pondělí 4. února 2019

LMW - kapitola 31


Kapitola 31 – Technika na trénování duše


Ačkoli byl velmi naštvaný, že Ling Xiao snědl jeho magickou pilulku, trvalo to jenom chvilku. Jelikož se mu tu pilulku podařilo vyrobit, mohl si stejně dobře vyrobit další. Škoda byla, že se nedozvěděl, jak se lišila od ostatních.

Ten den You XiaoMo celé odpoledne zpracoval všech tři sta magických bylin, co dostal ze Síně magických bylin. Nemarnil ani minutu. Jeho výroba byla významně rychlejší než předtím. Důležitým faktorem tohoto úspěchu byla jeho zručnost nabytá ze zkušeností, ale nejdůležitějším faktorem bylo, že u padesáti pilulek provedl jen jeden proces destilace.

Předtím mu vyrobit jednu magickou pilulku trvalo dobu na uvaření půlky šálku čaje. Teď za tu dobu mohl vyrobit dvě magické pilulky 1. řádu. Takže za necelé dvě hodiny dokázal vyrobit padesát magických pilulek. Kvůli obrovskému snížení časové náročnosti mohl zbývající čas využít k experimentům na magické pilulce, co snědl Ling Xiao.

Tu magickou pilulku prodestiloval pětkrát, byl to dosud nejvyšší počet destilací. Obvykle se nedělala více než čtyřikrát, ale když to prodestiloval pětkrát, bylo to, jako kdyby použil veškerou svou duševní sílu a uspěl jen díky své naprosté síle vůle. Byla strašná škoda, že ji Ling Xiao snědl, než mohl zjistit, o kolik se snížilo riziko. Takže se mohl akorát utěšovat, že to byla akorát pilulka 1. řádu. Později si prostě mohl najít chvilku času a vyrobit si jinou.

„Juniore.” Zrovna když byl pohroužen do vlastních myšlenek, najednou na něj zavolal Ling Xiao. You XiaoMo zareagoval celkem pomalu, teprve za chvíli si uvědomil, že na něj Ling Xiao volal. Zvedl hlavu a podíval se na něj podezíravým pohledem.

Ling Xiao si myslel, že junior byl konečně naštvaný, ale zrovna když se mu chtěl začít vysmívat, ten rozčilený výraz na tváři mu překvapivě po chvilce zmizel. Zdálo se, že jeho schopnost se okamžitě sebrat, byla celkem vysoká. No vážně, to bylo příliš zábavné!

„Juniore. Příště už svou duševní sílu nepoužívej tak nadměrně,” řekl Ling Xiao najednou vážně.

„Proč?” zeptal se You XiaoMo bez přemýšlení.

„Protože to ubližuje tvé duši. Nadměrné užívání duševní síly je stejné jako nadměrné užívání schopnosti své duše. Navíc duše je podstatou člověka. Bez ohledu na to, jestli jde o obyčejného člověka nebo kultivátora, když duše zmizí, zmizí ze světa i ten člověk. Ale u mágů to je ještě kritičtější,” řekl Ling Xiao.

„Proč?” zeptal se You XiaoMo hloupě. Vážně o tomhle nikdy moc nepřemýšlel. Možná to bylo zaznamenáno v knihovně, ale mohl přečíst jen omezené množství záznamů. Co se týkalo duševní síly a duše, na prvním podlaží rozhodně na nic nenarazil.

„Duševní síla mága není stejná jako duše kultivátorů. Tvůj senior ti měl říct, že jenom mágové mají duševní sílu. Takže pokud nemáš žádnou duševní sílu, ztratíš schopnost vyrábět magické pilulky. Když nadměrně užíváš duševní sílu, nepřímo poškozuješ svou duši. Chápeš?” Jak to řekl, zaklepal You XiaoMovi na hlavu a mrkl. Zdálo se, že jeho vážné chování před chvilkou bylo jenom zdání.

You XiaoMo bolestí zamrkal, zatímco se držel za hlavu. Pomyslel si, že nesmí připustit, že nebyl tak moc zvyklý na vážného Ling Xiaa. Kdyby to udělal, neznamenalo by to, že je masochista? Jenom hlupák by se přiznal k takové ostudné věci.

Ling Xiao celý zářil a řekl: „Ale ta poslední pilulka, co jsi vyrobil, ta vážně nechutnala špatně.”

You XiaoMovi začal běhat mráz po zádech. Najednou měl špatnou předtuchu.

A opravdu ho slyšel říct: „Rozhodl jsem se. Rozhodl jsem se změnit padesát pilulek na dvacet. Plus jednu tu magickou pilulku energie. Chci jenom jednu. Co ty na to? První senior je na tebe vážně hodný, že?”

Kde jako! Proklínal You XiaoMo němě.

„Seniore Lingu. Copak jsi mi zrovna neřekl, že bych neměl zbrkle a nadměrně používat duševní sílu?” You XiaoMo zvedl hlavu a nevinně se na něj podíval.

Ling Xiao pozvedl své elegantní obočí. „Neříkej mi, že se svou nynější duševní silou nedokážeš vyrobit ani jednu?”

You XiaoMo se poškrábal ve vlasech. „Zrovna teď to nejde. Na pět destilací magických bylin je třeba větší množství duševní síly, než jsem čekal. Než jsem tu magickou pilulku začal vyrábět, měl jsem naprosto plnou duševní sílu, ale stejně to nestačilo.”

Vlastně se cítil trochu slabě, když dokončil těch 99 magických pilulek. A tak se napil trochu vody z jezera ve své dimenzi, ale nečekal, že ta voda z jezera bude tak magická. Nejenom že mu to obnovilo ducha a odstranilo únavu, ale také mu plně doplnila duševní sílu. Vážně to přesáhlo jeho očekávání.

Co si tehdy myslel? Když destiloval magické byliny, najednou přemýšlel, jestli by to dokázal pětkrát. A prostě tak se do toho pustil. Jak mohl vědět, že popáté to bude mnohem obtížnější než počtvrté, skoro dva nebo třikrát obtížnější. A proto spotřeboval dvě třetiny své duševní síly najednou. Nechtěl to vzdát v půlce, a tak použil ten zbytek duševní síly, co mu zbýval, aby dokončil pět kroků fáze mísení.

„Takže se zdá, že to nejdůležitější teď je navýšit tvou duševní sílu.” Ling Xiaův tón byl zastřený frustrací, když viděl, že jeho plán neuspěje. Jeho výraz byl trochu nevzhledný. Tohle nebylo poprvé, co ho tento mladý muž odmítl, a přesto mu ukazoval takový nevědomý výraz.

You XiaoMo si toho nevšiml a vykřikl: „Duševní síla se dá navýšit?”

Ling Xiao znovu pozvedl obočí. „Jak to, že ti o tom tvůj senior neřekl?”

You XiaoMo o tom popřemýšlel. Vážně mu to neřekl, ale pravděpodobně to nebyla chyba Prvního seniora Fanga. Byli v sektě pár dní, takže nejdůležitější otázkou bylo, jestli dokážou vyrábět magické pilulky. Znalosti o duševní síle teď v této fázi pravděpodobně nepotřebovali.

Naopak Ling Xiao si to nemyslel. Měl pocit, že Fang ChenYue selhal ve své povinnosti. Pak vysvětlil: „Existují dva způsoby, jak si navýšit duševní sílu. První je tréninkem. Ustavičným tréninkem se dá duševní síla zvýšit. Ale tahle metoda je celkem pomalá. Ke změnám dojde až po dlouhé době. Samozřejmě se můžeš porovnat se svými bratry učedníky. Pokud naráz dokážeš vyrobit víc magických pilulek než oni, znamená to, že máš větší duševní sílu než oni.” Tohle bylo poprvé, kdy Ling Xiao tak dlouho mluvil s někým, s kým se setkal teprve před jedním dnem.

Naopak You XiaoMo pozorně poslouchal a pak se zeptal: „A druhá metoda je?”

Ling Xiao mu věnoval lhostejný pohled. „Druhá metoda je použít techniku tréninku duše. Mít v držení manuál duševní techniky, co se specializuje na posílení duševní síly, bude mnohem užitečnější, než když budeš trénovat od rána do večera.”

You XiaoMovi začaly zářit oči a honem se zeptal: „Vážně? Ta technika na trénink duše...”

Ling Xiaovi rty se začaly vykrucovat nahoru a objevil se výraz, s kterým byl You XiaoMo velmi obeznámený. Tak moc ho to vyděsilo, že jeho potěšený výraz okamžitě zmizel. Ale tento vyděšený výraz přinesl Ling Xiaovi velké potěšení a velmi mu zlepšil náladu. „Juniore, myslíš si, že tyhle techniky na trénink duše se dají tak snadno získat?”

„A pokud ne?” zeptal se You XiaoMo na oplátku tiše. Úplně jako malé kotě, které bylo tak vyděšené, že stáhlo drápky. Až na to, že on od samého začátku žádné drápky neměl.

Ling Xiao se celý rozzářil a řekl: „Techniky na trénink duševní síly je věc, kterou nemají dokonce ani všichni mágové vysokého řádu.”

You XiaoMo si troufl říct: „Mohlo by to být tak, že techniky na trénink duše jsou velmi vzácné?”

„Nejenom vzácné, na celém kontinentu Long Xiang je pravděpodobně méně než deset svazků. Co já vím, dokonce i velká sekta jako TianXin má jenom jeden svazek. Navíc to je nejvyšší tajemství. Kromě vnitřního kroužku to žádným dalším učedníkům tak snadno neodhalí.”

Tohle všechno samozřejmě pocházelo z Lin Xiaovy paměti. Co se jeho týkalo, nikdy se neobtěžoval se záležitostmi kontinentu LongXiang. Většinu času trávil v hlubokém spánku, takže nebylo žádným překvapením, že to nevěděl.

„Vnitřní kroužek, co...” You XiaoMo zklamaně svěsil hlavu. On byl jenom zkušební učedník, takže nebyl důvod mít nějaké přehnané naděje.

Když Ling Xiao viděl jeho sklíčenost, cítil se nevysvětlitelně nepříjemně, a tak vyhrkl: „Vlastně to není nemožné.” Okamžitě litoval, že to řekl, protože You XiaoMo se okamžitě zotavil jako skomírající uhlíky, co se znovu rozzářily, a s očekáváním k němu vzhlížel. Takový pohled by člověka dohnal k smrti. Byl jako nesmírně roztomilé malé kotě s párem velkých černých očí jako vsazené drahokamy, co na něj zářily a kvůli kterým ho bolelo srdce.

Ling Xiao si hraně odkašlal a řekl: „Když přihlédnu k tvé situaci, je nepravděpodobné, že by ti sekta TianXin předala ten manuál na trénink duše. Ale...”

You XiaoMo souhlasně kývl hlavou. „Ale co?”

„Ale mám způsob, jak ho získat.”

„Vážně?” You XiaoMoa to okamžitě potěšilo. Ale po chvilce potěšení ho najednou napadl jeden problém a šokovaně řekl: „Neříkej mi, že přemýšlíš o tom, že bys ten manuál na trénink duše, co patří sektě TianXin, ukradl?”

Hned jak to řekl, Ling Xiao mu okamžitě zase zabubnoval do hlavy. „Co to říkáš? Vypadám jako člověk, co se chová jako pes, co krade kuřata?”

You XiaoMo chtěl vážně říct ano, ale když uvážil následky, neochotně zakroutil hlavou a řekl: „Ne.”

Kvůli těmto slovům se velký Ling Xiao cítil velmi potěšeně. Co se týkalo toho, jestli byl člověk, co by se choval jako pes, co krade kuřata, to pravděpodobně věděl jenom on sám.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. "Když Ling Xiao viděl jeho sklíčenost, cítil se nevysvětlitelně nepříjemně..."
    A už nám to začíná 😁😁😁😁 děkuji za překlad! 🖤

    OdpovědětVymazat