čtvrtek 20. února 2020

LMW - kapitola 155


Kapitola 155 – Démonická pláň deseti tisíc krajt


Ačkoli měla Rajská říše ve svém názvu slovo ráj, místo, kde se nacházela, bylo na 100% nebezpečné.

Jelikož se Rajská říše nacházela na Démonické pláni deseti tisíc krajt, říkalo se, že po lese Mori to bylo druhé nejnebezpečnější místo. Uvnitř bylo staré hnízdo krajt. Celou démonickou planinu okupovaly tisíce a deseti tisíce Zlých nebeských krajt. Nejsilnější z nich byly v 9. řádu, což se rovnalo bojovníkům Královského řádu.

Jelikož to bylo takhle, kdykoli se Rajská říše otevřela, Tang Fan učedníky vedl. Stejně jako před 50 lety. Sekta QingCheng a XingLuo to dělaly stejně. Teprve když byl přítomen kultivátor Nebeského řádu a výše se Zlá nebeská krajta z Démonické planiny neodvážila objevit.

You XiaoMo stál na okřídleném ptáku. Díval se do dálky na Démonickou planinu deseti tisíc krajt a obrovsky ho to šokovalo.

Celá Démonická planina byla jako výjimečná kolosální krajta. Její hadí podoba byla zakotvená uprostřed, z východu a západu odsekávala lidstvo od Démonické planiny. Uprostřed toho majestátného pohoří se neustále vzdouval šedý dým, podobalo se to šedému dýmu, co naplňoval vzduch před výbuchem sopky.

Za tímto horským pohořím bylo území Zlé nebeské krajty a to bylo jediné démonické zvíře, co se tu nacházelo. Žádné jiné démonické zvíře se tam neodvažovalo vstoupit, protože by je otrávil šedý dým, aniž by se Zlá nebeská krajta musela vůbec objevit.

Ale podivné na tom bylo, že ten šedý dým, co se zvedal z horského pohoří, se nikdy nerozšířil mimo Démonickou planinu. Takhle řečeno, dokud kultivátoři sami o sobě nevstoupili na démonickou planinu, ten šedý dým je neotrávil, ani když stáli na okraji planiny.

Takže když You XiaoMo a Ling Xiao dorazili, spatřili na okraji Démonické planiny deseti tisíc krajt shromážděnou skupinu lidí.

Mezi tou skupinou lidí byl hlouček lidí, co You XiaoMo znal. Byli to lidé, co přišli dřív, Tang Fan a jeho skupina.

Po tomto pohledu si You XiaoMo uvědomil, že sekta TianXin měla místa pro 40 až 50 lidí. Když z toho odečetl těch zhruba deset míst pro mágy, bylo tu 30 lidí z Válečnické divize. Ta obrovská skupina lidí, co tam stála, byla nesmírně nápadná. Zvláště Tang Fan.

Byl to kultivátor Císařského řádu, co přitahoval pohledy deseti tisíce lidí. Jakmile se někde objevil, přitáhlo to pozornost všech. Celkem dost lidí za ním jeden po druhém chodilo, aby jej pozdravili a trochu si s ním popovídali.

Kromě sekty TianXin tu byly dvě další velké síly, a to sekta QingCheng a sekta XingLuo.

Z lidí ze sekty QingCheng You XiaoMo poznal jenom jednoho člověka. Ten člověk, co měl oslnivou povívající modrou róbu vyšívanou stříbrně bílou hedvábnou nití, co se na róbě třpytila jako křišťál, jako oslňující paprsky umírňující stíny. Tento oděv toho muže podtrhával, takže vypadal chladně a svěže jako jaro. Když se k tomu přidaly jeho pohledné rysy, stačilo, aby tam jen tak stál, a vytvářel nádhernou scénu bez ohledu na to, kde stál. Přitahoval pohledy všech žen a ty na jeho těle prodlévaly, zatímco se jim na tváře objevily dvě růžové skvrny.

Tento muž nebyl nikdo jiný než nadaný muž současnosti, Luo ShuHe ze sekty QingCheng.

Ačkoli byl Luo ShuHe velmi pozoruhodný, muž ve středním věku, co stál vedle něj, nebyl o nic méněcenný.

You XiaoMo odhadoval, že tento muž ve středním věku by měl být Luo ChengYuan. Člověk, co sektě TianXin ukradl recept na magickou pilulku 9. řádu, velmistr sekty QingCheng. Ačkoli vyhlížel jako pozoruhodný muž, byla škoda, že byl také zrádný a prolhaný.

Co se týkalo učedníků ze sekty QingCheng a starších, co vedl, bylo jich zhruba stejně jako lidí ze sekty TianXin. Toto bojové rozložení nebylo něco, co se dalo přehlížet.

Ale v porovnání s těmito dvěma hlavními sektami sekta XingLuo jasně pozbývala na přítomnosti.

Ten malý počet učedníků, co neměli šedé pláště, měli tak nějak bledé tváře. S největší pravděpodobností to byl výsledek technik, co praktikovali. Ostatní byli zakrytí od hlavy až k patě, zavinutí do svých šedých plášťů, jako kdyby se snažili vyhlížet záhadně.

Ačkoli to posledně bylo stejné, tentokrát chyběl ten nejdůležitější člověk, co je vedl, vůdce skupiny Císařského řádu, ShenTu Dao ze sekty XingLuo. Povídalo se, že prováděl kultivaci v ústraní a momentálně nebyl schopný vycházet. A proto byli na jeho místě dva starší. A jeden z nich byl náhodou člověk, co You XiaoMo poznával.

Byl to člověk, co se účastnil aukce v Pavilonu deseti tisíc pokladů, představitel sekty XingLuo Ding Shi s úrovní kultivace Nebeského řádu o sedmi hvězdách. Tato úroveň síly byla jasně nedostatečná, aby to na někoho udělalo dojem, a tak sekta XingLuo poslala dalšího staršího, Xiang PengTiana, co měl Duchovní řád o šesti hvězdách.

Ačkoli to nebyl kultivátor Královského řádu, kultivátor Duchovního řádu o šesti hvězdách stačil na to, aby se stal suverénem. A tak se nikdo neodvažoval dívat na sektu XingLuo spatra, obzvláště sekty XiaoYao a JiLe a klan XueSha.

You XiaoMoa překvapilo, že se ty tři síly také ukázaly.

Ale jelikož to byly druhořadé síly, neměli k dispozici mnoho míst. Kromě nich tu také byli nezávislí kultivátoři.

Nezávislí kultivátoři byli ti, co nebyli součástí žádné síly. Ačkoli měli svobodu dělat si, co se jim zachtělo, na této cestě kultivace se mohli spoléhat akorát na sebe. Museli se spolehnout jen na sebe, aby získali věci jako kultivační techniky, magické pilulky na pokročení úrovně a magické byliny.

Jelikož to bylo takhle, velmi běžně docházelo k vraždě a krádežím. Navíc pokud bez ochrany skupiny omylem urazili velkou sílu, s největší pravděpodobností by skončili mrtví.

Ale počet nezávislých kultivátorů se nedal pominout.

Počet kultivátorů na kontinentu LongXiang se pohyboval v milionech. Ne každý z nich byl součástí nějaké síly. Zaprvé bylo nepravděpodobné, že by ty síly přijaly jen tak někoho. Zadruhé byl práh pro vstup vysoký a přijímaly jenom lidi s dobrým vrozeným talentem. Ale to neznamenalo, že žádný z nezávislých kultivátorů neměl dobrý vrozený talent. Byli tací s dobrým vrozeným talentem, co nebyli ochotní vstoupit do větších sekt.

Takže aby nezávislým kultivátorům zabránili v rozčilené vzpouře, sekta TianXin a ostatní dvě velké sekty dali nezávislým kultivátorům při každém otevření Rajské říše deset míst. Rozhodnout se, komu ta místa patřila, bylo na nich.

Ling Xiao poplácal omráčeného You XiaoMoa, dal mu tak najevo, že Okřídlený pták co nevidět přistane.

You XiaoMo okamžitě sevřel jednu z Ling Xiaových paží. Nechtěl, aby při sestupu Okřídleného ptáka došlo k tragické scéně. Nejenom že by o důstojnost přišel před svými kolegy učedníky, ale také před všemi ostatními kultivátory.

Okřídlený pták ze sebe na Ling Xiaoův pokyn vydal potěšený, pronikavý skřek. Ten okamžitě upoutal pozornost všech dole. Zrovna když všichni zvedli hlavy, Okřídlený pták se už vrhl střemhlav dolů. Vzedmul se silný vítr, kvůli čemuž pár lidí zavřelo oči. Než je zase otevřeli, měli přímo před očima Okřídleného ptáka vysokého čtyři až pět metrů a na něm stáli dva lidé.

Když se podívali pořádně, jedním z nich byl překvapivě génius, co byl stejně slavný jako Luo ShuHe, 'Lin Xiao'.

Byl jiný než vyrovnaný a řízný Luo ShuHe. Ling Xiao byl oděný ve sněhově bílé a zlaté róbě, co ve větru povívala. Jeho inkoustově černé dlouhé vlasy elegantně tančily, takže to vypadalo celkem nadpozemsky. Na rtech se mu skvěl jemný, něžný úsměv jako předtím, takže se jevil ještě učeněji a ušlechtileji. Tesané rysy jeho pohledné tváře v lidech také vyvolávaly pocit bezpečí.

Možná to bylo tím, že momentum jeho zjevení bylo příliš silné, všichni se po něm s očekáváním podívali. Ling Xiao vykročil se svými stříbrnými brokátovými botami a pak se prostě chopil člověka po svém boku, You XiaoMoa, a seskočil na zem.

Jeho počínání bylo svižné a hladké. Teprve když byli pevně na zemi, se pozornost všech přesunula na člověka, co Ling Xiao nesl v náručí. Všechny do jednoho to omráčilo.

Který člověk se vlastně mohl nechat nést nejvýznačnějším talentem sekty TianXin, 'Lin Xiaem'? To nebyla čest, co by někomu udělil tak snadno. Muselo se zmínit, že počet žen, co si přály nést se v Lin Xiaově náručí, by stačil na to, aby několikrát obkroužily Démonickou planinu deseti tisíc krajt.

Ale když se podívali blíž, zjistili, že ten člověk, kterého nesl, byl vlastně dětinský mladík a že měl tvář jasně rudou. Když dopadli na zem, nervózně seskočil z 'Lin Xiaova' náručí. Možná to bylo tím, že příliš spěchal, ale když seskočil, zvrtl se mu kotník, ale 'Lin Xiao' jej naštěstí včas zachytil.

'Lin Xiao' měl v očích slepě milující pohled, jak se něžně usmál a řekl: „Juniore, jsi v pořádku?”

You XiaoMo na něj naštvaně zahlížel. Tenhle chlápek to rozhodně dělal naschvál. Ale... pod pohledy všech se neodvažoval udělat nic neobvyklého, a tak mohl akorát tiše odpovědět: „Jsem.”

Na oblast padlo ticho...

Jak všichni rozmýšleli o jejich vztahu, sekta TianXin byla nepředstavitelně zticha.

Když se před chvílí objevil Okřídlený pták, lidé ze sekty TianXin si už všimli, že to byl jeden z jejich. Takže okamžitě odhadli, že ti nahoře budou 'Lin Xiao' a Zhou Peng.

Zrovna když Tang YunQi a ostatní vesele přišli k nim, aby se s nimi pozdravili, člověk po Ling Xiaově boku, co měl být Zhou Peng, se ukázal být člověkem, který se jim protivil ze všech nejvíc, You XiaoMo. Tang YunQi a ostatní to tak omráčilo, že nedokázali říct ani ň.

Tang Fan si to také uvědomil a jeho nečitelný výraz potemněl. Tohle bylo poprvé, kdy před ostatními ukázal nespokojený výraz. Ale kdo by nebyl nespokojený, když zjistil, že ho oklamal vlastní učedník. Nebylo možné, aby někdo tak mazaný jako on, nedokázal odhadnout, proč tento jeho První učedník chtěl, aby šli napřed. Vypadalo to, že toto byl ten důvod.

Po pravdě řečeno, Tang Fan byl čím dál tím zklamanější výkonem tohoto Prvního učedníka.

Nejdřív si myslel, že ho akorát fascinovalo něco nového, a tak se sbližoval s You XiaoMoem. Ale jak jeho počínání, co dělal místo You XiaoMoa, začínalo být víc a víc přehnané, Tang Fan si uvědomil, že na tom nebylo něco v pořádku.

Kdyby to bylo jen kvůli novotě, proč by se pořád dokola stavěl proti jeho přáním a vlastně si kvůli němu znepřátelil ostatní starší? Navíc od té obrovské změny v jeho povaze začalo být jeho počínání a jednání víc a víc nestoudné. Kdyby nebylo toho, že si byl absolutně jistý, že to byl nepopiratelně jeho První učedník, měl by podezření, že ho sem poslali démoni jako svého tajného agenta.

Ale teď jeho počínání začínalo být víc a víc skandální. Kvůli titěrnému malému mágovi se vlastně odvážil oklamat svého vlastního mistra. Tohle už byla vážná rána jeho limitu.

V Tang Fanových očích se vzdouvala bouře, ale to jenom na okamžik. Teď rozhodně nebyl čas zabývat se touto záležitostí. Navíc kdyby to řekl nahlas, sekta TianXin by se stala terčem posměchu. A 'Lin Xiao' byl také vážně vzácným géniem a kdyby ho měli ztratit, nebyla by to pro sektu TianXin malá rána.

Tang YunQi přešla ke svému otci a objala mu paži, zatímco říkala ukřivděným tónem: „Otče, bratr Xiao znovu přivedl toho poběhníka. Tentokrát ho musíš rozhodně pokárat.”

Tang Fan řekl hlubokým hlasem: „Qi-er, jsi moje dcera. Neměla bys tak snadno říkat něco jako poběhník. Pokud by to zaslechli ostatní, mysleli by si, že jsem člověk, co neví, jak řádně učit svou dceru. Že jsem nevzdělaný člověk.”

Zdálo se, že Tang YunQi poděsil jeho nespokojený tón. Sklonila hlavu a váhavě řekla: „Ano, chápu.”

Když ta slova řekla, za očima jí problýskl vzteklý pohled a podívala se na You XiaoMoa očima plnýma nenávisti.

Ling Xiao k nim také přivedl You XiaoMoa.

Ling Xiao se stále usmíval. I když viděl, že se na Tang Fanově staré tváři ukazoval nespokojený výraz, zachoval klid. Přišel k němu a řekl: „Mistře, jsem tu.”

Jak ta slova Tang Fan zaslechl, tvář mu o odstín ztmavla. „Nehodláš mi to vysvětlit?”

Ling Xiao ztuhl, jako kdyby si zrovna uvědomil, o čem to mluví. Začal hrát a pleskl se do čela. Se smíchem řekl: „Omlouvám se, mistře, kvůli tomu vzrušení, že všechny vidím, jsem skoro zapomněl.”

Jak to řekl, jednoduše You XiaoMoa přitáhl dopředu.

You XiaoMo se rozpačitě podíval po Tang Fanovi. Kvůli jeho výrazu se mu zachvělo srdce a pevně potlačil to nutkání skrýt se za Ling Xiaem. Uctivě promluvil: „Zdravím, velmistře!”

„Mistře, toto je junior You, s kterým ses už dřív setkal na hoře WuShuang. Původně jsem měl v plánu přivést juniora Zhoua, ale když jsme měli vyrazit, junior Zhou nečekaně zakusil nějaké potíže, takže nemohl odejít. Náhodou jsem narazil na juniora Youa. Abychom se nijak nezpozdili, i junior Zhou souhlasil, že své místo dá juniorovi Youovi, abych ho mohl přivést do počtu.”

Jak Ling Xiao mluvil, v koutcích úst mu hrál mírný úsměv. Jeho tón byl přirozený, tempo mírné, jako kdyby mluvil o něčem nedůležitém.

Kvůli jeho domýšlivému výrazu se Tang Fanovi napjala tvář, ale jako velmistr sekty TianXin se už dlouho naučil, jak ovládat své výrazivo až k dokonalosti. Ti, co stáli nedaleko, rozhodně nedokázali říct, co si myslel.

Po chvilce se na Tang Fanově vážné tváři jen stěží ukázal nepatrný úsměv. „Jelikož s tím souhlasil i tvůj junior Zhou, nic dalšímu k tomu neřeknu. Ale jelikož jsi ho sem přivedl ty, budeš se o něj muset dobře postarat. Dobrá, je tu i jeho mistr. Přiveď ho k němu.”

„Ano, mistře!” Ling Xiao se usmál a sbalil dlaně.

Jak se Tang Fan díval na záda Ling Xiaa, co toho učedníka vedl za Kong Wenem, mírně přimhouřil oči. Nebylo jasné, jaké emoce vřely v těch černých očích, co měly co nevidět vzkypět.

Když Tang YunQi viděla, že její otec nechal You XiaoMoa jít tak snadno, cítila v srdci ještě větší zášť. Pevně sevřela pěsti, ani si neuvědomila, že se jí nehty zarývaly do dlaní.
--------------------------------------------


~ To je tak, když si chce někdo na veřejnosti zachovat tvář. Nemůže namítat, ani když s tím nesouhlasí. V příští kapitole bude Kong Wenova reakce. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat