pondělí 1. února 2021

LMW - kapitola 247


Kapitola 247 – Pokoutný útok


Po You XiaoMových slovech mu z límce vystřelilo černě zbarvené světlo. Zároveň s tím ten černý stín narostl na živé a obrovské černé zvíře. Lesklá černá srst toho zvířete se zavlnila a za Chai Junova vyděšeného pohledu se vyrovnaně snesl před You XiaoMoa.

Tohle byl jen běžný Černý leopard, o kterém už všichni v aréně slyšeli. Ale diváctvo si uvědomilo, že ten Černý leopard měl zlaté oči. Normální Černý leopard neměl moc skvělý potenciál, ale říkalo se, že šlechta rasy Černých leopardů, tedy Zlatooký černý leopard, měl ten nejvyšší možný potenciál.

Xiao Hei se neproměnil do své lidské podoby. Byl jenom v 7. řádu 4 hvězdiček, což nebyla úroveň, kdy by se většina zvířat mohla proměnit na člověka. A tak aby se vyhnul potížím, objevil se ve své původní podobě.

Síla pokrevní linie Opice Tongbei byla možná vyšší než jeho, ale momentálně byla ta opice jenom na třech hvězdičkách. Prostě se nemohla rovnat se Xiao Heiovými čtyřmi hvězdičkami.

Xiao Hei byl arogantní a chladné démonické zvíře. Upřímně řečeno byl prostě jen tsundere. Opice Tongbei se po svém povolání naparovala a Xiao Hei jí jasně opovrhoval. Se svým o něco menším tělem, co bylo plné explozivní síly, elegantně vykročil vpřed. Ty chladné zlaté oči se po Chai Junovi letmo podívaly, dával mu tak najevo svou nadřazenost a okamžitě ho pominul.

Opice Tongbei svýma černýma očima, co se podobaly lidským, najednou shlédla. V očích jí problýskl náznak nespoutaného strachu. Uvědomila si, že Xiao Hei měl vyšší sílu než ona, a bezděky o krok ustoupila.

Tento jeden krok byl možná malý, ale díky tomu bylo publiku jasné, že ta opice byla stejně šokovaná jako Chai Jun. A tak pár lidí v publiku okamžitě dokázalo odhadnout Xiao Heiovu sílu.

„Jéé, celé tohle drama je až příliš stimulující.”

„Tenhle malý mág se nedá podceňovat, Chai Jun je vyřízený.”

„Ale Chai Jun je třetí mladý pán klanu Chai. Pořád by měl mít v rukávu pár dalších es, ne?”

„Samozřejmě že ano, ale ten malý mág má v tak mladém věku tolik dosaženích. Také musí mít různé esa, co může vyložit.”

„Vypadá to, že bude těžké odhadnout vítěze tohoto souboje.”

Po zjevení Xiao Heie byla atmosféra v aréně ještě rušnější. Dav si donekonečna šeptal a debatoval o výsledku souboje. Tahle nejistota výsledku vlastně dav podnítila – nečekaná překvapení byla vskutku větším stimulem.

Když Chai Jun spatřil, jak se zjevil Xiao Hei, tvář mu zbledla šokem a srdce mu začalo být jako králíkovi, jako kdyby se mu mělo probít z hrudi. Teprve po nějaké době se mu podařilo nervózně polknout. Sakra, dopadlo to tak, že to byl Zlatooký černý leopard. A byl ve stejném 7. řádu jako jeho Opice Tongbei.

Chai Jun svého počínání upřímně litoval. Byl až příliš hrdý a zapomněl, že pokud mohl smluvené zvíře získat on, jak by ho nemohl získat i You XiaoMo? Byl odhodlaný využít této příležitosti a You XiaoMoa oddělat, a přesto si neuvědomil, že si vykopal vlastní hrob. Nebylo divu, že You XiaoMo říkal něco takového – v jeho očích byl Chai Jun akorát malý šašek.

„Třetí mladý pane Chaii, chceš prosit o pomoc publikum?” zeptal se You XiaoMo s radostí Chai Juna, co se šklíbil.

Chai Junova grimasa se prohloubila. Když si pomyslel, že se ho You XiaoMo opovážil urazit před tolika lidmi. Chai Jun hodil obezřetnost do větru a zuřivě na You XiaoMoa zahlížel. „You XiaoMo, nebuď tak samolibý. Je to rozdíl akorát jedné hvězdičky. O vítězi není rozhodnuto, dokud souboj neskončí.”

You XiaoMoa to trochu udivilo. Kdo by si pomyslel, že tomuhle chlápkovi zrovna teď ještě zbývalo trochu rozumu?

Ale měl pravdu. Xiao Hei měl možná o jednu hvězdičku větší sílu než Opice Tongbei, ale řád jejich pokrevní linie byl jiný. Kdyby bojovali ve vší vážnosti, bylo těžké předpovídat, jak to dopadne.

Vážně ho šokovalo, když si uvědomil, že Chai Jun byl za těchto okolností schopen přemýšlet.

You XiaoMo mírně váhal. Také mohl zavolat MaoQiu, ale tím by své karty ukázal celému publiku. V této chvíli vážně nechtěl, aby ostatní věděli o jeho Qiu-týmu. A po trochu uvážení se toho nápadu zřekl.

„Vážně kecáš spoustu kravin. Pokud chceš bojovat, začněme. Nemám tolik volného času, abych ti tu dělal společnost celý den.” You XiaoMo mu věnoval ošklivý pohled a obrátil se na Xiao Heie. „Xiao Heii, tu Opici Tongbei nechám na tobě. Musíš ho zmlátit, až bude volat o pomoc. Jinak bys pošpinil prestiž Zlatookých černých leopardů.”

Xiao Hei po něm střelil pohrdlivým pohledem a zatímco ignoroval You XiaoMovy pocity, uvolnil svou auru. Bez zábran popustil uzdu nátlaku 7. řádu a čtyř hvězdiček. Xiao Hei následoval spád své aury a zařval. A ty vibrace vyslaly proti Opici Tongbei sonickou vlnu.

Tento počin Opici Tongbei svižně naštval a kvůli tomu pustila Xiao Heiovu sílu z hlavy. Svými silnými pažemi si zabušila do hrudi. To dunění bylo šokující a nijak si nezadala s Xiao Heiovou demonstrací.

Kvůli nátlaku těch dvou démonických zvířat 7. řádu někteří diváci zbledli a rychle ustoupili. Se strachem sledovali démonická zvířata, co se navzájem konfrontovala.

Xiao Hei byl vždycky arogantní. Navzdory tomu, že jeho protivník měl vyšší pokrevní linii, stejně na něj shlížel. Své chladné a elegantní zlaté oči měl prosycené nezastíranou krvežíznivostí. Odfrkl si – bylo to, jako kdyby Opice Tongbei byla jen zpropadené budižkničemu.

Opici Tongbei ten jeho pohled naštval. Pohnula svým obrovským tělem a hnala se k Xiao Heiovi. Ačkoli možná vypadala velce a hloupě, byla překvapivě rychlá. V mžiku vzdálenost mezi nimi zkrátila a svou obrovskou pěstí bez váhání máchla Xiao Heiovi do tváře. Kvůli té síle se zdálo, jako kdyby to rozčíslo samotný vzduch, a způsobilo to explozivní zvuk.

V okamžiku bezprostředního nebezpečí Xiao Heiova silueta zmizela, zůstala po ní jen rozmazaná čmouha. Ačkoli Opice Tongbei měla možná vyšší pokrevní linii, co se týče rychlosti, naprosto ji nechal v prachu za sebou.

Při pohledu na střet démonických zvířat se You XiaoMo nervózně ošil.

Ačkoli měl v Xiao Heie důvěru, stejně se nedokázal přestat strachovat.

Zrovna když pozorně sledoval zvířata, Chai Jun s pochmurným výrazem jedovatě zahlížel na You XiaoMoa. U nohou se mu v tichosti objevil úponek duševní síly. Držel se kulatých dlaždiček arény a šířil se You XiaoMovým směrem.

Kvůli omezením nebyl mág 4. řádu schopen materializovat svou duševní sílu. Ale díky tréninku techniky bylo možné duševní sílu použít jako formu útoku.

Chai Jun k tomu neměl moc vysoké vlohy; navíc tu techniku tréninku praktikoval jenom rok. A tak momentálně nedokázal materializovat svou duševní sílu a dokázal uvolnit akorát netělesný mentální útok na duši svého protivníka.

Ačkoli se tento mentální útok na duši mohl zdát praktický, stejně měl jednu slabinu.

A to když se mág nižší úrovně pokoušel zaútočit na mága vyšší úrovně, bylo snadné na ten útok přijít.

You XiaoMo byl mágem vrcholného 4. řádu, zatímco Chai Jun byl jenom mág středního 4. řádu. Mezi nimi byl rozdíl dvou úrovní, a tak jeho jedinou volbou bylo využít pokoutného útoku.

You XiaoMo na tento počin možná nepřišel, ale ne všichni v publiku sledovali boj démonických zvířat. Bylo tam pár kultivátorů ve vyšším řádu než Chai Jun, co na to jeho počínání přišlo. Například Tong YueXu a Teng ZiXin – až na to, že ten první se víc bál a ten druhý se tvářil nejasně a bylo těžké poznat, co si myslí.

„XiaoMo, dávej si pozor na pokoutný útok od toho hloupého Chaie!”

BaiLi XiaoYu skákal v publiku, mával na You XiaoMoa a zároveň mu to připomínal.

Ale nemýlil se. Chai Jun byl vskutku hloupý.

Chai Juna to rozzuřilo! Nenáviděl, že to BaiLi XiaoYu You XiaoMovi připomněl, a přesto si netroufal být ledabylý. A potají naváděl svou duševní sílu k You XiaoMovi.

Ale You XiaoMo nebyl tak bezbranný, jak jeho vzhled napovídal. Před duelem od BaiLi XiaoYua vyslechl, že se Chai Jun podrobil tréninku technik pro duši. A tak se měl už na pozoru a poté, co vkročil do arény, se ani v nejmenším neuvolnil.

Jak zaslechl slova BaiLi XiaoYua, okamžitě se podíval Chai Junovým směrem a náhodou letmo zahlédl náznak poplašeného a zlovolného výrazu na jeho tváři. You XiaoMovi stačil jeden pohled a věděl, že měl problém.

You XiaoMo se dál v tichosti soustředil na bitvu uprostřed arény. A pokoutně a v tichosti uvolnil svou duševní sílu a vytvořil kolem sebe ochrannou bariéru.

Chai Jun si to neuvědomil a pořád si myslel, že na jeho počínání ještě nepřišel. Duševní síla, co naváděl, minula dvě bojující démonická zvířata a vykonala okamžitý pokoutný útok na You XiaoMoa nedaleko.

Bitva nabyla na intenzitě a všichni upírali pozornost na démonická zvířata.

Opice Tongbei měla možná vyšší pokrevní linii, ale to nedokázalo pokrýt mezeru v jejich síle. Jak bitva pokračovala, Zlatooký černý leopard byl naopak čím dál tím litější a tlamou plnou tesáků ukousl kus z ramene Opice Tongbei. Kvůli té krvavé scéně na publikum padlo napětí a ti, co nedokázali snést pohled na krev, se už neodvažovali to dál sledovat.

Zrovna když byli tou bitvou naprosto očarovaní, najednou zaslechli žalostný jekot.

Ve stejném okamžiku došla bitva mezi dvěma démonickými zvířaty ke konci. Obrovské tělo Opice Tongbei se najednou zhroutilo, tvářila se, že co nevidět umře. Naopak i Černý leopard měl tělo pokryté mnoha zraněními, ale jako vítěz hrdě zvedl hlavu a vrátil se ke svému pánu.

V této chvíli si publikum uvědomilo, že Chai Jun klečel na zemi; jeho tvář plná sebevědomí zbledla do smrtelně bledého odstínu.

Naopak You XiaoMo se choval, jako „kdyby tady nebylo co k vidění”. Mračil se a zdálo se, že o něčem hloubal.
--------------------------------------------

~ Jak rychle to začalo, tak rychle to taky skončilo... A z Chai Juna bude možná invalida... ~


4 komentáře:

  1. ja uz sem mylsela ze to zase bude otervene, aspon takhle ze to koncilo
    moc dekuji za preklad

    OdpovědětVymazat
  2. Ach smazenice se nekonala, ale i tak parádní dílek. Moc děkuji za překlad. Moc se těším na další. Už aby tady byl. 🤩😜🤩🤪😁

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za překlad. Chybí mi tam manžel, kde se fláká, když je ženuška v ohrožení?!

    OdpovědětVymazat