pondělí 13. ledna 2020

LMW - kapitola 146


Kapitola 146 – Hihňání


„Člověk, kterého hledám, je někdo s mnohobarevnou duší. To akorát, že jsem nikdy nečekal...” Když Ling Xiao zaslechl jeho odhad, nezamítl to. Místo toho se vlídně rozzářil, jak se na něj díval. Ačkoli svou větu nedořekl, jeho pohled byl rozhodně plný pochyb.

Člověk, o kterém pochyboval, You XiaoMo, se okamžitě proměnil na naježeného ježka. Pochybovat o jeho duši se rovnalo pochybovat o jeho lidské hodnotě, a to bylo neodpustitelné!

„Ty, ty, ty... co tím myslíš? Jak jako nejsem člověk s mnohabarevnou duší? Pokud mi dneska nedáš jasnou odpověď, už se s tebou nebudu ptáčit.” Pokorný You XiaoMo najednou ukázal trochu litosti manželky. (Pozn.: Ptáčit = hříčka na slova, moderní slang a dialekty čínštiny, co by normálně bylo ztraceno v překladu.).

Ling Xiao se nahlas pobaveně zasmál. Vtáhl ho do náručí a ještě jednou ho osahal. Jaký význam mělo toto směšné „ptáčit”? Proč se jeho způsob řeči zdál víc a víc zábavný?

„Pořád jsi mi neodpověděl na otázku,” zakřičel You XiaoMo, co byl stále uvězněný v jeho náručí, a cítil se deprimovaně a rozčileně.

Bylo pro něj velmi těžké před Ling Xiaem ukázat náznak síly a výsledek... ach, bojová síla od přírody byla nesmírně důležitý faktor. Než mohl byť jen na chvilku zaujmout imponující chování, už ho přemohl.

„Vlastně mě to mělo napadnout už dávno.” Ling Xiao si najednou tiše povzdechl.

Ačkoli teď byl You XiaoMo jenom mág 3. řádu, jeho rychlost pokroku byla rozhodně neslýchaná. I když se to dalo přisoudit jeho trénování Písma nebeské duše, pokud neměl výjimečný a mimořádný vrozený talent, nebylo možné, aby se za méně než rok vyšvihl z obyčejného člověka na mága 3. řádu. Dokonce ani na rovině, kde byl předtím, nikdy nebyl nikdo, kdo by se takhle protivil nebesům.

Všechno to jasně ukazovalo, že You XiaoMoův vrozený talent rozhodně nemohl být zelená duše, jak určili během předchozího ohodnocení. Vlastně o tom začal pochybovat teprve nedávno, ale teď ještě pořád nebylo příliš pozdě.

You XiaoMo zvedl hlavu, nechápal, proč si najednou povzdechl.

Když to Ling Xiao promyslel, najednou sklonil hlavu a podíval se na něj. Řekl vážným tónem: „Juniore, vypadá to, že co se týče toho Kong Wenova požadavku, můžeš akorát předstírat, že se ti to nepovedlo.”

„Proč?” zeptal se You XiaoMo rozčileně, ačkoli věděl, že Ling Xiao by to neřekl jen tak bez důvodu.

„Tvůj vrozený talent není stejný jako předtím. Podle zásad lidé s podprůměrným vrozeným talentem nemohou během roku pokročit o dva řády. Z 1. řádu na 2. řád to možná možné je, ale jako mág bys měl vědět, že se obtížnost s každým řádem zvyšuje. Pokud postoupíš do 3. řádu za pouhé dva měsíce, dokážeš si představit, co si ostatní pomyslí, až na to přijde?”

Ling Xiao ho nechtěl vyděsit, ale rozhodně si nepřál, aby You XiaoMo došel nějakého zranění, a tak bylo lepší si v určitých věcech dávat pozor.

Co by si ostatní pomysleli?

Až by k tomu došlo, rozhodně by si mysleli, že na tom není něco v pořádku. Člověk s tak nízkým vrozeným talentem vlastně dokázal pokračovat rychleji než ti géniové s vysokým vrozeným talentem? Dokonce i on by si myslel, že je s tím člověkem něco špatně.

Takže nejhorší výsledek by byl, že by ho Kong Wen odchytil a experimentoval na něm. Pak by zjistili, že jeho duše už nebyla stejná. Pak by měli podezření, že jeho duše prodělala evoluci, a tak by na něm dál experimentovali. Pak by ho možná podezírali, že už není stejný člověk, což by vedlo k dalším experimentům. Nakonec by se z něj stala laboratorní myš, které bylo dovoleno zůstat akorát v laboratoři.

Když You XiaoMo pomyslel na tento výsledek, najednou se zachvěl. To bylo příliš strašlivé!

You XiaoMo sevřel rty a tak nějak rozčileně svěsil hlavu. „Asi jo.”

Jeho původním úmyslem bylo, že chtěl Kong Wena vlastně naštvat. Ačkoli byl Kong Wen jeho mistr, neměl ho rád a on také neměl rád jeho. A tak chtěl, aby Kong Wen zakusil lítost.

Jsem tak dobrý učedník a ty trváš na tom, že mě budeš zanedbávat. Lituj toho!

Tohoto nádherného přání byla vlastně příliš velká škoda. Pokud se této šance vzdá, který rok a který měsíc to bude moct splnit?

„Juniore.” Najednou nad jeho hlavou zazněl hlas člověka, co si nemohl pomoct a zasmál se.

You XiaoMo okamžitě zvedl hlavu a spatřil, jak Ling Xiao zadržoval smích. S veselím v očích se na něj škádlivě díval. Zamrkal, co to bylo?

Ling Xiao se zasmál a řekl: „Je snadné Kong Wena rozzuřit k smrti. Až na to přijde, musíš se akorát objevit mezi elitou a Kong Wen bude rozhodně zuřit.”

You XiaoMo: „...”

Takže omylem své skutečné úmysly řekl nahlas?

Ale když o tom popřemýšlel, to, co Ling Xiao řekl, také dávalo smysl.

Jelikož ho Kong Wen tak moc nesnášel, rozhodně by nesouhlasil s tím, aby ho nechal jít. Jinak by mu to naschvál nestěžoval. Pokud bude předstírat, že se za něco přes dva měsíce nedokáže stát mágem 3. řádu, rozhodně bude velmi šťastný. Ale pokud se toho dne najednou objeví na scéně, ten pohled na jeho staré tváři bude rozhodně stát za to.

Nechceš mě nechat jít. Já trvám na tom, že půjdu. Dokonce i bez tebe mám pořád ostatní lidi, co mi můžou pomoct!

Když You XiaoMo přemýšlel o tomto plánu, přidal si v duchu pár detailů a najednou se cítil velmi šťastně. Nemohl si pomoct a zahihňal se. Už se nemohl dočkat, až ten den nastane.

Ling Xiao viděl jeho úšklíbající se výraz a cítil, jak ho to polechtalo na srdci. Také si nemohl pomoct a natáhl ruku a prsty ho svůdně podrbal pod bradou. Zasmál se a řekl: „Co jsem řekl, je pravda, že?”

You XiaoMo se mírně usmál a přikývl. Jelikož vymyslel tak dobrý plán, mohl přehlédnout skutečnost, že mu momentálně osahával bradu rukou. „Tak to tak uděláme.”

Ačkoli se cítil trochu špatně, protože první a druhý senior bojovali, aby mu tuto příležitost získali, aby si zajistil svou cestu mága, nemohl takhle riskovat. A tak je mohl akorát zklamat.

V důsledku čehož se ta důležitá záležitost už vytratila. Ling Xiao zručně odvrátil pozornost a nezanechal žádné stopy.

You XiaoMo byl pohroužený do vlastních fantazií. Teprve mnohem, mnohem později si vzpomněl, že měl stále spoustu otázek, na které se chtěl zeptat. Ale v té chvíli už ten nejpříhodnější okamžik pominul.

Poté, co You XiaoMo zjistil, že jeho vrozený talent nebyl podprůměrný, chtěl se hihňat dokonce i ve svých snech. To znamenalo, že v budoucnu nebude omezen na mága středního řádu. Jeho dosažení mohla být ještě úžasnější než dosažení toho mága vysokého řádu, co dokázal vyrobit magické pilulky 10. řádu, Qiu Rana.

Ale poté, co zjistil svůj vrozený talent, také vyvstal další velký problém. A to nahromadit semínka magických bylin vysokého řádu.

Předtím si myslel, že se v tom nejlepším případě stane mágem 6. řádu. Proto se na semínka vysokého řádu moc nevyptával. Když teď znal skutečnou situaci, musel začít hromadit semínka magických bylin vysokého řádu. Pokud by nezačal, v době, kdy se stane mágem 7. řádu, bude moct v hodině nouze akorát objímat Buddhovu nohu a všude pátrat po semínkách.

Jak na to pomyslel, vytanula mu na mysli hora YunShui. Vzpomínal si, že hora YunShui byla místo, kde pěstovali magické byliny středního a vysokého řádu. Jelikož tam byly magické byliny vysokého řádu, určitě tam budou semínka. Když pomyslel na semínka, obrátil se v myšlenkách k mistru Ye Hanovi. Přemýšlel... pořád si na něj vzpomínal?

Zatraceně. Tehdy když tu příležitost dal prvnímu a druhému seniorovi se mistr Ye Han nezdál moc šťastný...

Ale všechno tohle bylo na později. You XiaoMo je teď mohl akorát odsunout stranou. Později si najde příležitost a vydá se na horu YunShui. Zrovna teď by mělo být na čase vrátit se do sekty TianXin.

Co se týkalo těch 12 nefritových sošek, Ling Xiao se o nich moc nezmínil. Jen ho požádal, aby je řádně uchoval.

You XiaoMo se k těm 12 nefritovým soškám choval jen jako k ozdobným předmětům. Co se týkalo těch 12 démonických zvířat, co ty nefritové sošky zobrazovaly, bylo politováníhodné, že ani jedno neviděl vyobrazené ve svitcích o démonických zvířatech vysokého řádu. Ale také neměl pocit, že by to bylo divné. Přece jenom existovalo tolik druhů démonických zvířat. Nebylo možné, aby lidstvo vidělo každý z nich, natož aby je nakreslilo. Pravděpodobně ještě byla taková, co lidstvo muselo teprve objevit.

Tentokrát Ling Xiao použil schopnost své dimenze, aby je přenesl přímo do města HePing.

Město HePing bylo stejné jako vždycky, v ulicích se hemžili lidé jdoucí sem a tam. Ale možná to bylo tím, že se blížilo otevření Rajské říše, v přípravách na cestu tam tu bylo víc lidí, co kupovalo a prodávalo magické pilulky a magické byliny.

You XiaoMo a Ling Xiao zašli do obchodu s magickými pilulkami, protože prodávali magické pilulky. Ale magické pilulky se musely uchovávat v nefritových nádobách, aby se zachoval jejich léčivý účinek, a tak obchody s magickými pilulkami obvykle obchodovaly i s nefritovými nádobami.

You XiaoMo byl připravený koupit pár stovek nefritových nádob. Hlavním důvodem bylo, že v poslední době vyrobil celkem dost magických pilulek a aby je rozdělil podle druhů, použil veškeré nefritové nádoby ve své magické brašně.

Když prodavač slyšel, že chtěl koupit nefritové nádoby a kromě toho v tak značném množství, nemohl si pomoct a vrhl po něm pár dalších pohledů.

Lidé, co obvykle kupovali více než stovku nefritových nádob, nebyli mágové nízkého řádu, ale mladík před ním nevypadal na víc než 17 nebo 18 let a vlastně si koupil 300 najednou.

Prodavač hádal, že byl pravděpodobně učedník z nějaké sekty, a nelpěl na tom. Vytáhl všechny druhy nefritových nádob. „Vážený zákazníku, máme deset druhů nefritových nádob. Který druh byste rád?”

Nefritové nádoby měly schopnost uzamknout léčivý efekt magické pilulky. Čím byla nádoba kvalitnější, tím byl ten účinek lepší, zvláště u magických pilulek středního a vysokého řádu. Mágové si obvykle vybrali ty lepší.

Ale You XiaoMo tuto starost neměl. Zaprvé, magické pilulky, co vyráběl, byly magické pilulky nízkého řádu. A za další, magické pilulky, co vyráběl, ukládal do své dimenze. Jeho dimenze byla plná duchovní energie, takže to v podstatě bylo výtečné skladiště. Musel si je přesunout do magické brašny těsně předtím, než je potřeboval.

Prodavač byl trochu zklamaný, když viděl, že si chtěl koupit nefritové nádoby nejnižší kvality. Ale tři sta nebylo malé množství, takže to byla taková menší útěcha. Velmi rychle spočítal celkovou sumu a vyšlo to na 30 zlatých. Jeden zlatý za každých deset nádob.

Když You XiaoMo zaplatil, prostě s Ling Xiaem zamířil na veřejné náměstí, kde byli okřídlení ptáci. To bylo první místo, kam You XiaoMo dorazil, když šel poprvé z hory. A také to bylo místo, kam učedníci ze sekty TianXin zamířili, když se chtěli vrátit zpět.
--------------------------------------------


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat