čtvrtek 23. ledna 2020

LMW - kapitola 149


Kapitola 149 – Lhaní


Než You XiaoMo zase otevřel oči, už bylo poledne druhého dne.

Jelikož on sám už Kong Wenův poslední termín nepovažoval za něco důležitého, nedošlo mu, že se blížil důležitý den. Pokračoval ve svých obvyklých aktivitách, umyl si tvář, najedl se, vstoupil do své dimenze, aby zkontroloval malého PiQiua, ach, počkat, teď by to měl být velký PiQiu, a nakonec začal vyrábět magické pilulky.

Toho odpoledne, když zrovna na podlahu položil svůj kotlík JinMing, se ozvalo zdvořilé, neuspěchané zaklepání na dveře.

Tak zdvořilé a trpělivé klepání. Rozhodně to nemohl být ten chlápek Ling Xiao.

You XiaoMo bezděky pomyslel na Fang ChenYuea, protože jenom první senior byl takto vlídný člověk, a tak jenom on mohl udělat něco tak zdvořilého. Zhao DaZhou za ním taky někdy přišel, ale jeho klepání bylo celkem lehkovážné, podobně jako jeho povaha.

You XiaoMo rychle uklidil kotlík JinMing. Pro ostatní teď byl jenom mágem 2. řádu. Bez ohledu na to, jak byl bohatý, neměl jak si dovolit tak drahý kotlík. Navíc magické pilulky 2. řádu nevyžadovaly tak kvalitní kotlík 6. řádu.

Ačkoli na něj byl první senior velmi hodný, You XiaoMo věděl, že pro prvního seniora byl mistr člověk, kterému byl zavázaný za to, že mu poskytl podporu a novou šanci v životě. Naopak You XiaoMo byl jenom junior, kterého náhodou potkal. Kdo byl důležitý a kdo ne, bylo to od pohledu jasné. A proto nechtěl zatěžkávat jejich vztah mistra a učedníka jen kvůli takovým věcem.

Když se You XiaoMo ujistil, že v pokoji nebylo nic, co by tam být nemělo, šel otevřít dveře.

Otevřel dveře a spatřil, že venku byl vážně první senior Fang ChenYue. Jak se na něj díval, celý zářil, nevypadal ani trochu naštvaně, že mu otevřel tak pomalu.

„Juniore, nemohlo to být tak, že jsi včera zase zůstal vzhůru až do noci, a tak ses vzbudil teprve teď?” Fang ChenYue se podíval na jeho růžové líce. V duchu už nebyl vůbec překvapený, že viděl něco takového. Ale také nepředpokládal, že juniorovy růžové líce měly co dělat s tím, že poslechl jeho radu a šel spát včas.

Když You XiaoMo zaslechl ta škádlivá slova, začervenal se.

Včera vážně zůstal vzhůru celou noc. Ale nebylo to proto, že vyráběl magické pilulky. Bylo to tím, že když ve své dimenzi trénoval Písmo nebeské duše, měl pocit, že v tom byl náznak, že se co nevidět prolomí na další úroveň. A tak se té příležitosti chtěl chopit. Nečekal, že když znovu otevřel oči, už byl druhý den. On sám měl pocit, že trénoval jenom trochu.

You XiaoMo se bál, že ho někdo přijde hledat, a tak rychle odešel z dimenze, jen co se probudil. A opravdu, někdo ho vážně přišel hledat a ten člověk byl Fang ChenYue.

„První seniore, můžu ti s něčím pomoct?” zeptal se You XiaoMo a poškrábal se ve vlasech.

Fang ChenYue se podíval na jeho zmatenou tvář a nemohl si pomoct, aby se nezasmál. „Juniore. Mohlo by to být tak, že jsi zapomněl, co je dneska za den?”

Jaký den?

You XiaoMo chvíli prázdně zíral a pak o tom začal pečlivě přemýšlet.

Věci, co měly co dělat s prvním seniorem... zdálo se... že byla jenom ta věc...

You XiaoMovi bylo okamžitě trapně. Jakmile se on a Ling Xiao dohodli, jak se s touto záležitostí vypořádat, už o tom nepřemýšlel. A tak se zdálo, že na to tyto dva měsíce úplně zapomněl.

„První seniore, já...” You XiaoMo váhal. Sklonil hlavu a jeho veselý výraz byl jedním šmahem pryč.

Když Fang ChenYue spatřil jeho výraz, úsměv na jeho tváři pomalu zmizel. Jeho elegantní obočí bylo mírně zdvižené. Tento výraz, mohlo to být tak, že se mu nepodařilo uspět?

Ani Fang ChenYue najednou nevěděl, co říct. V duchu si samozřejmě přál, že junior bude moct splnit požadavky mistra. Na tom se tehdy domluvili, ale jak se teď na to díval, stát se během dvou měsíců mágem 3. řádu bylo vskutku příliš velká žádost. Tehdy měl bojovat za lepší šanci pro svého juniora.

Fang ChenYue si nemohl pomoct a povzdechl si. „Juniore, vážně to nedokážeš?”

You XiaoMo potřásl hlavou a nic neřekl.

Fang ChenYue byl dlouho zticha a pak si zhluboka povzdechl: „Takže to je takhle. Juniore, co máš v plánu teď?”

Nebylo to tak, že nepomyslel na to, že by mistra znovu požádal. Ale dalo se říct, že jako mistrův první učedník, co vyrostl po jeho boku, měl velmi vážné pochopení svého mistra. Kdyby svého mistra znovu požádal pro dobro svého juniora, s největší pravděpodobností by ho to rozzuřilo. A pokud ano, možná by to přidalo k averzi, co mistr cítil k juniorovi.

„První seniore, nemusíš se o mě bát. Najdu si jiný způsob.” You XiaoMo slyšel, že polevil, a tak se usmál.

Fang ChenYue otevřel a zavřel ústa. V duchu nevěřil, že pro juniora existoval jiný způsob, pokud tedy...

Fang ChenYue si nemohl pomoct a pomyslel na Ling Xiaa.

Zdálo se, že tento génius z Válečnické divize měl s juniorem bližší vztah než on. Pokud měl junior vážně jiný způsob, s největší pravděpodobností to mělo co dělat s Ling Xiaem.

Když pomyslel na nedávné zkazky, ani Fang ChenYue to nedokázal vymyslet.

Když uvážil juniorovu povahu, génius Ling Xiao by neměl být člověk, ke kterému by se mohl přiblížit, i kdyby použil osm stožárů. Ale jejich vztah byl nečekaně velmi dobrý. Už slyšel více než jednou o tom, jak ti dva šli spolu z hory. Vezměte například dnešek, jakmile se vrátil, slyšel, jak všichni mluvili o juniorovi a Ling Xiaovi.

Zdálo se, že se Ling Xiao juniora neustále zastával a neváhal přitom ani urazit ostatní. Tohle bylo něco, co by dřívější Ling Xiao nikdy neudělal. Ačkoli Fang ChenYue se s Ling Xiaem stýkal jen povrchně, slyšel o něm zkazky. Člověk, co byl lhostejný, takový blahosklonný člověk se vlastně dokázal k juniorovi chovat zvláštně?

Fang ChenYue na to nedokázal přijít. A ani mnoho lidí v sektě TianXin na to nedokázali přijít.

Ale jejich blízký vztah byl jasný všem, co měli oči. Říct, že to jenom předstírali, by bylo příliš.

„Juniore, jsem bezmocný. Nejsem schopný ti pomoct.” Fang ChenYue se hořce usmál a poplácal ho po rameni.

Myslel si, že bude moct juniorovi pomoct. Ale takhle se vážně přecenil. To, o čem rozhodl mistr, nemohl změnit on nebo ZiLin.

You XiaoMo zakroutil hlavou a řekl: „První seniore, to neříkej. Už jsi mi pomohl víc než dost.”

Fang ChenYue řekl: „Nemusíš mě utěšovat. Vím, jak to sám posoudit. Možná ti s touhle záležitostí nemohu pomoct, ale pokud bys měl jiné přání, udělám všechno, co je v mých silách, abych ti ho splnil.”

You XiaoMo se usmál a přikývl, ale pak najednou zareagoval. Vlastně ho napadlo něco, s čím by mu první senior mohl pomoct. Koulel očima, jak říkal: „První seniore, vlastně mám něco, s čím potřebuju tvoji pomoc, ale možná to pro tebe bude trochu těžké.”

„Řekni cokoli, ať to je těžké nebo ne. Rozhodně ti pomůžu. Řekni mi to. Co to je?” Fang ChenYue se zasmál, jak ho zlehka ťukl do čela.

You XiaoMo se zasmál. V duchu to promyslel a pak obezřetně řekl: „První seniore, co obvykle děláš na hoře YunShui? Staráte se s druhým seniorem o magické byliny středního řádu?”

Fang ChenYue ho nijak nepodezíral, myslel si, že je jenom velmi zvědavý. Řekl: „To ne. Nejdřív nám mistr Ye jenom dovolil přijít do kontaktu s magickými bylinami středního řádu. Ale teď nás občas nechá starat se o magické byliny vysokého řádu. Ale ne často, zhruba jednou za čtyři nebo pět dní. Proč se na to ptáš, juniore?”

You XiaoMo okamžitě pomalu řekl: „První seniore, viděl jsi semínka, co padají z magických bylin vysokého řádu?”

Fang ChenYuea to na okamžik omráčilo, než se vzpamatoval. Přemýšlel, co chtěl jeho junior říct. Dopadlo to tak, že to bylo tohle. Nebylo to něco, co by mu nemohl říct, a tak mu to řekl: „Samozřejmě jsem je viděl. Ale jelikož tam není moc magických bylin vysokého řádu, vypadlých semínek také není moc. Z jedné rostlinky můžou vypadnout nanejvýš dvě až tři semínka. Ale některá ta semínka můžou být špatná.”

Pokud tam nějaká byla, stačilo to. You XiaoMo byl trochu vzrušený. „Takže se můžeš dostat k pár semínkům magických bylin vysokého řádu, první seniore?”

Když Fang ChenYue zaslechl jeho slova, konečně ho to překvapilo. Jak se na něj podíval, zamračil se. „Juniore, tvým úmyslem je, abych ti pomohl vynést pár semínek magických bylin vysokého řádu, že?”

You XiaoMo odvrátil pohled, cítil se špatně. Přikývl. „Ano...”

„Juniore, můžeš mi říct, co chceš dělat s těmi semínky magických bylin vysokého řádu?” Fang ChenYuemu rozhodně nevadilo, že by mu pomohl, ale chtěl vědět, co s těmi semínky chtěl dělat. Nebylo možné, aby je mohl vypěstovat. Zaprvé junior neměl políčko na magické byliny. Zadruhé, jeho vrozený talent byl podprůměrný, takže se mohl stát nanejvýš mágem 6. řádu, takže mu magické byliny vysokého řádu nebyly k užitku.

You XiaoMo už čekal, že se na tohle zeptá. Už si v duchu připravil výmluvu. „První seniore, také víš, že jsem jen prostý mág, co nic nemá. Pozemská hora má také pravidlo, že si učedníci můžou vzít magické byliny na 10 magických pilulek denně. Pokud se chci stát mágem 3. řádu co možná nejrychleji, toto množství prostě nestačí. Vydělat si body prací je také příliš pomalé. A tak jsem přemýšlel, že kdybych se mohl dostat k pár semínkům magických bylin vysokého řádu, mohl bych je prodat a vydělat si pár zlatých. A pak je použít na nákup magických bylin...” Jak to řekl, sklonil hlavu a neodvažoval se na Fang ChenYuea ani podívat.

Nakonec prvnímu seniorovi lhal. Zhřešil!

Fang ChenYuemu tento výraz připadal, jako kdyby mu bylo trapně. Ta provinilost v jeho nitru se zostřila, na tohle vlastně předtím nepomyslel. Vážně, vážně...

Fang ChenYue měl pocit, že mu ukřivdil. Když tohle slyšel, cítil, jak vina v jeho srdci těžkla, takže na místě svolil. „Juniore, neboj se. Tahle maličkost pro mě není složitá. Počkej chvilku a přinesu ti semínka magických bylin vysokého řádu.”

Tahle věc pro něj vážně byla maličkost.

Semínka magických bylin vysokého řádu byla zdánlivě vzácná, ale vážně to nebyla pravda. Hora YunShui sbírala spoustu semínek magických bylin, ale nepoužívala se, protože vážně trvalo příliš dlouho než vyrašila a dozrála. Například magické byliny 7. řádu. Dozrát jim trvalo několik stovek let. Ale kdo měl čas čekat několik stovek let?

Takže dokonce i hlavní sekty s hlubokými zdroji jako sekta TianXin nepoužívaly mnoho půdy na osev semínky magických bylin. Nanejvýš zaseli semínka na pár záhonků políček magických bylin. Zbytek magických bylin na horu YunShui přesadili zvenčí.

Kvůli tomu měla hora YunShui v zásobě celkem dost semínek magických bylin vysokého řádu.

Jelikož ta semínka nebyla k užitku, mistr Ye je nijak zvlášť nezaznamenával. Obvykle měl plno práce jen s obděláváním polí magických bylin. Takže i kdyby si Fang ChenYue vzal pár semínek ze skladiště, ani se o tom nedozví.

Ale jelikož na hoře YunShui nebyl jenom mistr Ye, Fang ChenYue nemohl do dřevěného skladiště chodit, jak se mu zlíbilo. Takže mohl akorát počkat, až další várka magických bylin pustí semínka, než bude mít šanci jít dovnitř.

Když You XiaoMo Fang ChenYuea vyprovodil, zavřel dveře a nemohl si pomoct, aby neskočil na postel. Válel se sem a tam, jednu chvíli se mračil a druhou se bláhově hihňal.

Ačkoli se cítil trochu špatně, že prvnímu seniorovi lhal, vážně neměl na výběr. Magické byliny vysokého řádu se daly najít jen těžko. Také se nemohl Ling Xiaa neustále ptát, jestli ho doprovodí z hory. A tak se mohl upřít akorát na horu YunShui. Jelikož tam první senior prakticky pracoval, mohl požádat akorát o jeho pomoct.

Když se You XiaoMo postaral o tu záležitost se semínky, byl ve velmi dobré náladě.

Zase si vytáhl všechny věci, co si připravil na výrobu magických pilulek. Těchto pár dní měl nepatrný pocit, že se měl prolomit druhým řádem Písma nebeské duše. A tak chtěl zkusit, jestli zakusí průlom před otevřením Rajské říše.

Kdyby to bylo předtím, rozhodně by ho donekonečna šokovala rychlost jeho levelování. Ale poté, co zjistil, jaký má vrozený talent, byl klidný. V klidu přijal takovou super zvrácenou rychlost.

Ale poté, co přišel na svůj vrozený talent, nepolevil v trénování. Místo toho dřel ještě víc než předtím.

Před dvěma měsíci se náhodou naučil, jak ovládat dimenzi. Teprve až pak si uvědomil, že mu o tom Ling Xiao řekl už dřív. Ale jelikož neměl skutečnou kontrolu nad svou dimenzí, nemohl to dělat tak, jak chtěl.

Když měl teď mysl propojenou s dimenzí, už mohl svou myslí dimenzí pohybovat. Ale bylo to omezené jeho řádem. Mohl se přesouvat na velmi krátké vzdálenosti. Navíc to spotřebovalo velké množství duševní síly. U trochu delších vzdáleností měl duševní sílu naprosto vyčerpanou. Neodvažoval se to riskovat, a tak to nezkoušel.

Když You XiaoMo odsunul veškeré zbytečné myšlenky, začal vyrábět magické pilulky.

Zároveň s tím šel Fang ChenYue od něj přímo za Kong Wenem, aby mu podal hlášení.

Kong Wena ten výsledek ani v nejmenším nepřekvapil. Tato odpověď vlastně byla přesně to, co čekal. Ale trochu ho překvapilo, že se jeho první učedník nesnažil za sedmého učedníka přimlouvat. Dokonce se předem připravil, jak prosby jeho prvního učedníka odmítnout.

Ale i když to bylo takhle, Kong Wen to nedal ani trochu najevo. Hodinu si s ním povídal, než ho nechal jít.

Druhého dne se Fang ChenYue vrátil na horu YunShui.

Neměl ponětí, že jen co odešel, roznesla se tato záležitost po celé Pozemské hoře.
--------------------------------------------


~ Kultivátoři jsou tak strašné drbny! ~

~ Ling Xiao už YXMa pěkně zkazil, teď už lže, krade, přihlíží vraždění... Už zbývá jen aby sám vraždil... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: