čtvrtek 7. února 2019

LMW - kapitola 33


Kapitola 33 – Klíčový okamžik


Zasadil ty magické byliny teprve včera a překvapivě už vyrašily. A nejenom to, magické byliny 1. řádu rostly rychleji než magické byliny 2. a 3. řádu. Bujná zeleň byla posetá shluky jasných barev. Některé už dokonce měly plody, jmenovitě Bylina voňavého plodu. Ačkoli to vypadalo, že ještě nebyly zralé, pravděpodobně to nebude trvat dlouho.

Co se týkalo magických bylin 2. a 3. řádu, 2. řád byl ve fázi semenáčku, zatímco 3. řád byl trochu pomalejší, ale všechny vyrašily. You XiaoMoa to omráčilo. Ačkoli nikdy nic nepěstoval, stejně věděl, že to obvykle nevyraší tak rychle. Vyrašit za jeden den, to bylo prostě příliš neuvěřitelné.

You XiaoMo ani nesebral nádoby ze země a přiběhl k záhonkům. Nezdálo se mu to, opravdu všechny vyrašily. Ale protože ještě nebyly dorostlé, nedokázal říct, jestli to byly byliny nejvyšší jakosti.

You XiaoMo pomyslel na celý proces, když semínka sázel. Kromě toho, že je rozhodil, je také polil vodou z jezera. Když You XiaoMo pomyslel na účinky jezerní vody, byl si jistý, že to byl ten důvod. Jelikož voda z jezera dokázala obnovit jeho duševní sílu, nebylo překvapení, že měla tenhle účinek. Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, byl velmi natěšený. Pokud voda z jezera dokázala urychlit růst magických bylin, znamenalo to, že jím vysazené byliny budou rozhodně růst rychleji než vysazené jinými venku. Ať už budou jakékoli jakosti, nemusel se bát, od teď měl dostatek magických bylin.

You XiaoMo měl tvář jasně rudou vzrušením. Chodil sem a tam, než se přinutil uklidnit. Vrátil se zpět pro těch pět nádob a naplnil je až po okraj. Ačkoli toho nebylo moc, normálně potřeboval jenom jeden doušek.

Než You XiaoMo odešel, rozhodl se, že by si měl najít čas na plení zbytku půdy. Ale až do chvíle, co odešel, si nevšiml, že vzduch začal jevit známky pohybu. Poté You XiaoMo strávil celé dopoledne a odpoledne výrobou magických pilulek. Jelikož šlo všechno hladce, zapomněl jít na oběd.

Když vyráběl magické pilulky, obvykle začal těmi, co bude odevzdávat. Ale aby nevypadal, jako že neudělal žádný pokrok, přimíchal k nim také pár s vyšší kvalitou. Pak je vložil do své magické brašny, připravený je druhého dne předat mistru Zhaovi.

Odpoledně You XiaoMo udělal pár testů a zjistil, že jeho duševní síla se od minula vůbec nezvýšila. Tomuhle mágové říkali fáze překážky. Během tohoto krátkého období pilně vyráběl magické pilulky. Teď dokázal během dne vyrobit přes 150 magických pilulek. Bylo to víc, než čekal, ale protože se nemohl porovnat s ostatními učedníky, mohl to posoudit jen na základě množství magických pilulek během tohoto období. Ačkoli se množství, co dokázal každý den vyrobit, významně zvýšilo, bylo to kvůli vyšší rychlosti vyrábění. Takže i kdyby došlo u jeho duševní síly ke změně, rozhodně nebyla významná.

Přesně jak řekl Ling Xiao, navýšení duševní síly pomocí ustavičného procvičování byl velmi pomalý proces. Navíc po dvou dnech viděl, že v jeho duševní síle nedošlo k žádné změně.

V knihách se psalo, že každý mág měl na každém řádu jinou koncentraci duševní síly. S každým navýšením řádu se koncentrace duševní síly zvýšila až dvakrát. Bylo to skoro jako proměna. Takže bylo třeba klíčového okamžiku.

Například mág, co neustále vyráběl magické pilulky 1. řádu. Po dnech a dnech procvičování měl obrovské množství pilulek, ale to neznamenalo, že dojde průlomu. Byla tu šance, ale jen malá šance. Ale pokud měl mág manuál na trénink duše, bylo by to něco jiného.

Techniky na trénink duše a duševní síly byly podobné technikám tréninku vnitřní síly pro kultivátory. S každým dnem tréninku, z kterých se staly měsíce a roky, jejich síla narůstala a narůstala. Trénink duševní síly pomocí techniky tréninku duše se také řídil tímto principem.

Ale You XiaoMo věděl, že se tyhle věci nedaly uspěchat. Takže si uklidil stůl a připravil se jít na jídlo. Zrovna v té chvíli někdo najednou otevřel dveře a dovnitř nepřístojně nakráčela známá osoba.

You XiaoMo si bezmocně povzdechl. V celé sektě TianXin byl jenom jeden člověk, co byl takhle arogantní.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat