čtvrtek 18. března 2021

LMW - kapitola 260


Kapitola 260 – Stát se formálním učedníkem


Když profesorka Ning Jing odešla, dorazil Ling Xiao a přišel k You XiaoMovi. „Neřekl jsi, že ti dala nefritový disk? Vytáhni ho a podívej se, jestli tam jsou informace o tom staříkovi.”

„No jo, skoro jsem na to zapomněl.” You XiaoMo si na to vzpomněl a svižně vytáhl nefritový disk. Použil náznak duševní síly a rapidně listoval informacemi na nefritovém disku. Pak jej předal Ling Xiaovi.

Na nefritovém disku od profesorky Ning Jing nebyly jen profily všech mágů vysokého řádu, ale také tam byly informace o dalších učitelích. Na disku se zmiňovalo o většině profesorů a data byla celkem ucelená.

Kromě dat byly na nefritovém disku i portréty několika profesorů. You XiaoMo si ty informace vybavil, ale nenašel žádný obrázek, co by se shodoval s tím staříkem. A navíc mágem nejvyššího řádu byl mág vrcholného 9. řádu. Ten stařík řekl, že byl mág 10. řádu, ale na nefritovém disku nebyl jediný mág 10. řádu.

„Mohl mi ten stařík lhát?” You XiaoMo měl bezděky svá podezření.

„Nelhal ti. Vážně je mág 10. řádu,” řekl Ling Xiao. I když měl řád hluboce skrytý, Ling Xiao ho v mžiku prohlédl, jen co se dneska ráno setkali.

„Tak proč na nefritovém disku není jeho profil? Podle jeho tónu se zdálo, že je z akademie DaoXin,” zeptal se You XiaoMo.

„Co je na tom tak divného? Qiu Ran byl také z akademie DaoXin. Je vysoce pravděpodobné, že jeho mistr byl profesor na akademii. A ten stařík měl celkem vysoký řád. Tvoje profesorka Ning Jing pravděpodobně nemá pravomoc ho znát.” Ling Xiao si hověl na židli a nebyl na něm znát ani náznak překvapení.

You XiaoMo k němu hned přišel a posadil se na druhou židli vedle. „Takže ho mám přijmout za svého mistra?”

Ten starý muž byl velmi podivný a nevyzpytatelný. You XiaoMo vážně nevěděl, jestli bude dobře nebo špatně, když ho přijme za svého mistra. Ohledně učednictví u nějakého mistra byl momentálně velmi obezřetný.

„Dle mého názoru...” Ling Xiao si promnul bradu.

„No?” You XiaoMo se okamžitě posunul blíž a s očekáváním se na něj díval.

Ling Xiao se na něj široce usmál a najednou ho popadl za krk. Než ze sebe You XiaoMo vůbec mohl vydat nějaký výkřik, Ling Xiao ho políbil a využil You XiaoMových otevřených úst a strčil dovnitř jazyk.

Když You XiaoMo spatřil, jak se na něj Ling Xiao usmíval, okamžitě se mu v mysli rozezněl vnitřní alarm. Tenhle chlápek měl vážně nějaký cíl! Ale You XiaoMo neměl čas ustoupit a Ling Xiao ho už objal kolem krku a pak mu do úst strčil jazyk. V mžiku mu tělem korzovalo intenzivní potěšení a Ling Xiao ho propustil, až když ztěžka oddechoval.

Ling Xiao mu olízl pramínek slin z koutku úst a s náznakem spokojenosti řekl: „Ten stařík ti zrovna teď bude velmi prospěšný. Nijak ti neublíží se stát jeho učedníkem. Pokud se ti to vážně nebude líbit, prostě počkej, až už ti nebude k užitku a odkopni ho.”

You XiaoMo protočil očima. Myslíš si, že bytí učedníkem je jako koupit si dům? Kdyby to vážně udělal, doopravdy by na něj do konce života padla vina zločinu „obelhávání mistra, hanobení předků”.

„Pomiňme, jestli se stanu jeho učedníkem. Mám pocit, že profesorka Ning Jing toho staříka zná. Najdu si šanci a zeptám se jí na to. Nejdřív se musím omluvit učiteli třídy 3.”

„Půjdu s tebou,” řekl Ling Xiao a aniž by čekal na odpověď, vzal ho do náručí a nakročil k východu z pavilónu.

Když You XiaoMo viděl, že Ling Xiao chtěl vyjít ven s ním v náručí, začal se vzpírat. „Dej mě na zem, půjdu sám.” Kdyby je tak někdo viděl, jeho vzezření a pověst, kterou si tak snažil vybudovat, by byla zničená.

Ling Xiao uvolnil své sevření a You XiaoMo spadl na zem. Naštěstí na to byl připravený, ale kdyby spadl rovnou na čumák byť jen z výšky ani ne padesáti centimetrů, bylo by to těžké.

You XiaoMo se velmi dlouho snažil najít rezidenci toho konkrétního učitele, neboť nevěděl, kde bydlel.

Učitelé a starší na akademii bydleli v jiné oblasti než studenti. Ale ty dvě oblasti nebyly tak daleko od sebe. Učitelé z Bloku 2 bydleli na Chryzantémovém dvoře. To místo bylo velmi scénické, na jedné straně byly hory a na druhé vodní plocha. Prostředí a životní podmínky byly mnohem lepší než na Jarním, Letním, Podzimním a Zimním dvoře.

Když se učitel třídy 3 doslechl, že ho přišel hledat student, co dneska nepřišel na vyučování, nechtěl ho vidět. Místo toho chtěl dát najevo svou autoritu. Ale když pomyslel na You XiaoMoův potenciál, zdráhavě You XiaoMovi dovolil vstoupit.

You XiaoMo svůj řád nijak naschvál neskrýval. A tak když vstoupil, učitel zjistil, že pokročil. Narušilo to jeho plán You XiaoMoa vážně pokárat a zrychlil se mu tep. Mohlo by to být tak, že když You XiaoMo pokročil, že šel na vyučování do třídy 4?

You XiaoMo neměl schopnost číst myšlenky. Ale i kdyby věděl, co si ten učitel myslel, neodvažoval by se lhát, protože by se na to snadno přišlo. A tak se mu upřímně omluvil a vysvětlil mu, co se dneska ráno stalo.

Ten učitel nakonec zareagoval stejně jako profesorka Ning Jing. Výraz se mu změnil a on You XiaoMoa netrpělivě poslal pryč. Jelikož se zdálo, že onen učitel nebyl připravený z jeho záškoláctví vyvozovat nějaké důsledky, You XiaoMo byl velmi rád a ulevilo se mu. A společně s Ling Xiaoem odešel z jeho rezidence.

Ten limit tří dnů v mžiku utekl. You XiaoMo neměl čas prošetřit totožnost toho starého muže a ten už mu brzy z rána přišel zaklepat na dveře.

Jelikož ten starý muž nemohl vstoupit do pavilónu, stál venku a nahlas křičel You XiaoMovo jméno. V důsledku čehož probudil jednu osobu, co byla zavrtaná v posteli a co měla pěkný sen. Najednou bylo slyšet proudy hlasitých nadávek (od Qiu-týmu) a to You XiaoMoa tak moc vylekalo, že vyskočil z postele. A tak toho starého muže spěšně pustil dovnitř.

Jelikož SheQiua a ostatní strčil do své dimenze, v pavilónu zůstal jenom on a Ling Xiao.

Když starý muž spatřil, jak ze schodů sestupoval zívající Ling Xiao v pokrčeném oděvu, vyvalil na něj oči a ukázal na něj prstem, zatímco nahněvaně křičel: „Kdo jsi?! Co děláš v pavilónu mého učedníka?!”

You XiaoMo si najednou uvědomil, že tento zvrat v situaci nebyl ani v nejmenším dobrý.

Ale Ling Xiao už kvůli tomu křiku naprosto ožil. Lenivě se opřel o schody, zatímco po tom staříkovi vrhl postranní pohled. A se zářivým úsměvem řekl: „Protože tu spím, ha!”

„Spíš? Copak tohle není pavilón mého učedníka?” Ten starý muž nezaznamenal, na co Ling Xiao narážel.

„Ale tohle je také můj pavilón,” chvástal se Ling Xiao nevázaně.

Ten starý muž jeho nápovědu stále nepochytil. „Copak to není jednolůžkový pavilón?”

Ling Xiao se usmál a přikývl. „Ano, je to jednolůžkový pavilón.”

Starý muž na něj prázdně zíral. „? ? ?”

„Proto spíme ve stejné posteli.”

„... ...” Ten starý muž byl na sekundu zticha, než naráz vybuchl: „Ty-ty-ty... ...Proč spíš ve stejné posteli jako můj učedník?! Jaké máš ambice?! Radši se zařiď dle mého varování a hned se vystěhuj! Jinak poneseš následky!”

Ling Xiao se dráždivě usmál. „No tak to je mi líto říct, že nejenom že spíme na stejné posteli, ale také... ...”

„Ling Xiao, zmlkni!” zařval You XiaoMo, jak mu byla taková hanba, až se z toho nahněval.

Tentokrát Ling Xiao poslušně zavřel pusu. Jeho manželka vypadala, že kdyby tak neučinil, vychrlil by na něj plameny.

Starého muže You XiaoMoův křik šokoval a polekal, až úplně ztratil nit. Ale velmi ho to potěšilo, neboť jeho učedník nekřičel na něj. Ten starý muž z toho měl takovou radost, že přišel o veškerý rozum a naparoval se, zatímco Ling Xiaa pošťuchoval: „Slyšel jsi to? Řekl ti, abys zmlkl, ha. Teď můžeš jít.”

„Ty taky zmlkni!” Ze strany se okamžitě ozval You XiaoMoův hrozivý hlas.

Starý muž okamžitě zavřel pusu. Tento učedník měl mnohem horší povahu než on.

Když You XiaoMo viděl, že ti dva konečně ztichli, uklidnil se a šel rovnou k čajovému stolku, aby si nalil šálek čaje. Starý muž si myslel, že You XiaoMo „prozřel” a rozhodl se stát jeho učedníkem. Odkašlal si, zatímco čekal, až mu You XiaoMo nabídne šálek čaje. A zvedal ruku, aby ten šálek přijal... … ale v další chvíli se jeho křehké srdíčko roztříštilo na mnoho střepů.

You XiaoMo slyšel smích. Otočil hlavu a spatřil Ling Xiaa, co se opíral o zábradlí schodů. Ramena se mu třásla a vypadalo to, jako kdyby se měl co nevidět popukat smíchy. Jak You XiaoMo následoval Ling Xiaoův pohled, spatřil výraz starého muže, co utržil ten těžký úder. Okamžitě ho to zmátlo. Odložil šálek čaje, z kterého si předtím usrkl, a překvapeně se zeptal: „Co se stalo?”

„Nic se nestalo. Kdy mě hodláš přijmout za svého mistra?” Starý muž se bál, že Ling Xiao vyzradí to jeho šlápnutí vedle, a tak rychle změnil téma.

You XiaoMo semkl rty. „Můžu být tvým učedníkem, ale musíš mě upřímně učit!” Obzvláště zdůraznil to slovo „upřímně”. Doufal, že mu ten starý muž okamžitě předá Písmo nebeské duše.

Starý muž se svižně poplácal po hrudi a zaručil se: „Neboj se. Pokud se staneš mým učedníkem, neutrpíš žádnou ztrátu.”

Ta slova v sobě neměla žádnou záruku, ale You XiaoMo se nebál, že by se k němu choval neupřímně. Jak Ling Xiao řekl, pokud se na něj ten stařík vážně vybodne, prostě tohoto mistra akorát vyhodí.

You XiaoMo neměl moc jasno ve formalitách ohledně učednictví, a tak se jen tomu starému muži několikrát poklonil až k zemi.

Starý muž jeho počínání nijak nekritizoval a měl nesmírnou radost, že tohoto učedníka přijal. Také You XiaoMovi dal dárek k „prvnímu setkání”. Byla to nádherná truhlička z bílého nefritu s neznámým obsahem.

Když You XiaoMo vyprovodil svého mistra, vrátil se do pavilónu a okamžitě ten dárek otevřel.

Stačilo víko jen na škvírku nadzvednout a ven se vyvalila nesmírně bohatá bylinková vůně. Kvůli tomu Ling Xiao doširoka rozevřel své ospalé oči a zamumlal: „Magická pilulka 9. řádu?”

You XiaoMo položil víko nefritové truhličky stranou. Uvnitř byla jasně žlutá magická pilulka. Na první pohled to s největší pravděpodobností byla magická pilulka 9. řádu a střední jakosti.

„Ten stařík je vážně celkem štědrý, když svému učedníkovi bez jakýchkoli podmínek dal magickou pilulku 9. řádu.” Ling Xiao se zhluboka nadechl – jemu k užitku byly jen magické pilulky 9. řádu a výše.

You XiaoMo nasucho polkl. Tento obrat nečekal, zdálo se, že se rozhodl celkem dobře, když toho staříka přijal za svého mistra. You XiaoMo pak nefritovou truhličku předal Ling Xiaovi.

Ling Xiao překvapeně pozvedl obočí. „To mi to dáváš?”

You XiaoMo se začervenal a promnul si nos. „Vím, že můj řád je příliš nízký a že ti moje magické pilulky nejsou moc k užitku. Jelikož tuhle magickou pilulku 9. řádu stejně nepotřebuju, můžu ji stejně tak dobře dát tobě.”

Ling Xiao se na něj v tichosti díval a najednou You XiaoMoa vtáhl do náručí. Něžně prohlásil: „Velmi mě dojalo, že jsi tu magickou pilulku dal mě. Abych ti to splatil, rozhodl jsem se, že to dneska večer uděláme jedenkrát navíc, ha.”

„... ...”

You XiaoMo měl hlavu chvíli plnou pavučin.
--------------------------------------------

~ Stařík má celkem vyřídilku, ale YXM je lepší, takhle je oba umlčet. Příště bude @ ~


4 komentáře:

  1. První zmínka o manželce 🤩🤩🤩vypadá to na manželku semetriku 😂😂😂a už víme co lx probudí... Pilulka 9 řadu. 😀😀😀A máme tu mistra... Tomu se říká super kapitola o když krátká. Moc opet děkuji za překlad a už se těším na víkend. Jen malý dotaz proč u gdc jsou na hlavní stránce další kapitoly. Já myslela že je jich 6 extra. Ne že by mě to vadilo... Ještě jednou díky 🥰🥰💞💋

    OdpovědětVymazat
  2. Jedenkrát navíc - no nevím, nevím jestli je to odměna nebo trest 😁.
    Tedy ale ty výrazy jsou boží - hlava plná pavučin. Neznám je, ale přesto vím, co znamenají.
    Jinak se samozřejmě moc těším na víkend 🤤✌️👍😉.

    OdpovědětVymazat