neděle 19. ledna 2020

TS2 - kapitola 37 (1)


Kapitola 37 


Každý příběh měl začátek, průběh a konec.

Na začátku byla spolupráce mezi dvěma herci, v průběhu násilí a pak finální konec.

Ginův manažer nebyl moc šťastný z toho, co se toho dne stalo, ale nakonec se obě strany rozhodly udobřit. Pokud ti dva nadřízení neměli v plánu se navzájem dohadovat, nebylo možné, aby v tom pokračovali ostatní.

Režisér Li Wei si odděleně promluvil s Ginem a s Tang Fengem. Snažil se urovnat ten konflikt mezi nimi. Naštěstí na to už oba zapomněli a nebylo to tak, že by se nenáviděli.




Film: Satan's Alley

Scéna 72, Anglie, konec


„Chrisi... Chrisi...”

Objal ho, hlas měl zastřený a chvěl se mu, jako kdyby v mžiku spadl z nebe do pekla. Myslel si, že když odejdou z kláštera u moře do tohoto velkého města, osvobodí se, ale konec byl bolestný.

„Rád poslouchám tvůj hlas, Tangu. Dál předávej svůj hlas světu.” Chris ležel v náručí mnicha, tvář měl trochu pobledlou a z koutku úst mu neustále vytékala rudá krev.

Zrovna když spolu v noci kráčeli po ulici, najednou k nim přiběhla skupina lidí a odtáhla je do postranní uličky. Ti lidé do nich neustále bušili pěstmi a kopali je a proklínali je.

„Vy nechutní homosexuálové!”

„Jděte k čertu!”

„Měli by vás všechny upálit!”

„Ti, co zradili Boha, můžou jít jenom do pekla!”

Nikdo nevěděl, co se v té temné uličce dělo. Občas kolem prošel nějaký člověk, ale rychle odešel. Nebyli ochotní si přidělávat problémy.

Dokonce i v cizí zemi se vždycky chovali nenápadně. Nová technologie lidem přinesla naději do budoucna, ale bylo složité setřít některé hluboce zakořeněné, staromódní názory, co si nesli v nitru. Žili a tvrdě a pilně bojovali. Upřímně pracovali a doufali, že budou žít dobrým životem.

Mnich Tang pomyslel na kamaráda, s kterým se před týdnem náhodou setkali. Ten muž byl také mnich, kterého vychovávali spolu s Chrisem, a během těch tří let, co Chris odešel, byl Tangův kolega.

V té době byl Chris stále radostí bez sebe, že v cizí zemi narazil na starého přítele, ale Tang se začal trápit. Pomyslel na to, jak prchli z kláštera u moře, a nevěděl, kam všude se ta zpráva donesla. Pomyslel si, že určitě mnoho lidí vědělo, že odešli ve stejné době, a dokonce odhadli proč.

Obával se, že Chrisovi přátelé věděli o jejich vztahu, ale nechtěl podrýt Chrisovu radost, když se s nimi setkal.

Když ten kamarád odešel, Tang řekl Chrisovi o svých starostech, a Chris konečně reagoval.

Když společně zradili Boha, znamenalo to také, že odešli ze světa, v kterém žili. Ale Chris byl svolnější svým přátelům věřit.

Během toho bití Chris držel mnicha Tanga pevně v náručí. Mezi ranami se ozývaly výkřiky a kárání a on nic z toho neslyšel.

Náhodou kolem prošel strážník a vyčinil jim. Když ti násilníci utíkali, hodili po nich nůž. Strážník je pronásledoval a v postranní uličce zůstali jen ti dva.

„Ne, nemůžeš mě opustit... Zapomněl jsi na svůj slib? Slíbil jsi mi, že budeme žít spolu, spolu! Ne že budu žít sám, nenechávej mě samotného...” V té temné, chladné uličce se ozýval jen mnichův ochraptělý hlas plný bolesti a žalu. V slzách mu kanulo zoufalství.

Snažil se rukama zakrýt Chrisovu zkrvavenou ránu.

Ale ta ruď, co Chrise okrádala o teplo a život, mu stále protékala mezi prsty.

Nedokázal to krvácení zastavit, nemohl mu pomoct, a tak v zoufalství zakřičel: „Zachraň ho! Prosím... pomoz mu!”

Takhle volal o pomoc nespočetněkrát už předtím, než se setkali s těmi násilníky. A dokonce i teď slyšel jen vlastní hlas.

„Tangu.” Umírající Chris vynaložil poslední trošku síly a vzal svého muže za ruku. Bledé rty se mu vyklenuly v úsměvu. „Nikdy jsem nelitoval volby, co jsem udělal. I kdybych věděl, že to skončí takhle, stejně bych se rozhodl se během svého krátkého života do tebe zamilovat. Promiň, nemůžu s tebou zůstat. Jdi vstříc dalším dnům s mou láskou a nadějí a žij...”

Tangovi se rozostřil zrak slzami. Když milenec v jeho náručí, co mu dal nekonečnou naději a teplo, ochladl, nakonec si nemohl pomoc a zakřičel.

Pokud chtěl Bůh dát lidem budoucnost a naději, proč by o všechno přišli?

„Nemůžeš mi vzít... mou lásku.”
------------------------------------------------



~ Nedávno jsem tady prohlašovala, že Tang Feng a Skutečná hvězda je pravděpodobně mrtvý projekt a hle, neuteče taková doba a objeví se pokračování. Ovšem nedělejte si moc velké naděje. V zásobě mám ještě druhou půlku kapitoly 37 a kapitolu 38, takže se do nich pustím a v nejbližší době vyvěsím...  ~

~ Jsem moc ošklivá, když mám velmi silný pocit zadostiučinění, že Chris (potažmo Gino) zemřel? ~




<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Banzai! Tohle je neočekávaný, ale velmi vítaný bonus. :D Děkuji! (a jde lovit druhou půlku)

    OdpovědětVymazat