čtvrtek 4. března 2021

LMW - kapitola 256


Kapitola 256 – Po cestě do třídy


BaiLi TianYi si už dávno všiml You XiaoMovy a Ling Xiaovy přítomnosti. Když chtěl jít za nimi, Tang YuLin ze sebe střásl jeho ruku a sehnul se, aby sesbíral rozházené magické byliny. Jak to BaiLi TianYi spatřil, mohl mu akorát pomoct.

BaiLi TianYi klel: „Sakra, měl jsem je přinutit to tu uklidit, než zdrhli.”

Tang YuLin se na něj lhostejně díval a řekl: „Chceš si koupit magické byliny? Pokud ano, můžu ti dát slevu.”

Když to BaiLi TianYi zaslechl, vzedmula se v něm radost a odpověděl: „Takže kolik ti toho zbývá? Koupím všechno.”

Tang YuLin se v duchu probral svou zásobou a po chvíli odpověděl: „Mám patnáct svazků magických bylin na pilulku YuanYang. Za to si naúčtuju třicet bodů. Na pilulku HuoXue mám osmnáct svazků materiálu. Za to bude třicet šest bodů. A také mám devět svazků na pilulku ZhengYang. Za to ti naúčtuju třicet šest bodů. Takže dohromady to bude sto dva body.”

„To je vážně celkem levné.” BaiLi TianYi se uchechtl a okamžitě vytáhl svou kartu, aby mu převedl body. „Můžeš si je převést sám. Nevadí, ani když si převedeš jinou částku. Pokud to bude víc, ber to jako dárek ode mě.”

„Ne.” Tang YuLin zakroutil hlavou a s kamennou tváří řekl: „Jsem poctivý podnikatel a nikdy své zákazníky o body neošidím.”

„Hm, hm, vím, že jsi velmi čestný. Jen jsem s tebou žertoval.” Tváří v tvář Tang YuLinovi byl BaiLi TianYi nesmírně krotký a poslušný, skoro z něj byla „otrocká manželka”, co poslechla všechno, co Tang YuLin řekl.

You XiaoMovi bezděky zacukalo v tváři, když si celou tu konverzaci vyslechl. Jelikož už od Tang YuLina nakupoval, jasně věděl, že ta cena pro BaiLi TianYiho nebyla vůbec levná. Dokonce to bylo dvakrát tak dražší, než za kolik to kupoval You XiaoMo. A tento BaiLi TianYi to vlastně zaplatil, aniž by hnul brvou. Ale když You XiaoMo spatřil BaiLi TianYiovu kartu, najednou to pochopil. BaiLi TianYi měl vlastně fialovou kartu – nebylo divu, že se stále dokázal tak vesele smát, i když ho natáhli.

Tang YuLinovi se znovu povedlo v mžiku prodat veškeré magické byliny. Cítil se nesmírně spokojeně a v této chvíli si konečně všiml, že tu byli You XiaoMo a Ling Xiao. Ling Xiaa nepoznával, ale při pohledu na You XiaoMoa byl chvilku vylekaný. Tang YuLin se zamračil a vystřelil tři otázky po sobě: „Přišel sis pro magické byliny? Nebylo to zítra? Zapamatoval jsem si to špatně?”

You XiaoMo s úsměvem odpověděl: „Nezapamatoval sis to špatně. Nepřišel jsem sem pro magické byliny. Vlastně jsem sem přišel, abych si koupil magické byliny na výrobu jiných druhů pilulek.”

Tang YuLin nadšeně zareagoval: „Na jaké magické pilulky? Možná mám zásobu.”

You XiaoMoa udivilo, že se mu dostalo takové odpovědi, a řekl: „Pilulka TianLing a pilulka Duševní očisty.”

Tang YuLin vůbec neváhal a s tváří plnou očekávání řekl: „Ty mám, chceš je koupit?”

You XiaoMo předpokládal, že magické byliny na tyto pilulky nebude mít, a tak ho to příjemně překvapilo. Bylo by lepší, kdyby je koupil od někoho známého, než aby si hledal nějaký jiný stánek. Možná se mu dokonce podaří získat malou slevu. „To je skvělé! Kolik toho máš?”

Tang YuLin řekl: „Mám toho spoustu, zhruba stovku svazků na každou pilulku. Ale nepřinesl jsem si je s sebou. Pokud si je chceš koupit, budeme muset zajít ke mně do pokoje. Nebo bych ti je mohl poslat někdy jindy?”

„Zrovna mám čas. Můžeme pro ně zajít spolu.”

„Dobrá, tak pojďme.”

Ti dva skončili se svou diskuzí a připravili se ke společnému odchodu. Vypadalo to, že oba zapomněli na Ling Xiaa a BaiLi TianYia, a odkráčeli, aniž by je zajímalo, jestli je následovali.

Pokud chtěl Tang YuLin odejít, BaiLi TianYi jej přirozeně pronásledoval. Opuštěný Ling Xiao s tím jeho počínáním jednohlasně souhlasil. Jak se BaiLi TianYi podíval na klidného a vyrovnaného Ling Xiaa, řekl: „Ling Xiao, už dlouho jsem se těšil na to, až se s tebou setkám!”

Ling Xiao si ho líně prohlédl. „Hm.”

BaiLi TianYi: „... ...”

BaiLi TianYi se nudil, a tak se snažil najít téma ke konverzaci. „You XiaoMo je pod tvojí ochranou, že? Urazil klan Chai a ačkoli se nyní bojí akademie DaoXin, nebudou ochotní to jen tak skousnout. Budou se pořád snažit, dokud neuspějí.”

Ling Xiao nonšalantně odpověděl: „Nebudou mít šanci.”

BaiLi TianYi na něj pár sekund zíral, pak se mu po tváři rozlil úsměv a přestal mluvit. A tím celé téma skončilo.

Tang YuLin bydlel v jednolůžkovém pokoji. Ačkoli nebyl v tak vysokém řádu, byl schopný si pronajmout jednolůžkový pokoj. V porovnání se zbytkem studentů se dal považovat za člověka v přední linii a byl to „boháč” se slušnými úsporami.

You XiaoMo byl celkem zvědavý, jak to, že měl každý den k prodeji tolik magických bylin.

Ale jelikož to byla Tang YuLinova osobní věc, nebylo od něj velmi řádné se na to vyptávat. A tak celý ten problém mohl akorát pustit z hlavy.

Aby mohl Tang YuLin uchovávat magické byliny 5. řádu, obzvláště si našel člověka, co mu vyrobil gigantickou nefritovou truhlu. A ta truhla zabírala jednu desetinu prostoru v jeho pokoji a uvnitř byly tisíce magických bylin.

Tang YuLinovi trvalo dlouho, než ty magické byliny nasbíral. Jelikož bylo těžké získat magické byliny 5. řádu, obecně prodával výhradně magické byliny 4. řádu. A proto se mu časem podařilo nastřádat hodně bylin 5. řádu.

Ale jeden svazek materiálu na pilulku TianLing stál tři body. Jedno sto svazků by stálo tři sta bodů. You XiaoMo chtěl magické byliny jak na pilulku TianLing, tak na pilulku Duševní očisty. Ale na kartě mu zbývalo asi jen tři sta bodů, a tak si mohl koupit akorát padesát svazků materiálu na obě pilulky.

Naštěstí Tang YuLin souhlasil, že počká, dokud si nevydělá víc bodů. You XiaoMo si je od něj mohl kdykoli koupit.

Když se You XiaoMo rozloučil s Tang YuLinem, spolu s Ling Xiaoem se vydal za starším Gongem. Pronájem pavilónu, ve kterém You XiaoMo bydlel, brzy vyprší. Na kartě měl pořád devadesát bodů, což stačilo na to, aby si pavilón pronajal na dalších sedm dní. Co se týkalo Ling Xiaa, ten si pronájem obnovil jen na pět dní a zdálo se, že se zdráhal utrácet víc bodů. You XiaoMo neměl ponětí proč a nevěděl, co měl v plánu dělat s body, co našetřil.

Když se You XiaoMo rozloučil s Ling Xiaoem, vrátil se do svého pavilónu. Nečekaně venku narazil na profesorku Ning Jing a dozvěděl se, že se profesorka doslechla, že ji hledal. Myslela si, že měl něco naléhavého k prodiskutování, a tak ho šla osobně vyhledat.

Jelikož SheQiu a ostatní stále kultivovali uvnitř, You XiaoMo ji nemohl pozvat dál a mohl akorát nezdvořile zůstat stát venku a povídat si tam. Když nadnesl svůj pokrok, profesorku Ning Jing to moc nepřekvapilo. Pravděpodobně už si nastřádala příliš mnoho psychologických šoků, a tak ji ta novina o jeho pokroku spíš zklidnila.

Data o studentech už předala nadřízeným, a tak nebude tak snadné změnit jeho třídu.

Profesorka Ning Jing ho ujistila, že si najde nějakou další šanci, jak tu informaci předat, a po chvilce povídání odešla.

Když se You XiaoMo rozloučil s profesorkou Ning Jing, honem se vrátil do svého pavilónu. Na kartě mu nezbývalo moc bodů, a tak měl naléhavou potřebu vydělat si víc bodů. Jelikož už pokročil na nový řád, těšil se na to, jak bude vyrábět magické pilulky 5. řádu.

Během té doby, co vyráběl pilulky, ho přišel hledat BaiLi XiaoYu. Těch třicet svazků bylin, co mu You XiaoMo předal, už všechny zpracoval. Podařilo se mu úspěšně vyrobit dvacet pět magických pilulek a zbývajících pět pilulek musel vyhodit. To byla celkem vysoká míra úspěšnosti.

Ale BaiLi XiaoYu vyráběl pilulky pomaleji. Když mu Tang YuLin přišel doručit magické byliny, viděl, že BaiLi XiaoYu ještě nezpracoval předchozí várku. A tak mu víc bylin nedal. Když BaiLi XiaoYu zpracoval svých třicet svazků, chtěl si s You XiaoMoem otevřít stánek. Ale You XiaoMo neměl čas, a tak BaiLi XiaoYuovi hodil svých třicet magických pilulek, co vyrobil, a řekl mu, aby to všechno prodal.

BaiLi XiaoYu konečně dostal nějaký úkol, a tak s cupitáním odběhl otevřít stánek. You XiaoMo se nebál, že by ho někdo šikanoval. Jakmile by zmínil ta dvě slova BaiLi, lidé s mozkem věděli, že to byl někdo, koho si nemohli dovolit urazit.

BaiLi XiaoYu se odpoledne vrátil s velkým ziskem. Ačkoli mu trvalo déle, než to všechno prodal, podařilo se mu to.

Těch třicet pilulek se prodalo za sto dvacet bodů. You XiaoMo chtěl BaiLi XiaoYuovi zaplatit za práci, ale BaiLi XiaoYu to odmítl přijmout. Řekl, že se nabídl dobrovolně. Jak to You XiaoMo zaslechl, přestal si trvat na svém a dal mu polovinu magických bylin z té várky šedesáti svazků bylin 4. řádu, co mu Tang YuLin včera doručil. Vypadalo to, že se u BaiLi XiaoYua rozvinula závislost, a když ty byliny dostal, uchýlil se do svého pavilónu, aby znovu vyráběl pilulky.

Ti dva nevěnovali žádnou pozornost vnějším záležitostem a při tom, jak jim Tang YuLin osobně donášel magické byliny, několik dalších pár dní nevyšli z domu ven. A tak nevěděli, že se ta démonická zvířata, co Ling Xiao ulovil, stala v Oddělení B obrovskou senzací. Konkrétně stálo za zmínku, že Ling Xiao neprodal živá démonická zvířata studentům. Místo toho se domluvil s akademií.

Když You XiaoMo vyšel ze svého pavilónu, tato novina už byla pár dní stará.

Posledních pár dní opakovaně tříbil své schopnosti výroby magických pilulek. V důsledku čehož zpracoval všech sto svazků magických bylin 5. řádu, co si koupil od Tang YuLina. Ačkoli ty magické pilulky ještě neprodal, dokázal si představit, jak se počet bodů na jeho černé kartě znovu zvýší.

Toho rána You XiaoMo a BaiLi XiaoYu konečně „vytáhli z pevnosti”.

Tentokrát to nebylo proto, aby šli prodat magické pilulky. Ale proto, že jim profesorka Ning Jing poslala zprávu, že byli rozdělení do tříd, a že dneska se začne s vyučováním.

Učitelé, co je měli na starosti, nesnášeli studenty, co na první hodinu přišli pozdě. A tak jim připomněla, aby přišli brzy a vyhnuli se tak toho, že by na učitele udělali špatný dojem.

Jelikož mu profesorka Ning Jing neřekla, jestli ho přeřadili do nové třídy, a jelikož si nevybral osobního lektora, You XiaoMo přirozeně zamířil do Třídy 3.

BaiLi XiaoYu byl mágem v nízkém 4. řádu, a tak byl v jiné třídě než You XiaoMo. Jejich třídy byly také na jiném místě a jejich třídy nebyly od sebe ani vzdálené, ani moc blízko. Když přišli do budovy s třídami, rozdělili se, aby každý zamířil do své třídy.

You XiaoMo předpokládal, že se do své třídy rozhodně dostane, než začne vyučování. Ani ve snu by ho nenapadlo, že po cestě do třídy natrefí na jednu excentrickou osobu, kvůli které se nejenom opozdil, ale kvůli které se vlastně stal záškolákem.
--------------------------------------------

~ A co přesně se stalo, že se na hodinu nedostal, se dozvíme zase příště... ~ 


4 komentáře:

  1. Nééé, já jsem moc zvědavá! To do pondělí nedám... Děkuji za další pěkný díl.

    OdpovědětVymazat
  2. :) děkuji za další kapitolu. Taky mě zajímá kdo to bude.

    OdpovědětVymazat
  3. Ehm proč se mi to zdá divné. Jako by ne navazovala na předchozí kapitolu. To by mě taky zajímalo kde bere ty byliny. Děkuji moc za překlad. Jsi skvělá. Díky moc. 😜😜😁

    OdpovědětVymazat