sobota 20. srpna 2022

FOD - kapitola 76


Kapitola 76 – Příští top supermodel (VIII)


Zhou YunSheng vytáhl energii z prostoru XingHai a znovu se probudil, stál ve velmi moderním a velkolepém obývacím pokoji. Kolem nikdo nebyl, ale ze shora se ozývaly zvuky. Když bedlivě naslouchal, dokázal rozlišit zhruba čtrnáct nebo patnáct náctiletých mužů a žen. Stěny byly ozdobené obrovskými rámy, v jednom byl portrét velmi nádherné ženy. V dolním pravém rohu bylo velkými písmeny napsáno její jméno, Ariel Blanc.

Naproti němu byl obrovský plakát muže, v levém dolním rohu bylo slovo TOP 1. Ten muž měl na sobě bílou košili, černé společenské kalhoty a měl velmi zahálčivý a vznešený postoj. Seděl na dřevěné židli gotického stylu, pravou rukou si shrnoval své zlaté vlasy nahoru a oči měl zúžené v nepatrném úsměvu.

Tento muž byl dokonalý a bezchybný ve všech ohledech, ať už fyzicky, vzhledem nebo povahou. Kvůli jeho řezané tváři a hlubokým melancholickým očím by kvůli němu zešílela každá žena a i někteří muži.

Zhou YunSheng dlouho stál před tím plakátem, upřímně obdivoval a analyzoval data toho muže. Povaha toho muže byla podobná jeho milenci, ale měřil jenom 187 cm, neprošel standardem výšky. Dokonce i když byl jeho milý ve starodávných dobách, pořád měřil víc než 190 cm.

Když Zhou YunSheng vyjasnil své podezření, podíval se na své AI 007, co problikávalo informacemi. Zatímco četl, slyšel, jak několik mužů a žen sklouzlo po zábradlí schodiště, smáli se a žertovali. Spatřili toho mladého muže, co stál před plakátem, a najednou ztichli. Jako obvykle se ušklíbali a zahlíželi na něj s nechutí a pohrdáním.

Toto tělo bylo ve velmi špatném postavení. Tato vila byla osazená kamerami a každého následovalo pár kameramanů. Zdálo se, že tu točili reality show.

Zhou YunSheng o tom hloubal a dočetl veškeré informace. Měl pocit, že tento svět mohl pravděpodobně brát jako prázdniny, protože přání původního majitele těla bylo vážně až příliš prosté.

Hlavní hrdinkou tohoto světa byla žena jménem Emily Taylor, byla to Číňanka, měřila 178 cm, měla andělskou tvář a ďábelské tělo a navíc velmi chytrou mysl. Ale jak se říká – všichni byli jablko nakousnuté od Boha, nikdo nebyl dokonalý.

Ačkoli Emily měla krásu, kterou by jí většina žen záviděla, měla tragické dětství. Když jí byly tři, přišla o svého otce a kvůli chudobě musela následovat svou matku a toulat se světem. Její život byl velmi nestabilní. A kvůli své výšce a vzhledu ji často šikanovali.

Nedokončila střední a začala pracovat v baru. Vídala všechny možné lidi a zakusila ty nejtemnější a nejnechutnější věci, a tak se u ní vyvinul velmi rozhodný charakter. Když jí bylo dvacet, její matka ji a jejího nevlastního otce zamknula v domě a dovolila, aby ji její nevlastní otec znásilnil. A to jen proto, aby si udržela svůj vratký sňatek.

Emily svého nevlastního otce zranila a utekla z domu, ale nevzala si s sebou žádné peníze. Když byla zoufalá, spatřila na kraji cesty reklamu na výběr Příští supermodelky. A tak se se svým posledním ždibcem naděje zapsala a vynikla.

Tohle byl supermodelingový svět, byl plný módní atmosféry. Zhou YunShengovi tu bylo velmi příjemně, neboť byl kdysi supermodelem a superhvězdou a tohle nebylo poprvé, kdy se stal příslušníkem jiné rasy, takže se tu necítil nijak mimo.

Toto tělo se jmenovalo Romeo Parker. Také ho vybrali, aby se přidal ke skupině patnácti soutěžících o bytí supermodelem. Pokud tato reality show byla začátkem Emilina skvostného života, pro Romea to byl začátek veškeré tragédie.

Romeo to vlastně v dětství neměl o nic lehčí než Emily. O rodiče přišel, když byl velmi mladý, a vychovávala ho jeho teta. Jeho teta byla velmi mrzutá žena, měla čtyři vlastní děti a průměrné finance. Kdyby rodiče nenechali Romeovi velké dědictví, neadoptovala by ho.

Když byl Romeo malý, vypadal velmi útle a byl nádhernější než průměrná dívka, takže ho často šikanovali. Když mu bylo čtrnáct, jednoho dne si najednou uvědomil, že neměl rád dívky. Ale konkrétně se zajímal o pohledné chlapce a byl celý žhavý se s nimi sblížit. Kvůli tomu se cítil velmi nervózně.

Celé tři zoufalé roky trpěl sebepochybnostmi a jak mu klesalo sebevědomí, byl víc a víc zachmuřenější. Aby to vykompenzoval, navenek se choval velmi arogantně a tvrdohlavě. Vztyčil kolem sebe obranu tak, že útočil na všechny lidi, co ho mohli zranit. Chtěl se schovat, zatímco chtěl také kráčet na výsluní. Získat si uznání světa.

Když na internetu viděl reklamu na konkurs do „Příští Supermodel”, učinil odvážné rozhodnutí – že se zúčastní a stane se supermodelem. Naštěstí v patnácti zakusil rychlý růst a i když mu ještě nebylo 18, už měřil 183 cm. Ačkoli měl něžné vzezření, rysy v tváři měl nesmírně delikátní a nádherné, obzvláště ty vodnaté modré oči. Bylo to, jako kdyby si v těch svých velkých očích nesl celý oceán. Vypadal naivně jako novorozené dítě.

Co se týkalo vzhledu, v žádném případě nebyl o nic horší než ostatní soupeřící. A měl čistý temperament, co nikdo jiný neměl. Jeho fotky a videa pořadatele překvapily a oni jej okamžitě přijali.

Tento program vymyslela nejslavnější televizní stanice v zemi A, ABC. Kvůli potencionální hodnotě programu ABC pozvala ten nejluxusnější produkční tým, aby 24 hodin denně bez přerušení natáčeli nejrealističtější stránku soupeřících. Dělali to proto, aby přilákali diváky a aby z tohoto programu udělali své eso v rukávu.

Tohle byla první série a bude druhá, třetí, čtvrtá... Všichni lidé, co měli sen stát se supermodelem a sílu v tom vytrvat, si na tomto jevišti mohli najít své postavení.

Nyní se už odvysílaly tři epizody. V první epizodě Emily vyhrála první místo. Ve druhé epizodě byla Emily znovu první. A vítěz třetí epizody Hayden Brown začal chodit s Emily – to byl ten muž na plakátě.

Všichni soutěžící byli mladí muži a ženy ve věku 16 až 25. Všichni měli pozoruhodné vzezření a vysoké postavy. Bylo nevyhnutelné, že dojde na romanci. Nejenom že Hayden vypadal mužně a pohledně, i rodinné zázemí měl velmi silné. Jeho otec byl světový top módní návrhář Valentine a jeho matka bývalá modelka Susan. Kvůli tomu od začátku upoutal pozornost všech.

Emily byla velmi chytrá intrikánka. Ze všech ženských soutěžících, co po něm prahly, se jí ho podařilo dostat do hrsti. Ti dva se navzájem utěšovali, pomáhali si a byli teď neporazitelní. Dostanou se do první trojky a nakonec se Hayden chopí iniciativy a předá titul supermodelky své přítelkyni.

A pak Emily započne svůj ohromující a oslňující život.

V záři hrdinky byl Romeo jen pokorný kanónenfutr. Byl příliš žhavý, aby hru vyhrál, takže se ke všem soutěžícím choval jako k nepřátelům. Kritizoval jejich vzhled, oděv, líčení a hygienu a obzvláště rád očerňoval Haydena a Emily. Všichni ho chtěli plesknout jako otravnou bzučící mouchu.

Měl velmi chabou popularitu a mezi všemi soutěžícími byl jen jeden nebo dva, co jej byli ochotní bránit. Většina z nich si myslela, že Romeo byl kříženec ježka a skunka. Nikdo se k němu nechtěl přiblížit.

Pouhých 10 minut před tím, než Zhou YunSheng dorazil, kritizoval Haydenovo vítězství a přitáhl na sebe nenávist soutěžících.

Aby se v této šou zajistila fér hra, nejenom že tu bylo skóre tří přísných porotčích, ale diváci mohli také hlasovat na sociálních médiích. Porota a skóre z výzev vytvářelo jen 40% hlasů, diváci měli 60%. Jinými slovy pokud nějakého soutěžícího nemělo publikum rádo, rozhodně to nemohl dotáhnout do konce.

Diváci nebyli tak profesionální jako porota, ale jejich dojmy byly velmi podstatné. Aby člověk získal jejich náklonnost, musel mít zaprvé – výjimečný vzhled, zadruhé – mít dokonalé představení a zatřetí – mít příjemnou osobnost. Romeo byl kvůli svému výjimečnému vzhledu zprvu velmi populární, ale jak epizody pokračovaly, jeho výkon byl průměrný a charakter měl velmi chabý. A kromě toho obzvláště rád napadal Haydena a Emily, takže naštval jejich obrovskou fanouškovskou základnu.

Jeho skóre se víc a víc snižovalo. V další epizodě ho Hayden přiměje, aby si oholil vlasy, a pak ho vyřadí.

Romeo byl velmi citlivé dítě. Když se vrátil do svého rodného města, čelil různému cynismu a pak se rychle zhroutil. Začal se přejídat a oddávat zlozvykům a ani ne ve 30 letech zemřel na zástavu srdce, v posteli kvůli morbidní obezitě. Sousedé podali hlášení policii a ta to přišla zkontrolovat. A nemohli uvěřit, že ta hromada hnijícího tuku byla kdysi tím nádherným mladým chlapcem, co se podobal víle.

Takže Romeovo přání bylo velmi prosté. Chtěl vyhrát turnaj a volně žít pod sluncem.

Zhou YunSheng si ta data pročetl, usmál se na plakát na zdi. Pak prošel kolem těch ušklíbajících se soutěžících a šel zpět do svého pokoje. Postavil se před velké zrcadlo a zvedl Romeovy jemné vlasy. Pečlivě se podíval na jeho tvář.

Tohle byla tvář, co pečlivě vytesala boží ruka. Ačkoli neměl mužné a pohledné vzezření mužného muže, nebyl o nic méně atraktivní. Měl ženskou jemnost. Jeho hedvábná pokožka byla bílá a jemná, zářila zdravou barvou. A jeho nejmocnější zbraní byly jeho velké, modré vodnaté oči. Když ty své oči použil na druhé, nebylo mnoho, co by jej dokázalo odmítnout bez ohledu na jeho žádost.

Dle Zhou YunShengova názoru nebyl Romeův vzhled o nic horší než Hayden a Emily. Ale Romeo nevěděl, jak ten svůj vzhled použít. Hayden podplatil moderátora, aby ho zahnal do pasti. Ale z větší části to bylo jen proto, aby se zbavil svého soka. Věděl, že módní kruh měl momentálně v oblibě mužný vzhled, ale kdyby se Romeo se svým vílím vzezřením dostal do šoubyznysu, bezpochyby by začal nový trend.

Aby si člověk získal pevné místo v módním kruhu, nestačilo jenom nádherné vzezření. Také musel mít jedinečný temperament, aby byl po prvním pohledu nezapomenutelný. Haydenovo vzezření bylo bezvadné, i temperament měl velmi výjimečný, ale nedalo se jej popsat slovem jedinečný. Pohlední muži jako on byli v modelingovém světě běžným zbožím.

Ale Romeo byl jiný. Romeo vypadal jako víla ztracená v moderních dobách, čistá a neposkvrněná. I kdyby stál v davu milionů lidí, stejně by ho poznali. Protože bylo jeho vzezření až příliš jiskřivé, ten rozdíl v jeho vzezření a v tom, když otevřel pusu a vypustil ta pohrdavá slova, přilákala zášť mnoha diváků. Romeo nebyl hlupák. Jakmile by měl šanci se nad sebou zamyslet a napravit svůj přístup, rozhodně by měl sílu získat veškeré ceny. Jeho čisté vzezření a naivní temperament by si snadno získal odpuštění i člověka, co měl na světě to nejchladnější srdce.

Hayden ten jeho potenciál viděl od začátku, a tak to nastražil tak, aby ho vykopli v prvních epizodách. Ale teď tu byl Zhou YunSheng, budoucnost bude velmi odlišná.
----------------------------------------

~ Uvidíme, jestli to opravdu budou prázdniny nebo ne... ~


1 komentář:

  1. Tak jsem zvědaví na další svět. Doufám, že to nebude tak rozvláčné jako předchozí dobrodružství.

    OdpovědětVymazat