sobota 31. července 2021

FOD - kapitola 12


Kapitola 12 – Lotos s černým srdcem (II)


Zhou YunSheng zůstal po Du XuLangově boku, dokud nezestárli. Den po jeho smrti neváhal a opustil tento svět. V minulosti, pod kontrolou systému zlosynů, neměl nikdy šanci se nadechnout. Když dokončil jeden úkol, okamžitě ho tlačili do dalšího. Tentokrát měl možnost ovládat vlastní čas. Dlouho zůstal v prostoru Xinghai. Spal, aby si jeho duše odpočinula, až dokud ten srdcebol ze ztráty Du XuLanga postupně časem nevyprchal. Když se probudil, začal si znovu hrát s AI na svém zápěstí.

Během těch pár chvil, kdy měl pod kontrolou Pána Boha svobodnou vůli se naučil, že čím obtížnější úkol splnil, tím víc se moc jeho duše zvýšila. Zároveň s tím se víc provázal se světem. Svět a hostitel na sobě záviseli, když byl úkol hotový a moc duše se posílila, Pán Bůh ji pohltil a použil tuto moc na podporu své dimenzionální pasti.

Ten slib, že ho po dokončení několika úkolů pošle zpět do skutečného světa, byl jen nádherná lež. Pro Pána Boha byli jen skupina dobytka, jakmile ztloustnou, pošlou je na porážku.

Když 007 proniklo hlouběji do jeho duše, omylem přišel na toto tajemství. Byl hacker, takže nebyl jako ostatní, co se zoufale chtěli vrátit do skutečného světa. V jeho případě nebyl rozdíl mezi reálem a virtuálem. Ve virtuálním světě obvykle žil mnohem svévolněji. Vždycky byl králem virtuálního světa.

Vybrat si ho za rukojmí byla největší chyba Pána Boha a přijde jeho odplata.

Když Zhou YunSheng upravil své smýšlení, dal AI rozkaz a pak zmizel do nekonečného nebe.

Když se znovu probral, stál před plátnem, v ruce držel štětec od barvy se silným pachem makového oleje.

Chvíli stál bez pohybu, než si začal prohlížet okolní prostředí. Byla to celkem prázdná místnost, nebyl v ní žádný nábytek, jenom čtyři bílé stěny a otevřené okno. Za oknem byla svěže zelená zahrada, v dálce bylo modré jezero.

Ta scenérie byla nádherná a fascinující.

Kromě Zhou YunShenga v místnosti nikdo nebyl. Na obrazovce AI se zobrazilo spoustu textu, byla to data ukradená od hlavního boha o majiteli těla a podrobnostech tohoto světa.

Jméno tohoto těla bylo Wei Xiyan, bylo mu 18 let a momentálně studoval na Akademii výtvarných umění v Kyotu. Když mu bylo deset let, jeho rodiče zemřeli při autonehodě. Adoptovali ho přátelé jeho rodičů a přestěhoval se do země F. Vztah mezi tím párem byl velmi hluboký, v den svého stříbrného výročí svatby se rozhodli, že se vydají na cestu kolem světa s neznámým datem návratu. Báli se, že by se Wei Xiyan o sebe nedokázal postarat, a tak ho svěřili svému synovi v zemi C.

Ning SiNianovi bylo letos 28 let, ale oženil se už dvakrát. První manželka umřela na rakovinu kostní dřeně a nechala mu tříročního syna jménem Ning WangShu. Kvůli svému rušnému podnikání neměl čas starat se o svého syna, a tak si vybral něžnou a introvertní ženu v uspěchaném manželství. Ačkoli vůči sobě necítili žádné silné pocity manžele a manželky, život byl stabilní.

Wei Xiyan a Ning SiNian se setkali, jen když byli mladší, a pak matka Ning hodila obrovský rodinný podnik na svého syna a Wei Xiyan se dlouhodobě usadil v zahraničí. Takže pocity mezi těmi dvěma nebyly hluboké, dokonce se dalo říct, že byli cizí.

Wei Xiyan přišel o své rodiče v raném věku a začaly se u něj projevovat autitstické sklony. Nikdy se nezačal aktivně zajímat o ostatní, ale ani jim nepřidělával problémy. Ning SiNian byl vyspělý a vyrovnaný, naschvál by tomu sirotku život nestěžoval. Žili spolu, ale nevyrušovali se a žili v míru.

Špatné dny začaly s jeho novou manželkou Zhao XinFang, co se navenek jevila čistě, ale uvnitř byla zákeřný lotos s černým srdcem. Než se provdala za Ning SiNiana, dala se dohromady s Ning SiNianovým kamarádem Qian Yuem. Qian Yu byl Ning SiNianovým spolužákem z univerzity, když dostudovali, Ning SiNian ho najal jako svého osobního asistenta.

Většina osobních asistentů požívala důvěru svého šéfa. Nechat se na sebe spolehnout byl druh disciplíny, takže když Qian Yu splní Ning SiNianova očekávání, přirozeně mu zařídí vhodnější pozici.

Ale Qian Yu evidentně nemohl počkat. Narodil se chudý, a tak vůči bohatým cítil silné nepřátelství a morbidnější pocit sebeúcty. Dle jeho názoru bylo urážkou, že ho Ning SiNian popoháněl jako chůvu. Začal Ning SiNiana nenávidět. Na jedné straně prodal firemní tajemství konkurenci a na druhé svedl Zhao XinFang, aby mu pomohla s jeho zlomyslným plánem.

Ale Ning SiNian byl mužský protagonista tohoto světa, nebylo snadné se s ním vypořádat. Ti dva skoro uspěli, když se objevila protagonistka. Nejenom že získala Ning SiNianovu lásku, ale také odhalila spiknutí těch dvou. Během několika nebezpečných a romantických potyček byl Wei Xiyan jen zanedbatelný nahraditelný pěšák.

Jednoho dne šel ven koupit si barvy a náhodou natrefil na Zhao XinFang a Qian Yua, jak vycházejí z hotelu. Ti dva se báli, že by o tom řekl Ning SiNianovi a ten by začal mít podezření, a tak to narafičili tak, aby ho vyhodili z domu Ningů.

Zhao XinFang podplatila domácí chůvu Wang Ma, aby týrala Ning WangShua. Pak to potají zařídili tak, aby Ning SiNian viděl Ning WangShuovy šokující jizvy, a řekli, že ho týral Wei Xiyan, když nikdo nebyl doma. Ning WangShuovi bylo jen stěží tři roky, neměl jasný náhled na to, co bylo dobré a co špatné. A Wang Ma mu navíc pohrozila, že ho ještě víc zbije. Takže když ho přivedli před Ning SiNiana, s vyděšenou dušičkou řekl, že ho uhodil jeho malý strýček.

Po opakovaném týrání začal i Ning WangShu projevovat autistické symptomy— už nebrečel a ani se nesmál. Ning SiNian přirozeně Wei Xiyana nenáviděl. Nejenom že ho vyhodil z domu, ale také s ním zpřetrhal veškeré svazky. Zhao XinFangina intrika se dala popsat jako „zabít dvě mouchy jednou ranou”. Zbavila se překážek pro své budoucí děti a udržela svou nevěru v tajnosti.

Za pár let odešla Wang Ma do důchodu a o místo chůvy se ucházela protagonistka. V její něžné péči se Ning WangShuovy symptomy autismu zázračně zlepšily a hlavní hrdinka také odhalila intriky Zhao Xinfang a Qian Yua. Když se Ning SiNian vydal najít Wei Xiyana, zjistil, že kvůli tomu všemu spolykal prášky na spaní a spáchal sebevraždu.

Ning SiNian se cítil nesmírně provinile, takže ho hlavní hrdinka přirozeně utěšila a rozveselila ho...

Wei Xiyan byl v tomto příběhu nevinný člověk. Nikdy Zhao XinFang a Qian Yua nepodezíral a se svou osobností by nikdy nepřevzal iniciativu, aby Ning SiNianovi něco řekl. Až do smrti nepochopil, proč ho vyhodili z domu Ningů. Tato postava byla velmi nešťastná, stokrát nešťastnější než jeho poslední tělo. Byl jenom rekvizita, co měla zvýšit pocity mezi hlavními hrdiny.

Když si Zhou YunSheng pročetl materiály, potřásl hlavou a potichu si povzdechl. Až do teď Wang Ma „se starostí” podala Ning SiNianovi hlášení dvakrát, pokaždé měl Ning WangShu závažné modřiny. Ning SiNian si chtěl s Wei Xiyanem promluvit, ale ten byl velmi uzavřený do sebe. Jakmile se skryl ve svém studiu a zamknul dveře, nezáleželo na tom, jak moc jste na něj volali, on prostě nevyšel ven. Kvůli tomu se Ning SiNian cítil velmi frustrovaně, a tak rozkázal Wang Ma, aby na Ning WangShua dávala pozor. Sama Wang Ma byla pachatel, dokud Ning SiNiana nerozčílí, proč by přestávala?

V době, kdy si Wang Ma znovu postěžuje, Wei Xiyana vyhodí z domu.

Když si Zhou YunSheng přečetl poslední větu, začal vytrvale vymýšlet plány. Aby naprosto změnil směr světa, mohl změnit osud hlavního hrdiny, osud původního těla nebo jiných vedlejších postav. Také se daly změnit historické procesy, hlavní události a další metody. Ale nejrychlejším způsobem bylo změnit osud hlavního hrdiny, pak následovalo změnit osud majitele těla. Ostatní metody byly pomalejší. Čím víc se člověk rozhodl udělat, tím víc času a energie na to vynaložil.

Hlavní hrdina zabil zlosyna Zhou YunShenga stovky tisíckrát, což mu přidávalo minimálně desítky tisíc let, co byl ve virtuálním světě. Když se zbavil kontroly systému, rozhodl se— dokud hlavní hrdina nepřevezme iniciativu, aby jej provokoval, nikdy se s ním nezaplete. Co záleželo na tom, že bude postupovat pomaleji? Už ho netlačil časový limit.

Takže jeho nejlepší momentální volbou bylo změnit osud původního majitele, ale muselo se do toho zavést spoustu vychytralosti. Pomoci původnímu tělu, aby se vyhnulo nebezpečí, byl jen ten nejzákladnější přístup k napravení reputace původního majitele. Pomoci původnímu majiteli dosáhnout nesplněného přání a uskutečnit jeho sny; tomu se říkalo naprostá změna. Zhou YunSheng teď samozřejmě mohl zajít přímo za Ning SiNianem a vysvětlit mu to, ale komu by Ning SiNian věřil? Wang Ma, co sloužila rodině celá desetiletí a co ho osobně vychovala? Anebo neznámému adoptovanému mladšímu bratrovi s mentálním postižením? Výsledek byl jasný.

Kromě toho jak mohl vysvětlit, proč do sebe uzavřený náctiletý věděl tak moc?

Zhou YunSheng o tom opakovaně dlouho přemýšlel a pak se rozhodl použít taktnější, ale také intuitivnější způsob, jak tu krizi vyřešit. Odložil štětec, zakryl plátno bílou látkou a šel se do koupelny umýt. V zrcadle se ukázala bledá a útlá, ale pohledná tvář, vypadal mírně zženštile. Měl jemné a hladké vlasy barvy světlé kávy, co mu poslušně spadaly k uším, a lidé si nemohli pomoct a chtěli se jich dotknout a pohladit je. Ostrý pohled mladíka najednou vyprchal a nahradila ho mírná melancholie.

Zhou YunSheng byl spokojený, že napodobil temperament původního majitele těla, a tak si sundal oděv a šel do sprchy. Kvůli tomu, že na síti objevil příliš mnoho smrtelných tajemství, byl Zhou YunSheng ze skutečného světa dávno navyknutý na skrývání svého života. Vymazal totožnost člověka a pak se za něj sám převlékl a pak po nějaké době se změnil na jiného člověka, bylo to cyklus. Od vzezření po temperament, od temperamentu ke zvykům; dokázal se stát tím člověkem od vnějšku po vnitřek. Kvůli této bezvadné schopnosti kamufláže získal vhodné kódové jméno— Předstíratel.

Co se týkalo jeho Deicide, to byl výsledek toho, že byl v pasti.

Jelikož nahradil původní tělo, bude naprosto žít jeho životem tak jako vždycky. Navíc se vyhne všemu nebezpečí, aby mu splnil přání. Nyní byl osiřelým a společensky uzavřeným Wei Xiyanem.

Poté, co se vykoupal a převlékl, se vrátil Ning SiNian. Wang Ma poslala nahoru služebnou, aby zavolala Wei Xiyana k jídlu.

Ning SiNian byl jako hlavní hrdina výjimečně pohledný a kvůli jeho téměř 190 cm postavě mu slušelo téměř všechno. Seděl u stolu, přemlouval svého emočně zakrnělého syna Ning WangShua. Když zaslechl kroky, nakrčil čelo. Svýma chladnýma očima se ledabyle podíval, bylo v nich spoustu smrtelnosti.

Původní Wei Xiyan se až příliš bál jeho očí, a tak s ním odmítal komunikovat a přišel o šanci se ospravedlnit. Zhou YunSheng se samozřejmě nebál, ale stáhl krk mezi ramena, jako kdyby ho to vyděsilo, a posadil se na nejvzdálenější místo.

Zhao XinFang řekla tichým tónem: „SiNiane, dej mi dítě, nakrmím ho. Ty se najez jako první.” Jak promluvila, jemně si vzala Ning WangShua a její sklopená víčka skryla oči s hlubokou zákeřností.
----------------------------------------

~ V předchozím životě "spolu žili šťastně až do smrti", tak jak to bude na tomto? ~


4 komentáře:

  1. A to mne potěšilo, že předchozí život dokončil tak hezky. Díky za kapitolu! Tenhle příběh vypadá velmi zajímavě a odlišně.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za další kapitolu. Toto mě moc baví... už se těším na další manipulace a intriky. Ty myšlenkové pochody jsou top :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný konec prvního příběhu a tento nový vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  4. Také se mi líbilo zakončení předchozího příběhu. Moc mě to baví. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat