do kotle, ale nic neviděl. Bylo to, jako kdyby vnitřek kotle zakrývala vrstva nějaké záhadnosti. Neviděl, co bylo uvnitř, a tak okamžitě hodil magické byliny na síto v kotli.

„Ty hlupáku, honem slez dolů. To je třeba, abych ti připomínal i tohle?” ozval se znovu staříkův otravný hlas. You XiaoMo nevěděl, co špatného snědl, ale zdálo se, jako kdyby se proměnil na úplně někoho jiného.

You XiaoMo se podíval na staříka, co měl oči zavřené a na tváři chladný, nezaujatý výraz. A slezl z žebříku a postavil se stranou.

Stařík nic dalšího neřekl a celé tělo měl najednou jako kus dřeva, nepohnul jediným svalem. Při pohledu na něj si You XiaoMo nemyslel, že by vyráběl pilulky, ale to nemohla být pravda. Kdyby nevyráběl pilulky, proč by po něm chtěl, aby do kotle hodil magické byliny.

You XiaoMo to nechápal.

Pokud ten stařík vyráběl pilulky, proč tam jen tak bez pohybu stál? Mohlo to být tak, že dokázal vyrábět pilulky jen tím, že bez pohybu stál?

You XiaoMo si nemohl pomoct a na mysl mu bezděky vytanula jedna představa.

Stařík stál před kotlem s jasnýma, zářivýma očima, zíral na něj a odříkával: „Dej mi pilulky, dej mi pilulky, dej mi pilulky...”

„Pu—” Zasáhla ho vlastní představivost a You XiaoMo se téměř zadusil vlastními slinami.

V následující sekundě cítil, jak se na něj obrátilo několik očí s tak intenzivním pohledem jako laser.
--------------------------------------------

~ Tak buď Duan QiTian vstal špatnou nohou, případně ho někdo unesl a nahradil někým jiným... Jak jinak vysvětlit tu náhlou změnu chování? Ovšem o tom zase příště ^_^ 


2 komentáře: