čtvrtek 6. února 2020

LMW - kapitola 152


Kapitola 152 – Zloděj květin


Po tom dni došlo k významné změně, jak You XiaoMo přemýšlel.

Tohle bylo poprvé, kdy ve vší vážnosti přemýšlel o vztahu mezi sebou a Ling Xiaem. Nejprve to bylo proto, že omylem odkryl Ling Xiaův převlek, a tak je to k sobě svázalo. Poté kvůli tomuhle a tamtomu už jejich vztah nebyl čistě mezi tím, co vyhrožoval, a tím, komu bylo vyhrožováno.

Kdyby se měli nazývat partneři, nebyli stejní jako obvyklí partneři, protože který partner by svému partnerovi pomáhal ulevit a všechny ty ostatní dvojznačné věci. Ještě navíc když byli oba dva muži.

Takže když o tom teď přemýšlel, vlastně to nedokázal vymyslet. Jaký vztah měl s Ling Xiaem? Vztah, co byl víc než jen partneři?

Bezděky pomyslel na ten zlotřilý a vychytralý úsměv na Ling Xiaově tváři, když se chopil jeho juniorka. You XiaoMovi se kvůli jeho představivosti okamžitě nahrnula do tváře krev. Ta představa byla až příliš živá. Dovolte mu se nejdřív zotavit z té ztráty krve, než si vůbec napraví myšlenky.

Se vším tím přemýšlením You XiaoMo nebyl schopen celou noc usnout. Ale na druhou stranu také často nespal.

Té noci se You XiaoMo na posteli převaloval a otáčel. Jasně se mu chtělo spát, ale jeho mysl se nedokázala uklidnit. Své jasné černé oči měl doširoka rozevřené a zíral na vršek své postele. Mysl měl pokroucenou jako zauzlované vnitřnosti. V mysli se mu blýskaly a zářily dva znaky, Ling Xiao. Kromě těchto dvou slov nedokázal nic jiného vymyslet.

You XiaoMo překřížil nohy a vykopl jednu nohu do vzduchu. Kdyby měl stéblo trávy, možná by si ho dal mezi zuby, aby vytvořil ledabylé vzezření bohaté druhé generace. Byla škoda, že neměl majetek, aby byl členem bohaté druhé generace.

Ale You XiaoMo v duchu stále pomalu kreslil diagram vztahu.

Předpokládejme, že jeho vztah s Ling Xiaem byl vztah mezi sluhou a pánem. Na začátku ho Ling Xiao opravdu ovládal.

Později když Ling Xiao zjistil jeho tajemství, se vztah mezi nimi začal pomalu rozvíjet a už to nebyl vztah pána a sluhy. Také se nezdálo, že by se k němu Ling Xiao choval jako k otroku nebo sluhovi nebo tak něco, a často za ním běžel. Dokonce mu pomáhal zvýšit sílu, kdo ví odkud mu přinesl svazek techniky na trénink duše. Ačkoli jeho tehdejší počínání naznačovalo, že to dělal pro vlastní zisk.

Později když spolu šli z hory, kvůli tomu fyziologickému fenoménu ranní chlouby přišli do obzvláště blízkému kontaktu.

Tehdy byl v duchu velmi proti, ale...

Když to You XiaoMo domyslel až sem, najednou ze sebe vydal napůl provinilý smích. Vypadalo to, že na začátku byl proti tomu, ale teď se zdálo, že byl napůl ochotný a napůl se zdráhal.

Fajn. Uznal, že padl.

Navzájem si pomáhali, vážně to byl velmi úžasný pocit. Kromě toho ho Ling Xiao čas od času naváděl. Teď už nekladl takový odpor proti dvěma mužům, co spolu dělali takové věci.

Vlastně nebyl hloupý. Jisté věci viděl jasně. To akorát, že měl takovou povahu. Když narazil na něco otravného, bezděky to odsunul stranou nebo to úplně ignoroval. Tohle chování se nedalo oddělit od jeho rodiny z minulého života, ale nemyslel si, že by na tom bylo něco špatného. Rád se přizpůsoboval okolnostem a rád žil pokojným životem. Rád pokojně a tiše... čekal na smrt.

Pokud by při každé neférovosti, ke které došlo, hledal spravedlnost, měl pocit, že by byl uvězněn v utrpení bez ohledu na to, jestli to byl tento nebo minulý život. Takže místo aby se trápil, nebylo by lepší být trochu uvolněný? Šel svou vlastní cestou, zatímco ostatní mohli jít umřít!

Takže jeho účelem v životě bylo vážit si života, vážit si svého bytí naživu a zůstávat daleko od hloupých lidí!

Ale to byly principy jeho minulého života. V tomto životě přidal ještě jednu podmínku. A to milovat život, milovat být naživu, milovat zlaťáky a zůstat daleko od hloupých lidí!

To výše zmíněné bylo jeho nejvyšší uvědomění tohoto života!

Ale po dnešku si najednou nebyl tak jistý. V duchu váhal, jestli má k zásadám svého života přidat další, a to „zoufale se tisknout k Ling Xiaově stehnu”?

Zrovna když měl všechny možné divoké myšlenky, zdálo se mu, že mu před očima problýskla Ling Xiaova odporná usmívající se tvář. Jasně tak falešná. Jak to, že byl jediný, kdo to viděl? Vždycky přemýšlel, jestli to bylo tím, že měl příliš vysoké IQ?

Zrovna v té chvíli You XiaoMo ucítil jemnou vůni...

Uprostřed temnoty byly You XiaoMovy jasné a zářící oči jako dvě nesmírně jasné hvězdy zářící uprostřed noční oblohy. To akorát, že toto vzezření rychle zmizelo, zdálo se, že ty dvě oči pozbyly své soustředění, začaly být prázdné a zdánlivě bezduché.

Po chvilce se pevně zamčené dveře začaly nějak otevírat, s tichým skřípotem. Do místnosti mezerou mezi dveřmi tiše vpadlo měsíční světlo a jasně dopadlo na parkety. Dovnitř v tichosti vešla černá postava.

Ta černá postava kráčela, aniž by dělala nějaký hluk. Mrštně vklouzla za přepážku. Velmi rychle spatřila You XiaoMoa, co bez pohybu ležel na posteli, jako kdyby spal. Černá postava mu nevěnovala žádnou pozornost a zkontrolovala všechny kouty v místnosti, jako kdyby něco hledala. Ale zdálo se, že nenašel to, co hledal, neboť znovu upřel pohled na You XiaoMoa, co ležel na posteli.

Ten toulající se pohled černé postavy velmi rychle padl na magickou brašnu, co měl You XiaoMo u pasu. Jako kdyby se černá postava ujistila, že si to neuvědomí, prostě mu tu magickou brašnu vzala od pasu.

Zrovna když chtěla prozkoumat obsah magické brašny, bylo slyšet zvuk, jako kdyby něco pročíslo vzduch. Ta rychlost byla nesmírně rychlá. V mžiku to prorazilo oknem na pravé straně černé postavy.

Černou postavu to šokovalo a protože zareagovala příliš pomalu, do levé ruky, v které držel magickou brašnu, mu narazil kámen a ruka mu zchromla, takže magickou brašnu upustil na podlahu. Černá postava nebyla ve stavu, kdy by ji mohla zvednout, a okamžitě utekla z You XiaoMova pokoje.

Zdálo se, že ten člověk skrytý ve stínech neměl v úmyslu černou postavu pronásledovat a nechal ji prostě utéct.

Po pár nádeších doširoka rozevřenými dveřmi do pokoje vstoupila bílá postava. V tichosti za sebou zavřel dveře. Když vešel dovnitř, spatřil, že You XiaoMo ležel na posteli, v pořádku a v bezpečí. Oči měl stále doširoka rozevřené, ale rozostřené.

Bílá postava se posadila na kraj postele. Svými pěti dlouhými a štíhlými prsty jemně pohladil You XiaoMoa po tváři. Když se přesvědčil, že se nic nestalo, vydal ze sebe sotva znatelný povzdech. Přesunul pohled na magickou brašnu na podlaze. Sehnul se a zvedl ji, ale nezkontroloval, co bylo uvnitř. Prostě ji You XiaoMovi připnul zpět k pasu.

„Hloupé vejce. Už tak jsi tak opatrný, a přesto se na tebe zaměří. Vypadá to, že Pozemská hora už není bezpečná.” Rty bílé postavy byly mírně rozevřené, jako kdyby si povídal sám pro sebe. Ale jeho pohled byl upřený na You XiaoMovu dětinskou tvář, co teď měla zavřené oči. Kdyby nebylo toho, že vycítil, jak se někdo uprostřed noci dotýkal bariéry, co rozprostřel kolem You XiaoMova pokoje, tentokrát by se sem nedokázal dostat tak rychle.

Osoba, co kolem You XiaoMova pokoje mohla rozprostřít bariéru, mohl být jenom Ling Xiao. Naštěstí ten člověk neměl v úmyslu You XiaoMoa zranit. Ale aby mu chtěl vzít magickou brašnu... Jasně už odhalili, že You XiaoMo na svém těle skrýval nějaké tajemství.

Ale Ling Xiao velmi dobře chápal You XiaoMovu povahu. Ačkoli byl velmi hloupý, věděl, že o svém majetku neměl říkat druhým. Tak jak na to ta černá postava přišla?

Byla škoda, že Ling Xiao nebyl s You XiaoMoem každý den. Takže dokonce ani se svými nebeskými schopnostmi nevěděl, jak na to ten člověk přišel. Aby se vyhnul tomu, aby se něco takového znovu opakovalo, Ling Xiao se rozhodl.




Druhého dne You XiaoMo otevřel oči do záře oslňujících paprsků světla.

Do očí ho neuhodil vršek jeho postele. Ale místo toho to byla pevná pláň něčí hrudi. Slyšel zvuk srdečního tepu, silný a energický. Když zvedl hlavu, spatřil známou tvář, o které dokonce dokázal snít ve snech...

You XiaoMoa to omráčilo a pomyslel si, že takhle brzy po ránu musí snít. Znovu zavřel oči, ale v uších slyšel ten zvuk srdečního tepu, to srdce bilo rytmicky a nekonečně. Překvapeně se zachvěl a ten někdo dotyčný se konečně probudil. Jeho první reakcí bylo se spěšně pohnout dozadu, ale zapomněl, že jeho postel nebyla tak velká a skutálel se na zem. V jeho doširoka rozevřených, vystrašených očích se odrážela Ling Xiaova rozzářená tvář.

Za pár vteřin se You XiaoMo rozvaloval na Ling Xiaovi a pokoušel se chytit dech.

Byl vážně vyděšený. Včera v noci o této osobě přemýšlel a pak se dneska ráno probudil a spatřil ho. Vážně to bylo, jako kdyby za bílého dne spatřil ducha. Ale kdy se mu přikradl do postele? Proč si na to nevzpomínal?

Když se uklidnil, v duchu mu začaly vyplouvat všechny možné pochyby.

Včera v noci o něčem jasně přemýšlel a cítil se v pořádku. Ale zdálo se, že najednou usnul?

„Jak jsi skončil v mojí posteli?” You XiaoMo zvedl hlavu a naštvaně na Ling Xiaa zahlížel. Měl pocit, že jeho mozek byl jako kousek pásky, co se pohyboval, až se zašmodrchal. A všechno, co následovalo poté, měl naprosto vymazané z paměti.

„Ty si na to nevzpomínáš?” Ling Xiao se najednou zatvářil ublíženě.

You XiaoMovi silně zacukalo v koutcích. Co to bylo za vývoj? Proč měl pocit, že muž a žena spolu sdíleli pokoj a druhého dne ho ta žena žádala, aby přijal zodpovědnost?

Ale... stejně si bezděky prohmatal oblast pod pasem. V důsledku čehož...

„Hahaha!!” Ling Xiao zaklonil hlavu a nahlas se zasmál, jeho hruď se donekonečna třásla. Chvíli trvalo, než You XiaoMoa objal kolem hlavy a několikrát s ním zhoupl. „Juniore, proč je tvoje reakce tak roztomilá?!”

You XiaoMo: „...”

You XiaoMo počkal, až se přestal smát, pak nasadil vážnou tvář a řekl: „Pořád jsi mi neřekl, jak jsi skončil na mojí posteli.”

To byl ale ohavný chlápek. Vlastně si z něj znovu udělal legraci. No ano, ten dobrý pocit, co z něj včera v noci měl, byl jenom iluze.

Ling Xiao se najednou přestal smát, vážně se na něj podíval a řekl: „Juniore, víš, že včera tě skoro utrhl zloděj květin!”

You XiaoMo se na něj podíval, zatímco otevíral a zavíral pusu: „...”
--------------------------------------------

~ Tisknout se k Ling Xiaově stehnu = neboli držet se někoho silnějšího, co by jej chránil. Velmi běžný obrat v jakékoli čínské novele. Nenapadl mě žádný český ekvivalent, takže tak. ~

~ Chudinka YXM, ani neví, co se mu mohlo stát, kdyby LX nedorazil díky svému poplašnému zařízení! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: