pondělí 8. února 2021

LMW - kapitola 249


Kapitola 249 – Podzemní zemská žíla


O tom incidentu zanedlouho věděla celá akademie.

Pár dobrých samaritánů vyjevilo, proč k tomu duelu mezi You XiaoMoem a Chai Junem došlo. Kvůli tomu byl dokonce i nezasvěcený člověk, Liu Yue, slavnější.

Původně bylo normální, aby noví studenti zakoušeli trochu toho šikanování. To proto, že někteří noví studenti byli až příliš divocí, a tak bylo třeba, aby jim někdo srazil hřebínek. To byl také důvod, proč Sun Zhe dělal problémy Ling Xiaovi.

Nicméně Liu Yue teď měl nálepku You XiaoMova podřízeného a nikdo se ho netroufal šikanovat. A ti, co ho zmlátili, za ním také přišli a omluvili se.

Jelikož akorát plnili Chai Junovy rozkazy, Liu Yue z toho nedělal nic velkého. Bál se, že kdyby si nastřádali příliš zášti, akorát by pro něj a pro You XiaoMoa byl školní život obtížnější. Možná velmi trpěl, ale dalo se říci, že z toho neštěstí vytěžil.

Když You XiaoMo a BaiLi XiaoYu dorazili, Liu Yue zrovna odeslal pryč skupinu lidí, co se přišli omluvit.

Liu Yue se převlékl a po You XiaoMových magických pilulkách se cítil mnohem lépe. Zranění se mu navíc už hojila.

Když Liu Yue spatřil You XiaoMoa, přišel k němu a vesele ho pozdravil: „Mladý pane!”

You XiaoMo si odkašlal. Kdykoli slyšel, jak ho Liu Yue nazýval mladým pánem, cítil se nepříjemně. Ačkoli Liu Yuea varoval, aby mu tak neříkal, jakmile se k němu otočil zády, Liu Yue ho tak dál oslovoval. Pokud to takhle půjde dál, You XiaoMo si na to nakonec zvykne.

„Liu Yue, sbal si věci a pojď se mnou na Třetí zimní dvůr,” řekl You XiaoMo.

„Třetí zimní dvůr? Pročpak?” Liu Yuea to překvapilo. Tam byly jenom kvalitní jednolůžkové pokoje.

„Samozřejmě že tam budeš bydlet. Myslel sis, že tam jdeme obdivovat krajinu?” odpověděl You XiaoMo.

Než zašel za Liu Yuem, už to zkonzultoval se starším Gongem, co měl na starosti pronájem pokojů. Mohl převést pokoj pod svým jménem na někoho jiného nebo pronájem zrušit. Ale při změně nájemce tam byl jednorázový správní poplatek dvou bodů a při zrušení pronájmu se mu vrátil jenom jeden bod. Takže například ten jednolůžkový pokoj, co si teď pronajímal, stál šest bodů za den. Kdyby chtěl nájem zrušit, stálo by ho to pět bodů. Jelikož to bylo takhle, bylo mnohem efektivnější změnit nájemce.

You XiaoMovi stále zbývaly tři dny pronájmu, takže ten pokoj stejně dobře mohl převést na Liu Yuea.

Když Liu Yue slyšel, že mu mladý pán na tři dny pronajal jednolůžkový pokoj, prohlédl si ho od hlavy až k patě a nervózně odpověděl: „Mladý pane, tohle nemůžeš. To ty jsi tady mladý pán. Je přirozené, abych ti já dával. Jak bych ti mohl dovolit mi dát body? To nemůžu přijmout.”

You XiaoMo vytáhl z magické brašny štítek a dal ho Liu Yueovi. „Jestli to chceš přijmout nebo ne, je na tobě. Já už ten pokoj převedl na tebe. Rozhodni se, jestli tam zůstaneš. Vidím, že tvoje zranění už jsou na tom lépe. Můžeš se tam přestěhovat sám. Já půjdu.”

Aniž by dal Liu Yueovi šanci odmítnout, You XiaoMo a BaiLi XiaoYu odešli ze Šestého zimního dvora a vrátili se do Bloku 2.

Po cestě zpět You XiaoMo zjistil, že se počet pohledů, co jej pozorovaly, velmi znásobil. Věděl, že se znovu dostal do středu pozornosti, ale s tím se nedalo nic dělat. Kdo po té kryse Chai Junovi chtěl, aby se dotkl jeho podřízeného? Samozřejmě že to nemohl nechat jen tak.

You XiaoMo ty pohledy v klidu opomíjel a mířil ke svému novému pavilonu. Kvůli tomu, že na své černé kartě neměl dost bodů, mohl si ho pronajmout jenom na pět dní.

BaiLi XiaoYu měl původně v úmyslu se vrátit do čtyřlůžkového pokoje, ale You XiaoMo o tom hloubal – BaiLi XiaoYu neměl zlozvyky učedníků z velkých kultivačních klanů a vycházeli spolu celkem dobře. A tak mu dovolil, aby ho následoval.

A tak se BaiLi XiaoYu s radostí vystěhoval ze čtyřlůžkového pokoje a za body, co mu jeho bratr dal, si pronajal pavilon hned vedle You XiaoMoa.

Když se You XiaoMo nastěhoval, zjistil, že duchovní energie pavilonu byla mnohem hustější než v okolí.

Kultivovat v takovém prostředí znamenalo, že se mohl snažit o polovinu méně a získá dvojnásobné výsledky než normálně. A tak okamžitě povolal SheQiua a zbytek Qiu-týmu.

Qiu-tým, co zrovna kultivoval, se najednou přesunul a pár z nich to vyrušilo z tréninku. Jenom XiaoHeie to nerozhodilo, ale když zjistil, že duchovní energie v místnosti byla vyšší než v You XiaoMově dimenzi, omráčilo ho to.

„Co to je za místo? Proč je tady tak hustá duchovní energie?” SheQiu se zhluboka nadechl, vycítil, že ta duchovní energie byla zhruba stejně ryzí jako v dimenzi, a na okamžik ho to zarazilo. Vždycky předpokládal, že duchovní energie v dimenzi byla už tak velmi hustá.

„Pane, pane, tohle místo je vážně dobré!” Kulatý a temperamentní PiQiu nedokázal popsat své pocity, ale vážně se mu ten malý pavilon líbil. Kdyby tu mohl kultivovat, rozhodně bude dělat pokroky rychleji.

You XiaoMo chtěl něco namítnout, ale když viděl, že MaoQiu a XiaoHei už si našli koutek a začali kultivovat, začalo mu cukat v koutku.

SheQiu nebyl tak uhnaný. Zvědavě zkoumal malý pavilon a konečně zjistil důvod té duchovní energie. „Aha, takže takhle to je. A je také celkem velký... ...”

„Copak?” zeptal se svižně You XiaoMo, vždycky si to chtěl ujasnit.

SheQiu pomalu odpověděl: „V zemi pod touto rezidenční oblastí by měla být zemská žíla. Akademie DaoXin používá zvláštní formaci, aby duchovní energii ze zemské žíly sjednotila a zachytila ji v bariéře. Díky této metodě je interiér malého pavilonu plný husté duchovní energie, ale u této metody je jedna vážná nevýhoda.”

You XiaoMo se zvědavě zeptal: „Jaká nevýhoda?”

SheQiu odpověděl: „Jednoho dne ta zemská žíla vyschne. Dle mého odhadu akademie Dao Xin už tuto metodu k povzbuzení studentů používala nějakou dobu, zhruba dva až pět tisíc let. Bez ohledu na to, jak je ta zemská žíla silná, hádám, že se co nevidět vyčerpá.”

You XiaoMo si nemyslel, že je ta záležitost tak vážná. Kdyby ta zemská žíla naprosto vyschla, studenti by přišli o motivaci a někteří by dokonce chtěli z akademie odejít. Ačkoli tu byl jenom pár dní, už dokázal odhadnout, že zoufalství studentů vycházelo z větší části z duchovní energie v ubytování.

„Je nějaký způsob, jak to napravit?” zeptal se You XiaoMo. Ačkoli ta zemská žíla nebyla hlavní důvod, proč na akademii DaoXin nastoupil, teprve se zapsal a během jeho studia bude toto jeho domov.

„Určitě nějaký způsob existuje,” řekl SheQiu.

„A jaký?” zeptal se You XiaoMo vzrušeně.

„Jak to mám vědět?” SheQiu na něj zíral. Narodil se s duchovními znalostmi, ale vždycky zůstával v Rajské říši a o zemských žílách věděl jen tak matně. O podrobnostech ohledně zemských žil si nebyl tak jistý.

You XiaoMo se na něj díval očima plnýma lítosti.

SheQiu se s ním nemohl dál obtěžovat a našel si místečko ke kultivaci.

Když You XiaoMo viděl, že mu nikdo nevěnoval pozornost – dokonce i roztomilý PiQiu šel kultivovat – nezbývalo mu nic jiného než nahoře vyrábět pilulky.

Nikdo z nich si nebyl vědom, že to, o čem zrovna diskutovali, byla na akademii DaoXin přísně tajná záležitost. O tomto tajemství věděli jen nejvýše postavení lidé na akademii a kdyby to vyzradili, čekaly by je závažné následky.

You XiaoMoa to zase až tak netrápilo. Měl dostatek rozumu, že věděl, že se o této záležitosti nemohlo jen tak v klidu diskutovat. A jelikož to na něj nemělo vliv, nebylo třeba, aby na sebe sám svolával těžkosti.

Druhého dne You XiaoMo svůj stánek neotevřel. Měl v plánu zpracovat zbytek magických bylin na magické pilulky a pak je prodat naráz. Jak vyráběl dnem i nocí, téměř zapomněl přijít na úvodní hodinu; naštěstí ho přišel vyhledat BaiLi XiaoYu, aby spolu šli na vyučování.

Ti dva se vydali do třídy, ale jelikož přišli trochu pozdě, místa ve třídě už byla obsazená. Tong YueXu měl naštěstí dostatek rozumu, aby jim dvě místa zabral.

You XiaoMo se rozhlédl po třídě, ale přesto po Chai Junovi nebylo ani stopy.

Když to Tong YueXu spatřil, vysvětlil: „Jelikož byl Chai Jun zraněný, poslali ho zpět ke klanu Chai. Zdá se, že bude nějakou dobu trvat, než se zotaví, takže se nemusíš trápit. Pokud se ti klan Chai bude snažit dělat problémy, akademie nebude jen tak nečinně přihlížet.”

You XiaoMo přikývl. Už popřemýšlel o plusech a mínusech, a tak se nebál, že by mu klan Chai dělal problémy.

Než hodina začala, profesorka Ning Jing mluvila o rozdělení tříd. Rozdělení tříd se zakládalo hlavně na jejich řádu, ale také existovaly zvláštní případy.

Například You XiaoMo. Při jeho obrovském potenciálu mu akademie mohla přidělit profesora, co ho bude osobně učit. A tak nebude muset docházet do Třídy 3 na hodiny.

Po vyučování profesorka Ning Jing požádala You XiaoMoa, aby zůstal, aby si s ním mohla promluvit o samotě. Jelikož si Teng ZiXin nezavolala, odešla jako první a s ledovým výrazem na tváři.

„Ty jeden mizero, hádám, že po tom boji s Chai Junem už můžeš být v klidu?”

Jak You XiaoMo vešel do malé místnosti, profesorka Ning Jing se mu vysmívala.

You XiaoMo rozpačitě odvrátil zrak a váhavě řekl: „No... ...Teď je tu mnohem větší klid.”

Profesorka Ning Jing se uchechtla a usmála se, ale otočila se a naštvaně řekla: „Ty hlupáku, pořád si troufáš říct něco takového. Jednáš bez toho, aby sis promyslel následky. Akademie tě může chránit jen během studia, ale ne po celý život. Před tolika lidmi jsi urazil čest klanu Chai. Podle toho, jak je klan Chai malicherný, si budeš muset hlídat záda.”

You XiaoMo se jí do očí nepodíval a změnil téma: „Profesorko, budu si dávat pozor. To jsi mě sem zavolala, abys mi řekla tohle?”

„Samozřejmě že ne!” odpověděla profesorka Ning Jing. Předala mu nefritový disk. „Na tomhle jsou informace o mázích vysokého řádu v Bloku 2. Jdi se na to podívat. Pokud si najdeš profesora, co se ti bude zamlouvat, řekni mi. Zařídím, aby sis s ním mohl promluvit.”

„Děkuju, profesorko!” You XiaoMo ten nefritový disk přijal a upřímně jí poděkoval.

„Pokud mi chceš poděkovat, vzpomeň si na mě, až dosáhneš toho meteorového úspěchu.” Profesorka Ning Jing se usmála a řekla: „Dobrá, jen jsem žertovala. Pokud nemáš nic dalšího, můžeš jít.”

You XiaoMo neměl na výběr a musel odejít. Po pravdě řečeno si vždycky myslel, že jeho profesorkou bude Ning Jing. Trochu litoval, že nemohla být jeho učitelkou.

Odešel z rezidence profesorky Ning Jing a vrátil se do svého malého pavilonu, aby pokračoval ve výrobě magických pilulek. Měl v plánu, že příštího dne bude ve svém stánku prodávat spolu s BaiLi XiaoYuem.

Kdo by si pomyslel, že ti dva chlápci, co si od něj posledně koupili magické pilulky, znovu přišli na trh a obzvláště tam na něj čekali.
--------------------------------------------

~ Tak Chai Jun je z kola ven, ale nebojte, za chvilku se najde další hlupák, co bude YXM pokoušet k činu. ~

~ YXM si na akademii nakonec najde i nového mistra (soukromého učitele)... nebo spíš si nový mistr najde jeho, ale o tom zase až jindy. ~

~ Mág, bez mága, o mágovi. Mágové, bez mágů, o mázích. Zní to divně, ale mám to potvrzené dokonce i od pravidel českého pravopisu, vážně! A čím déle se na to koukám, tím je to divnější lol ~ 


4 komentáře:

  1. Je to skvělý.. těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  2. Čím dál tím lepší. Děkuji za překlad a těším se na další dílek. Už aby tu byl. 😁😁🤪

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem si říkala že to "o mázích" zní divně Xd.Čeština a její skloňování🙉

    OdpovědětVymazat