pondělí 24. února 2020

LMW - kapitola 156


Kapitola 156 – Legendární pán


Kong Wen měl postavení mistra hory. Byla škoda, že vlastní emoce nedokázal ovládat tak dobře jako Tang Fan.

Když se You XiaoMo ukázal společně s Ling Xiaem, pár učedníků po jeho boku vycítilo jeho náladu. Jasně dal najevo své potlačované pobouření a opovržení, ani v nejmenším to netajil.

You XiaoMovo zjevení bylo stejné, jako kdyby mu někdo na veřejnosti chrstl do tváře vědro špinavé vody. Zvláště před svými pár učedníky měl pocit, že přišel ještě o víc důstojnosti. Snažil se umírnit to nutkání dát průchod svému hněvu, ale nedokázal to.

Tohle bylo pravděpodobně poprvé, co mu někdo strhl masku z tváře od chvíle, co zaujal roli mistra Pozemské hory. Navíc to byl sedmý učedník, kterého osobně přijal. V té době ho přijal na základě jeho vztahu s Ling Xiaem a nikdy nečekal, že se mu tento jeho učedník takto odvděčí!

Ling Xiao táhl You XiaoMoa ke Kong Wenovi. Celý zářil, jak řekl: „Mistře Kongu, podívej, kdo to je. Junior You má vážně štěstí. Oba dva, mistr a učedník se znovu potkáváte, nečekané, že?”

Jak You XiaoMo zaslechl jeho slova, zacukalo mu v ústech. Pokradmu se na Ling Xiaa podíval. 'To se ho naschvál snažíš rozzuřit? Až se vrátíme, budu to já, komu dojde štěstí!'

„Mistře...” You XiaoMo se poškrábal ve vlasech, neodvažoval se na Kong Wena podívat. Zdálo se, že se trochu červenal.

„Vlastně máš nějaké ty schopnosti. Vypadá to, že jsem tě podcenil.” Kong Wen ze sebe vydal těžko rozeznatelné zabručení a pak najednou dodal pár zdánlivě paradoxních slov. Nebylo jasné, co tím myslel.

You XiaoMo nevěděl, jak by na to měl odpovědět, ale jednou věcí si mohl být jistý, a to, že byl Kong Wen naštvaný. Nemohl si pomoct a střelil pohledem po Ling Xiaovi.

'Chlape, je naštvaný. Co budeme dělat?'

Ling Xiao kurážně udělal krok vpřed, souhlasně přikývl hlavou. „Co mistr Kong Wen řekl, není lež. Junior You má své štěstí a nikdo mu ho nevezme. Kdyby tentokrát junior Zhou neměl těsně před odchodem problémy, junior You by neměl žádnou šanci.”

Ačkoli mluvil, jako kdyby se to tak vážně stalo, pravděpodobně tomu věřilo jenom pár lidí. Kdo nevěděl, že jeho vztah se Zhou Pengem byl obzvláště blízký. Kdyby Zhou Penga požádal, aby své místo dal You XiaoMovi, Zhou Peng by s největší pravděpodobností souhlasil. Ačkoli v některých ohledech si nemohli být jistí.

Ale bylo tu pár lidí, co pravdu znali, jako Fang ChenYue a Fu ZiLin. You XiaoMo jim už řekl, že měl způsob, jak se dostat do Rajské říše. Když teď na to pomysleli a propojili si to s touto scénou, odpověď nemohla být jasnější. Ale ti dva by Ling Xiaova slova neodhalili.

Kong Wen se mírně zaškaredil, díval se na You XiaoMoa s úsměvem, co byl jen povrchní. „Když to porovnám s ostatními, štěstí malé Sedmičky je vážně až příliš dobré.”

You XiaoMo otevřel a zavřel pusu, než se rozhodl, že bude lepší nic neříct. Zdálo se, že nedokázal rozpoznat, kam tím Kong Wen míří.

Zatímco si povídali, i ostatní síly je pozorovaly.

Ling Xiao byl přece jenom celkem celebrita. Když se ukázal na stejném místě jako Luo ShuHe, vždycky bylo pár lidí, co je navzájem srovnávali. Ale Ling Xiao byl jen velmi zřídka viděn, že by měl k někomu navenek blízko, a když tohle viděli, přirozeně byli najednou velmi zvědaví.

Nedaleko od nich Luo ShuHe přijal signál od svého otce a potají Ling Xiaa pozoroval. Když ho viděl jednat s tím chlapeckým, nádherným mladíkem tak důvěrně, na jeho pohledné tváři problýsklo překvapení.

Lin Xiao na něj působil tak, že to byl člověk, co vypadal, že by mohl dobře vycházet s kýmkoli, mluvil a vesele se smál. Ale ve skutečnosti to byl někdo, kdo si udržoval jasné meze mezi sebou a ostatními. Co tak mohl říct, byl stejný jako on, oba se skrývali za maskou.

Ovšem stačilo se dívat na Lin Xiaovo dnešní počínání a Luo ShuHe věděl, že to rozhodně nehrál.

Luo ShuHe neznatelně vyklenul rty nahoru. Nečekal, že by Lin Xiao vlastně přede všemi ohlásil svou slabinu. Bylo to tak, že to nepromyslel nebo že měl pocit, že toho mladíka dokáže ochránit?

Z nějakého neznámého důvodu chtěl tu scénu najednou velmi moc vidět. Jak by se to odehrálo?

S největší pravděpodobností si tohle nemyslel jenom Luo ShuHe. Mnoho z těch lidí navenek vypadalo, že to na ně nemělo vliv, ale v duchu už vymýšleli intriky.

Zrovna v té chvíli se bariéra kolem Rajské říše začala třást, byl to signál, že se bariéra brzy otevře.

Ačkoli se bariéra otevře, nebude to na dlouho. Navíc se automaticky obnoví. Takže nejprve museli stabilizovat jeden průlom v bariéře. Ale i když se jim povede stabilizovat průlom, bariéra se automaticky obnoví po jednom měsíci. Takže museli do měsíce vyjít nebo by je to uzamklo uvnitř. Jestli by za padesát let mohli vyjít ven, nebylo vůbec jisté.

Bariéru měli stabilizovat Tang Fan a Luo ChengYuan, protože toho byli schopní jen kultivátoři Královského řádu. Také to bylo kvůli tomuto, že sekty TianXin a QingCheng měli čtyřicet až padesát míst, zatímco sekta XingLuo měla jenom zhruba dvacet.

Ale bariéra Rajské říše byla na Démonické pláni deseti tisíc krajt. Než mohli bariéru stabilizovat, museli vstoupit na Démonickou pláň. Naštěstí před léty několik velkých sil zajistilo se suverénem Démonické planiny dohodu. Pokud suverén Démonické planiny nebyl ochoten čelit hněvu dvou kultivátorů Královského řádu, bez vyprovokování nezaútočí na lidské kultivátory.

You XiaoMo využil chvíle, kdy spolu Tang Fan a Luo ChengYuan soupeřili ve stabilizování bariéry, a aby ze sebe setřásl tu rozpačitou atmosféru, začal mluvit s Ling Xiaem.

Nedávno mu řekl o Démonické plánu deseti tisíc krajt, co se dala považovat za nejnebezpečnější místo na jižní části kontinentu Long Xiang, ale utvořila se teprve před třemi tisíci let. Dalo se říct, že to byla stoupající moc.

Kultivátoři sice měli nějaké ty tužby, když přišlo na Zlé nebeské krajty, neboť každá část jejich těla se považovala za poklad, ale nikdo se neodvažoval vyprovokovat suveréna Zlých nebeských krajt 9. řádu. Takhle moc se ta krajtí jeskyně vyšvihla, byla z nich síla, co se téměř vyrovnala sektám TianXin a QingCheng.

Ale You XiaoMo nechápal, proč tu Zlou nebeskou krajtu nezardousili, ještě než vzrostla v síle. Zvlášť když aliance několika větších sil by rozhodně byla schopná ji zabít. To byl jeden bod, co nedokázal pochopit, i když o tom přemýšlel stokrát jinak.

Zdálo se, že Fang ChenYue, co stál stranou, zaslechl jeho zmatek a najednou přišel blíž a řekl: „Juniore, tyto záležitosti jsou zaznamenané ve Východním pavilonu knihovny. Ty jsi o tom nečetl?”

You XiaoMo: „...”

Východní pavilon? On chodil do Západního pavilonu.

Domluva mezi většími silami a Démonickou plání deseti tisíc krajt byla už tři tisíce let stará. Už dávno to přestalo být tajemstvím a záznamy o domluvě byly otevřeně uložené na druhém podlaží Východního pavilonu.

„Tato záležitost se dá vlastně vystopovat do doby před deseti tisíci lety. V té době ses ještě nenarodil...” promluvil Fang ChenYue a zasmál se.

You XiaoMo neměl slov. Nebylo třeba zmiňovat nějakých deset tisíc let, ani před rokem ještě nebyl „narozený”!

„Před deseti tisíci lety byl vztah kultivátorů a démonických zvířat jako lovce a kořisti. Kultivátoři byli lovci. Démonická zvířata byla kořist. Byli kultivátoři, co šli do lesa MoRi, kde se objevovala a mizela démonická zvířata, a svévolně je lovili, aby si zvýšili sílu nebo vydělali peníze na nákup magických pilulek a magických bylin. V té době nebyla démonická zvířata tak silná jako dneska. Takže si umíš představit tu scénu, kdy byla těla démonických zvířat navršená jako hory. Byl to obrovský zisk, co vyvolával výbuchy násilí. Ale hamižnost kultivátorů neznala meze...” Fang ChenYue čím dál víc tišil hlas.

Nekonečná hamižnost bude potrestána!

Kvůli hamižnosti se těch pár kultivátorů začalo zaměřovat na klan Démonických lišek stříbrného měsíce.

Démonická liška stříbrného měsíce se dala považovat za nejčistější a nevznešenější ze všech démonických zvířat na kontinentu Long Xiang. To proto, že se povídalo, že měli dávnou dědičnou pokrevní linii. V těch dobách se povídalo, že měli nejlepší šance stát se démonickým zvířetem 10. nebo dokonce 11. řádu.

11. řád byl rovnocenný kultivátorovi Božského řádu.

A jakmile se ta zkazka rozšířila, začali kvůli tomu všichni kultivátoři běsnit. V té době nebyl v klanu Démonických lišek stříbrného měsíce nikdo, kdo by byl výš než 9. řád. Měli celkem nízkou sílu, ale stejně to byla nesmírně hrdá démonická zvířata. Byla neochotná podřídit se kultivátorům, a tak se s nimi odmítli provázat.

Výsledkem tohoto odmítnutí bylo, že počet Démonických lišek zakusil prudký pokles z přes deseti tisíc na pouhé něco přes stovku.

Pokud polapené Démonické lišky nebyly silou provázány nebo zotročeny, stáhli je z kůže. I když zbývala jen asi stovka Démonických lišek, hamižní kultivátoři je dál lovili. I když se s nimi nemohli provázat, stejně se dali prodat za nebesky vysokou cenu.

Muselo se zmínit, že krev Démonických lišek byla velkou pomocí pro kultivátory s atributem ohně, a také tu byla jejich kožešina. Pokud se z té kožešiny udělalo brnění, mohlo člověku zachránit život.

Horečnatí kultivátoři zatlačili tu stovku zbývajících Démonických lišek stříbrného měsíce na Démonický vrchol chaosu v samotném srdci lesa MoRi.

V té době byl les MoRi mnohem méně nebezpečný než teď. Těch pár lišek obklíčili na Démonickém vrcholku chaosu. Zrovna když se chtěly vzdát veškeré naděje, stal se zázrak.

Z nebes najednou sestoupil paprsek jasně bílého světla a padl přímo na Démonický vrcholek chaosu.

Z toho bílého paprsku světla se objevil muž s nesrovnatelným velkolepým stylem. Tělo toho muže zalévala vrstva světla. A zdálo se, že to světlo zářilo zevnitř jeho těla. Kvůli tomu zářil více než kdo jiný, úplně jako bůh, co sestoupil na Zemi. Byl extrémně oslňující.

Byl to tento náhle se zjevivší muž, co zachránil klan Démonických lišek stříbrného měsíce. Také vyřídil kultivátory, co lovili jejich klan, a tito kultivátoři se mu nemohli rovnat. Nikdo z nich se proti němu neudržel více než pět pohybů. Démonický vrcholek chaosu se zbarvil do ruda krví a to přilákalo nespočet démonických zvířat.

Zjevení tohoto muže démonickým zvířatům umožnilo zbavit se svého postavení kořisti, umožnilo jim stát na stejné úrovni jako kultivátoři a některá z nich byla ještě výš. Od té chvíle se začalo objevovat mnoho silných démonických zvířat, některá měla dost velkou sílu, aby na souboj vyzvala kultivátory.

Od té doby se žádná síla neodvážila zabíjet démonická zvířata, jak se jim zachtělo, neboť mezi zvířecími klany kolovaly zkazky o někom, koho nazývali Pánem démonických zvířat. Ta osoba byl Legendární pán Démonických zvířat!
--------------------------------------------



~ Sice to vypadá, že ta legenda s příběhem vůbec nesouvisí, ale... víc říkat nebudu, protože by to byl spojler! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Děkuji za nový díl.. Těším se na pokračování.. Nějak jsem si tento příběh zamilovala..

    OdpovědětVymazat