čtvrtek 11. února 2021

LMW - kapitola 250


Kapitola 250 – Zvláštní mladík


Už to byly dva dny, co You XiaoMo otevřel svůj stánek.

You XiaoMo nevěděl, že ty pilulky, co vyrobil, budou srovnávat s ostatními mágy. On věděl akorát to, že když otevřel podruhé, už na něj čekalo několik lidí. Tento fenomén se dal na bazaaru popsat jen jako zázrak a přitáhl pozornost mnoha.

Když se tam You XiaoMo dostal, myslel si, že už mu stánek někdo zabral. Ale zabrat místo, co nebylo jeho, by vedlo k vážnému penále od školy. A tak to byl velmi nepravděpodobný scénář.

Když spatřili, že You XiaoMo konečně dorazil, ti dva mladíci se naráz zatvářili vesele. Jeden z nich potěšeně řekl: „Hej, konečně jsi dorazil! Dlouho jsme na tebe čekali a dokonce jsme tě tu včera hledali. Kdo by si pomyslel, že nepřijdeš?”

You XiaoMoa to udivilo. „Včera jsem měl napilno, a tak jsem nemohl přijít. Ale proč tu jste?” Přihlížející za nimi se na You XiaoMoa dívali tázavými pohledy – bylo možné, že ta skupina se znala s těmi dvěma mladíky.

Novina o včerejším duelu s Chai Junem se už donesla i k těmto dvěma mladíkům. A tak nebylo nečekané, že tu včera nebyl. A jelikož výroba magických pilulek vyžadovala čas, ten mladík odpověděl: „Ty magické pilulky, co jsem předtím koupil, byly celkem efektivní. A tak jsem se přišel zeptat na zásoby. Rádi bychom je koupili všechny.”

Ještě ani neotevřel stánek a už měl vyprodáno. Nemohl uvěřit vlastním uším.

You XiaoMo rychle namítl a nejistě se zeptal: „Jsi si jistý, že chceš všechny?” To byl účinek jeho magických pilulek tak skvělý? Ačkoli své magické pilulky nikdy nesrovnával s ostatními, i pilulky ostatních mágů se zdály celkem dobré.

Ten muž se usmál a odpověděl: „Jelikož jsi nový student, je normální, že neznáš nynější stav věcí.”

You XiaoMo rozhodně neznal nynější okolnosti, a tak se zeptal: „Co myslíš tím nynější stav věcí?”

„Nejdřív mi dovol se představit. Já jsem Rong Xuan, tady vedle mě je můj kamarád Qin Zhang. Rád tě poznávám, kolego You XiaoMo.” Rong Xuan se široce usmál, jak odhalil You XiaoMovu totožnost. You XiaoMo se vskutku proslavil – nebylo nečekané, že ho hned poznal.

You XiaoMoa to nepřekvapilo. Ať by řekl kdokoli, že ho znal, nebylo by to nečekané.

Rong Xuan pokračoval: „Možná si toho nejsi vědom, ale co se týče prodeje magických pilulek, 90% zákazníků si monopolizuje kartel, co také pevně určil ceny magických pilulek. Ale ta cena je neúměrná kvalitě pilulek.”

„To mluvíš o počtu destilací magických bylinek?” You XiaoMo okamžitě odhadl to hlavní. Jelikož kvalita nebyla vysoká, jediným důvodem mohlo být toto.

„Správně! Když vyrábějí pilulky, destilují magické byliny jen čtyřikrát, takže tam zůstane spoustu nečistot. Když se magická pilulka vstřebá, ty nečistoty zůstanou v těle. Tedy pokud se hned neodstraní. A tyto nečistoty velmi škodí kultivaci. Aby se toho člověk zbavil, přinutí ho koupit pilulku Duševní očista, kterou naschvál vyrábějí na odstranění těch nečistot.” Jak to Rong Xuan řekl, zamračil se.

Jak mohli být tak hanební? Šidili kolegy studenty, jen aby získali body.

Ale s tou situací se nedalo nic dělat. Pokud by si studenti nekoupili magické pilulky, nemohli jít do hor lovit démonická zvířata. A pokud nemohli lovit démonická zvířata, nebudou moct získat body. Byla vskutku pravda, že mnoho lidí záviselo na lovu, aby získali nějaké body.

You XiaoMo z jejich slov odhadl, že ti dva nebyli součástí toho kartelu a že je museli ošidit o značnou sumu bodů.

Nebylo divu, že byli ochotní koupit všechny jeho magické pilulky. Jedna destilace navíc a množství nečistot, co v bylině zůstalo, bylo značně méně. Jelikož on své byliny prodestiloval o dvě destilace více, rozhodně to značně snížilo počet nečistot v jeho pilulkách. You XiaoMo si nemohl pomoct a pomyslel si něco tak narcistického.

Rong Xuan pokračoval: „Kolego You, moji bratři a já máme v plánu brzy vyrazit do hor. Takže budeme potřebovat velké množství magických pilulek. Jelikož tvoje mají vyšší kvalitu, navrhujeme, že všechny tvoje pilulky koupíme za tržní cenu. Co ty na to?”

Jelikož byli ochotní zaplatit víc, jak by to You XiaoMo mohl nepřijmout? Jelikož si vyslechl celou historku, neměl se proč cítit provinile. Kdo by přece jenom nechtěl prodat své zboží za vyšší cenu?

You XiaoMo ze všech magických bylin, co koupil, vyrobil magické pilulky. Měl 30 pilulek YuanYang, 40 pilulek HuoXue a 15 pilulek ZhenYang. Takhle celkem vydělá 315 bodů.

To byla obrovská suma!

Když You XiaoMo viděl, jak mu počet bodů na kartě vzrostl ze 110 na 435, nemohl uvěřit svým očím. Pokud to takhle půjde dál, za pár měsíců se pravděpodobně dostane mezi bohaté.

Ovšem Rong Xuan a jeho skupina si mohla dovolit naráz utratit tři sta a něco bodů, bylo pravděpodobné, že byli v Oddělení B velké ryby.

You XiaoMo se nemýlil. Skupina, kterou Rong Xuan vedl, byla v Oddělení B celkem známá. Body vydělávali lovem démonických zvířat a vždycky se vrátili s velkou kořistí. Díky tomu o nich hodně lidí vědělo.

Když transakci uzavřeli, Rong Xuan měl na You XiaoMoa skromnou žádost – doufal, že až příště You XiaoMo vyrobí pilulky, že budou mít prioritu v koupi.

Rozhodně by bylo praktičtější, kdyby měl stálého odběratele. A tak s tím You XiaoMo souhlasil.

Jelikož nebylo třeba, aby You XiaoMo svůj stánek sklízel, okamžitě odešel z tržiště spolu s BaiLi XiaoYuem.

BaiLi XiaoYu ho velmi obdivoval, že za těch pár dní dokázal You XiaoMo vydělat takovou sumu. A závistivě si pomyslel, že chtěl také následovat jeho příkladu a vydělávat si body výrobou pilulek.

Oběma bylo osmnáct, ale v porovnání s You XiaoMoem byl jako zbytečný a rozmazlený mladý pán, co závisel na svých starších bratrech, aby mu dali body a on mohl pohodlně žít. BaiLi XiaoYu cítil, že mu spadly klapky z očí.

A tak se rozhodl, že ode dneška si začne body vydělávat vlastním úsilím. Prvním krokem bude, že bude následovat You XiaoMoa a koupí si magické byliny.

Když You XiaoMo viděl jeho odhodlání, rozhodl se, že ho vezme s sebou – přece jenom měli namířeno na stejné místo.

Oblast, kde se prodávaly magické byliny, byla hned vedle oblasti s magickými pilulkami. Dojít tam trvalo méně než patnáct minut.

You XiaoMo se o této oblasti doslechl od profesorky Ning Jing na hodině. Předtím byl velmi zvědavý na to, odkud pocházely zásoby těch magických bylin. To proto, že ceny magických bylin nebyly nijak zvlášť vysoké. A navíc se tu prodávalo také velké množství.

Později se dozvěděl, že ty magické byliny vykopali v horách.

Ty hory zde byly nezměrně dlouho. Bylo v nich mnoho démonických zvířat a všechny druhy různých magických bylin. Obzvláště běžné byly magické byliny nízké a střední jakosti. Pokud si člověk troufl zajít do hor, dostalo se mu odměny.

You XiaoMo se vrátil ke stánku, kde prvně koupil magické byliny.

Člověk, co ty magické byliny prodával, byl mladík, kterému bylo zhruba dvacet let. Řád neměl tak vysoký a podle toho, co řekl, neprodával denně víc než 60 svazků magických bylin 4. řádu nízké jakosti. A i když měl ještě něco skladem, nepokračoval v prodeji. Pokud nedokázal prodat všech 60 svazků, vzal si zbytek zpět domů.

Když You XiaoMo přišel poprvé, zbývalo mu jenom pár svazků a užuž chtěl co nevidět zavřít. Ale You XiaoMo ho zastihl právě včas.

Bylo jasné, že ho ten mladík poznal a trochu ho překvapilo, že se vrátil tak brzy.

You XiaoMo si prohlédl jeho zboží. Jelikož přišel dřív, vypadalo to, že ten mladík svůj stánek teprve otevřel a prodal jen pár bylin.

„Kolego, kolik svazků materiálu tady máš?”

Mladíka to na okamžik překvapilo. Ale brzy znovu nabyl svůj klid a lhostejně odpověděl: „Mám materiál na pilulky ZhenYang, YuanYang a HuoXue. Od všech těch tří druhů mám dvacet svazků. Chceš všechno?”

„Ano, chci, kolik to bude stát?” řekl You XiaoMo a přikývl.

Mladík bez obalu odpověděl: „Celkem to bude 75 bodů. Jelikož jsi první zákazník, co koupil všechno, můžu ti dát slevu. Celkem to bude 70 bodů.”

You XiaoMoa to potěšilo. „Moc děkuju! Navíc budu pravděpodobně chodit každý druhý den až do konce měsíce. Mohl bych si zarezervovat všech šedesát svazků každý druhý den?” You XiaoMo si to propočítal. Jelikož potřeboval stálý přísun magických bylin, mohl si stejně dobře najít stálého prodejce.

Mladík sebou trhl, ale okamžitě odpověděl: „Samozřejmě.”

Také přemýšlel stejně jako You XiaoMo – bylo vážně štěstí mít stálého odběratele.

You XiaoMo pokračoval: „Bydlím na Prvním podzimním dvoře v Devátém pavilonu. Kdybych určený den nepřišel, šlo by to poslat tam?”

Jelikož šlo jenom o donášku zboží, mladík souhlasil: „Ano.”

Diskuze o obchodu došla hladkého konce a obě strany zůstaly uvolněné a svěží.

Když You XiaoMo viděl, jak mu body na kartě o 70 klesly, vůbec se necítil vystresovaně, protože nebude trvat dlouho a vydělá dost na to, aby ty náklady pokryl. A bude mít čistý zisk 50 bodů.

You XiaoMo odešel z tržiště s magickými bylinami a půlku své kořisti dal BaiLi XiaoYuovi. Samozřejmě to nebylo zadarmo. BaiLi XiaoYu měl téměř 500 bodů, které mu všechny dali jeho bratři.

You XiaoMo pevně odmítl uznat jeho závist a litě si na svou kartu převedl 35 bodů.

Po cestě zpět k pavilonu se You XiaoMo rozloučil s BaiLi XiaoYuem.

Řekl BaiLi XiaoYuovi, aby šel domů jako první, a pak šel sám hledat Ling Xiaa.

Posledně Ling Xiaa doprovázel, když si pronajímal bydlení, a tak věděl, kde bydlel. Poté, co Ling Xiao porazil Sun Zhea, získal právo bydlet na Prvním jarním dvoře. Bydlel v Devátém pavilonu, což bylo stejné číslo jako u You XiaoMoa. Povídalo se, že první až osmý pavilon si pronajalo osm nejlepších studentů, co byli v žebříčku nad Sun Zheem.
--------------------------------------------

~ Příště konečně za Ling Xiaoem! ~ 


4 komentáře:

  1. Ještě 3 kapitoly a bude @ 😁. Už se nemůžu dočkat 😆. Není to poprvé, co jde za Ling Xiaoem? Mám pocit, že zatím pokaždé přišel jeho manžel za ním. Ale možná se pletu🤔.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám pocit, že to je poprvé, co za ním přišel. I když první polibek z YXMovy iniciativy už si odbyli.

      Vymazat
  2. Děkuji za další díl, na manžela už se moooc těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za pokračování.👍🤩👍

    OdpovědětVymazat