pondělí 1. března 2021

LMW - kapitola 255


Kapitola 255 – BaiLi TianYi


„Bratře Lingu, celkem dlouho jsme na tebe čekali. Proč ti trvalo tak dlouho vyjít?”

Xu Yun roztříštil tu harmonickou atmosféru mezi You XiaoMoem a Ling Xiaoem. Nedokázal vydržet ten pohled na to, jak se spolu baví a smějí. Přišlo mu to otravné.

Ling Xiao se ohlédl a spatřil Xu Yunův výraz prodchnutý očekáváním. Usmál se a odpověděl: „Proč jste pořád tady? To je jedno, později mám něco na práci, teď můžete všichni odejít. Body se rozdělí, až se všechno prodá. Jelikož jsme tohle vyřídili, půjdeme napřed.”

Ling Xiao nečekal na odpověď od Xu Yuna nebo ostatních a odešel s paží ovinutou kolem You XiaoMových ramen.

Když už je Xu Yun neviděl, téměř ho stihla mrtvice. Lidé kolem se ho přestali snažit konejšit, báli se, že udělá něco hloupého.

Když už ty přihlížející neviděli, You XiaoMo nadnesl otázku, co ho pálila na jazyku: „Jak ses poznal s Xu Yunem?”

„Žárlíš?” zeptal se Ling Xiao s uchechtnutím.

„Kdo tady žárlí, já jenom...” odpověděl You XiaoMo rychle. „Přitahuješ příliš mnoho lidí. A pro mě to tak bude velmi otravné.”

Toto prohlášení jasně dávalo znát, že žárlil!

Ling Xiao se napřímil a lenivě řekl: „Nemusíš se jím trápit. Xu Yun za mnou přišel jen proto, že chtěl, aby ho někdo podporoval. Ačkoli je rodina Xu ve městě Yan trochu slavná, nemají ani poloviční sílu jednoho ze čtyř velkých klanů. A jejich učedníci nynější generace také nejsou nic moc, takže na akademii urgentně potřebují přetáhnout na svou stranu slibné mladé studenty.”

You XiaoMo se po něm podezíravě podíval a odpověděl: „Vážně je to jenom tohle?” Nepřišlo mu, že by ta záležitost byla tak prostá, jak Ling Xiao řekl. Že se u něj Xu Yun zdržoval jen proto, aby si ho získal na svou stranu. Dokázal říct, že Xu Yun měl Ling Xiaa očividně rád.

Ling Xiao ho objal a párkrát stiskl. „Samozřejmě že to je pravda. Mnoho věcí není tak prostých, jak to navenek vypadá. Co vidíš, nemusí být nezbytně pravda.”

You XiaoMo mu odpleskl ruku stranou a téměř mu srazil masku z tváře. Naštěstí měl stále dost rozumu. Ale bez ohledu na to, jestli to bylo tak, jak Ling Xiao řekl, You XiaoMo měl stejně pocit, že mu musí koupit novou masku. Jak si na to vzpomněl, okamžitě se chopil Ling Xiaa a dal se do běhu.

Ale Ling Xiao ho brzy zarazil a zeptal se: „Kam chceš jít?”

You XiaoMo odpověděl, aniž by se otočil: „Trh s denními potřebami.”

Ling Xiao si promnul bradu. „Co tam budeš dělat?”

„Koupím ti novou masku.”

„Copak tahle není celkem pěkná?”

„To proto, že je až příliš pěkná.”

„Takže?”

„Takže ti koupím tu nejošklivější, co najdu.”

„......”

Tohle bylo vážně až příliš rozkošné!

Při pohledu na mladíka, co ho takhle táhl, se Ling Xiao téměř několikrát rozesmál. No ano, žárlivost mu slušela. Ten jistý někdo si nemohl pomoct a začal o tom přemýšlet, měl by v něm ještě párkrát vyvolat žárlivost?

Po půl hodině se dostali na trh.

Jelikož si většina studentů přinesla to, co potřebovala, a bylo jen pár, kdo by naschvál utráceli body, aby si koupili něco takového, nebylo tu moc stánků, co prodávalo denní potřeby.

Ale You XiaoMo se svou vytrvalostí konečně našel masku, co byla zahrabaná úplně na dně.

Ta maska byla hnědá a jejím největším rysem bylo, že byla ošklivá jako zlobr. A tak se nazývala Zlobří maska.

You XiaoMo k tomu neměl žádné námitky a koupil ji. Našel si prázdný koutek, sundal Ling Xiaovi stříbrnou masku a nasadil mu Zlobří masku.

You XiaoMo se smál od ucha k uchu, zatímco Ling Xiaa poplácával po rameni. „To není špatné, to není špatné, takhle jsi mnohem pohlednější.”

Ling Xiao bezmocně rozhodil rukama. „Jsi si jistý, že to není ošklivé?”

You XiaoMo měl velmi dobrou náladu. „Co na tom záleží? Neříkej mi, že se na této akademii pořád musíš spoléhat na svou krásu, abys tu přežil?”

„Samozřejmě že ne.” Ling Xiao na něj zamrkal. „Víš, že se vždycky spoléhám na sílu, ale nevylučuji, že to ke mně ostatní přitahuje z jejich vlastní vůle.”

You XiaoMo ho okamžitě kopl. „Ty narcisto!”

Ling Xiao se jeho kopnutí vyhnul a ukazovákem mu zvedl bradu. Celý zářil a řekl: „Kdybych nebyl narcista, jak bych tě mohl ulovit, co?”

You XiaoMo se najednou začervenal a cítil, jak se mu zrychlil tep.

Můj bože! Dokonce i při pohledu na tu Zlobří masku pořád něco cítil. Vážně už neměl žádnou naději.

„Konec tlachání, potřebuju si koupit magické byliny.” You XiaoMo se s ním už nechtěl dál dohadovat. Ling Xiao byl očividně ten typ člověka, kterému jste podali prst a on vám stáhl celou ruku. Kdyby mu dál odmlouval, Ling Xiao by byl určitě víc a víc hanebnější.

„Copak jsi je nekoupil nedávno?” Ling Xiao ho rychle dohnal.

„Chci si koupit magické byliny 5. řádu.” Jelikož si chtěl vydělat body, naprosto k tomu potřeboval pilulku TianLing a Pilulku duševní očisty. Kdyby nebylo toho, že nemohl ve velkém vytáhnout magické pilulky nejvyšší jakosti, nemusel by každý den mrhat body na nákup bylin.

Ling Xiao se najednou zastavil a prohlédl si ho od hlavy až k patě. You XiaoMo vskutku pokročil do 5. řádu.

You XiaoMo už za sebou neslyšel kroky, a tak se ohlédl. „Co se děje?”

Ling Xiao vytáhl magickou brašnu a ledabyle mu ji hodil.

You XiaoMo ji s omráčeným výrazem chytil a opatrně ji otevřel. Když viděl ty věci uvnitř, bezděky zíral. „Proč máš tolik magických bylin nízké jakosti?”

Ling Xiao odpověděl: „Protože jsem je vykopal.”

Ling Xiao věděl, že nemohl vytáhnout své magické byliny vysoké jakosti a že musel na výrobu pilulek byliny neustále kupovat. A tak když byl Ling Xiao v horách, po cestě vyplenil veškeré magické byliny, co viděl. Dokonce ani on sám nevěděl, co za magické byliny tam bylo.

You XiaoMo věnoval té brašně jeden pohled. Bylo tam spoustu magických bylin nízké a střední jakosti a náhodou to všechno byly byliny, co při svém nynějším řádu potřeboval.

„Ale pořád mi pár chybí.” Když si to You XiaoMo prohlédl, nechal si magickou brašnu u sebe. Ačkoli Ling Xiao vykopal spoustu bylin, bylo to bez ladu a skladu a bylo tam jen pár úplných svazků bylin, co se daly použít na výrobu pilulek.

Ling Xiao neznal magické byliny. Ale byl schopen je roztřídit na základě energie, co obsahovaly. A tak to You XiaoMo nemusel znovu třídit. Ale v brašně nebyly všechny byliny, co potřeboval na výrobu těch dvou pilulek, co chtěl. Takže stejně museli zajít na trh s magickými bylinami.

Když se dostali na místo, You XiaoMo spatřil mladého muže, co mu prodal magické byliny.

Když se setkali posledně, jeho stánek byl celkem opuštěný. Ale tentokrát tam byl dav a bylo tam velmi živo.

You XiaoMo měl z toho mladého muže dobrý dojem, a tak Ling Xiaa přitáhl blíž.

„Tang YuLine, radši bys neměl odmítat přípitek, jen abych tě k tomu musel nutit. Pokud ještě uvidím, jak mu znovu prodáváš magické byliny, na akademii nepřežiješ.” Ten muž, co stál zády k You XiaoMovi, kopnutím převrhl Tang YuLinův stánek a vyplivl takové jedovaté varování.

Tang YuLin se tvářil velmi klidně, jako kdyby se ten muž před ním ani nesnažil s ním hádat, ale jako kdyby si jen přišel koupit magické byliny. I když viděl svůj převrhnutý stánek, okamžitě se nesehnul, aby si byliny sesbíral. A jenom bezvýrazně řekl: „Já přípitky nerad.”

„Pu......” Někdo se bezděky zasmál.

Ten muž se plameně podíval směrem, odkud ten smích přišel. Pak se otočil zpět na Tang YuLina. „Nezáleží na tom, jestli to chápeš nebo ne. Tohle je moje poslední varování. Pokud ještě uvidím, jak mu prodáváš magické byliny...”

„Aha, co se to tu děje? Copak nevíte, že boj je na trhu zakázaný?”

Ten muž ani nedokončil větu, protože ho přerušil škádlivý hlas. Všichni se podívali na toho, kdo promluvil, a zjistili, že to byl mladý muž v černé róbě, co stál na okraji davu. Ten mladý muž měl výtečné rysy a byl celkem pohledný. Konkrétně to jeho ostré obočí, co se mu klonilo k licousům, bylo nezapomenutelné.

Když ten muž spatřil mladého muže v černé róbě, rozklepala se mu kolena a on ze sebe vykoktal jméno toho mladého muže: „Bai... BaiLi TianYi......”

„Aha, takže mě poznáváš, to potom bude jednodušší.” BaiLi TianYi přišel blíž, dav se před ním rozestupoval. Toto jméno znali v Oddělení B všichni.

Zatímco se ta skupina mužů chvěla, BaiLi TianYi už přišel k Tang YuLinovi. Natáhl se, vzal Tang YuLina za rameno a se zvednutým obočím řekl: „Co chcete provést mému člověku?”

Ten muž se okamžitě uklonil: „Mladý pane BaiLi, nevěděl jsem, že Tang YuLin je pod tvou ochranou. Kdybych to věděl, neodvážil bych se ho dotknout, ani kdybych měl deset životů.”

BaiLi TianYi si odfrkl. „Nezajímá mě, jestli šikanuješ ostatní. Ale jelikož jsi šikanoval mého člověka, nemůžeš mě vinit, že jsem do toho zasáhl. Jdi zpět a řekni Chai Zhengovi, že pokud má nějakou zášť, ať si najde hlavního viníka a vyřeší to s ním. Pokud znovu uvidím něco takového, ať si dává pozor, aby mu hlava nespadla z ramen.”

„Ano ano ano, tato nicka to bude mít na paměti.” Ten muž pořád dokola přikyvoval.

„Zmizni.” BaiLi TianYi velkoryse máchl rukávem.

Muži se okamžitě rozprchli, jako kdyby se jim dostalo amnestie.

You XiaoMo, co stál na kraji davu, se překvapeně podíval na toho mladého muže a zjistil, že ho poznával.

Ling Xiao viděl, že na BaiLi TianYiho prázdně zíral, a přimhouřil oči. „You XiaoMo, to jsi mi nevěrný?”

You XiaoMo trucoval. „Přestaň mluvit nesmysly. Toho člověka znám. Vzpomínáš, jak jsi se Sun Zheem bojoval v aréně? On stál vedle mě. Dokonce jsem se od něj doslechl i novinky. Kdo by si pomyslel, že to byl XiaoYuův starší bratr?”

Ling Xiao toto vysvětlení stále nedokázal přijmout, ale řekl: „Není to student z Oddělení B.”

You XiaoMoa to udivilo a odpověděl: „To myslíš, že je student z Oddělení A?”

Ling Xiao přikývl a usmál se. „Slyšel jsem, že občas zavítá do Oddělení B. Je možné, že tento Tang YuLin je ten důvod, proč sem pořád chodí.”

Když You XiaoMo viděl, že předstoupil a chránil Tang YuLina, měl pocit, že to bylo velmi možné. Ale nemohlo to být zase až tak pravděpodobné. Stačil jeden pohled a člověk věděl, že BaiLi TianYi byl velmi výjimečný muž. Jak by sem mohl pořád dokola běhat kvůli jinému muži? A navíc slyšel, že Oddělení A a B od sebe byla celkem daleko. Mohlo by to být tak, že mezi sebou měli nějakou dohodu?

Jak Ling Xiao spatřil tu jeho tvář plnou pochyb, ušklíbl se. „Jen se dál dívej a uvidíš.”

You XiaoMo přikývl a znovu se podíval, jen aby zjistil, že BaiLi TianYi šel k nim. BaiLi TianYi se usmál a otevřel pusu, aby řekl dvě slova:

„Xiao Heii!”

Ech......
--------------------------------------------

~ Tak se nám tu rýsuje další pár... nebo ne? BaiLi TianYi si na YXMa evidentně pamatuje, jak se YXM vysouká z toho, že mu neřekl své skutečné jméno? ~ 


3 komentáře: