pondělí 18. února 2019

LMW - kapitola 38


Kapitola 38 – Oficiální učedník


You XiaoMo vstoupil Fang ChenYuemu v patách a jak přešli dvůr, viděl pár záhonků s magickými bylinami. V bylinkových zahradách bylo samozřejmě víc magických bylin, ale You XiaoMo na ně zíral, protože v těch záhoncích byly samé magické byliny vysokého řádu.

Magické byliny vysokého řádu byly 6. řádu a výše. Už o nich dřív četl, takže je poznal. Obvykle je potřebovali jen mágové vysokého řádu, protože mágy nízkého a středního řádu omezoval jejich řád. I když měli magické byliny vysokého řádu, nedokázali z nich vyrobit magické pilulky. Tyto magické byliny vysokého řádu byly pořád jenom sazeničky, takže bude trvat dlouho, než dozrají.

Když vstoupili, Fang ChenYue ho nezavedl do Kong Wenova pokoje, ale kráčel k zápraží. Po pár krocích spatřili postavu v modrém. Ten člověk byl zády k němu, dřepěl u jednoho záhonku s magickými bylinami. Zdálo se, že se o ně staral.

You XiaoMo na chvilku ztuhl. Tohle byl Kong Wen, ale před chvilkou jasně slyšel, jak jeho hlas přišel z místnosti.

„Mistře, přivedl jsem ho,” řekl Fang ChenYue uctivě.

Muž ve středním věku si otřel ruce a zvedl se. Otočil se a řekl: „ChenYue, jdi mi uvařit konvici čaje. Musím s tvým juniorem něco prodiskutovat.”

Fang ChenYue s radostí souhlasil a než odešel, potají na You XiaoMoa mrkl a rty vykroužil slovo „blahopřeju”. You XiaoMo byl zmatený. Proč by mi první senior blahopřál?

„Víš, co je tohle za magickou bylinu?” Když Fang ChenYue odešel, Kong Wen se znovu otočil k záhonku za ním. Jako první se zeptal na magickou bylinu.

Ačkoli ho neoslovil jménem, You XiaoMo věděl, že se ptal jeho. To proto, že tam byl jediný. Natáhl krk, aby se podíval na magickou bylinu u Kong Wenových nohou. Naštěstí tuhle magickou bylinu viděl v knize, takže ji po chvilce rozmýšlení pojmenoval.

„Pokud si to dobře vybavuju, tohle by měla být magická bylina 7. řádu, Zlatý trn.”

Bylina Zlatý trn byla přesně taková, jak její jméno napovídalo. Ať už šlo o listy nebo stonek, jevily se zlatě. Jakmile svítilo slunce, Zlatý trn oslnivě zářil. Obvykle se na ni ve dne nedalo zpříma podívat, ale také to byla nejlepší chvíle na její identifikování.

You XiaoMo posledních pár dní naštěstí hodně četl. Ačkoli v knihách nebylo mnoho magických bylin 7. řádu, byl tam prostý popis jejich vlastností. Takže ji You XiaoMo dokázal od pohledu rozpoznat. Co on věděl, magická bylina, co se takhle leskla, byla Zlatý trn. Navíc jelikož byl Kong Wen mág vysokého řádu, na dvorku bude mít vysázené většinou byliny vysokého řádu. Přesně jako těch pár záhonků, co viděl, když přišel. Když si dal tyhle dvě věci dohromady, odhadl, že to musí být Zlatý trn.

Kong Wen přikývl v očividné spokojenosti. „To není špatné, ačkoli jsi do sekty přišel ani ne před měsícem, už dokážeš rozpoznat Zlatý trn. To není snadné. Navíc jsem už o tobě slyšel od mistra Zhaa ze Síně magických bylin. Řekl, že velmi pilně vyrábíš magické pilulky. Ačkoli máš jen malý vrozený talent, máš vůli se zlepšit. Takže jsem se rozhodl přijmout tě jako oficiálního učedníka!”

You XiaoMovi se chvíli točila hlava, jak ho praštila tato zlatá husa, co spadla z nebe. Kong Wen ho chtěl přijmout za oficiálního učedníka? Nebylo divu, že mu první senior poblahopřál, než odešel. Vypadalo to, že tohle byl ten důvod.

„Copak? Nejsi ochotný stát se oficiálním učedníkem?” zeptal se Kong Wen, když viděl, že dlouho neodpovídal.

You XiaoMo se okamžitě vzpamatoval a zakoktal se: „Ochotný, jsem ochotný. Ctěný mistře, prosím, přijmi mě za učedníka!”

Jak to You XiaoMo řekl, poklekl a předvedl Kong Wenovi řádnou prostraci, až klepl hlavou o zem. Samozřejmě jen napodoboval to, co viděl v televizi.

Kong Wen ho nezastavil, měl pocit, že si tento počin úcty zasloužil. Později mu dovolil vstát. „Mám šest jiných učedníků. Ode dneška budeš můj sedmý učedník. Všichni ostatní jsou tvoji senioři. Učedník, co tě sem dneska přivedl, je první senior Fang ChenYue. Věřím, že už se znáte. Později tě zavede za ostatními pěti učedníky.”

„Ano, mistře!” odpověděl You XiaoMo uctivě.

Poté Kong Wen řekl pár slov a nadnesl obvyklé věci, na které by si měl dávat pozor. Od začátku až do konce se o Ling Xiaovi nezmínil. Jako kdyby jediným důvodem, že si ho zavolal, bylo to, aby ho přijal jako oficiálního učedníka.

Když se blížila hodina Wei, tedy 1 odpoledne, Kong Wen ho konečně nechal odejít. Fang ChenYue ho prostě zavedl do kantýny. Ačkoli bylo trochu pozdě, kuchař Fang ChenYuemu obvykle nechal trochu jídla stranou. Dneska mu Fang ChenYue řekl, že se opozdí, a tak aby jim nechal trochu víc jídla.

Po obědě ho Fang ChenYue vzal na setkání s pár dalšími učedníky. Stát se Kong Wenovým učedníkem bylo na Pozemské hoře velká čest. Kong Wen byl mág vysokého řádu, jeden z nejlepších v Magické divizi. Na celé Pozemské hoře měl největší moc. Ačkoli se Pozemská hora řadila mezi třemi horami jako poslední, pořád tu bylo spoustu lidí, co chtěli být jeho učedníky. Ačkoli bylo na Pozemské hoře tolik učedníků, jenom šest se dalo považovat za Kong Wenovy učedníky. To znamenalo, že nebylo snadné stát se Kong Wenovým učedníkem.

Dobrý mistr mohl člověka navést správným směrem a snížit tak počet zacházek. You XiaoMo si nemyslel, že by ho mág vysokého řádu jako Kong Wen přijal za učedníka. Takže nikdy neměl tak extravagantní naději. Akorát si myslel, že kdyby ho nikdo nebyl ochotný přijmout za učedníka, že se prostě všechno naučí z knih. Kdo mohl vědět, že se k němu dostane tak dobrá zpráva?

Ačkoli byl You XiaoMo šťastný, pořád byl trochu nejistý. Proč by ho Kong Wen přijímal za učedníka? Věřil, že to nemohlo být jen proto, že byl pilný, musel v tom být další důvod, na který nemohl přijít. Takže bylo lepší to prostě nechat tak. Být Kong Wenovým učedníkem mu přece jenom přinese víc dobrého než špatného.

Kong Wen měl šest učedníků. Mezi nimi byl Pátý senior Zhao DaZhou a Třetí senior Wu Yan, s kterými se už potkal. Zhao DaZhoua jednou potkal po cestě do kantýny, když se držel skupiny lidí. Byl to také senior Zhao, kdo mu řekl, že člověk musel mít konexe, aby získal dobré úkoly. A proto se toho nápadu zřekl. Ale tento senior Zhao měl od mládí dobré konexe. Byl to totiž syn mistra Zhaa, co měl na starosti Síň magických bylin. Měl naprosto jinou povahu než mistr Zhao. Celkem rád se chlubil, ale rozhodně neměl špatnou povahu. Jinak by ho Kong Wen nepřijal za učedníka.

Co se týkalo Třetího seniora Wu Yana, ten byl u toho, když se poprvé pokusil vyrobit magické pilulky. Tohle byl učedník, kterého první senior požádal, aby na ně dohlédl, velmi přátelský a trpělivý senior. Pak tu byla Čtvrtá seniorka NanGong Ying a Šestý senior Mao Can. První senior ho postupně vzal na setkání se všemi.

Když se čtyři učedníci doslechli, že mistr přijal učedníka, jen co vyšel z izolace, všechny to velmi překvapilo, obzvláště Zhao Dazhoua. Ale neukázali žádnou extrémní reakci; jelikož ho první senior osobně provázel, mistr ho už musel přijmout za učedníka. Kdyby mu Zhao DaZhou nevěnoval jen stěží skrývaný hodnotící pohled, You XiaoMo by byl s tímhle výletem celkem spokojený.

Co se týkalo druhého seniora Fu ZiLina, You XiaoMo neměl šanci se s ním setkat. První senior řekl, že před několika dny sešel z hory, aby našel nějaké magické byliny. Navíc tento druhý senior měl naprosto jinou povahu než zbytek. Říkalo se mu Malý génius a vlastně to byl člověk s pokerovou tváří a také spadal do kategorie lidí, co byli obvykle tišší. Z učedníků byl na jeho povahu zvyklý jenom první senior Fang ChenYue. První senior byl navíc jediný, co s ním mohl mluvit. Když na něj mluvili ostatní, ignoroval je. Takže se zdálo, že i když byl Fu ZiLin ve výrobě magických pilulek malý génius, neměl mnoho přátel.

Když se You XiaoMo dostal do svého pokoje, slunce bylo asi hodinu od západu. Jelikož celé dopoledne strávil s Ling Xiaem tréninkem Písma nebeské duše a pak se šel setkat s Kong Wenem a ostatními učedníky, zabralo to spoustu času. V důsledku čehož nevyrobil jedinou magickou pilulku. Pomyslel si, že Ling Xiao by mohl každou chvilku přijít pro magické pilulky, jen co se vrátil na pokoj, honem vytáhl svůj kotlík a jal se vyrábět magické pilulky.

Tentokrát nebyla výroba magických pilulek stejná jako předtím, neboť už trénoval Písmo nebeské duše. Ling Xiao mu řekl, že Písmo nebeské duše mohl využívat kdykoli, obzvláště při výrobě magických pilulek.

Při výrobě magických pilulek bylo nezbytné stimulovat duševní sílu a vytvořit nekončící cyklus spotřeby a obnovy. Když využíval techniku tréninku duše Písmo nebeské duše, mohl neustále pokoušet limit své duševní síly. Takhle člověk mohl dosáhnout průlomu a zároveň si navýšit duševní sílu.

Jelikož už to dopoledne několikrát zkoušel, snadno se mu podařilo, aby technika Písmo nebeské duše rezonovala s jeho duševní silou. Takhle mohl dosáhnout dvakrát většího výsledku s poloviční námahou. You XiaoMo naschvál zpomalil, aby se vyhnul jakýmkoli chybám.

Kvůli čemuž do západu slunce vyrobil jenom deset magických pilulek. A přesto byl tak unavený a zpocený, že mohl jen stěží zvednout prst. Naštěstí měl magickou vodu z jezera a když vypil půl nádoby a trochu si odpočinul, You XiaoMo pokračoval.

Původně se bál, že Ling Xiao přijde a bude ho kritizovat, že nemá připravené magické pilulky, takže byl přes hodinu jako na trní. Nakonec i když čekal až do půlnoci, kdy většina lidí usnula, po Ling Xiaovi nebylo ani stopy.
--------------------------------------------

~ A někomu už se stýská... ~

1 komentář:

  1. Bodejť by se nestýskalo, když byli pořád spolu. :D Děkuji za další kapitolky a těším se brzy zas.

    OdpovědětVymazat