čtvrtek 25. března 2021

LMW - kapitola 262


Kapitola 262 – Pravděpodobně potřebují na záchod


Trh s magickými pilulkami byl jako obvykle hlučný a plný povyku a You XiaoMo neměl prostor, jak své pilulky propagovat.

You XiaoMo otevíral svůj stánek jen každý druhý nebo třetí den. A proto aby nemrhal body, vždycky zašel za starším Wanem, aby si to místo pronajal na jeden den, a teprve pak šel rozložit stánek. Ačkoli to bylo trochu otravné, nevadilo mu ujít kilometr navíc, aby ušetřil pár bodů.

Dneska si You XiaoMo šel pronajmout své obvyklé místo. Jelikož to byl jeden ze Čtyř mrtvých bodů, nebál se, že by mu místo vzal někdo jiný. Navíc mnoho lidí vědělo, že to bylo místo pro jeho stánek, a pokud se nechtěli utopit ve slinách jeho zákazníků, věřil, že nikdo nebude tak retardovaný, aby mu místo vzal.

Ale k jeho velkému překvapení byl jeho předpoklad špatný.

„Říkáš, že to místo si pronajal někdo jiný?” You XiaoMo zrovna vytahoval svou kartu, když se najednou zarazil.

„Správně, mírně ses opozdil,” řekl starší Wan, zatímco se probral svým šedivým vousem. „Před půl hodinou sem přišel mladík a pronajal si místo, co normálně používáš. Navíc si ho pronajal na deset dní v kuse.”

Pro ty okázalé lidi bylo dvacet bodů jako pár drobných.

You XiaoMo se udiveně zeptal: „Ale to místo je jeden ze Čtyř mrtvých rohů, proč by si to místo někdo pronajal?”

Ten člověk si také náhodou vybral stánek, co vždycky používal on. Ačkoli se to mohlo zdát jako náhoda, nemohl zavrhnout možnost, že toho člověka oslnila jeho zákaznická základna. You XiaoMova pověst na trhu s pilulkami přece jenom postupně rostla.

Mnoho lidí vědělo, že You XiaoMoův stánek se nacházel v jednom ze Čtyř mrtvých rohů. A jelikož navíc byla zaručena kvalita jeho magických pilulek, provoz v tom rohu se zvýšil.

A jakmile se zvýšil provoz, podpořilo to i prodeje u ostatních stánků v oblasti. Takže ti prodejci, co mu na začátku záviděli, teď vítali, když si v oblasti rozložil svůj stánek. Pokud mu místo ukradl někdo jiný, ostatní prodejci ve stáncích mu možná dokonce dobrovolně poradí, aby odešel.

You XiaoMo byl na ten stánek zvyklý. Pokud by musel přesídlit na nové místo, vážně by to bylo trochu obtížné.

„Tento starý muž v té záležitosti nemá moc jasno, ale mohl bych ti říct jméno toho člověka,” řekl starší Wan. Kdyby před ním stál někdo jiný, i kdyby se ho na to jméno zeptal, starší Wan by mu to nevyjevil.

„Mnohé díky, starší Wane, takže můžu se zeptat na jméno toho člověka?” You XiaoMo honem sbalil pěsti na znamení díků.

Starší Wan mávl rukou a řekl: „Je to kultivátor jménem Xu Yun.”

Kultivátor, co si pronajímal stánek na trhu s magickými pilulkami? Vypadalo to, že se tu dělo něco podezřelého.

Jakmile You XiaoMo zaslechl to jméno, okamžitě si uvědomil proč. Jen co znovu poděkoval staršímu Wanovi, i s Ling Xiaoem odešli z budovy. Ačkoli se mu nepodařilo pronajmout svůj původní stánek, dobré na tom bylo, že v okolí byl jeden stánek volný. Ale jelikož to nebyl mrtvý bod, pronájem stál čtyři body. You XiaoMo si ho pronajal na jeden den.

Mezitím Xu Yun, co You XiaoMovi ukradl stánek, přišel ke stánku s několika lidmi.

I když byl kultivátor, patřil k sektě Dao, což byla jedna z Pěti velkých mocí v Oddělení B.

Sekta Dao se specializovala hlavně na výrobu pilulek a i když postavení rodiny Xu nebylo v sektě Dao nejvyšší, stejně si mohl vzít pár magických pilulek a prodat je. Navzdory tomu, že Xu Yun byl proti You XiaoMovi, neodvažoval se mu stánek zabrat jen proto, aby ho naštval. A tak se vymluvil na to, že si ho pronajal, aby prodal magické pilulky.

Když Xu Yun přivedl pár lidí ke stánku, který normálně používal You XiaoMo, lidi kolem to překvapilo. Lidi, kteří přišli zjistit, jestli You XiaoMo otevřel svůj stánek, byli zmatení a někteří hned poslali jiné, aby o tom spravili své vůdce.

Všichni měli oči jasné a rozzářené. Ten úsměv na Xu Yunově tváři byl evidentně plný zášti. Pokud by nechápali, co se dělo, pak by žili nadarmo.

Většině lidem nebylo po libosti, že se tu Xu Yun ukázal.

Ale jelikož Xu Yun a jeho skupina patřili pod sektu Dao, nikdo se neodvážil nic říct.

Ale poté, co Xu Yun otevřel svůj stánek, nikdo si od něj magické pilulky nekoupil. Občas se našlo pár nic netušících lidí, co přišli ke stánku, ale pak zjistili, že za ním nestál You XiaoMo. Xu Yun nebyl ochotný ty ovečky, co samy přišly na jatka, nechat jít, a tak využil jména sekty Dao, aby je přinutil nakoupit. Kvůli tomu byl každý z nich nesmírně rozlícený.

Takhle uplynula půl hodina, než konečně dorazil You XiaoMo.

Xu Yun dostal zprávu, jen co se You XiaoMo objevil. A vzrušeně čekal na to, jak You XiaoMo zareaguje, až spatří, že to on mu ukradl stánek.

Ale jeho očekávání byla předurčená se nevyplnit, neboť nikdy nečekal, že by starší Wan vyjevil You XiaoMovi jeho jméno.

You XiaoMo dorazil a nevěnoval Xu Yunovi jediný pohled. Nakráčel ke svému novému pronajatému stránku, co byl o dva stánky dál od toho Xu Yunova. Jeho nový stánek byl vlastně celkem blízko tomu Xu Yunově.

Když ostatní stánkaři spatřili, že si You XiaoMo stejně otevřel stánek v této oblasti, vydechli si úlevou.

Než You XiaoMo mohl vůbec vytáhnout svoje magické pilulky, okamžitě k němu přišli lidé, co na něj čekali. Každý z nich se You XiaoMoa zdvořile vyptával a atmosféra byla velmi živá.

Ostře to kontrastovalo s Xu Yunovým stánkem, co byl tak moc opuštěný, že dokonce museli lidi nutit, aby si jejich zboží koupili. Xu Yun tu scénu nedokázal vystát, ale ze všeho nejvíc nedokázal přijmout, že starší bratr Ling vlastně přišel s You XiaoMoem. A Xu Yun neměl ani šanci se na něj podívat.

You XiaoMo v mžiku prodal polovinu magických pilulek, co si přinesl.

Jelikož Rong Xuanovi slíbil, že pro jeho skupinu rezervuje nějaké pilulky, neprodal všechno.

Ling Xiao stál za ním a viděl, že nevytáhl těch deset magických pilulky vysoké jakosti, co vyrobil. A tak se zeptal: „Komu hodláš prodat těch deset magických pilulek vysoké jakosti?”

You XiaoMo řekl: „Rong Xuanovi ze skupiny Yan.”

„To se s ním tak moc znáš?” Ling Xiao pozvedl obočí. Nevěděl o té dohodě mezi You XiaoMoem a Rong Xuanem.

You XiaoMo si vzpomněl, že o tom Ling Xiaovi neřekl, a tak mu celou záležitost stručně vysvětlil.

Když si to Ling Xiao vyslechl, věděl, co měl You XiaoMo v úmyslu. Také už se doslechl o skupině Yan a ačkoli se rozsahem své organizace nemohli srovnávat s Pěti velkými silami, jen velmi málo lidí si je trouflo naštvat.

Vůdce skupiny Yan, Rong Xuan, byl velmi schopný vůdce. Ke svým bratrům a podřízeným byl velmi štědrý a vždycky se rozhodoval tak, aby z toho měli užitek. Pokud You XiaoMo prodá těch deset pilulek vysoké jakosti jemu, na základě té jeho povahy o tom pomlčí. Pro dobro svých bratrů nebude chtít, aby s ním o ty pilulky soupeřil ještě někdo další.

Rong Xuan je nenechal dlouho čekat. Dorazil během patnácti minut.

Když Rong Xuan viděl, že You XiaoMo ještě neodešel a že se zdálo, že čekal přímo na něj, podnítilo to jeho zvědavost.

Rychle přišel ke stánku, okamžitě spojil ruce a skromně se usmál. „Kolego You, promiň, že jsem tě nechal čekat.”

„Nečekal jsem tak dlouho,” řekl You XiaoMo. Pak vytáhl zbývající magické pilulky. Kromě těch dvou nádob pilulek vysoké jakosti měl celkem velký výběr pilulek na prodej.

Když Rong Xuan viděl, že to všechno byly pilulky, co chtěl, svižně a s radostí mu předal svou kartu.

Když tuto transakci dokončili, You XiaoMo najednou ztišil hlas a řekl: „Seniore Rongu, můžu s tebou chvilku mluvit? Chci ti něco ukázat.”

Rong Xuana to překvapilo. Ale bylo to přesně to, co si přál, a tak ti dva přešli dozadu ke stánku.

Ling Xiao stál před stánkem a přejel očima po davu, co začínal být celý netrpělivý.

Xu Yun, co byl dva stánky od nich, při pohledu na You XiaoMoa zaskřípal zuby. Hořce řekl mágovi po svém boku: „Rozhodně mluví o něčem super tajném. Máš nějakou metodu, jak je odposlouchávat?”

Mág se zatvářil zdráhavě. Ale stejně byl velmi zvědavý na to, co si povídali, a tak odpověděl: „Něco zkusím.”

Byl to mág 6. vysokého řádu a v sektě Dao zaujímal vysoké postavení. Dříve trénoval manuál techniky středního řádu a nízké jakosti, která mu umožňovala v dosahu 10 metrů rozptýlit duševní sílu ve vzduchu. S pomocí své duševní síly jako prostředníka mohl využít vibrací, co se přenášely vzduchem, a vyslechnout si, co ostatní říkali. A nezáleželo na tom, jak tiše přitom mluvili.

Ale tato metoda měla své nevýhody. Čím byl člověk dál, tím byly její účinky slabší. A on se tuto techniku zdráhal použít, neboť You XiaoMo byl přímo na okraji těch 10 metrů. Nebyl si jistý, jestli dokáže vyslechnout, co si povídali. Ale dokud to člověk nezkusil, nepozná.

Jak si tohle pomyslel, okamžitě zavřel oči a obezřetně rozptýlil svou duševní sílu. Neodvažoval se udělat žádný pohyb, co by byl příliš viditelný, neboť věděl, že You XiaoMo byl mágem 5. řádu. Kdyby byl You XiaoMo velmi citlivý, na jeho počínání by přišel.

Ling Xiao najednou otevřel oči. Ty hluboké oči podobné černé díře, co se skrývaly pod maskou, se otočily na mága 6. řádu a na tváři se mu pomalu objevil podivný úsměv.

Xu Yun tuto scénu náhodou zahlédl a srdce mu přeskočilo. Přelila se přes něj neblahá předtucha a zaslechl, jak mág vedle něj tlumeně zasténal. Xu Yun otočil hlavou a v hrůze na něj zíral. Mág byl pobledlý a zdálo se, jako kdyby utrpěl velké trauma.

Mezitím You XiaoMo a Rong Xuan skončili se svou diskuzí.

You XiaoMo byl celý rozzářený. Rong Xuan se také usmíval, ale po pečlivém pozorování se v jeho očích dal vyčíst náznak potlačovaného vzrušení. Když se Rong Xuan rozloučil s You XiaoMoem, odešel i se svou skupinou.

You XiaoMo si zrovna balil stánek, když zjistil, že Xu Yun a jeho skupina byli pryč. Vypadalo to, že odešli ve spěchu, a You XiaoMo se bezděky překvapeně zeptal: „Co to s nimi je?”

Ling Xiao se ledabyle podíval na jejich vzdalující se záda a s vlídným úsměvem řekl: „Pravděpodobně potřebují na záchod!”

You XiaoMovi zacukalo v koutku úst. Kdyby tomuhle důvodu uvěřil, byl by hlupák.
--------------------------------------------

~ Haha, copak jim LX provedl za lumpárnu? To se dozvíme hned příště! ~



3 komentáře:

  1. A kruci žádný bengalsky oheň se nekonal. Já čekala zurivou rvacku a ono nic. Ale i tak super kapitola. Děkuji moc jsi poklad. 🥰🥰😜💞

    OdpovědětVymazat
  2. Tak kluci se rozhodně nenudí 😁. Děkuji za další díl 😘.

    OdpovědětVymazat