čtvrtek 14. února 2019

LMW - kapitola 35


Kapitola 35 – Rozruch v kantýně


Výsledkem bylo, že když se ti dva objevili, You XiaoMo byl znovu spravedlivě středem pozornosti. Akorát že tentokrát tu byl i Ling Xiao. Náhodou byla hlavní doba večeře. Když ti dva dorazili, uvnitř už bylo usazených spoustu lidí.

Když je spatřili, zvláště když spatřili člověka vedle You XiaoMoa, Ling Xiaa, jeden učedník na místě vyplivl své jídlo až na učedníka, co seděl naproti němu, a celou tvář mu zašpinil jídlem. Postiženému učedníkovi se ani nepodařilo se naštvat nebo se otřít, protože byl také omráčený tím, co viděl.

Zrovna v té chvíli každému na mysl vytanula jedna myšlenka, a to, že ta zkazka opravdu nebyla mylná. Lin Xiao z Válečnické divize vlastně přišel sem na jejich území, aby se tu najedl. Tomuhle by předtím absolutně nikdo nevěřil.

Ale teď se tu nejenom objevil, ale přišel spolu s You XiaoMoem, co byl za posledních pár dní zapletený do skandálu. Jejich vztah byl navíc tak blízký, že jedli spolu všem na očích. Kdyby se někdo odvážil říct, že mezi nimi nic nebylo, rozhodně by byl k smrti prokletý.

Ta obvykle hlučná a bouřlivá atmosféra podobná trhu byla nezvykle tichá. You XiaoMo v duchu ronil slzy. Nebylo to tak, že nevzdoroval, ale tváří v tvář Ling Xiaovi se jeho protesty zdály jen jako takové šimrání. Neefektivní a k ničemu.

„Seniore Lingu, co kdybychom se najedli u mě v pokoji?” zeptal se You XiaoMo obezřetně.

Ling Xiao po něm na oplátku střelil pohledem. „Když už jsme tu, co to je za nesmysl vracet se zpět na pokoj? Jdi nabrat jídlo, já najdu stůl a počkám na tebe.”

You XiaoMo pocítil nutkání ubodat jej k smrti. Tohle jasně nebylo to, co řekl po cestě sem. Naschvál ho chtěl vidět trpět. Aniž by Ling Xiao čekal, až se zeptá, co chce k jídlu, odkráčel a vlastně šel hledat stůl. Ale většina stolů v kantýně už byla obsazená. Takže You XiaoMo najednou doufal a modlil se, aby Ling Xiao nenašel žádné místo.

Jelikož You XiaoMo nevěděl, co měl Ling Xiao rád, mohl vzít akorát od každého trochu. Nakonec když si nesl velký tác s jídlem a hledal Ling Xiaa, uvědomil si, jak se mýlil.

Ling Xiao našel místo, ale rozhodně to nebylo volné místo. U toho velkého stolu se mohlo posadit deset lidí, ale jak to Ling Xiao provedl? Stůl pro deset lidí, a přesto se kolem něj tlačilo více než deset lidí. Navíc to byly většinou ženy, s výjimkou pár mužů.

You XiaoMo ho hned spatřil. Dokonce ani nemohl předstírat, že ho nemohl najít. Když přišel ke stolu, jednoduše tam pro něj nebylo místo. Když Ling Xiao viděl, že přišel, řekl pár slov učednici, co seděla vedle něj. Ta učednice si stydlivě zakryla tvář a vzdala se svého místa.

You XiaoMo vážně neměl slov. Tenhle muž byl to takzvané zvíře v lidské kůži, černá ovce učených kruhů. Vždycky byl k němu tak ošklivý, vždycky hledal zábavu na jeho účet, ale na ostatní učedníky se tak volně usmíval a bylo to jak elegantní, tak uhlazené.

Když se posadil vedle Ling Xiaa, slyšel hlas, co byl tak tichý, že ho slyšel jenom on: „Šel jsi jenom pro jídlo, proč ti to tak trvalo?”

Trvalo? Už teď to považoval za rychlost, když Ling Xiaa vyrušil z tohoto hromadného objetí. Do kantýny přicházelo víc a víc lidí, pravděpodobně se ty zprávy šířily rychle. Mezi příchozími byli lidé, co už po jídle odešli a teď akorát spěchali zpět.

V důsledku čehož You XiaoMo cítil při jídle extrémní nátlak. Po těle mu sjížděly pohledy jako nože, pokud to nebylo z tisíců očí, pak přinejmenším z osmi stovek. A ve všech těch upřených pohledech byl ztělesněný obdiv, žárlivost a nenávist.

Ale Ling Xiao byl celou tou situací pravděpodobně taky otrávený, neboť rychle dojedl a odtáhl You XiaoMoa, co ještě nedojedl, ven z kantýny. Tohle bylo jedinkrát, kdy si You XiaoMo nestěžoval na jeho diktátorské počínání, protože chtěl také vážně odejít. Byl tam jen kvůli Ling Xiaovi, takže nezáleželo na tom, že nedojedl.

Když dorazili k jeho pokoji, Ling Xiao nešel dovnitř. Jen po You XiaoMovi chtěl denní dávku magických pilulek a odešel. You XiaoMo už měl všechno připravené. Za celý den nevyrobil jenom těch sto pilulek, co měl předat v Síni magických bylin, ale také vyrobil díl pro Ling Xiaa. Tak akorát, ani o jednu víc nebo méně. Co se týkalo zítřejší výroby, kromě těch pár pro Ling Xiaa, bude zbytek pro něj.

Když You XiaoMo vyprovodil Ling Xiaa pryč, vzal si z pokoje pár knih a spěchal do knihovny. Ačkoli byla pravda to, co Ling Xiao řekl, že Písmo nebeské duše bylo napsané v dávné řeči, stejně chtěl zajít do knihovny a porozhlédnout se tam, jestli nenajde nějaké informace.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat