pondělí 10. února 2020

LMW - kapitola 153


Kapitola 153 - „Génius”


Tenhle chlápek se ho vážně jen snažil oklamat, že?

You XiaoMo o jeho slovech vážně pochyboval. Ale neuměl vysvětlit, jak se bezdůvodně objevil v jeho posteli. Včera slyšel, že měl Ling Xiao napilno a dneska byl přímo před ním. Ani trochu nevypadal tak, jak slyšel. Tak zaneprázdněný, že se jeho nohy ani nedotýkaly země.

You XiaoMo, kterého už Ling Xiao tolikrát oklamal, zjistil, že mu na 99% nevěřil.

Zloděj květin nebo ne. Vážně si myslel, že byl tříleté dítě? Tohle byla sekta TianXin. Ačkoli bezpečnost Pozemské hory možná nebyla tak důkladná jako v knihovně, který zloděj květin by naschvál přiběhl do sekty TianXin, aby tady trhal květiny?

Než zalhal, měl nejdřív vytvořit předběžnou kostru. Tady pokud si nestěžoval, že měl příliš dlouhý život.

You XiaoMo ho v duchu kritizoval, díval se na Ling Xiaa s výrazem, co jasně říkal: Těm tvým slovům nevěřím.

Ling Xiao předstíral, že to neviděl, a celý rozzářený řekl: „Jak tak vidím, že se tu začali objevovat zloději květin, rozhodl jsem se, že si najdu čas a přestěhuju se sem, abych mohl s tebou spát. Takhle to je.”

Ten dotyčný člověk, You XiaoMo, od začátku až do konce neutrousil jediné slovíčko a Ling Xiao už o všem rozhodl. Tohle byla jasná urážka základních lidských práv a také otevřená tyranie!

„To ne!” You XiaoMo nedokázal ovládnout svůj hněv. Už tak bylo zlé, že ho Ling Xiao neustále tyranizoval. Teď ho musel vídat každý den? Neznamenalo by to, že by neměl osobní prostor? Nebylo možné, aby to chtěl!

„Jako ohleduplný muž si vážím tvého názoru. Řekni, která část není v pořádku? Můžeme to dále prodiskutovat.” Ling Xiao se usmál, jak o tom přátelsky mluvil, jako kdyby to bylo, jak řekl, a on byl ohleduplný muž.

Když You XiaoMo zaslechl jeho slova, měl pocit, jako kdyby byl žena. Fajn. Než „vyjednávání” vůbec začalo, už byl v nevýhodě. Tohle pro „vyjednávání” rozhodně nebylo dobré, takže musel najít způsob, jak celou situaci otočit.

You XiaoMo o tom chvíli hluboce přemýšlel a pak s vážným výrazem řekl: „Jelikož si ceníš mého názoru, řeknu to. Mám pocit, že to nepůjde. Tvé nynější postavení je První učedník sekty TianXin. Pokud lidé přijdou na to, že sem uprostřed noci běžíš a spíš tu, co si o nás pomyslí? Nezničíš mi tím pověst?”

Ling Xiao se po něm zvědavě podíval. „Juniore, ty máš pověst, co se dá zničit?”

You XiaoMo trucoval. Ve skutečnosti pochyboval o tom, že měl ještě nějakou pověst, co by se dala zničit. Přece jenom po tolika událostech ho lidé ze sekty TianXin dávno považovali za Ling Xiaova. Dokonce ani Žlutá řeka nesmyje z jeho těla tu špínu.

Ale konec konců věřil, že „co je jasné, bude vyjasněno, a co je zamlžené, zůstane zamlžené”, takže nechtěl, aby jeho pověst ještě dál trpěla. Pořád ji chtěl opláchnout do čista!

„Juniore!” Ling Xiao ze sebe najednou vydal přehnaně emotivní povzdech. Když se na něj podíval, řekl ukřivděným tónem: „To mému slovu nevěříš?”

„Bylo by divné, kdybych tomu věřil.” You XiaoMo viděl, že změnil téma, a tak se s ním nezasmál.

Ling Xiao mu okamžitě věnoval výraz, co znamenal: věděl jsem, že to bude takhle. „Neříkej mi, že jsem v tvém srdci člověk, co by sem přiběhl, aby se s tebou bezdůvodně vyspal?”

You XiaoMovi najednou zacukalo v koutcích očí. Ta slova... proč zněla tak svůdně? Ale stejně přikývl. „Ano!”

Ling Xiao byl chvíli zticha. „Přiznávám, že někdy jsou zvláštní okolnosti, ale také víš, že jsem poslední dobou měl velmi napilno. Jinak by to nebylo tak, že bych tě více než měsíc nenavštívil. Proč bych k tobě v této situaci bez důvodu přiběhl? I kdybych chtěl přijít, vybral bych si chvíli, kdy nespíš, ne?”

You XiaoMo na chvilku ztuhl. Zdálo se, že v tom vážně bylo trochu pravdy.

Trochu o tom zapřemýšlel. Nezdálo se, že by se kdy Ling Xiao objevil, když spal. Většinu času se zdálo, že to věděl předem, vždycky se vyhnul době, kdy spal. Muselo se zmínit, že někdy spal během dne.

Ale přesvědčit ho, že tu vážně byl zloděj květin, bylo nemožné!

Když Ling Xiao viděl, že mu stále nevěřil, jednoduše použil své eso v rukávu. „Juniore, pokud mi stále nevěříš, jdi se podívat na kraj okna. Copak nevidíš tu díru velikosti ukazováku?”

You XiaoMo se po něm pochybovačně podíval, s pocitem nejistoty přešel k oknu. A opravdu v okně našel díru. Ta díra byla zhruba velikosti ukazováku, ale nebyla v papíru okna, ale v jeho rámu.

Ačkoli část jeho paměti ze včerejší noci byla pryč, vzpomínal si, že když včera zavřel okno, ještě tam nebyla. Navíc tak pravidelnou díru mohl vytvořit jen kultivátor. Takhle řečeno tu byla možnost, že se včera někdo vlámal k němu do pokoje.

S touhle myšlenkou You XiaoMo věřil Ling Xiaovi na 70%. Ale co nevěděl, bylo, že ten zloděj květin byl momentálně přímo před ním.

Ling Xiaovi stačil jeden pohled a věděl, co si myslel, a tak na něj okamžitě přitlačil: „Juniore, ještě si pamatuješ, že jsem před tvým pokojem nechal bariéru? Včera v noci jsem cítil, že se jí někdo dotkl, a tak jsem sem přispěchal co možná nejrychleji. Jinak...” Když řekl to poslední slovo, naschvál soustředil svůj pohled na jeho tělo.

You XiaoMo okamžitě cítil, jak mu vstaly všechny vlasy na hlavě. Tvář mu smrtelně zbledla. „Ale... copak tohle není sekta TianXin?”

Už Ling Xiaovým slovům věřil. To akorát, že jeho srdce nebylo ochotné uvěřit, že by se něco takového mohlo stát. A navíc zrovna jeho tělu. I čistota muže mohla být v nebezpečí?

Ling Xiao zvedl koutky rtů v úsměvu. „Jak víš, že ten zloděj květin nebyl někdo ze sekty TianXin?”

You XiaoMo se okamžitě zakoktal, nedokázal vyslovit žádné slovo.

Nakonec ho Ling Xiao úspěšně oklamal. Ačkoli to nebyl zloděj květin, ten člověk měl na něj opravdu spadeno. A navíc ten člověk byl s největší pravděpodobností ze sekty TianXin.

Ling Xiao mu to neřekl, protože měl jiné plány, ale varoval ho, aby do své magické brašny nedával cenné věci nebo věci, co by druzí neměli vidět.

You XiaoMo si nic neuvědomil. Akorát mu řekl, aby se netrápil, sám dobře věděl, že si musel dávat pozor. Přece jenom měl na těle příliš mnoho tajemství. A tak si celou dobu do magické brašny dával jenom magické byliny, co dostal ze Síně magických bylin nebo magické pilulky z nich vyrobené. Všechno to byly velmi obyčejné věci. I kdyby se ta magická brašna ztratila, nebylo by to nic velkého.

Když si Ling Xiao vyslechl jeho slova, byl víc a víc přesvědčený o jeho intuici.

Jelikož Ling Xiao přišel potají, nemohl zůstat příliš dlouho. Za chvilku se vrátil zpět na horu WuShuang.

Jakmile odešel, You XiaoMo se začal cítit divně. Měl pocit, že to, co se stalo dneska a včera v noci, bylo velmi podivné. Ačkoli věděl, že Ling Xiao byl velmi schopný člověka přesvědčit, že černá je bílá, stejně se rozhodl mu věřit.

U nich doma se říkalo tohle: Lepší věřit tomu nejhoršímu a být příjemně překvapený, než být optimistický a pak se dozvědět to nejhorší!

Po té podivné noci se You XiaoMoův každodenní život vrátil zpět k normálu.

Jak se blížilo otevření Rajské říše, po celé sektě TianXin bylo ve vzduchu víc a víc napětí. Ani Pozemská hora nebyla výjimkou, ale zanedlouho se stalo něco, co tuto atmosféru probilo.

A to byl den, kdy učedník mistra Nebeské hory, Jiang Liu, došel průlomu.

Za velmi krátké údobí méně než jednoho roku Jiang Liu poskočil z mága 1. řádu na mága 3. řádu. Ačkoli byl stále mág nízkého řádu, kde byste v celé sektě TianXin a dokonce i sektě QingCheng a jiných větších sektách našli takového génia, co během jednoho roku dvakrát pokročil?

Odpověď zněla: nikde!

Navíc Jiang Liuovi trval přechod z mága 1. řádu na 2. řádu něco málo přes 4 měsíce. A pak přechod z 2. řádu na 3. řád mu také zabral jenom něco málo přes 4 měsíce.

A každý věděl, že čím byl řád mága vyšší, tím bylo těžší pokročit.

Takže jelikož se dokázal stát mágem 3. řádu za stejný časový úsek, byl to nepopiratelně rekord a sláva Nebeské hory!

Jakmile se takhle novinka rozšířila, šokovalo to celou sektu TianXin odshora dolů.

Stát se mágem 3. řádu za tři měsíce, to byl rozhodně génius všech géniů. Dokonce i ti, které ze tří hlavních hor dříve chválili jako génie, nebyli nikdy tak úžasní.

Jiang Liu se neuvěřitelně proslavil. Jeho sláva překonala slávu člověka, co byl na prvním místě temných žebříčků, You XiaoMoa. Na nějakou dobu už se o You XiaoMovi nepovídalo. Místo toho víc a víc lidí mluvilo o Jiang Liuovi.

You XiaoMo slyšel od sousedního seniora Yang Yiho, že Jiang Liu teď byl velmi namyšlený, když se teď k němu všichni v sektě TianXin chovali jako ke vzácnému pokladu. Dokonce ho prohlašovali za nejvýznačnějšího a nejznamenitějšího učedníka za sto let. Jeho sláva byla nepřekonatelná.

Když to Yang Yi řekl, jeho tón byl kyselý a You XiaoMovi zatrnulo v zubech, jen to poslouchal. Ale jeho jedinou reakcí na tuto informaci bylo to, že se zasmál a nijak to neokomentoval.

Yang Yi předpokládal, že neměl slov, protože záviděl, neboť on sám cítil žárlivost, závist a nenávist.

Od té doby, co se ta novina o Jiang Liuovi dostala ven, kdykoli učedníci z Nebeské hory narazili na učedníky z Pozemské hory, jejich postoj byl tak přehnaný, že by to převrátilo nebesa. Při těch nosech zahnutých nahoru a arogantnímu chování je zuby úplně bolely od nenávisti.

Kdyby jim hlava neříkala, že se nemohli unáhlit, rozhodně by jim rozmlátili přední zuby na padrť.

Jen tři dny poté, co se ta novina rozletěla, You XiaoMo akorát vyšel ven a k jeho uším se donesly zprávy o Jiang Liuovi. Tento člověk, co na něj působil jako chlapec od vedle, měl teď na Nebeské hoře dokonce ještě vyšší postavení než Tang YunQi.

Když na to pomyslel, nemohl si pomoct a vzpomněl si na tu dobu na hoře WuShuang, kdy Tang YunQi Jiang Liuovi vyhrožovala. Když byl teď v přízni mistra hory, pro Tang YunQi už nebude tak snadné ho šikanovat.

Po pár dalších dnech se vítr veřejných diskuzí konečně změnil, protože se roznesla zpráva, že se Rajská říše otevírá.
--------------------------------------------


~ Žlutá řeka. Pokud se někdo cítí ukřivděně, že se o něm povídá něco, co není pravda, jde spáchat sebevraždu do Žluté řeky, aby ho to očistilo od všech příkoří a v novém životě mohl začít na novo s čistým štítem. Zajímavé je, že Žlutá řeka je děsně špinavá a zvlášť po deštích s sebou nese spoustu naplavenin... od čehož dostala svoje jméno. ~

~ Jiang Liu je teď možná na vrcholu, ale o to horší bude ten sešup na dno! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat