pondělí 1. srpna 2022

LMW - kapitola 394


Kapitola 394 – Metoda na vydělání peněz


„Aaa—”

You XiaoMo ze sebe vydal nepříjemný sten a pomalu se převalil a neuspěchaně otevřel oči. Jako první spatřil neznámou pohlednou tvář. Šokovalo ho to a vypružil se na posteli do sedu, najednou byl naprosto vzhůru.

You XiaoMo ani neměl čas pochopit, co se stalo, a v hlavě ho tupě zabolelo. Také i z toho místa dole, o kterém se tak těžko mluvilo, vycházel náznak bolesti. „To bolí...”

Náhle se k němu natáhly dvě ruce a stiskly mu spánky. Ta síla byla vyrovnaná, ani moc slabá, ani moc silná. You XiaoMo zvedl hlavu a šťastně si povzdechl.

„Je to lepší?” Mužův známý hlas mu velmi pomalu a liknavě zněl u ucha. Ten hluboký hlas v sobě nesl malátnost člověka, co zrovna vylezl z postele, takže se cítil v příjemném teple.

You XiaoMo se už vzpamatoval. Hned se tomu muži opřel o tělo a rošťácky řekl: „Ne, hlavu mám pořád velmi ztěžklou. Příště rozhodně nebudu pít.”

„Dobře, tak nepij,” řekl muž se smíchem.

You XiaoMo otevřel oči a zahlížel na něj. „Ty si pořád troufáš se smát. Kdyby nebylo toho tvého pobízení, abych se ještě trochu napil, neměl bych teď takový bolehlav.”

Ten muž nevinně odpověděl: „Kdybys neměl pocit, že je to víno dobré, pil bys ho, když bych ti ho nalil?”

You XiaoMo si suše odkašlal. „To víno... bylo vážně celkem chutné.”

Taverna měla také mnoho různých odrůd vín. Ale nejvíce proslavená byla svým ovocným vínem. Povídalo se, že ovocné víno bylo specialitou města June. Chuťově nebylo ostré a ani silné, spíš mělo nepatrnou ovocnou chuť. Chutnalo dobře a člověka ta chuť neznavila bez ohledu na to, jak moc pil.

You XiaoMo si ze začátku myslel, že ovocná vína budou chuťově velmi silná. Ale když se napil, zjistil, že chutnalo úplně jako ovocná šťáva. Ling Xiao mu také často doléval ovocné víno, a tak pil šálek za šálkem a bezděky tak dopil několik džbánků vína.

„No ano, přijde mi, že když jsem byl včera opilý, něco se stalo. Co to bylo? Hlava se mi pořád točí, takže v tom nemám moc jasno. Vysvětli mi to.”

You XiaoMo se cítil trochu provinile, a tak rychle změnil téma. Chvilku vzpomínal, co se včera stalo. Ačkoli si pamatoval, že tam bylo město YuXian a že tam byla ta Magická gilda, nemohl si na několik podrobností vzpomenout.

Ling Xiao přimhouřil oči. Prsty přejel You XiaoMovi po tváři a zasmál se. „Nevzpomínáš si? Včera jsi Hu KangNinga a Hu Yina evidentně tak zahlušil, že nemohli namítnout jedinou větou.”

You XiaoMo od sebe odstrčil Ling Xiaovu ruku a tvářil se nervózně. „Říkám, že si to nepamatuju, tak si to nepamatuju.” Působil nepatrným dojmem, že se to snažil skrýt, ale přitom to teď bylo ještě nápadnější.

Ling Xiao už ho dál neškádlil, když viděl, že co nevidět vybouchne. „Včera se ve městě June objevili lidé z města YuXian a z Magické gildy. Z jejich konverzace to vypadá, že dorazí víc lidí. Předpokládám, že tady na této straně pohoří v městě June je něco, co je přilákalo.”

„Víš, co to je?” zeptal se You XiaoMo.

Ling Xiao potřásl hlavou. „Ještě ne. Jejich utajení je vlastně velmi vysoké. Vypadá to, že nikdo ve městě June kromě nich o tom neví.”

You XiaoMo odpověděl: „Možná tu je nějaký poklad.”

Ling Xiao se uchechtl. „Ať je to jakýkoli poklad, tato situace je pro nás dobrou příležitostí. Nemusíme obzvláště běžet na území klanu Rumělkové krve a prošetřovat jejich vedlejší síly.”

Ať to bylo jakkoli, pravdou bylo, že se ve městě June objevili jak lidé z města YuXian, tak z Magické gildy. Dvě velké síly pospolu přitáhnou spoustu pozornosti a oni dva nebyli jediní, kdo na to byl zvědavý. Lidé, co tehdy byli přítomní, o tom také přemýšleli, a tak to někdo šel prošetřit ještě toho večera.

Po celé noci se ve městě June roznesla novina, že město YuXian čekalo, až jejich síly dorazí. A navíc se povídalo, že sem pošlou i členy klanu Rumělkové krve.

Ti dva se převlékli a You XiaoMo zavolal na CatQiua, aby se znovu vrátil.

Když se oblékl, změnil své vzezření na toho včerejšího obyčejného mladíka.

Ačkoli CatQiuova síla byla v porovnání s jeho Qiu-týmem nižší, jeho techniky transformace byly nezvykle špičkové a pro lidi bylo obtížné je prohlédnout. Jako u toho včerejšího Hu Yina. Sice měl kultivační základ Císařského řádu, ale dokonce ani on jeho převlek neprohlédl.

Pak ti dva šli ven.

Po těch včerejších událostech se brzy z rána valilo branami města June spoustu lidí. Kvůli těm novinám všichni přispěchali sem. Vypadalo to, že mnoho chtělo vědět, proč sem přišlo město YuXian a Magická gilda.

Čas od času kolem nich prospěchal dav.

Zrovna když měl You XiaoMo nějakou tu předtuchu, za nimi se najednou ozvaly hektické kroky. Jakmile se otočil, spatřil skupinu spěchajících lidí.

„Slyšel jsem, že někdo ví, proč přišli do města June.”

„Říkáš pravdu nebo ne?”

„Jistěže pravdu, protože tu jsou i lidé z aliance Cang.”

„To je skvělé...”

You XiaoMo sledoval, jak tato skupina lidí velkou rychlostí proběhla kolem nich, jako kdyby promrhali svou příležitost, kdyby se opozdili. Ze začátku to nechápal, ale když popřemýšlel o podstatě vlivu aliance Cang, pochopil to.

Ling Xiao měl dneska na sobě vše bílé od hlavy až k patě a v ruce držel vějíř. S ladným a elegantním chováním se usmál. „Zajímavé. Pojďme se také podívat.”

Kde to hlučelo a vřelo vzrušením, tam nemohla chybět aliance Cang. Dalo se říct, že tento fakt byl na světě TongTian vlastně selský rozum. A kromě toho na jakémkoli místě, kde byla aliance Cang, už tajemství nezůstala tajemstvími. To proto, že aliance Cang nejen že sbírala informace, ale také se zabývala prodejem všech možných informací.

Když You XiaoMo a Ling Xiao dorazili, spatřili na obrovském náměstí enormní démonické zvíře.

Vzhledově se to démonické zvíře velmi podobalo želvě. Bylo zhruba 50 metrů vysoké a zhruba 500 metrů dlouhé. Krunýř měla zelený a na vršku krunýře nesla budovu podobnou domu. Ta budova měla delikátní a nádherné rytiny a člověku stačil jediný pohled a věděl, že to bylo estetické potěšení.

Ti lidé, co zrovna proběhli kolem You XiaoMoa, se shromáždili kolem jedné strany této želvy a neustále diskutovali o té záležitosti.

Ling Xiao přišel blíž a vyjasnil jeho zmatek. „Tato Zelená želva je z vedlejší pokrevní linie Psychických černých želv ze Čtyř starodávných zvířecích klanů. Povídá se, že hlava aliance Cang si podrobil celý klan Zelených želv. A proto klan Zelených želv začal sloužit alianci Cang po mnoho generací.”

„Aby si dokázal podrobit vedlejší pokrevní linii Psychických černých želv, hlava aliance Cang je vážně úžasná,” vykřikl You XiaoMo rázně v obdivu. A kromě toho tato myšlenka použít želvu jako dopravní prostředek byla naprosto nová a originální. Přinejmenším pro člověka jako on, kdo z celého srdce věřil, že želva je velmi pomalé zvíře. On si to myslel.

Zatímco mluvili, z hřbetu Zelené želvy jeden po druhém seskákali lidé.

Bylo jich více než tucet ve stejném oděvu. Jenom oděv člověka v čele byl jiný. Jeho aura byla velmi silná a jeho tělo bylo tak rozložité, že se zdálo, že by na svých ramenou unesl celou horu. Jeho silueta byla neochvějná a odhodlaná jako ostří čepele. Na zádech měl široký meč bez pochvy.

Toto byl expert, co používal meče!

„To je lord Xiong Xiao. Kdo by si pomyslel, že aliance Cang vyšle zrovna jeho.”

„Ach ach ach, lord Xiong Xiao je na 21. místě žebříčku expertů světa TongTian. No ano, jakmile se objeví idol, je to vážně jiné! Je tak mocný a pánovitý.”

„Slyšel jsem, že lord Xiong Xiao je 8. učedník, co vůdce aliance Cang přijal. Také má v alianci Cang vysoké postavení. Ale vůdce aliance Cang si svůj věhlas vážně zaslouží, každý jednotlivý učedník, co přijal, je působivý a výjimečný.”

„Kolikpak tentokrát bude cena za informace?”

„Na základě tajnosti informací by ta cena měla být vysoká. Vypadá to, že nebude mnoho lidí, kdo si ji bude moct dovolit.”



To brebentění davu neustalo od chvíle, co Xiong Xiao seskočil ze Zelené želvy. Ačkoli tu byl hluk, You XiaoMo z toho získal spoustu informací.

Ling Xiao mu do ucha zašeptal vysvětlení: „Žebříček světa TongTian je žebříček expertů tohoto světa. Umístění se posuzuje na základě celkové síly jedince. Ti na prvních stech místech jsou v podstatě supersíly nynějšího věku. Tento Xiong Xiao je na 21. místě, takže jeho kultivační základna by měla být kolem Božského řádu 1 hvězdy.”

Xiong Xiao i Hu Yin a podobní byli všichni pohlední, ale tento Xiong Xiao dělal na lidi mnohem lepší první dojem.

Xiong Xiao přejel očima po všech přítomných, jeho pohled byl ostrý a pronikavý jako čepel. Na kom spočinul pohledem, ten pocítil, jak se mu zpomalil dech. Byl velmi vysoký. I když nyní stál na zemi, byl stále o hlavu vyšší než všichni ostatní, snadno tak u ostatních vzbuzoval pocit nátlaku.

Na náměstí to najednou ztichlo, všechny zvuky umlkly, jen co celé náměstí přejel pohledem.

Poté, co se dav utišil, Xiong Xiao šel svým jasným hlasem rovnou k věci: „Co se týče zkazek o pokladu v horském pohoří města June, potvrdilo se, že to je pravda. V souladu s minulými pravidly si ti, co chtějí ty informace znát, mohou ode mě koupit nefritový disk.”

Jakmile učinil toto prohlášení, najednou to zahlučelo.

Původně si nebyli jistí, jestli je pravda, že v horském pohoří města June je poklad. Když to teď Xiong Xiao řekl, potvrdilo se to. Nikdy by je ani nenapadlo, že ta novina byla tak přísně střežená, že se o tom dozví, až když sem přispěchali síly z města YuXian.

Kdyby nebylo aliance Cang, ještě stále by tápali v temnotě.

„Haha, seniore Xiong Xiao, vážně je pravda, že stín aliance Cang je všude, kam člověk vkročí. Vypadá to, že tentokrát aliance Cang vydělá spoustu duchovních drahokamů. Jak se tedy cena vypočítá?”

Zrovna když o tom všichni statečně diskutovali, zezadu se najednou ozval upřímný smích. Všichni se otočili a podívali se tam a zjistili, že to se zasmál uhlazený mladík v bílém. Ten mladík se usmíval od ucha k uchu a šel k nim.

Kdo jiný to mohl být než Qiao WuShuang z gildy Zvířecí transfigurace!
--------------------------------------------

~ Je samozřejmě jasné, že YXM ten nefritový disk získá, jde jen o to, kolik lidí u toho naštve, za jakou cenu a co to je za poklad. ~




1 komentář: