pondělí 29. března 2021

LMW - kapitola 263


Kapitola 263 – Pátý starší


Za pár dní se k You XiaoMovi doneslo pár novinek.

Povídalo se, že jeden mág 6. řádu ze sekty Dao byl vážně zraněný. Předběžně se odhadovalo, že měl možná poškozenou duši. Pokud se léčba nezvede, sekta Dao by o tohoto mága 6. řádu mohla přijít.

Ten mág věděl, jak vážné bylo jeho zranění, a ve chvilce hněvu svalil vinu na Xu Yuna. Kdyby ho Xu Yun neprosil, aby ho doprovázel, nepřišel by k tomu zranění.

Když se o tom doslechl vůdce sekty Dao, rozzuřilo ho to. Nevšímal si rad některých lidí a vyhnal Xu Yuna ze sekty.

Kdyby zranění došel mág 4. nebo 5. řádu, vůdce sekty by nezareagoval tak násilně. Ale toho zranění musel dojít špičkový mág 6. řádu. V nynější situaci bylo jen velmi málo mágů 6. řádu ochotných se přidat k sektě Dao. A proto byl tento mág 6. řádu pro sektu velmi důležitý.

Xu Yuna vyhnali ze sekty, tentokrát byl vážně vyřízený.

Žádná síla by neriskovala, že by sektu Dao urazila tím, že by ho přijali. Jeden po druhém si nad ním umyli ruce i ti, s kterými normálně dobře vycházel. Kromě toho kvůli Xu Yunovi také rodinu Xu mírně přehlíželi.

Nikoho by ani nenapadlo, že se situace až tak zhorší.

Když se o tom You XiaoMo doslechl, mohl akorát bědovat, jak rychle přišel o štěstí. Kdyby měl Xu Yun čestného ducha, Chai Zheng by ho nedokázal zmanipulovat a nakonec by takhle hluboko neklesl. Od chvíle, co mu Ling Xiao řekl, že Xu Yun a Chai Zheng spolupracovali, You XiaoMo odhadl proč. Ovšem jak si Xu Yun ustlal, tak si také mohl akorát lehnout. Jen proto, aby se zavděčil klanu Chai, utrpěl takovou velkou ztrátu.

You XiaoMo už věděl, jak ten mág 6. řádu došel zranění. Ling Xiao byl toho dne trochu divný, nemohl to být žádný jiný důvod.

Ale You XiaoMo by nikdy nepřiznal, že když se o tom doslechl, že byl v duchu trochu šťastný. Odhadoval, že tento Xu Yun se už před ním znovu neobjeví. To bylo skvělé, neboť nechtěl vidět člověka, co byl tak plný klamu.

V mžiku uplynul celý měsíc. Poté, co se You XiaoMo stal učedníkem toho staříka, nebylo po něm ani vidu, ani slechu. A ani nevěděl, kam odběhl.

Co se týkalo akademie, profesorka Ning Jing si ho zavolala, aby s ním prodiskutovala tu věc ohledně toho staříka. You XiaoMo nevěděl, kde se doslechla, že toho staříka přijal za mistra, ale Ning Jing mu poradila, aby trpělivě čekal, až ho ten stařík vyhledá. Co se týkalo totožnosti toho staříka, momentálně mu to nemohla říct.

Jelikož You XiaoMo nemusel chodit na vyučování, každý den trávil zavřený v pavilónu. Ling Xiao nejevil žádný zájem o aktivity Bloku 1, takže také zůstal v pavilónu a dělal You XiaoMovi společnost. Občas si našel nějaké to místečko ke kultivaci, ale kultivací trávil velmi krátkou dobu.

Ling Xiao před deseti dny snědl tu magickou pilulku 9. řádu.

Toho dne si You XiaoMo udělal obzvláště čas, dřepl si před Ling Xiaa a sledoval ho kultivovat.

Vždycky byl velmi zvědavý ohledně Ling Xiaových záležitostí. Od chvíle, co Ling Xiaa poznal, ho nikdy neviděl kultivovat. Vždycky o tom uvažoval. Pokud Ling Xiao nekultivoval, jak mohl mít tak vysokou úroveň?

You XiaoMo bohužel nespatřil žádné změny a akorát cítil, jak se proud duchovní energie v pavilónu zrychlil.

Po chvilce sledování You XiaoMo ztratil zájem a vrátil se k výrobě pilulek.

Poslední dobou byly jeho magické pilulky v Oddělení B velmi oblíbené. Když studenti viděli, jak byl úspěšný, někteří noví i staří studenti ho začali napodobovat a při destilaci magických bylin se více snažili. A proto se jakost magických pilulek o mnoho zvýšila a byly lepší než pilulky od Pěti velkých sil.

Ačkoli se jakostí nemohli rovnat You XiaoMovým magickým pilulkám, velmi to uspokojilo požadavky studentů.

Co se studentů týkalo, byli ochotní utratit trochu víc za magické pilulky vyšší jakosti, než aby utráceli body za pilulky, co by jim po konzumaci zanechaly skrytá rizika.

A kdykoli byla jedna strana šťastná, druhá strana byla nešťastná!

Pro Pět velkých sil nebyla tato situace ideální. Prodeje jim značně klesly a momentálně nevydělávali ani polovinu toho, co vydělávali v minulosti.

Ačkoli někteří lidé z Pěti velkých sil chtěli jít You XiaoMovi dělat problémy, povídalo se, že You XiaoMoa si vzal pod křídlo mág z akademie, co byl ve vysokém řádu. Ať už to byla pravda nebo ne, tato zkazka stačila na to, aby je od toho nápadu odradila.

Pět velkých sil nakonec nemělo jinou možnost než zvýšit jakost u vlastních magických pilulek. Zápolili, aby si prodeje navýšili na předchozí výši, ale nabyli akorát tak 1 nebo 2%. Ve světle jejich předchozího počínání mělo mnoho lidí pocit, že si počínali až příliš záludně. A tak se někteří kultivátoři rozhodli, že budou nakupovat od jiných prodejců.

You XiaoMo celou tuto záležitost bral jen jako drb, neboť to nemělo vliv na jeho zákaznickou základnu. Místo toho mu to pomáhalo zlepšovat pověst a přilákávalo to mnoho zákazníků. Ale při množství pilulek, které vyráběl, nedokázal uspokojit všechny. A tak většinu zákazníků přesměroval k Jiang XiaoFengovi nebo BaiLi XiaoYuovi.

Od chvíle, co Jiang XiaoFengovi představil Tang YuLina, se Jiang XiaoFeng začal velmi snažit. Ačkoli za den nedokázal vyrobit moc pilulek, díky svému vlastnímu úsilí se mu konečně podařilo pronajmout jednolůžkový pokoj.

Co se týkalo Liu Yuea, kdyby mu o tom Rong Xuan neřekl, You XiaoMo by ani nevěděl, že se přidal ke skupině Yan. Jednou za čas Liu Yue následoval skupinu Yan do hor na lov démonických zvířat a pokaždé čelil mnoha těžkostem. Liu Yue byl nyní kultivátorem řádu Slunce čtyř hvězd. Nedalo se říct, že by tempo jeho růstu bylo pomalé.

Měsíc nebyla ani dlouhá, ani krátká doba.

You XiaoMo se podíval na černou kartu, co měl v ruce. Za tento měsíc prodal Rong Xuanovi spoustu magických pilulek vysoké jakosti. Každá ta pilulka stála více než 20 bodů. A teď měl na kartě více než 3 tisíce bodů.

Aby nasbíral 5 tisíc bodů, pořád potřeboval zhruba tisícovku. Za chviličku si bude moct pořídit Fialovou kartu. Ale už neměl žádnou trpělivost, nechtělo se mu čekat. A aby si mohl změnit kartu na fialovou, potřeboval dodatečných 500 bodů jako poplatek. Vážně to bylo až příliš absurdní. Navíc posledních pár dní se těšil, jak si sežene nový manuál na trénink technik. A tak se rozhodl, že se fialové karty vzdá. Teď měl na kartě pravděpodobně dost bodů, aby to směnil za jeden nebo dva manuály na trénink technik vysokého řádu.

Když na to You XiaoMo pomyslel, okamžitě schoval černou kartu, co držel.

Zrovna včera prodal všechny své magické pilulky. Jelikož dneska neměl v plánu vyrábět, ale vyrazit do Pavilónu technik.

Ling Xiao viděl, že sestoupil do přízemí, a vybavil si, jak byl posledních pár dní roztěkaný. Odhadl, kam měl You XiaoMo namířeno, a tak vstal a řekl: „Doprovodím tě. Vlastně chci také vidět, co má Akademie DaoXin ve sbírce.”

You XiaoMo přikývl a okamžitě vyšel ven s Ling Xiaoem. SheQiua a ostatní nechal, ať na pavilón dohlédnou.

Akademie DaoXin měla tři poklady. Prvním pokladem bylo to horské pohoří, co bylo plné démonických zvířat a magických bylin. Druhým pokladem byly pokoje a pavilóny k pronájmu, co byly proslavené svou duchovní energií. Třetím pokladem byl Pavilón tréninku duše a Pavilón tréninku technik— a You XiaoMo mířil do jednoho z těchto dvou pavilónů.

You XiaoMo se vyptal a doslechl se, že Pavilón tréninku duše a Pavilón tréninku technik bylo jediné místo, co bylo společné jak pro studenty z Oddělení A, tak z Oddělení B. Ačkoli lokace toho místa nebyla pevně daná, studenti z obou Oddělení tam díky zvláštní metodě mohli vstoupit z různých míst.

Akademie DaoXin měla pět slavných starších. Nazývali se Pátým starším až k Velkému staršímu. Síla těchto pěti slavných starších byla nepochopitelná a většina těchto starších byla velmi nepolapitelná. Jen zřídka se objevovali v Oddělení B, ale jednoho staršího bylo běžnější zahlédnout – a to Pátého staršího, co strážil tyto dva pavilóny.

You XiaoMo a Ling Xiao použili transportační kruh a okamžitě je to přemístilo k těmto dvěma pavilónům.

Ti dva prošli chodbou, co byla dlouhá 200 metrů. Kromě nich stejným směrem mířilo pár lidí, které nepoznávali. Podle nepatrných vln, co vycházely z jejich těl, You XiaoMo odhadoval, že nikdo z nich nebyl v nižším řádu než studenti Oddělení B. Pravděpodobně to byli studenti z Oddělení A.

U vchodu do Západního pavilónu You XiaoMo spatřil Pátého staršího.

Tento Pátý starší se jmenoval Dong Lin a měl velmi zřetelnou charakteristiku. A to své lesklé, zářivé černé vlasy a vousy. Stačil jeden pohled a člověk na to nikdy nezapomněl. Kdykoli chtěl někdo vstoupit do těch dvou pavilónů, musel si obstarat modrý nefritový štítek, co sloužil jako propustka.

To proto, že tyto dva pavilóny byly pokryté energetickým štítem. A tento energetický štít se bez toho modrého nefritového štítku neotevřel a nikdo se tím štítem nemohl silou prolomit. Jakmile se zjistilo, že se o to někdo pokoušel, nejvážnějším důsledkem bylo okamžité vyloučení z akademie.

You XiaoMo vykročil k Pátému staršímu a Ling Xiaa táhl za sebou, aby se spolu postavili do řady.

Naštěstí tu nebylo moc lidí a trvalo jenom chvilku, než byli na řadě. You XiaoMo vytáhl svou černou kartu a Ling Xiao svou fialovou kartu a předali ji Pátému staršímu.

Pátý starší ty dvě karty přijal a okamžitě změřil jejich řád. Ve skleslých víčkách mu trochu zacukalo, jen co spatřil, jak nízký řád měli. Ti dva byli z Oddělení B, a přesto měl jeden z nich fialovou kartu— měl by mít celkem vysoké schopnosti. Ale nic neřekl a když si z karet vytáhl informace, předal You XiaoMovi dva modré nefritové štítky.

„Mnohé díky, Pátý starší!”

Jen co You XiaoMo obdržel ty dva štítky, s radostí mu poděkoval a pak s Ling Xiaoem vstoupil dovnitř.

Pátý starší se letmo podíval na jejich vzdalující se záda a pohled mu padl na Ling Xiaa. Mírně se zamračil— z tohoto studenta měl trochu divný pocit.

Než You XiaoMo vstoupil do Pavilónu tréninku technik, dal Ling Xiaovi jeden štítek a pak napodobil studenta, co zrovna vstoupil. Vložil modrý nefritový štítek do vrubu na stěně vedle dveří. I tento vrub pokrývala tenká vrstva energie, ale když tam vložil modrý nefritový štítek, ta tenká vrstva energie zmizela. V energetickém štítu, co pokrýval ty dva pavilóny, se objevila díra dost velká na to, aby jí prošel jeden člověk. Tato díra zůstala otevřená tři sekundy a pak se zase uzavřela.

Když ti dva prošli energetickým štítem, do nosu je uhodila vůně rozkladu...
--------------------------------------------

~ Že už si ti zlosyni nedají pokoj. Jako kdyby nevěděli, že když si na hlavní hrdiny otevřou pusu, že se jim to akorát vymstí. No, škoda, že neví, s kým mají tu čest. YXMův mistr se vypařil a měsíc sem a měsíc tam a on pořád nikde... A je jasné, že nová lokace (pavilony tréninku) samozřejmě značí další trable... ~


4 komentáře:

  1. Děkuji za další díl.
    Už se zase v těch jménech začínám ztrácet 😆. Asi si zase budu muset udělat seznam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seznam tu je.
      Stačí si na pravé liště dát vyhledávání podle štítků "seznam" a vyskočí to na tebe.
      Anebo přes odkaz na hlavní stránce novely.

      Vymazat
  2. Tak teď jen hádat jak to dopadne. Děkuji moc za kapitolku. 😜🥰

    OdpovědětVymazat