pondělí 18. února 2019

LMW - kapitola 37


Kapitola 37 – Tváří v tvář


Když You XiaoMo souhlasil s podmínkami, co se rovnaly zřeknutí se nezávislosti a pokoření národa, konečně získal knihu, kterou si přál. You XiaoMo kypěl vzrušením a otevřel ji. Stačil jeden pohled na obsah a na jeho tváři se okamžitě objevila hluboká trhlina.

Na první stránce byly znaky jako pulci, naprosto neuspořádané. Kvůli těm úžasně vyhlížejícím znakům chtěl na Ling Xiaa zařvat hněvem.

Tohle... tohle... tohle... co to bylo za žert? You XiaoMo v duchu zuřil. Jak jen se mýlil, vážně to bylo, jak řekl. Být schopen takového rukopisu, na celém kontinentu Long Xiang toho byl pravděpodobně schopen jen on.

Rozjařený Ling Xiao spatřil, jak You XiaoMo ztuhl, a tak se laskavě zeptal: „Juniore, jaké to je?”

You XiaoMo zvedl hlavu, ze všech sil se snažil jevit klidně a vyrovnaně. „Seniore Lingu, tohle... pořád tomu nerozumím.”

Ling Xiao přimhouřil oči, střídavě se díval na výraz na jeho tváři a rukopis, co měl v rukách, a nakonec upřel zrak na jeho tvář. Najednou si ten rukopis vzal zpět a vysmál se mu: „Dlouho jsem nepsal a také se zdá, že znaky, co používám, nejsou stejné jako ty, co znáš, a to pořád chceš, abych bral ohledy na tvoje pocity? Jelikož tomu nerozumíš, tak to nepotřebuješ. Osobně ti to slovo od slova přeložím.”

You XiaoMo se zachvěl, měl pocit, že udělal chybu. Pokud mu to Ling Xiao bude slovně překládat, neznamenalo to, že budou muset být nějakou dobu pořád spolu? Ale po jednom dopoledni se You XiaoMovi konečně dostalo sladkosti.

Když mu to Ling Xiao osobně překládal, bylo to opravdu lepší, než kdyby se to učil sám čtením. Alespoň mu to vysvětlil, když občas narazil na něco, čemu nerozuměl. Ačkoli mu občas řekl nehezké slovíčko, výhody z tohoto počínání byly nakonec významné.

Písmo nebeské duše byl manuál tréninku duše vysokého řádu, byla to jedna z nejlepších technik tréninku duše. Jinak by mág nejvyššího řádu Qui Ran nevydal takovou odměnu. Tohle zdůrazňovalo ceněnou povahu Písma nebeské duše.

Písmo nebeské duše bylo rozděleno na šest stěžejních úrovní. První tři úrovně bylo poměrně snadné trénovat, zatímco ty druhé tři byly nesmírně těžké. Ačkoli Písmo mělo jenom šest úrovní, méně než ostatní techniky tréninku duše, průlom každou úrovní znamenal výhody, které se nedaly popsat jen pár slovy.

Nynější úspěch mága nejvyššího řádu Qui Rana byl dílem jeho vrozeného nadání, ale kdyby neměl Písmo nebeské duše, potřeboval by několik stovek let, aby dosáhl stejného výsledku. Než by uspěl, bylo by to tisíc let.

Písmo nebeské duše rozhodně nebylo obsáhlé. Říkalo se tomu kniha, ale ve skutečnosti to mělo jen deset stránek. Ale i po přeložení těch deseti stránek, byl obsah stále nejasný a těžko pochopitelný. You XiaoMo, muž moderního věku ve 21. století, byl zvyklý na přímočarý význam zpodobněný zjednodušenými znaky. Kdyby mu to Ling Xiao nevysvětlil, prostě by to nedokázal pochopit. Ling Xiao se mu kvůli tomuto 'vrozenému' defektu mnohokrát posmíval.

Přesně takhle uplynulo celé dopoledne, zatímco byli v módu učitele a studenta. You XiaoMo si myslel, že Ling Xiao znovu půjde na oběd do kantýny na Pozemské hoře, byl si naprosto vědom svého osudu. Ale místo toho Ling Xiao řekl, že přijde zítra a najednou zmizel.

You XiaoMoa tento náhlý počin překvapil, ale o sekundu později přišel na důvod, neboť se ozvalo zaklepání na dveře. Zvenku přišel hlas prvního seniora Fang ChenYueho: „Juniore, jsi tam?”

You XiaoMo mu rychle odpověděl a okamžitě schoval knihu, než mu šel otevřít dveře. Fang ChenYue stál u dveří, ale nešel dál. Když ho spatřil, vřele se usmál a řekl: „Juniore, poslal mě mistr, abych tě přivedl.”

„Proč... mě chce vidět?” You XiaoMoa to ohromilo, chvíli mu trvalo, než si vzpomněl, o kterém mistrovi mluví. Mistr prvního seniora měl na starosti Pozemskou horu, byl to Kong Wen. Ale od vybírání učedníků v Síni mágů Kong Wena neviděl. Navíc ani nevěděl, jestli se teď bral za jeho učedníka nebo ne. Že se s ním chtěl Kong Wen setkat, bylo vážně nečekané.

„Tohle, ach, to se dozvíš, až se tam dostaneš.” Fang ChenYue viděl, že váhal, ale nevysvětlil mu to. Místo toho mu dal tuto záhadnou odpověď.

Pokud ho chtěl vidět jeden z vedoucích, stejně by musel jít, i kdyby to nebyl Kong Wen. You XiaoMo se dál nevyptával. Přikývl na znamení, že rozuměl, a vrátil se dovnitř, aby se trochu upravil, než Fang ChenYueho následoval.

Ačkoli byla Pozemská hora silně utlačovaná Nebeskou a Létající horou, na Kong Wenovo postavení to nemělo žádný vliv. To proto, že byl jedním ze tří mágů, co měli schopnost vyrobit magickou pilulku 9. řádu. Ačkoli míra úspěšnosti nebyla vysoká, rozhodně to nebylo něco, co by se dalo znevažovat. Takže i když Nebeská hora utlačovala Pozemskou horu, neodvažovali se zasadit smrtelný úder, protože by to akorát vedlo k hněvu Velmistra a Starších; ztráta by jasně převážila zisk.

Kvůli tomu, že se s You XiaoMoem chtěl setkat tak mocný muž, se cítil trochu nervózně. Všichni učedníci z Pozemské hory věděli, že Kong Wen vyráběl magické pilulky v ústraní. A jakmile teď vyšel z izolace, zavolal si ho. Určitě se musel doslechnout o té záležitosti s Ling Xiaem. Kdyby to bylo něco dobrého, bylo by to skvělé. Ale You XiaoMovou největší obavou bylo, že to bylo něco špatného!

Fang ChenYue ho rychle vedl ke Kong Wenově pavilonu. Jelikož měl jiné postavení, měl svůj vlastní pavilon. Než mohli vejít dovnitř, zdálo se, že Kong Wen vycítil, že se blíží, a tak je prostě pozval dovnitř.

„Pojďte dál!”
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat