pondělí 15. března 2021

LMW - kapitola 259


Kapitola 259 – Spolubydlení


Ukázalo se, že to You XiaoMo odhadl celkem přesně.

Ling Xiao vynaložil spoustu úsilí, aby měl privilegium bydlet společně s You XiaoMoem.

Příkladem mohlo být jeho předešlé počínání. Ling Xiao neustále vyzýval na souboj lidi, co byli na vyšším místě než on, a sázel na souboje nesmírně vysoké částky. Nakonec s ním nikdo nebyl ochotný bojovat. To bylo nevýslovnou úmluvou v Bloku 1 a všichni jeho výzvu k souboji odmítli a vymlouvali se na kultivaci v ústraní.

A tak se v Bloku 1 začala s Ling Xiaovým jménem šířit špatná pověst.

You XiaoMo měl v plánu vyrazit na trh s magickými pilulkami, ale Ling Xiao si na něj počíhal a odtáhl ho ke staršímu Wanovi, aby si urovnali ubytování. Hustota duchovní energie v jednolůžkovém a ve dvoulůžkovém pavilonu byla stejná. A proto bylo mnohem efektivnější si pronajmout pavilón pro dvě osoby. V mnoha pavilonech vlastně lidé bydleli spolu, neboť náklady na pronájem bylo jen 10 bodů na osobu.

Zkazky o Ling Xiaovi se už donesly k uším staršího Wana. Aniž by Ling Xiao musel vytáhnout svou fialovou kartu, starší Wan bez obalu řekl: „Vy dva už znáte pravidla pronájmu, ukončit váš pronájem bude stát 11 bodů...”

„Prosím, neobtěžuj se, nepřišli jsme si sem pronajmout pavilón pro dvě osoby,” přerušil ho Ling Xiao. Nezískal fialovou kartu, aby si mohl s You XiaoMoem pronajmout pavilón pro dvě osoby, ale aby se přestěhoval do You XiaoMova nynějšího pavilónu.

Starší Wan překvapeně pozvedl obočí. Co ta věta znamenala?

You XiaoMo se začervenal a nevěděl, jak má staršímu Wanovi tu situaci vysvětlit. Už odhadl, že když budou bydlet spolu, Ling Xiao odmítne spát odděleně. Než aby promarnili osm bodů, aby své úmysly zakryli, mohli staršího Wana stejně dobře zasvětit. Ale přiznat se k něčemu takovému vyžadovalo odvahu.

Ling Xiao dal You XiaoMovi paži kolem ramen a na rtech se mu ukázal náznak úsměvu. „Abychom ušetřili pár bodů, rozhodli jsme se spát na stejné posteli. Postel v pavilónu je stejně dost velká.”

Po tváři staršího Wana problýskl náznak podezření, ale ten důvod, co Ling Xiao uvedl, byl celkem omluvitelný.

Bylo pár kultivátorů, co bydleli spolu v jednolůžkovém pavilónu, aby ušetřili pár bodů. Jejich vztah byl buď celoživotní přísežní přátelé nebo bratři či sestry.

Ale z těchto dvou měl trochu podivný pocit.

Ale zdálo se, že na to nedokázal přijít. A jelikož ho to moc netrápilo, starší Wan to pustil z hlavy a prostě Ling Xiaovi pomohl s veškerými procedurami.

You XiaoMo sice věděl, že pokud s ním Ling Xiao bude bydlet, bude ho příšerně „šikanovat”, ale nedokázal Ling Xiaa odmítnout. Pro Ling Xiaa nebylo snadné tu fialovou kartu získat. Kdyby se You XiaoMo odvážil ho odmítnout, zemřel by ubohou smrtí.

A tak započal jejich život spolubydlení.

Poté, co You XiaoMo a Ling Xiao odešli z kanceláře staršího Wana, zamířili na tržiště s magickými pilulkami.

Od té doby, co si You XiaoMo otevřel svůj stánek, mnoho lidí, co si od něj koupilo magické pilulky, zakusili, jaké to mělo výhody, a většina z nich se stala pravidelnými zákazníky. A proto netrvalo ani třicet minut, aby se přihnala záplava lidí, co si chtěla koupit jeho pilulky. Když viděli, že prodával magické pilulky 5. řádu, všechny to na okamžik omráčilo, ale brzy to ze sebe střásli a začali o ty pilulky bojovat.

You XiaoMo prodával pilulky TianLing a pilulku Duševní očisty. Cenu měl o něco nižší než u jiných stánků a účinky jeho pilulek byly celkem dobré. Bylo by divné, kdyby se o ty pilulky neprali. Navíc pokud se jeho pověst bude v budoucnu šířit, bude mít víc a víc lidí, co od něj bude pilulky kupovat. A až na to přijde, nebyli si jistí, jestli se jim vůbec podaří si jeho pilulky koupit.

Když You XiaoMo sbalil svůj stánek, pomalu dorazil BaiLi XiaoYu.

You XiaoMo si myslel, že si BaiLi XiaoYu bude stěžovat, že na něj nepočkal. Ale nečekané bylo, že si nestěžoval. Místo toho ho BaiLi XiaoYu chápavě poplácal po rameni, jako kdyby You XiaoMoa utěšoval.

Když se ho na to You XiaoMo zeptal, zjistil, že už se BaiLi XiaoYu na jeho situaci vyptal u ostatních, protože nevěřil, že by ho You XiaoMo nechal stát jen tak bezdůvodně.

You XiaoMo nezůstal, aby BaiLi XiaoYuovi pomohl se stánkem. Místo toho šel na tržiště s magickými bylinami vyhledat Tang YuLina, aby si od něj koupil magické byliny. Ačkoli byl nyní mágem 5. řádu, pár magických pilulek 4. řádu se stále velmi dobře prodávalo a on neměl v úmyslu s výrobou přestat. Pokud bude mít později šanci, bude vyrábět jenom pilulky, po kterých byla poptávka.

Tang YuLin byl pořád stejný. Po pár dnech, kdy se spolu znali, You XiaoMo zhruba odhadl, co byl za člověka.

Předtím si myslel, že se Tang YuLin choval tak k BaiLi TianYiovi naschvál. Ale později zjistil, že to bylo také součástí Tang YuLinovy povahy. Tang YuLin vyhlížel lhostejně, ale ve skutečnosti byl trochu hloupý a nechápal komplexní implikace.

Ale kdyby mu BaiLi TianYi neustále potají nepomáhal, takového pomalého člověka by ostatní už pravděpodobně dávno oklamali.

Když o tom You XiaoMo přemýšlel, měl pocit, že BaiLi TianYi to měl také těžké. Chtěl Tang YuLinovi pomoct, ale nemohl mu pomáhat otevřeně. Mohl akorát potají manévrovat v zákulisí a pak Tang YuLina nechat, aby si magické byliny pro svůj stánek vyzvedl z „dobře načasovaného” zdroje.

Správně. Předtím byl You XiaoMo vždycky zvědavý, jak se Tang YuLin dostal k tolika magickým bylinám. Pravdou bylo, že to všechno bylo zásluhou BaiLi TianYiho. To akorát, že o tom Tang YuLin nevěděl.

„Tang YuLine, každý den tu prodáváš magické byliny. Jak si normálně najdeš čas ke kultivaci?”

You XiaoMo zjistil, že Tang YuLin každý den trávil celkem dost času obstaráváním svého stánku. A proto mu prostě nemohlo zbýt moc času na kultivaci. Ale mágové mohli zabít dvě mouchy jednou ranou, neboť výroba pilulek byla součástí kultivace a takto získané pilulky se daly prodat.

Tang YuLina to překvapilo. „Když doprodám nebo když stánek sbalím brzy, jdu zpět do svého pokoje a kultivuji.”

„Pokud je to takhle, nemáš na kultivaci jen málo času? Chodíš sem každý den a pravděpodobně celkem dost vyděláváš. Mělo by stačit si vydělat jen dost bodů na každodenní výdaje. Proč sem pořád chodíš otevřít stánek?” You XiaoMo této chvíle využil a zeptal se na to.

Tang YuLin neměl pocit, že by měl co skrývat, a tak odpověděl: „Chci body směnit za manuál na trénink duše vysokého řádu. Ale pořád nemám dost bodů.” BaiLi TianYi se vlastně nabídl, že mu ten manuál koupí, ale Tang YuLin jeho nabídku odmítl.

„Kolik stojí manuál na trénink duše vysokého řádu?” zeptal se You XiaoMo.

„Dva tisíce...”

„...To je prostě až příliš drahé.”

„Hm, pořád potřebuju dvě stě, abych měl dva tisíce.”

„To bys měl vydělat celkem rychle. Pokud vyděláváš zhruba stovku bodů denně, budeš na to potřebovat jen pár dní.”

„O výdělek se dělím s člověkem, co mi dává magické byliny. Padesát na padesát.”

„...Co ty na tohle? Znám pár lidí, co možná potřebují magické byliny. Takže během tohoto období všechny magické byliny posílej prostě mě. Pomůžu ti je prodat. Takhle nebudeš muset každý den otvírat stánek.”

Tang YuLin o tom chvíli přemýšlel a upřímně řekl: „Děkuju!”

You XiaoMo se usmál. „Nemáš zač.”

Tang YuLin prodával každý den jen několik desítek svazků magických bylin. Jelikož toho měl málo, bylo snadné všechno vyprodat. You XiaoMo věděl, že se Jiang XiaoFeng pravděpodobně trápil, jak si vydělat body. Stejně tak mu mohl za málo prokázat laskavost a požádat ho, aby prodával byliny místo Tang YuLina.

Když se dohodli na podrobnostech, You XiaoMo vykoupil všechno Tang YuLinovo zboží a pak šel s Tang YuLinem k němu do pokoje, aby si koupil zbývajících padesát svazků magických bylin 5. řádu. Poté, co zaplatil zhruba tři sta bodů, mu na černé kartě stejně zůstalo zhruba čtyři sta. Ačkoli to vypadalo, že měl hodně bodů, pokud ten manuál na trénink duše, co chtěl, byl tak drahý, jak Tang YuLin řekl, bude se muset snažit dvojnásob.

Když s tímhle skončili, You XiaoMo a Ling Xiao se vrátili do svého pavilónu.

Od té chvíle, co si Ling Xiao nasadil Obří masku, se zdálo, že ho nikdo nepoznával. Většina se na tu masku jen letmo podívala a rychle o něj ztratili zájem.

You XiaoMoa to velmi potěšilo a spokojeně se usmíval. Uvidíme, jestli teď dokážeš lidi přitahovat!

SheQiua a ostatní na okamžik překvapilo, když Ling Xiao dorazil. A to samé platilo o tom jeho chování, kdy „se připravoval tu bydlet na trvalo”. Ale když viděli, jak se You XiaoMo usmíval od ucha k uchu, všichni si sami od sebe našli svůj koutek. I když to byla zvířata, také věděli, že bylo nemorální rušit zamilované lidi.

You XiaoMo si neuvědomil, že si jeho smluvená magická zvířata ten jeho šťastný výraz špatně vyložila. Ale pochopení těch dvou stran se od sebe zase až tak moc nelišilo.

Poté se You XiaoMo a Ling Xiao dohodli na pár základních pravidlech. Ling Xiao měl pokrýt náklady na pronájem pavilonu. Když Ling Xiao pomyslel na to, jak mohl každou noc spát s You XiaoMoem v jedné posteli a dělat s ním ty ostudné věci kdykoli a kdekoli, ochotně s tím souhlasil. Stejně neměl kde utrácet ty body, co vydělal, a jelikož se tak dal považovat za „pána domu” měl by You XiaoMoa podporovat.

You XiaoMo, co byl až příliš natěšený, úplně zapomněl na ten svůj incident se záškoláctvím.

Odpoledne profesorku Ning Jing nakonec omrzelo čekat, až jí to přijde vysvětlit, a tak ho přišla vyhledat.

You XiaoMo dokázal odhadnout, proč sem profesorka Ning Jing přišla. Jelikož ji musel pozvat do pavilonu, když sešel ze schodů, požádal svůj Qiu-tým, aby se schoval. A pak profesorku Ning Jing poslal dovnitř.

„Ne že bych tě chtěla kritizovat, ale tentokrát jsi zašel příliš daleko,” kárala ho profesorka Ning Jing. Když jí učitel třídy 3 řekl o této záležitosti, velmi ji to šokovalo. Ale když o tom tak přemýšlela, měla pocit, že You XiaoMo nebyl ten typ, co by jen tak bezdůvodně nepřišel na vyučování. Možná se mu něco stalo a později jí to pravděpodobně přijde vysvětlit. Ale ať čekala, jak chtěla, on nepřišel, a tak za ním přišla osobně.

Profesorka Ning Jing pokračovala: „Vím, že chceš jít do třídy 4, ale když se nebudeš držet řádného protokolu a zbrkle přestoupíš, akorát z toho vznikne nedorozumění. Učitel třídy 3 je zrovna teď velmi nahněvaný. Radši by sis měl najít chvilku a omluvit se mu.”

„Profesorko, nevynechal jsem hodinu naschvál. Vážně jsem se dostal do maléru.” You XiaoMo ji dopodrobna povyprávěl, jak se setkal s tím staříkem.

Když skončil, výraz profesorky Ning Jing se změnil. Odspěchala, aniž by řekla cokoli dalšího. Ale než odešla, připomněla mu, aby se omluvil učiteli třídy 3. A aby toho starého muže neurazil, kdyby se s ním znovu setkal.

You XiaoMo byl kvůli tomu naprosto omráčený.
--------------------------------------------

~ Konečně bydlí spolu. Natrvalo. Ha! ~

~ Je to potvrzené, ten stařík je nějaké velké zvíře. ~



4 komentáře:

  1. Tomu se říká "pustit lišku do kurníku". YXM si koleduje 😁.

    OdpovědětVymazat
  2. Manželka je bez šance, snad ji nebude dlouhodobě "bolet hlava" :D děkuji za překlad kapitoly

    OdpovědětVymazat
  3. Spíš něco jiného... Proč prostě nezdrhne do své dimenze... 😂😂😂🤪

    OdpovědětVymazat