pondělí 7. září 2020

LMW - kapitola 208


Kapitola 208 – Hvězdné nebe města Naye


K takovéto situaci docházelo v transportační zóně každých pár dní, takže už to nikoho nijak nepřekvapovalo. Nikomu se neprotivilo, že na scéně vypukl boj. Všechny lidi to vzrušilo, někteří se dokonce rozvášněně pošklebovali.

Ling Xiao se na tu scénu jednou podíval a pak ji ignoroval; odtáhl You XiaoMoa k registrační sekci. Ten starý muž u brány jim vysvětlil veškeré detaily. V registrační sekci bylo celkem deset registračních míst, každé představovalo jeden z deseti transportačních kruhů; a oni chtěli najít poslední registrační místo.

V porovnání s ostatními devíti místy bylo to desáté bezpochyby nejopuštěnější.

Nebyli tu žádní lidé, jen si tu v tichosti šeptalo pár kultivátorů.

Pracoval tam znuděný mladý muž; když viděl, že se před ním najednou objevil stín, vzhlédl a spatřil Ling Xiaa a You XiaoMoa. Na chvilku ho to omráčilo a pak byl okamžitě radostí bez sebe. „Zdravím, chcete se registrovat k tomuto transportačnímu kruhu?”

Ling Xiao přikývl. „Správně, kdy se tento transportační kruh otevře? A kolik je poplatek za dva lidi?”

Zdálo se, že ten muž z toho měl takovou radost, pominul Ling Xiaovu otázku, vstal a vzrušeně mával na skupinu lidí. „Yang Duii, přišli se registrovat další dva lidé.”

Yang Dui byl ten muž ve středním věku, co zrovna zaječel na toho rozložitého muže a mladého muže. Když ho lidé zaslechli, obě strany to omráčilo. A pak okamžitě přišli k nim.

„Vy dva chcete jít na Sever?” Yang Dui předstoupil a podíval se na ně od hlavy až k patě.

Ling Xiao se po nich také zdráhavě podíval. „Nějaký problém?”

Yang Dui chtěl zakroutit hlavou, ale pak si najednou na něco vzpomněl. „Je tu malý problém, transportační kruh na Sever potřebuje celkem osmnáct lidí. I s vámi dvěma nám stále jeden chybí. Zdá se, že se nijak brzy nikdo další neregistruje, takže pokud si nerozdělíme ty zbývající náklady, tento transportační kruh se neotevře.”

Ling Xiao přikývl. „Dobře.”

Když Yang Dui viděl, že to tak snadno přijal, výraz na tváři se mu trochu zlepšil. Rád jednal s přímočarými lidmi. Pak se otočil na tu druhou skupinu a mluvil tónem, co nesnesl odporu: „Podle počtu lidí by každý z vás měl zaplatit 5.882 zlatých navíc. Žádné námitky?”

Když to řekl, očima jasně namířil ke skupině toho mladého muže, byl v tom náznak varování.

Bylo to, jako kdyby říkal: pokud budete dál proti, museli byste být až příliš nevědomí.

Starý muž řekl: „Přijímáme.”

Vousatý rozložitý muž se na ně potěšeně podíval; celá tahle záležitost byla jejich chyba. A výsledek se dal čekat.

Jelikož se všichni domluvili, Yang Dui konečně odešel. You XiaoMo odpočítal 211 tisíc zlatých a dal je zaměstnanci; když ty peníze přijal, oběma jim dal odznak.

Tak vysoký poplatek, nebylo divu, že to ta skupina mladého muže nechtěla hradit. Protože byl jejich cíl tak daleko, museli by zaplatit o 100 tisíc zlatých víc. Pro průměrného člověka to vskutku nebyla malá suma. Některým by na to nestačilo ani pár let šetření.

Nebylo divu, že se u tohoto transportačního kruhu registrovalo jenom sedmnáct lidí, i když byl otevřený už pět dní. Štěstěna vážně stála při nich, většinou byl problém dosáhnout byť jen na deset cestujících.

Transportační kruh se nespustil hned po zaplacení.

Protože bylo třeba pár věcí připravit, odjezd se ohlásil na zítra ráno na hodinu hada (9-11).

Když se lidé dozvěděli, kdy přesně se to spustí, začali se rozcházet. I You XiaoMo a Ling Xiao odešli z transportační zóny, neboť měli celou noc volno.

V této chvíli už slunce konečně zapadlo a nebe postupně ztmavlo.

Nahodile si našli hostinec nedaleko transportační oblasti, kde stráví jednu noc; když vyšli po schodech nahoru, You XiaoMo poznal muže, co zrovna vešel do hostince. Náhodou to byl ten rozložitý muž z té dřívější rozmíšky, ale ještě větší náhoda byla, že ten vousatý muž měl pokoj hned vedle toho jejich.

Když vešli do svého pokoje, You XiaoMo se přímo přihnal k velké posteli. Ačkoli si na vůz zvykl, seděl v něm tolik dní. Všechny kosti mu změkly a zhoubovatěly a netrvalo dlouho a on usnul.

Když Ling Xiao vešel do ložnice, spatřil, že se You XiaoMo už vydal do říše snů.

Ling Xiao přišel k posteli a posadil se, sundal You XiaoMovi boty a zakryl ho přikrývkou. Pak mu dal pusu na čelo a odešel z místnosti.

Po hodině se You XiaoMo vzbudil kvůli hladu.

V žaludku mu kručelo nonstop a tak hlasitě, že nemohl dál spát.

S vrabčím hnízdem na hlavě You XiaoMo vyšel z vnitřní místnosti jako duch a jako první spatřil stůl plný lahodných chodů. Jídlo mu vážně zlepšilo náladu, oči se mu rozzářily a on se přihnal ke stolu. Ale ještě než se vůbec dotkl svého oblíbeného kuřecího stehna, Ling Xiao ho na půli cesty zvedl.

Ling Xiao pobaveně řekl: „Požádal jsem sluhu o lavor s vodou. Jdi si umýt tvář a ruce.”

You XiaoMo se na něj pochmurně podíval; fajn, byl hodné dítě s dobrou hygienou.

Když si opláchl tvář, vypadal mnohem čistěji. I to vrabčí hnízdo na hlavě si splácl a Ling Xiao nakonec souhlasil, že ho nechá si sednout ke stolu. Všechny chody na stole byly You XiaoMovy oblíbené. Voňavé pečené kuřecí nohy, co působily jako místní specialita, i pečené vepřové – to maso bylo z démonického zvířete nízkého řádu, bylo lahodné a šťavnaté; toto byla také jedna z místních specialit.

You XiaoMo jedl, až měl bříško celé kulaté. Půlku jídla na stole měl teď v břiše.

Ling Xiao k němu přišel a škádlivě se dotkl jeho břicha. Zlovolně se zasmál. „Xiao Momo, bříško máš tak kulaté, he, jsi těhotný?”

You XiaoMovi okamžitě zbledla tvář. Ani sebou netrhl, když ho Ling Xiao oslovil jako Xiao Momo, prostě jen loktem přímo a násilně udeřil k Ling Xiaovi. „Ztrať se, to ty jsi tady těhotný. Celá tvoje rodina je těhotná. Já jsem muž, jak bych mohl být těhotný?”

You XiaoMovo počínání Ling Xiaa pobavilo, nahlas se zasmál. „Proč ne, pokud budeš dostatečně odhodlaný, můžeš kdykoli otěhotnět.”

You XiaoMoa to polekalo. „To nemůže... Vážně můžou muži otěhotnět?”

Ling Xiao vstal a mlhavě řekl: „Pravděpodobně.”

You XiaoMo se ho chopil za oděv. „Neklam mě, je to možné?”

Ling Xiao na něj lenivě shlédl a neurčitě se zasmál. „Proč tě to tak trápí? Chtěl bys mít dítě? No, zdá se, že se budu muset ještě víc snažit.”

You XiaoMo okamžitě pustil jeho oděv a začervenal se. „Nechci dítě.”

Tento výraz Ling Xiaa polechtal, nemohl si pomoct a nahlas se zasmál. Dlouho poté si You XiaoMo konečně uvědomil, že si s ním zahrával. Naštvaně na něj zahlížel, ale kvůli tomuto jeho upřenému pohledu do očí měl Ling Xiao pocit, že ho You XiaoMo pokouší. A kvůli tomu mu rychle začala vřít krev.

Ling Xiao ho popadl kolem pasu a zašeptal mu do ucha: „Žaludek máš pravděpodobně až moc plný. Co kdybychom se šli projít a taky se můžeme jít podívat na hvězdnou oblohu města Naye.”

You XiaoMo se dotkl svého břicha, vážně ho měl nadmuté. A tak souhlasil.

Po chvilce odešli z hostince a zamířili na nejrušnější ulici ve městě Naye. Pod tou temnou noční oblohou byla světla na ulicích stejně jasná jako ve dne. A nebe se postupně zdobilo třpytícími se hvězdami, co nádherně problikávaly.

Za chůze pod takovou noční oblohou se mysl i duše zklidnila. Ty hvězdy jako ze snu byly výjimečně nádherné; nebylo divu, že sem páry chodili, jen aby se na to podívali. Strávit noc pod tak velkolepou scenérií se svou drahou polovičkou bylo tak romantické.

You XiaoMo nečekal, že by ho Ling Xiao vzal ven podívat se na hvězdnou oblohu. Na té své roztomilé tváři nedokázal zakrýt překvapení.

Ling Xiao se usmál a nic neřekl. Jenom ho zatahal za ruku a šel zaplatit poplatek za vyhlídku.

Hvězdná obloha města Naye byla velmi slavná. Každý rok sem kvůli tomu přicházelo mnoho párů. A proto pána města napadl dobrý nápad, jak vydělat peníze. A to vybírat poplatky za vyhlídku na některých nejkrásnějších místech. Každý člověk musel při vstupu zaplatit dva zlaté.

V porovnání s poplatkem za vstup do města ty dvě zlatky nic nebylo. Tato cena byla stále v přijatelném rozmezí.

A navíc i kdyby ta cena byla vyšší, pravděpodobně by tu pořád byl nekonečný proud párů.

Když chtěl You XiaoMo užuž zaplatit poplatek, spatřil, jak Ling Xiao odnikud vytáhl čtyři zlaté mince a dal je strážnému. Naprosto ho to překvapilo, od kdy měl tenhle člověk peníze? Vždycky si myslel, že je Ling Xiao na mizině.

Ten svah byl to nejlepší místo v městě Naye na pozorování hvězdné oblohy; když vešli dovnitř, v pár koutech už bylo několik párů. Kromě párů tu bylo také hodně lidí, co přišli sami, neboť přišli jen obdivovat hvězdy.

Na dobře krytém místě se položili na trávu. Ling Xiao se opřel bokem a díval se na You XiaoMoa vedle sebe. Jednou rukou si podpíral hlavu. Zasmál se: „Tak co ty na to, Xiao Momo?”

You XiaoMo si všiml, že ho zase oslovoval tím jménem, ale... byl příliš lenivý, aby se tím obtěžoval. Navíc věděl, že i kdyby se kvůli tomu rozčiloval, Ling Xiao by ho rozhodně neposlouchal. Choval se tak, jak se mu zlíbilo, takže bylo škoda slin ho sekýrovat.

You XiaoMo vzhlédl na jasně osvětlenou oblohu, měl pocit, jako kdyby ty hvězdy měl přímo před očima. Spokojeně přikývl a řekl: „Tak fascinující... tohle je poprvé, co jsem od chvíle, co jsem přišel na tento svět, viděl tak nádhernou noční oblohu.”

Ta věta se nezdála nezvyklá, ale Ling Xiao z toho měl stále trochu divný pocit.

Co myslel tím „přišel na tento svět”? Ale nezeptal se na to, jen se k němu naklonil a políbil You XiaoMoa na rty.

You XiaoMoa to šokovalo; zpanikařil a rozhlédl se kolem. Když se ujistil, že to nikdo neviděl, vydechl si úlevou. Užuž chtěl začít Ling Xiaa kritizovat, ale když vzhlédl a spatřil, že se mu v očích zračila spokojenost, nemohl si pomoct a začalo mu bušit srdce. Rukama se dotkl Ling Xiaovy tváře. „Ling Xiao, kdy mi ukážeš svůj skutečný vzhled?”

Ještě ani teď You XiaoMo ani jednou nespatřil jeho skutečnou tvář. Hlavu už měl plnou zvědavosti.
--------------------------------------------

~ V příští kapitole velké odhalení a taky malinké @ ~

~ Na světě v této novele muži opravdu nemohou otěhotnět... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů:

  1. Škoda, to by sa LX inak zabával. Ale vážne, rýpnuť si v tom do YXM... A jeho reakcia... Koľko krát si hovoril, že mu nemá veriť.
    Ďakujem za preklad.

    OdpovědětVymazat
  2. tak ted se nemuzu dockat dlasi kapitoly, jeste ze je ct tak blizko :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jop taky jsem zvědavá co je zač a jak vypadá. Děkuji za překlad. 🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  4. Díky bohu nedokážu si ho představit těhotného 😂 M-preg moc nemusím, jedině když je to opravdu opravdu dobře odúvodněné 😩😂
    Děkuji za překlad. 🙏🏻😋

    OdpovědětVymazat