čtvrtek 18. února 2021

LMW - kapitola 252


Kapitola 252 – Levelování


Díky hustotě duchovní energii v pavilonu se You XiaoMo nemusel bát, že by to s jejím užitím přehnal. I když se nacházel na Ling Xiaově území, věřil, že kromě něj by sem nedovolil vkročit žádnému dalšímu člověku. Takže byl v klidu, neboť věděl, že se tu zničehonic neobjeví někdo cizí.

Pak se zhluboka nadechl, zavřel oči a začal s tréninkem duše. Poklid v pavilonu mu zklidnil mysl a tak nějak duchovní energii viděl jako jasný a zářící bílý paprsek, co se tiše vznášel ve vzduchu. Stačil jeden jediný hluboký nádech a celé tělo se mu uvolnilo.

Ale oči měl evidentně zavřené, a přesto to viděl jasně jako ve dne. Jelikož se s takovou situací nikdy dřív nesetkal, uchvátilo ho to. Ale jen co odvrátil zrak od toho paprsku, objevil se před ním širý a průhledný systém meridiánů, v těch meridiánech metodicky plynuly stříbrně bílé pramínky, ale žádný z nich na sebe nenavazoval.

Tohle byly jasně meridiány v jeho těle. Jakmile mu tato myšlenka vytanula na mysli, 'zorné pole' se mu změnilo.

Tentokrát to byla scéna černočerného prostoru.

Zatímco You XiaoMo hloubal nad existencí tohoto místa, najednou se mu v zorném poli objevila jasná skvrna. Letmo se na ni podíval a vlastně to bylo něco jako galaxie, co se skládalo z hojnosti bílých svítících střípků. A zdálo se, že uprostřed toho byla přitažlivá síla. Všechny ty svítící střípky se shromáždily v té nádherné galaxii a obíhaly kolem světle zeleného krystalu. Ten krystal byl velký jen asi jako pěst.

Všiml si, že v krátkých údobích z těch svítících střípků přetekla světle zelená energie podobná plynu a tu pak vstřebal ten světle zelený krystal uprostřed.

Jak na to prázdně zíral, ty bíle svítící střípky začaly najednou rotovat rychleji. Poté z nich pronikalo víc a víc světle zeleného světla a nakonec je ten krystal uprostřed naprosto vstřebal. A pak You XiaoMo zjistil, že ten původně světle zelený odstín se teď zdál mnohem tmavší a hustější.

Zároveň s tím You XiaoMo cítil, jak ta překážka, kterou předtím nedokázal zdolat, mírně povolila. Nejdřív ho to omráčilo, ale ten pocit se brzy změnil na příjemné překvapení.

Tohle byl nečekaný zázrak!

Ačkoli nevěděl, na jakém principu to fungovalo, měl pocit, že pokud by dokázal zrychlit rotaci těch svítících střípků a pokud tím budou vytvářet víc energie, co ten krystal vstřebá, pak by se ze 4. řádu prolomil cobydup.

Ale jak zvýšit rychlost rotace? You XiaoMo se hluboce zahloubal.

Ještě před chvilkou se ty svítící střípky nepohybovaly tak rychle a jemu na tom nepřišlo nic divného. Ale když zrychlily, cítil nepatrné teplo. You XiaoMo se bezděky stáhl z tohoto černého prostoru a vrátil se zpět do systému meridiánů. A na vlastní oči viděl, že ta duchovní energie, co plynula v meridiánovém systému, celkem dost zrychlila. Pak následoval směr proudu těchto meridiánů, ale nedokázal najít místo, kde by se mohly sbíhat.

Ale stejně si You XiaoMo potvrdil jedno – pokud chtěl zrychlit rotaci těch svítících střípků, možná to mělo co dělat s rychlostí proudu duchovní energie v meridiánech. A ta rychlost proudu měla možná také spojitost se šířkou meridiánů a rychlostí vstřebávání duchovní energie.

Po tomto objevu už You XiaoMo nemusel slepě pátrat po vodítkách. Ať už byl důvod jakýkoli, zrovna teď potřeboval akorát zrychlit proud v meridiánech.

A tak You XiaoMo okamžitě oprostil svou mysl od těla. Vybavil si ten fenomén, kdy viděl meridiány ve svém těle, fenomén vnitřního zraku. A co se týkalo toho temného prostoru, bylo velmi pravděpodobné, že to bylo uvnitř jeho hlavy.

Když jeho vědomí odplulo, oči měl stále pevně zavřené, ale rukama před hrudí bezděky vytvářel mudru. Tato mudra byla součástí Písma nebeské duše. Navzdory tomu, že už se dostal do druhé fáze a tato mudra patřila k poslednímu kroku druhé fáze, předtím ji odmítal použít, neboť byla příliš komplikovaná. Několikrát ji trénoval, ale netroufl si ji použít, dokud nemohl zaručit, že přitom neudělá žádnou chybu.

V Písmu nebeské duše se psalo, že když člověk prováděl mudry, nemohl udělat chybu. Protože jakmile udělal chybu, uvrhlo by to duchovní sílu v těle do chaosu, což by mohlo snadno způsobit deviaci qi. A tak You XiaoMo neměl na výběr a musel si dávat pozor.

Účelem této mudry bylo pomoci mu zrychlit vstřebávání duchovní energie. Předtím měl meridiánový systém v těle velmi široký, takže vstřebávání bylo pomalejší než tříbení. Což způsobilo nerovnováhu. Ale dneska s pomocí této mudry You XiaoMo cítil, že se jeho vstřebávání zvýšilo.

Kdyby zrovna teď někdo přišel, viděl by, jak se duchovní energie v pavilonu doslova hrnula k You XiaoMovi jako mořská vlna. Přímo do místa mezi obočím. Pouhým okem bylo vidět, jak duchovní energie v pavilonu rapidně ubývala.

Ale za méně než dvě sekundy se duchovní energie uvnitř znovu doplnila a brzy se hustota obnovila do obvyklého stavu. Toto se opakovalo pořád dokola a po několik kolech doplnění You XiaoMo konečně ustal ve vstřebávání.

Zanedlouho poté mu tělo obklopila vlna kolísavé energie, co se vlnila kolem něj. Pak se rozšířila do atmosféry a odstrčila duchovní energii stranou. Ale nezdálo se, že by to bylo stabilní.

Na místě mezi obočím se mu znovu objevil nepatrný znak. Kdykoli vyleveloval, ten znak se rozšířil víc do stran čela. Předtím byl velký jen asi jako nehet na prstu, ale teď byl velký jako malíček. Několikrát problikl a pak znovu zmizel.

Mezitím starší Gong, co měl na starosti pronájem pokojů, ze sebe najednou vydal „ech”.

Zjistil, že se duchovní energie v jednom z pavilonů v Bloku 1 rapidně zvedala. Kdyby nezjistil, že část křišťálové koule praskla, pravděpodobně by se o této situaci ani nedozvěděl.

Každá křišťálová koule představovala jeden pavilon, takže když nějaká začala s vysokou frekvencí problikávat, značilo to, že duchovní energie v pavilonu intenzivně cirkulovala. Když to starší Gong přišel zkontrolovat, křišťál už se blýskal.

Starší Gong shlédl na kouli, aby se podíval, kdo byl majitelem toho pavilonu. Stačil jeden pohled a bezděky ho to překvapilo. Zase to byl ten prvák Ling Xiao.

Soudě podle situace byla šance 8 z 10, že majitel pavilonu zrovna trénoval.

Jelikož k němu každý den přicházelo mnoho studentů, aby si pronajali bydlení, vždycky byl rychle a dobře informovaný. Co věděl, tak Ling Xiao šel včera ven, takže by teď neměl být zpět. To znamenalo jen to, že uvnitř byl někdo, komu to Ling Xiao dovolil. Mohl by to být ten... You XiaoMo?

Starší Gong byl trochu rozrušený. Také byl na tohoto prváka zvědavý.

Dlouhou dobu tam chodil v kruzích, než se nakonec rozhodl, že se tam sám zajde podívat. Pokud to byl vážně You XiaoMo, pak bylo velmi pravděpodobné, že se prolomil 4. řádem a stal se mágem 5. řádu. Když viděl, jak ten křišťál bláznivě problikával, přece jenom to byla vysoká šance.

Ale You XiaoMo nevěděl, že znovu upoutal pozornost ostatních. Když ta nestabilní energie pominula, otevřel oči. Zdálo se, že černé zorničky měl teď ještě hlubší než předtím.

Díky tomu, že dokázal včas a bez otálení doplňovat duchovní energii, jeho trénink nebyl ničím rušen a nesmírně příjemný. Tentokrát meditoval celkem dlouho, a přesto necítil ani trochu vyčerpání. Celé tělo měl skrz na skrz svěží, jako kdyby se zrovna vykoupal.

You XiaoMo vstal a protáhl se. Pak se zhluboka nadechl, tentokrát se prolomil velmi hladce. Když se tehdy prolomil 3. řádem, nebylo to tak hladké.

You XiaoMo prozkoumal svou úroveň. A nebylo pochyb o tom, že byl v nízkém 5. řádu. Ale udivilo ho, že hned po průlomu tak nějak cítil, že neměl daleko do středního 5. řádu. Což bylo velmi nečekané, ale příjemné překvapení. Ale když popřemýšlel o tom, co se stalo během tréninku, to jeho překvapení netrvalo tak dlouho.

Při tréninku necítil plynutí času, takže když se probral, zjistil, že uplynuly téměř tři hodiny. A on nevěděl, jestli se už Ling Xiao vrátil. A proto šel You XiaoMo okamžitě do přízemí, ale tam našel akorát prázdno. Což jasně značilo, že se Ling Xiao ještě nevrátil. You XiaoMo si nemohl pomoct a nakrčil čelo. Kam se Ling Xiao nakonec kruci vydal, že mu to tak dlouho trvalo?

Jelikož slunce mělo co nevidět zapadnout, neměl dost trpělivosti tu zůstat a dál čekat.

Na akademii bylo jedno pravidlo, a to, že student z Bloku 2 nemohl příliš dlouho zůstávat v pokoji studenta z Bloku 1 a naopak. To neplatilo pro studenty s fialovou kartou, ti spolu dokonce mohli bydlet.

You XiaoMo pomyslel na podmínky k získání fialové karty a prozatím cítil beznaděj. Protože člověk buď musel mít na kartě 5.000 bodů, nebo musel akademii nějak významně přispět.

I když si dostatečně věřil, že dokáže vydělat ještě víc, také musel body používat. Ani nemluvě o tom, že našetřit pět tisíc bodů bylo už tak dost těžké. A to s tím přispěním akademii, tahle překážka byla ještě vyšší. Takže když si You XiaoMo prošel tuto neplodnou frustraci, konečně se toho nápadu zřekl.

You XiaoMo vyšel z pavilonu a protáhl se. Ten pocit po levelování byl tak uvolňující. Když se teď stal mágem 5. řádu, mohl se hned vrhnout na pilulku Tianling. Protože tohle byl ještě větší trhák než ty pilulky 4. řádu.

Jak o tom takhle přemýšlel, najednou před něj někdo nakráčel s úsměvem na tváři. „You XiaoMo, vypadá to, že jsi vyleveloval.”

Kvůli této větě utržil náhlý šok. Celou dobu byl v pavilonu. Nikdo by o tom neměl vědět, tak jak se o tom dozvěděl starší Gong?
--------------------------------------------

~ Ling Xiao pořád nikde, ovšem konečně máme jasně daný cíl. Honem získat fialovou kartu, aby spolu mohli bydlet! ~


2 komentáře:

  1. Jeden dělá bordel na jednom konci a druhý na druhém konci. A když jsou spolu je to Mega bordel. 🤩🤩Super kapitola a děkuji za všechny prekkady. Jsi úžasná. Ale prim vede tentokrát gdc... Ach ta láska nebeská 🥰😁😜🤩

    OdpovědětVymazat