čtvrtek 4. února 2021

LMW - kapitola 248


Kapitola 248 – Zapomněl sis vzít uši?


Co se zrovna stalo?

Ta otázka naráz vytanula všem na mysl.

Ale člověk, co věděl, co se stalo, byl přemožený a omráčený.

Teoreticky se Chai Junův řád sice nedal s tím You XiaoMovým srovnávat. Ale díky tomu tréninku techniky duše, co prodělal, by se mezera mezi ním a You XiaoMoem měla zkrátit. V důsledku čehož nezáleželo na tom, jak skvělý měl kdo potenciál. Pokud člověk nevěděl, jak použít mentální útok jako zbraň, pak před člověkem, co to věděl, byl jen jako papírový tygr. Světlo by proniklo bariérou a bylo by hotovo.

Ale Chai Jun, co měl mít navrch, toho zrovna teď nejenom že nedokázal využít, ale nakonec ho nepřítel vážně zranil.

Tohle nebylo vědecké!

Tato scéna v lidech jako Teng ZiXin podnítila strach. I kdyby You XiaoMo vycítil Chai Junův útok a předem se proti tomu nějak opatřil, nemohl se tomu takhle naprosto vyhnout.

Nikdy nikoho nenapadlo, že You XiaoMo vlastně nebyl obyčejný mág. Kdyby nebylo té dimenze, pak by byl úplně jako každý jiný mág. Ale v okamžiku, kdy přišel do kontaktu s dimenzí, jeho duši bylo určeno být jiná než u obyčejných lidí. A jelikož měl jinou duši, i přirozený potenciál této duše byl výjimečný. A tak se to dalo vysvětlit tak, že jeho duše zmutovala, a proto měla mírný sklon k materializaci. Ale aby to použil jako zbraň, musel se na materializaci duše soustředit. Kdyby You XiaoMo nevěděl, že je jeho duševní síla jiná než u obyčejných lidí, samozřejmě by nevěděl, že se jeho duše mohla materializovat.

Toto byl vlastně skutečný důvod, proč měl 100% úspěšnost ve výrobě pilulek. Neboť všechno mělo svou příčinu.

Jen co si You XiaoMo uvědomil, že na něj Chai Jun pokoutně zaútočil, nejprve měl v úmyslu akorát vztyčit obranu. Ale nechtěl to Chai Junovi nechat projít tak snadno, a tak se pokusil použít trochu své duševní síly k protiútoku. Navzdory tomu, že se Chai Junovi nepodařilo You XiaoMoa přepadnout, když zjistil, že You XiaoMo uvolnil svou duševní sílu, aby s ním bojoval, místo děsu ho to potěšilo. Když chtěl užuž tu šanci využít, aby na You XiaoMoa zaútočil, jeho duševní sílu to okamžitě useklo.

Duševní síla se nedala oddělit od duše, neboť to vlastně byla součást lidské duše. Jakmile ji to uťalo, duše došla zranění a pro mága ve vrcholném řádu by to mohlo mít vážné důsledky. Zranění duše bylo na úplně jiné úrovni než zranění těla. Fyzické zranění se dalo za krátko vyléčit magickými pilulkami. Ale duševní zranění bylo mnohem obtížnější, neboť k léčbě bylo třeba zvláštního druhu magické pilulky. A navíc se to hojilo delší dobu. A to platilo jen o mírném zranění. Pokud duše došla těžšího zranění, s velkou pravděpodobností by to do budoucna ovlivnilo kultivaci.

Ačkoli si ostatní nebyli vlastně jistí, co to viděli, při pohledu na Chai Junovu žalostnou tvář, kdy neutržil žádné tělesné zranění, publikum najednou zalapalo po dechu. To proto, že zbývala jen jedna jediná možnost, a to, že měl zraněnou duši a že Chai Jun nakonec promarnil zrní, co použil jako návnadu na kuře. A poté toho You XiaoMo využil a udělal z něj tohle.

Publikum s Chai Junem soucítilo, ale mysleli si většinou toto: sklízíš, co sis zasel.

V této chvíli starší Liu konečně pomalu přišel do arény. Podíval se na bezmocnou Opici Tongbei, pak se podíval na Chai Juna, co se zhroutil na zem. A pak zvedl ruku a zvučně a mocně prohlásil: „Bitva skončila, za vítěze tohoto souboje prohlašuji You XiaoMoa!”

Jak vyřkl ta poslední slova, z pod arény se ozvala vlna hlasitého potlesku, co byl jako hrom. Pár lidí se na You XiaoMoa dívalo s údivem. Původně sem přišli jenom pro zábavu, ale když viděli, jak výjimečný You XiaoMo byl, že to byl prvák s větším potenciálem než Teng ZiXin, jasně bylo třeba, aby si získali jeho náklonnost!

You XiaoMo v aréně si vydechl úlevou. Konečně to skončilo, ale ve tváři nevypadal o nic lépe, z větší části to bylo proto, že použil až příliš duševní síly. Tohle bylo poprvé, co použil duševní sílu k boji a ještě k tomu jí bylo spoustu, aby dokázal proniknout Chai Junovou duševní silou, takže teď mu zůstala jenom troška. Obvykle by stačilo si jen usrknout duchovní vody, ale během takové pozornosti nebyl ten správný čas se napít.

Když chtěl užuž sestoupit, z davu přišel naštvaný hlas: „Stůj, nemůžeš odejít!”

You XiaoMo se otočil a spatřil, že z davu vyskočila černá silueta. Řítila se ke zhroucenému Chai Junovi. Ten muž viděl, že Chai Jun neutrpěl lehká zranění, a tak okamžitě křičel na You XiaoMoa: „You XiaoMo, jsi student akademie, a přesto se ke svým kolegům chováš až příliš příkře. Pokud mi dneska nedáš odpověď, jen si zkus odtud jen tak odkráčet!”

You XiaoMo se zamračil: „Když jsi sem šel, to sis někde zapomněl uši?”

Muže to rozzuřilo. „Jen si zkus to zopakovat!”

You XiaoMo se po něm letmo podíval. „Pokud sis uši nezapomněl, měl jsi slyšet, co předtím řekl starší Liu. Žádná omezení, co se metod týče, hlavně když protivníka nezabijeme. A podle mého Chai Jun není mrtvý, ne? Proč bych se ti měl nějak zodpovídat, pokud k tomuhle došlo po vzájemném souhlasu? Ani nemluvě o tom, že toto pravidlo je na akademii Dao Xin už celá léta. To máš námitky vůči pravidlu akademie?”

„Ty!” Ten muž nemohl chvíli dýchat.

Zpochybňovat pravidla akademie, neměl odvahu mít na sobě takovou nálepku.

You XiaoMo se obával, že jeho slova nezpůsobila dostatečnou újmu, a tak pokračoval: „A navíc, to Chai Jun mě přepadl jako první. Na mém protiútoku nebylo nic špatného. Proč bych tu měl jen tak stát, když na mě pokoutně zaútočil? Co kdybys chvilku zůstal jen tak stát a nechal mě tě nakopat do té tvojí ubohé zadnice, abychom to vyzkoušeli?”

Ten muž neměl slov, protože nebyl hlupák. Tuhle záležitost na sebe jasně přivolal sám Chai Jun, ale nemohl dopustit, aby You XiaoMo prostě jen tak odešel. Chai Jun byl přece jenom třetí mladý pán klanu Chai. S ohledem na to, jak těžké to zranění bylo, se nedalo říct, jestli mu poté nezůstanou nějaké následky. Pokud by se tato záležitost donesla ke klanu Chai, klanmistra by to rozhodně rozhněvalo. A on by rozhodně nedokázal uniknout trestu, neboť mu třetího mladého pána svěřili na akademii do péče.

„Ať se stalo cokoli, pořád je pravda, že jsi zranil třetího mladého pána. Musíš to klanu Chai vysvětlit,” řekl neochotně.

You XiaoMo byl až příliš lenivý na to, aby se s ním obtěžoval. Přímo se podíval na staršího Liua a řekl: „Starší Liu, pokud někdo porušil pravidlo arény a použil vliv svého klanu, aby nějakého studenta šikanoval, jak se s tím akademie vypořádá?”

Starší Liu se probral svým vousem, podíval se na You XiaoMoa s chválou v očích a pak přikývl. „Lidé, co se nechovají dle pravidla arény, budou samozřejmě vyloučeni z akademie. Pokud se situace zhorší víc, než by se čekalo, ten člověk bude vyhnán z města Yan a už do něj nikdy nebude moct vstoupit. Co se týče lidí, co nejsou spokojeni s výsledkem a co použijí moc klanu, aby studenta šikanovali, jak je jim libo, tento starý muž může říct jen to, že tady jsme na akademii DaoXin a není to místo, kde by se lidé mohli jen tak chovat tak otřesně.” Starší Liu dal velmi jasné vysvětlení s mírným náznakem předpojatosti.

Ale co řekl, byla pravda. I když měly děti ze čtyř klanů více vlivu, nikdo z nich se na akademii neodvážil udělat nic příliš neurvalého. Dokonce ani klan Teng, co měl nejsilnější potenciál, se neodvážil akademii DaoXin zkřivit jediný vlásek. Takže to, co starší Liu řekl, nebyla v žádném případě výhrůžka, protože měli dostatek moci a síly, aby to vyplnili.

Ten muž měl najednou smrtelně bledou tvář.

You XiaoMo měl vyšší potenciál než Teng ZiXin a ani Chai Zheng, nejvýtečnější z nynější generace klanu Chai, se s ním nemohl rovnat. Nikdo nemusel nikomu říkat, na čí stranu se akademie přikloní.

Ten muž svých slov litoval. Kdyby se klanmistr dozvěděl o tom jeho dnešním zbrklém chování, pak jeho život skončil.

„Dobře, když už si to všichni vyjasnili, můžete se rozejít!” Starší Liu se nepodíval na zoufalou tvář toho muže, protože každý by si měl být vědom důsledků svého chování a činů, než vůbec začne jednat.

Poté pár učedníků klanu Chai pomohlo odnést Chai Juna pryč a ten muž také odešel se ztracenou duší a naprosto sklíčený.

You XiaoMo tento výsledek čekal, neboť měl původně v plánu z Chai Juna fyzicky vymlátit duši. Ale soudě podle jeho nynější situace se k jeho dveřím nějakou dobu problémy nepohrnou.

A tak uctivě sbalil dlaně do pěstí a pozdravil staršího Liua. „Přijmi můj dík, starší Liu.”

Starší Liu se zasmál. „Není třeba mi děkovat, řekl jsem pravdu.”

You XiaoMo se usmál, neboť to chápal, ale své pocity nevyřkl.

Když You XiaoMo sešel z arény, bezděky proletěl dav pohledem, ale nedokázal najít tu jednu známou postavu. Nemohl si pomoct a trochu ho to rozladilo. Ale pak si pomyslel, že Ling Xiao měl možná něco na práci nebo se k němu ta novina ještě nedonesla. A tak se tím přestal trápit.

You XiaoMo to vlastně neodhadl tak úplně špatně. Ling Xiao byl zaneprázdněný nějakou věcí, ale o tom duelu v aréně mezi You XiaoMoem a Chai Junem věděl. Ovšem stalo se to tak naráz a náhodně, že neměl na výběr a musel se zříct toho, že by do arény zašel. Ale někoho požádal, aby mu zjistil, jak souboj dopadl.

Po tom posledním souboji se Sun Zhenem nebylo žádným překvapením, že deváté místo, co původně patřilo Sun Zheovi, obsadil Ling Xiao. A sám Ling Xiao získal pár následovníků. Ačkoli mu na nich vážně nesešlo, když otevřel pusu, okamžitě se mu někdo nabídl, že to vykoná.

Když všechno skončilo, ti lidé se také vrátili do Bloku 1 a pak celý ten proces velmi živě převyprávěli Ling Xiaovi.
--------------------------------------------

~ Neboli naše rozkošná manželka nepotřebuje ochranu svého manžela 24/7. Co nevyřeší silou, to dodělá svojí vyřídilkou. A i když člověka oddělá schopnostmi, ještě to pojistí pěkně mířenou průpovídkou, aby ho oddělal i duševně... ~


5 komentářů:

  1. Paráda. Děkuji za dílek. Konečně jsem se ho dočkala. Děkuji za tvé překlady. 😁

    OdpovědětVymazat
  2. YXM sa nezdá. Jeden nikdy nevie, čo od neho čakať. Z neho a z LX sa určite stane najobávanejšia dvojica akadémie. Som zvedavá, čo všetko to ešte spôsobí.
    -sunflower

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je tak skvělá novela😍.... Jen ty díly by mohly být delší 😁. Děkuji moc za tvou skvělou práci.

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, tak teď se mi YXM začíná zamlouvat i co se týče jeho charakteru. Moc se mi to líbí!
    Děkuji mocinky moc za předklad

    OdpovědětVymazat
  5. Když si vzpomenu jak byl YXM na začátku uťápnutý, tak se musím jen smát. Chlapec umí překvapit. Děkuji!🤩

    OdpovědětVymazat