čtvrtek 30. ledna 2020

LMW - kapitola 150


Kapitola 150 – Aktivita démonů


Lidé, co ty zkazky slyšeli, na You XiaoMoa shlíželi. Chtít se za dva měsíce stát z mága 2. řádu mágem 3. řádu? Tohle bylo evidentně zbožné přání!

Ale You XiaoMo prováděl kultivaci v ústraní v přípravě na průlom a neměl o tom ponětí. Prostě nevěděl, že zrovna teď byl číslo jedna v pořadníku. Akorát že ten pořadník byla černá listina. Tento pořadník byl vážně jen být námětem všeobecných pomluv.

Ať už to bylo na Zemi nebo na jiných světech, lidé prostě nedokázali změnit svou všetečnou povahu. Obzvláště u skupiny lidí, co celé dny trávila tréninkem. A jelikož kultivace byla nesrovnatelně monotónní a suchá cesta, zvýšilo to všeobecný apetit po zkazkách.

A tak pokaždé, když vítr zašustil trávou, rozšířilo se to velmi rychle. Něco takového se nedělo jenom v sektě TianXin. To samé platilo o ostatních větších sektách.

You XiaoMo jako jednička v pořadníku byl často předmětem závisti, žárlivosti a nenávisti. A tak se cokoli, co s ním mělo spojitost, rozšířilo obzvláště rychle. Ačkoli se to možná nerozšířilo celou sektou TianXin, rozhodně se to rozšířilo Pozemskou horou.

Stejně jako u této záležitosti. Bez ohledu na to, kdo to začal, když se zmínilo You XiaoMovo jméno, rozhodně to bylo jako tajfun 8. a vyššího stupně. Šířil se celou Pozemskou horou nesrovnatelně svižně a násilně.

Ale You XiaoMo nic z toho nevěděl. A ještě méně tušil, že hodně lidí, co jej nemělo rádo, nadšeně čekalo, až spadne. Takže když získali tuto šanci, na kterou se dalo jen těžko přijít, zdálo se, že se nikdo z nich nemohl dočkat, až k tomu přilije olej a ocet a pošpiní jeho jméno.

Realita byla vážně taková. Předtím neustále slyšeli, jak s Ling Xiaem dělal tohle a tamto, a pak jeho vynikající výkon v Síni mágů. Ačkoli ho někteří lidé kvůli těmto věcem začali vidět v jiném světle, bylo snadné začít žárlit. Bylo obtížné změnit se v odpůrce na fanouška, zvlášť když ne všichni měli tak otevřenou mysl.

Takže zrovna když You XiaoMo kultivoval v ústraní a prahl po průlomu, jeho situace už byla okořeněná olejem a octem, prošla si jedním kolem transformace a vedlo to k tomu, že hodně lidí říkalo, že přecenil své schopnosti.

Ale než You XiaoMo vyšel ze své kultivace v ústraní, větry veřejného mínění už změnily směr.

Jelikož protagonista nebyl přítomen, bylo příliš neuspokojivé nebýt schopen mu to říct do tváře. Kromě toho se stalo to s démony, takže už o jeho situaci nikdo nemluvil.

You XiaoMo neměl ponětí, že ho na pár dní strčili do míst, kde byl vítr a vlny největší.

Když vyšel ven, doslechl se tu novinu o démonech. Už to bylo pár měsíců, co Ling Xiao a Luo ShuHe vedli útok na temné hnízdo démonů. Démoni, co poté ztichli, se před pár dny znovu objevili, aby rozfoukali plameny rozkolu.

Zrovna když byla Rajská říše na pokraji otevření, donesla se k nim novina o překvapivém útoku démonů. Jelikož se to provedlo v tajnosti a jelikož se pozornost všech upírala k Rajské říši, úroveň ostražitosti nebyla tak vysoká jako předtím. Což vedlo k tomu, že ten překvapivý útok uspěl.

Napadli celkem dost měst. Některá, co patřila pod sektu QingCheng, některá, co patřila pod sektu TianXin. Zaútočili dokonce na druhořadé síly. Říkalo se, že zaútočili dokonce i na sektu XingLuo a způsobili smrt a zranění celkem dost učedníkům.

Hodně lidí říkalo, že démoni poslední dobou jednají, protože měli spadeno na výlet do Rajské říše.

Rajská říše byla už tak dost velká a k nestabilitě jejích bariér možná nedocházelo jen na jednom místě. Muselo se říct, že množství pokladů v Rajské říši bylo pro démony velmi atraktivní. Takže za měsíc rozhodně pošlou své lidi dovnitř. To znamenalo, že nebezpečí v Rajské říši se nebude omezovat jen na pasti a démonická zvířata nacházející se uvnitř. Obrovským zdrojem skrytého nebezpečí bude i vlna démonů.

Ale před padesáti lety démoni rozhodně neprovedli tak širokosáhlý útok na lidi jako nedávno.

V očích mnoha prohnaných lidí byly tyto nedávné pohyby démonů známkou, že se co nevidět stane něco velkého. Věc, co poslední dobou vzbuzovala největší vzrušení, byla Rajská říše.

Ačkoli nikdo nevěděl, na co měli démoni spadeno, rozhodně to mělo co dělat s Rajskou říší. To také znamenalo, že nebezpečí na tomto výletu do Rajské říše bylo dvojnásobné.

Výsledek této dedukce způsobil, že všichni povykovali. Lidé, co usilovali o to, aby šli do Rajské říše, najednou začali váhat.

Když se k tomu všemu přidal tento nejistý element, totiž démoni, pravděpodobnost smrti se notně zvýšila. Ale tohle si myslela jen malá frakce zbabělých lidí. Pár mazaných lidí vycítilo, že se něco chystalo.

You XiaoMo se o konspirační teorie nezajímal. Přesně jak Ling Xiao řekl, byl člověk s nízkým IQ a nedokázal rozebírat konspirace a podobně. Pokud by ho někdo strčil do skupiny chytrých lidí, byl by první, kterého by použili jako kanónenfutr. Takže pořád pilně vyráběl magické pilulky a zvyšoval svou sílu.

Když už o tom byla řeč, bylo to skoro měsíc, co naposledy viděl Ling Xiaa.

Ling Xiao už byl tak dost zaneprázdněný a po tom překvapivém útoku démonů ho Tang Fan znovu vyslal. Pravděpodobně You XiaoMoa nějakou dobu neuvidí.

Tahle záležitost nebyla žádným tajemstvím, takže na to You XiaoMo snadno přišel, když se trochu vyptal. Mohl se akorát vzdát svého úmyslu Ling Xiaa vyhledat, ale v magické brašně měl překvapivé množství magických pilulek. Všechny vyrobil během těchto dvou měsíců. A dokonce i z těch 1.000 magických bylin, co mu mistr Zhao dal před více než dvěma měsíci, vyrobil magické pilulky.

To množství nebylo malé a bylo to mnoho různých druhů. Naštěstí si posledně, když šel z hory, předem koupil pár stovek nefritových nádob. Každá nefritová nádoba byla plná od deseti do dvaceti magických pilulek. Takhle použil zhruba dvacet nefritových nádob. Kromě toho měl ty, co vyrobil pro Ling Xiaa, a pár navíc. Jedním vrzem použil přes stovku nádob.

Když si You XiaoMo vyslechl drby od učedníka vedle, přinesl dvacet nefritových nádob do Síně magických bylin.

V těchto dnech z a do Síně magických bylin chodilo spoustu lidí. Bylo to poprvé, co se You XiaoMo musel postavit do řady, aby předal svůj díl.

Ale zrovna když vstoupil dovnitř, pár učedníků, co zahálčivě sedělo stranou, se najednou zvedlo a honem se šlo seřadit před ním. Možná lelkovali, protože předtím nikoho neviděli.

You XiaoMoa to nezajímalo. Byl člověk, co se celkem řídil pravidly, takže bylo jenom přirozené zařadit se dozadu, když přišel poslední.

Ale ti učedníci si to evidentně nemysleli. Jen co přispěchali, aby se postavili před něj, pár z nich se okamžitě otočilo, aby se po něm domýšlivě podívalo. Jako kdyby chtěli říct: předběhli jsme tě a teď co?

You XiaoMo jim v duchu a v tichosti dal na čelo nálepku: pitomci. Tak patetická provokace, jakou reakci po něm chtěli? Při provokaci takové úrovně jim snad přišel jako ti lidé bez mozku, co skočí po návnadě?

Když ti učedníci viděli, že You XiaoMo jejich provokaci ignoroval, v očích některých z nich se zlostně zablýsklo.

V této chvíli někdo najednou vešel dovnitř. Jakmile spatřil You XiaoMoa, jeho elegantní tvář se rozzářila. Přiběhl k němu a praštil ho do ramene.

„Sedmý juniore, konečně jsi vyšel.”

You XiaoMo šokem nadskočil. Když zaslechl to spojení „sedmý juniore”, věděl, kdo ho udeřil. Byl to pátý senior Zhao DaZhou, protože jenom on mu říkal sedmý juniore. Ostatní mu říkali malý juniore.

Když už byla řeč o Zhao DaZhouovi, už v něm nebyl ani náznak rozpaků jako v době, kdy se poprvé spřátelili. Jejich vztah byl ještě lepší než s Fang ChenYuem. Zhao DaZhou za ním dokonce někdy naschvál zaběhl, aby se na něj podíval, a dokonce s ním konzultoval věci ohledně výroby magických pilulek.

Ačkoli se You XiaoMo kvůli jeho náhlé změně v postoji cítil bezmocně, v duchu byl stejně velmi šťastný. Mít někoho, s kým si mohl promluvit o zkušenostech ohledně výroby magických pilulek, bylo rozhodně lepší než to dělat sám. Navíc z toho oba něco měli.

Ale možná to bylo tím, že ty výhody byly vážně příliš velké, a tak Zhao DaZhou vážně hodně pokročil. Takže pokaždé, když ho viděl, vzrušeně You XiaoMoa odtáhl, aby prodiskutovali svoje zkušenosti.

Co to kruci, bylo to na takové úrovni, že jen ho You XiaoMo spatřil, měl instinktivní pocit se schovat.

You XiaoMo nikdy nevěděl, že i muž může být tak hovorný. Jakmile se ta přehrada otevřela, zdálo se, že nedokáže přestat. Navíc mohl sám mluvit dál a dál dvě hodiny, aniž by si musel odpočinout.

Naštěstí se zdálo, že tentokrát Zhao DaZhou nechtěl diskutovat o zkušenostech.

Pozornost upíral na těch pár učedníků, co se řadili před You XiaoMoem, ale ignoroval je. Když viděl, že You XiaoMo byl v řadě a ještě k tomu poslední, prostě ho odtáhl se slovy: „Sedmý juniore, pokud tady budeš takhle stát, bude to trvat aspoň hodinu. Pojď se mnou.”

Jak to řekl, odkráčel k pultu.

You XiaoMo se na chvilku odmlčel, popřemýšlel o tom a pak jej následoval. Nechtěl čekat hodinu. Ačkoli ten čas měl, nikomu se neprotivilo předběhnout řadu. Vážně!

Jakmile odkráčel, ostatní si ho všimli. Zvláště těch pár učedníků, co ho zrovna provokovali, mělo tváře celé černé. Ale kdyby to byl někdo jiný, taky by se cítili velmi nespokojeně.

Ačkoli byli všichni nespokojení, že You XiaoMo „předbíhal”, to Zhao DaZhou se mu nabídl, že pomůže. Bez ohledu na to, jak žárlili nebo jak byli nešťastní, nemohli mu nic provést.

Jelikož magické pilulky a magické byliny se zaznamenávaly do dvou různých knih, Zhao DaZhou počkal, až si jeho otec vezme knihu s magickými bylinami, a pak si vzal knihu s magickými pilulkami a hned to zaznamenal.

Ale když si vzal těch dvacet nádob magických pilulek, co mu You XiaoMo předal, nemohl si pomoct a překvapilo ho to. Vyhrkl: „Sedmý juniore, zdá se, že tu je tři sta magických pilulek. Proč jsi předal všechny?”

Neměl ponětí, že mu jeho otec potají dal magické byliny na jeden měsíc navíc.

Jakmile ta slova řekl, všichni se po něm podívali. Zhao Zhen si také zrovna vzpomněl na tuto záležitost. Neřekl o tom svému synovi a nikdy nečekal, že to dojde do tohoto kritického bodu.

You XiaoMo si na tu záležitost také zrovna jasně vzpomněl. Jak cítil ty podezíravé pohledy, co mu ostatní věnovali, rychle vysvětlil: „Nespotřeboval jsem magické byliny za poslední měsíc. Takže jsem pilulky za oba měsíce dal dohromady a předávám je naráz.”

Tento důvod byl velmi rozumný. Někteří lidé to tak vlastně dělali, takže to nikdo nezpochybňoval. Zhao DaZhou jeho slovům také uvěřil, takže magické pilulky vysypal z nefritových nádob do jiných nefritových nádob a pak mu je vrátil.

You XiaoMo se bál, že by Zhao DaZhouovi znovu něco uklouzlo, a tak se na něco vymluvil a odtáhl ho ze Síně magických bylin.

Ale co už se odhalilo, byla You XiaoMo 100% úspěšnost při výrobě magických pilulek. Někteří lidé si to uvědomili, až když odcházeli ze Síně magických bylin, takže z toho měli šok.
--------------------------------------------

~ Všichni v drbech samozřejmě vypustili, že to jeho mistr Kong Wen po něm chtěl, aby se do 3. řádu dostal za dva měsíce. ~

~ A pomalu se to blíží, totiž Rajská říše... ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat