čtvrtek 28. února 2019

LMW - kapitola 41


Kapitola 41 – Žárlivost


Podle hlasu You XiaoMo okamžitě věděl, kdo to byl. Když se otočil, spatřil známou postavu Ling Xiaa, konečně se po čtyřech dnech vrátil. Navíc to vypadalo, že jen co se vrátil, šel sem. Vypadalo to, že se vážně nemohl dočkat té stovky magických pilulek.

You XiaoMo si nevšiml jeho nespokojeného tónu, přišel k němu a obezřetně se zeptal: „Seniore Lingu, konečně jsi zpět. Minule mi někdo přišel říct, že jsi vyrazil na misi. Ten člověk musí být tvůj mladší bratr učedník, že?” Jak to řekl, vytáhl ze své brašny dvě malé nádoby a zrovna když mu je chtěl předat, přišel k nim Fang ChenYue.

„Ty jsi senior Lin Xiao z Válečnické divize, že? Jak se vede? Já jsem Fang ChenYue. Rád tě poznávám.”

Ling Xiao přimhouřil oči. Pod jeho pohledem se Fang ChenYue vlastně velmi svobodně usmíval. Tohle bylo samozřejmé, když v tom nebyl žádný nátlak. Kdyby Ling Xiao vypustil svou moc, dokonce ani stovka Fang ChenYueů by to nedokázala ustát.

You XiaoMo si uvědomil, že je ještě navzájem nepředstavil. „Seniore Lingu, tohle je můj první senior Fang ChenYue.”

Po krátkém zamračení Ling Xiao nasadil upřímný výraz a řekl jako jarní vánek: „Jak se vede? Už jsem o tobě dávno slyšel od juniora XiaoMoa. Když jsem se teď s tebou setkal, je jasné, proč jsi výtečný učedník Pozemské hory. Slyšel jsem, že v tak mladém věku jsi už mág 4. řádu. Jak obdivuhodné!”

„Ani ne. Seniore Lingu, to přeháníš. Nejnadanější z celé Válečnické divize. To já bych měl obdivovat tebe.” Fang ChenYue přikývl a usmál se.

I když měl pocit, že Lin Xiao před ním byl jiný, než co slyšel, tohle bylo poprvé, co se s ním setkal tváří v tvář a neměl jak to nadnést.

You XiaoMo si už dávno zvykl na Ling Xiaovu vyumělkovanost, jak v mžiku měnil tvář a podobně. Ale tuhle techniku vážně nečekal, že jen co se poprvé setkají, začnou se navzájem chválit. Jednou mě pochval a já tě pochválím na oplátku. Ani jeden nebyl ochotný zaostat.

Nakonec to byl Fang ChenYue, co tu konverzaci ukončil tím, že řekl, že má nějakou práci. A odešel. Jen co Fang ChenYue odkráčel, Ling Xiao věnoval You XiaoMovi chladný pohled, odfrkl si, otočil se a odkráčel.

You XiaoMoa, kterému se bez zjevného důvodu dostalo odfrknutí, to na okamžik ohromilo. Rychle se rozběhl za ním a dohnal ho, až když se dostali k jeho pokoji. Ling Xiao prostě otevřel dveře a nakráčel dovnitř. Ledově se posadil na židli a neutrousil jediné slovíčko.

You XiaoMo neměl ponětí, proč byl v tak špatné náladě, a tak zavřel dveře a přišel k němu.

„Seniore Lingu, ten úkol nešel dobře?” zeptal se You XiaoMo opatrně. Jak to řekl, potají se podíval na jeho tvář, co byla doopravdy černá a zastrašující. Kdo byl ten hlupák, co ho tak naštval? Měl by vědět, že byl velmi záludný. Kdyby se pustil do pomsty, ten člověk by byl lepší mrtvý. A tak měl You XiaoMo hlavu plnou mučících technik z dynastie Qing. Samozřejmě neměl ponětí, že ten zmíněný hlupák byl on sám.

Když Ling Xiao slyšel, jak se zmínil o úkolu, pobouřeně se ušklíbl. „Myslíš si, že když se do něčeho pustím, že je něco, co nesvedu?”

„Jelikož ta mise byla úspěšná, proč jsi naštvaný?” zeptal se You XiaoMo zvědavě.

Když Ling Xiao viděl, že neměl ponětí, nasadil pochmurnou tvář. Zrovna když chtěl otevřít pusu, You XiaoMo najednou vykřikl: „Ach, já vím.” Jak vykřikl, hned mu do rukou dal dvě nádoby. „Seniore Lingu, vzpomněl jsem si, co tvůj junior řekl. Tohle jsou magické pilulky za pět dní. Už jsem je vyrobil. Chceš si je spočítat?”

„You XiaoMo!” Ling Xiao na něj najednou tiše zavolal.

„Tady!” Poplašený You XiaoMo bezděky zvedl ruku, jako kdyby salutoval velícímu důstojníkovi.

Když Ling Xiao viděl jeho podivnou reakci, skoro se rozesmál. Ale když pomyslel na tu scénu, co zrovna viděl v Síni magických bylin, znovu se v něm vzedmuly plameny hněvu. Ačkoli byl ve špatné náladě, nebylo mu to vidět na tváři. Vlastně se mírně usmíval, zatímco říkal: „Zdá se, že s tím Fang ChenYuem máš celkem dobrý vztah. Hloupě se na něj směješ. To se bojíš, že nejsi dost hloupý?”

Téma konverzace se tak rychle změnilo, že to You XiaoMo skoro nedokázal sledovat. Když ho slyšel zmínit prvního seniora, nijak o tom nepřemýšlel a řekl: „Ach, to myslíš prvního seniora? Teď jsme učedníci stejného mistra, takže jsme si trochu bližší. Před čtyřmi dny, když jsi odešel, si mě zavolal mistr Kong Wen a přijal mě za svého učedníka. První senior je mistrův nejstarší učedník, takže teď se můžeme považovat za učedníky stejné linie.”

Ale co mělo usmívání se na prvního seniora co dělat s jeho mozkem? A navíc nebyl ani hloupý!

Kong Wen? Ling Xiao okamžitě věděl, kdo byl tenhle Kong Wen. Byl to nejvýše postavený člověk, co měl na starosti Pozemskou horu. Když už byl u toho, Fang ChenYue byl opravdu Kong Wenův nejstarší učedník. Tohle měl Lin Xiao uložené v paměti.

Lin Xiao a Fang ChenYue se spolu původně nestýkali. Nebylo by nic divného, kdyby ho neznal, ale jelikož byl Lin Xiao ambiciózní, dávno si prověřil význačné učedníky všech tří hor. Ačkoli neměl naprosto jasno v jejich situaci, pořád o nich něco věděl. Ale i tak...

„I když jste učedníci stejného mistra, neměl by ses s ním příliš sbližovat. Tvůj vrozený talent je tak nedostatečný, Kong Wen musí mít nějaké pokoutné úmysly, když tě přijal.”

„Ach,” odpověděl mu You XiaoMo sklíčeně. I když měl nízký vrozený talent, nebylo třeba mu to neustále připomínat!

„Tak chabá odpověď, to jsi dneska nesnídal!”

„Ach, správně.” Jak promluvil, promnul si břicho. Několik dní používal Breathariánské pilulky, takže nejedl, vážně na to nebyl úplně zvyklý.

„...”
--------------------------------------------

~ Ling Xiao se rozčiluje jen tak sám pro sebe, zatímco You XiaoMo absolutně netuší, která bije... Takovou zabedněnost budeme muset ještě chvilku snášet. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Zabedněnec. :D Ale je to roztomilé. Děkuji za další kapitolku.

    OdpovědětVymazat
  2. Závidím špuntovi tu jeho trpělivost, já už bych Ling Xiaa vzala minimálně židlí po hlavě.

    OdpovědětVymazat