pondělí 3. února 2020

LMW - kapitola 151


Kapitola 151 – Jiang Liu pokročil


Nakonec se You XiaoMova 100% úspěšnost ve výrobě magických pilulek nerozšířila. Ačkoli to pro ty lidi byl velký šok, většina tomu nevěřila. Mysleli si, že You XiaoMo měl tentokrát prostě štěstí. Navíc úspěšnost při výrobě magických pilulek nízkého řádu byla vyšší než u pilulek středního a vyššího řádu. Takže něco takového nebylo nemožné. Ale stejně mu většina lidí záviděla, protože nikdo z nich ještě neměl takové „štěstí”, v podstatě to bylo jen jejich vlastní sobecké ospravedlnění.

Ale nevěděli, že tyto sobecké důvody se velmi hodily k You XiaoMově přání. Vážně si přál, aby to nerozšiřovali.

Na druhou stranu když You XiaoMo odtáhl Zhao DaZhoua ven, řekl mu o té záležitosti s magickými bylinami. Když se Zhao DaZhou doslechl, že téměř otci způsobil problémy, úlekem nadskočil a okamžitě slíbil, že už si znovu nebude dávat pusu na špacír.

Ale po takovém úleku si vzpomněl na něco jiného.

Zhao DaZhou se na You XiaoMoa nesouhlasně podíval a řekl: „Sedmý juniore, už jsem o té záležitosti slyšel. Už dávno jsem s tebou o tom mluvil. Kdybys tehdy souhlasil a dovolil mi ti pomoct, takhle by se ti nevysmívali. Když je to teď takhle, ani já ti nemůžu pomoct. Mistr už o těch pěti lidech rozhodl.”

You XiaoMo si uvědomil, o čem mluvil, až když zaslechl tu poslední část.

Vzpomněl si, že když dneska ráno vyšel, senior Yang od vedle mu řekl, že ho včera ráno hledal Zhao DaZhou. Ale v té době byl zamčený ve svém pokoji a vyráběl magické pilulky, takže nevěděl, že ho přišel hledat.

Vypadalo to, že ho pátý senior hledal kvůli této záležitosti, ale už si zvykl poslouchat takovýhle nabručený hovor, a tak už věděl, jak se s tím vypořádat.

You XiaoMo lhostejně pokrčil rameny. „Pátý seniore, ohledně této záležitosti jsem už našel jiný způsob. Už se o mě nemusíš bát.”

Jak to Zhao DaZhou zaslechl, zamračil se. „Sedmý juniore, ten způsob, o kterém mluvíš, nemůže mít nějakou spojitost s géniem Válečnické divize, Lin Xiaem, že?”

Už také slyšel o vztahu mezi jeho sedmým juniorem a Ling Xiaem.

Jak bystré!

Ačkoli You XiaoMoa překvapilo, jak byl bystrý, nebylo to překvapivé. Přece jenom měl v sektě TianXin dobrý vztah jen s pár lidmi. Navíc bylo tak snadné zjistit, který z nich je schopný mu pomoci, že se to dalo udělat palcem u nohy.

Když Zhao DaZhou spatřil, že You XiaoMo nic neříkal a jenom se usmíval, věděl, že byl jeho odhad správný. Nemohl si pomoct a zamračil se ještě víc. Byl ten typ, co svá slova nedokázal spolknout, a tak se nakonec nedokázal zadržet a řekl: „Sedmý juniore, vím, že existuje pár věcí, které možná nebudeš chtít slyšet. Ale jako tvůj senior mám pocit, že bych ti to měl říct.”

„Řekni mi to.” You XiaoMo viděl, že to myslel vážně, a tak ho neodmítl.

Zhao DaZhou řekl: „Sedmý juniore, vím, že máš s Lin Xiaem velmi dobrý vztah. Ale mám pocit, že ten Lin Xiao je trochu podivný, není to člověk hodný hlubokého přátelství.”

Vždycky měl pocit, že výjimečný génius jako Lin Xiao neměl důvod, aby se mu zalíbil někdo jako sedmý junior. A tak se bál, že se s ním Lin Xiao sblížil kvůli nějakému pokoutnému motivu. A také nikdy nedokázal vymyslet, co přesně bylo na You XiaoMově těle, co ho dokázala upoutat.

You XiaoMo se usmál a řekl: „Pátý seniore, nemusíš se bát. Znám svoje limity.”

Bylo mnoho lidí, co po něm chtělo, aby se od Ling Xiaa držel dál, ale Zhao DaZhou byl první, kdo chtěl, aby se držel dál, protože se o něj bál. Tenhle pocit byl celkem dobrý, ale bohužel mu nemohl říct o situaci mezi nimi, takže ho mohl akorát oklamat.

Zhao DaZhouovi ta slova přišla trochu povrchní, ale neztrácel naději. Také si nemyslel, že by se vztah mezi nimi rozpadl jen kvůli jeho slovům.

Vlastně bylo něco, co se You XiaoMovi neodvažoval říct.

Ta záležitost měla co dělat s mistrem, ale díky svému tátovi věděl, že o těch pěti místech už bylo rozhodnuto dávno. Vlastně před měsícem. Mistr nikdy neměl v plánu mu to místo dát. Od začátku nikdy nečekal, že by byl schopen stát se mágem 3. řádu.

Zhao DaZhou měl pocit, že v této záležitosti mistr jednal nečestně. Ačkoli sedmý junior vážně nedokázal splnit jeho požadavky, také by se neměl chovat takto. Pořád to byl přece jen jeho učedník. Ačkoli věděl, že mistr se nemohl chovat ke všem svým učedníkům rovnocenně, také by neměl být tak zaujatý.

Po chvilce povídání se You XiaoMo vydal k odchodu. Po cestě zpět se zastavil v knihovně, aby vrátil pár knížek a půjčil si dalších pár, a pak se vrátil do svého pokoje.

Pár dní poté You XiaoMoův každodenní život plynul v mírném vánku a klidných vlnkách. Každý den kromě vyrábění magických pilulek a starání se o magické byliny poslouchal drby od svého souseda, seniora Yanga. Poslouchání drbů teď pro něj bylo jediným lékem jeho monotónního života kultivace.

Jak se říkalo, žádný nepřítel nebyl navždy.

Na začátku byl jeho soused senior Yang také trochu zaujatý proti němu. Ale když spolu žili tak dlouho, jejich vztah se nakonec značně uvolnil. Teď senior Yang někdy přišel z vlastní iniciativy, aby mu řekl nějaké drby.

Bylo to také díky němu, že You XiaoMo udržoval krok se spoustou novinek. Jinak se svým nespolečenským chováním by ta novinka v době, kdy by se k ní dostal, už byla dávno mimo.

You XiaoMo byl oddaný posluchač a senior Yang v tom pokaždé nacházel potěšení. Jak čas plynul, kdykoli se senior Yang dostal k nějakému drbu, přišel za ním, aby jej pokoušel. Ale nakonec mu to stejně řekl.

Stejně jako dneska—

Když se You XiaoMo vrátil ze své pochůzky, neměl šanci se ani vrátit do svého pokoje, když ho přepadl senior Yang. Zdálo se, že na něj naschvál čekal venku.

„Seniore Yangu, dneska jsi získal nějaké dobré informace?” You XiaoMo se díval na Yang Yia, co jej táhl k nedalekému pavilonu. V tom pavilonu už sedělo pár dalších učedníků. Všichni to byli učedníci, co bydleli na stejném místě jako on. Dalo se říct, že se spolu všichni kamarádili.

Když pár učedníků vidělo, že přicházejí, nadšeně je k sobě přivolali, jako kdyby všichni čekali na Yang Yiovy drby. Opravdu to tak bylo. Mezi nimi byl nejvíce informovaný senior Yang.

Yang Yi si vzal šálek čaje, co mu jeden z učedníků nalil, a v poklidu usrkl.

Kromě You XiaoMoa na něj všichni ostatní zírali s očima doširoka rozevřenýma. Pokaždé to byl stejný pohyb.

Když Yang Yi cítil, že všichni byli vhodně napnutí, spokojeně odložil šálek s čajem a začal mluvit: „Dneska jsem se dostal k obrovskému drbu. Všichni víte, že se má Rajská říše co nevidět otevřít. Naše sekta TianXin jako hlavní sekta získala celkem dost míst. Každá ze tří hlavních Magických divizí má také svá místa...”

Když byla řeč o místech pro tři hlavní hory, v některých učednících probublávala zášť, protože Nebeská hora měla o dvě místa více než Pozemská hora. Ale to se dalo čekat, protože učedníci z Nebeské hory měli vyšší úroveň než učedníci z Pozemské hory. Bohatí lidé mluvili hlasitěji než ostatní. Také měli značné zdroje, takže byli schopní vychovávat vynikající učedníky.

Ale o tomhle Yang Yi mluvit nechtěl, protože to nebylo žádným tajemstvím. I kdyby se to před dvěma měsíci neoznámilo, mohli to odhadnout, protože to bylo před padesáti lety to samé.

Yang Yi chtěl mluvit o věci, co se týkala mladší generace učedníků, třetí generace. Lidé jako You XiaoMo, co do sekty vstoupili před méně než deseti lety, se všichni označovali jako třetí generace učedníků.

„Yang Yi. O těch určených místech už dávno víme. Proč o tom mluvíš?” Jeden z učedníků si nemohl pomoct a skočil mu do jeho víru slov.

„Nebuď netrpělivý. Tohle je jenom předkrm. Ještě jsem se nedostal k hlavnímu chodu. Dál poslouchej a uvidíš, o čem mluvím.”

Jako zapálený klevetník samozřejmě věděl, jak zvyšovat napětí. Vyprávět příběh příliš mdle bylo prostě příliš nudné.

You XiaoMo se na ně pobaveně podíval. Ve skutečnosti tento učedník také věděl, že se Yang Yi rád choval takhle, když něco vyprávěl, ale stejně si nemohl pomoct a pokaždé ho přerušil. Bylo jasné, jak dobře Yang Yi uměl zvyšovat očekávání.

Yang Yi pokračoval v řeči: „Pořád si vzpomínáte na zhodnocení v Síni mágů před dvěma měsíci?”

Ten učedník okamžitě řekl: „Samozřejmě. Pořád si vzpomínám na toho takzvaného génia z Nebeské hory Jiang Liua, jak před třemi hlavními horami prohrál s naším juniorem Youem. Nevíte, jak pochmurně se tehdy tvářili učedníci z Nebeské hory. Yang Yi, není to tak, že nám o tom chceš říct?”

You XiaoMo se neznatelně zamračil. Po tom zhodnocení šel brzy nato s Ling Xiaem z hory. Takže také nevěděl, jaký vliv to zhodnocení mělo. Také se zdálo, že o tom při návratu nic neslyšel, takže se tím neobtěžoval.

„Ne, ne!” Yang Yi se rozzářil, jak kýval prstem ze strany na stranu.

„Já chci mluvit o tom, co se stalo poté. Podle mého zdroje od toho dne, kdy se učedníci z Nebeské hory vrátili, nejvýznačnější učedník třetí generace z Nebeské hory Jiang Liu byl úplně jako náš junior You. Chodil a vycházel z kultivace v ústraní. Povídá se, že k tomu měl nějaký popud.” Když byla řeč o kultivaci v ústraní, Yang Yi se tázavě podíval po You XiaoMovi.

You XiaoMo se cítil trochu trapně. Ve svém minulém životě byl také buran a často se zašíval ve svém bytě. Takže si nemyslel, že kultivovat v ústraní bylo něco divného. Nečekal, že v očích seniorů se proměnil na workoholika.

Když ostatní učedníci zaslechli poslední Yang Yiho slova, také se v duchu začali smát.

Jaký popud měl? Člověk o tom nemusel ani přemýšlet, aby na to přišel. Dalo se říct, že to zhodnocení bylo jednou za nespočet let, kdy se Pozemská hora mohla cítit hrdě a povzneseně tváří v tvář Nebeské hoře. Když na to teď pomysleli, pořád cítili, jak neuvěřitelně dobrý pocit to byl.

Yang Yi se usmál a řekl: „Zdá se, že i Nebeská hora měla pocit, že jim to zničilo pověst. Od té doby začali chodit trénovat třetí generaci učedníků. Vlastně se to nejvíc soustředilo na Jiang Liua, protože je přímým učedníkem mistra Nebeské hory. Aby ještě víc zesílil, mistr hory rozkázal, že bude mít neomezený přístup k magickým bylinám. Ne jako my, kdy jsme omezení na třicet magických bylin na den.” Když Yang Yi mluvil o tom posledním, nedokázal z hlasu vytěsnit kyselý tón.

I úsměvy na tvářích pár učedníků mírně pominuly, jasně se jim tam zračila závist.

Jediný, kdo nezáviděl, byl You XiaoMo. Už dávno věděl, že se člověku s vrozeným talentem jako Jiang Liu dostane zvláštní péče. Když přišlo na magické byliny, Magická divize se k učedníkovi s dobrým vrozeným talentem nechovala špatně. To dokázal říct už z toho, jak se Kong Wen choval k prvnímu a druhému seniorovi.

„Seniore Yangu, nemůže to být tak, že to, co chceš říct, má co dělat s Jiang Liuem? Nemůže to být tak, že pokročil?” You XiaoMo popřemýšlel o Yang Yiho slovech a nemohl si pomoct, aby nespekuloval. Dokonce i mistr Nebeské hory se k Jiang Liuovi choval s takovou důležitostí. Stát se mágem 3. řádu za dva měsíce nebylo nemožné.

Yang Yiho výraz se mírně změnil. Suše se usmál a řekl: „Uhádl jsi to jenom napůl, ale jsi blízko. Před dvěma dny jsem slyšel, že Jiang Liu velmi brzy pokročí na další řád. Povídá se, že je ten den blízko, takže se mu také podařilo získat jedno místo.”

Učedníci si nemohli pomoct a zalapali po dechu.

Stát se mágem 3. řádu za něco málo přes dva měsíce. Tato rychlost mohla vážně zlomit ten starý rekord Magické divize z doby před 200 lety. Dokonce ani první a druhý senior nebyli tak mimořádní.

Pokud se Jiang Liuovi vážně podaří pokročit na další řád, Nebeská hora bude mít znovu navrch. Na Pozemskou horu, jako na smrtelného nepřítele Nebeské hory, budou znovu shlížet z patra, až nebudou moct ani zvednout hlavu. Ačkoli se Jiang Liův úspěch nedal oddělit od schopnosti Nebeské hory podporovat jeho trénink, stejně se to nedalo popřít.

Jakmile se ten drb dozvěděli, jejich zájem vyprchal a rozešli se.

You XiaoMo se také rozloučil s těmi pár seniory a vrátil se do svého pokoje. Co se týkalo Jiang Liua, kdyby ho senior Yang tentokrát nenadnesl, úplně by na něj zapomněl. Pokud Jiang Liu vážně hodlal jít do Rajské říše, pak tu byla možnost, že až na to přijde, narazí na sebe.

Vůči tomuto kolegovi ze stejné vesnice měl You XiaoMo velmi komplikované pocity.

Na začátku s tímto svým kolegou z vesnice chtěl vážně dobře vycházet. Ale po pár interakcích měl pocit, že rozdíly mezi horami vážně existovaly. Ačkoli on a Jiang Liu byli kolegové ze stejné vesnice, neměli nic moc společného. Také žili v jiném okruhu lidí, takže dříve nebo později budou víc a víc jako lidé kolem nich. Takže po té epizodě v knihovně se You XiaoMo rozhodl se k Jiang Liuovi nepřibližovat a vyhýbat se tomu, aby se zapletl do složitých situací.

Co se týkalo Jiang Liuovy rychlosti v pokroku, když to porovnal se svou vlastní rychlostí, potají ho to potěšilo.

Ačkoli se Jiang Liu brzy stane mágem 3. řádu, on už pár měsíců byl mágem 3. řádu. Teď pracoval na tom, aby se stal mágem 4. řádu. Co se týkalo toho, že Jiang Liu měl mistra, co se k němu choval nezvykle dobře, You XiaoMo ani trochu nežárlil, protože měl někoho, kdo se k němu choval ještě lépe než Jiang Liův mistr k Jiang Liuovi... A to Ling Xiaa.

Když mu toto jméno najednou vytanulo na mysli, You XiaoMoa to okamžitě šokovalo. Oči měl plné překvapení.

Zdálo se, že začal víc a víc přijímat Ling Xiaovu existenci. A navíc jen co se něco namanulo nebo když na něco pomyslel, každá myšlenka vedla k němu. Vypadalo to, že ten, co se vážně změnil, byl on...
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat