pondělí 8. srpna 2022

LMW - kapitola 395


Kapitola 395 – Vůbec to není drahé


Qiao WuShuang byl jedním z mladých a oblíbených vůdčích osob z gildy Zvířecí transfigurace. Povídalo se, že byl druhý nejlepší po té osobě ve vedení ZhongTianu v gildě Zvířecí transfigurace. Ačkoli nebyl jediný, jeho jméno bylo známé široko daleko. A obzvláště na Jižním kontinentu.

Gilda Zvířecí transfigurace na Jižním kontinentu byla pobočkou ZhongTianu. Qiao WuShuang byl aktivní hlavně na Jižním kontinentu, a tak tu byl proslulejší. Také to byla supersíla z žebříčku TongTian. Umístil se o něco níže něž Xiaong Xiao, ale také byl mladší než on.

Když se objevil, přesunula se k němu pozornost všech.

Povídalo se, že Qiao WuShuang se přátelil s lidmi z aliance Cang. Ale nikdo na to nikdy neměl důkaz, protože téměř nikdo neviděl, že by kdy Qiao WuShuang kráčel spolu s lidmi z aliance Cang. Ale podle toho, jak teď mluvil o Xiaong Xiaovi, si mohli být jistí, že ty zkazky byly pravdivé.

Po lidech z města YuXian a z Magické gildy se tu objevili i lidé z aliance Cang a z gildy Zvířecí transfigurace. Brzy pravděpodobně dorazí i lidé z jiných gild.

„Má můj přítel Qiao v úmyslu to koupit, když se ptá na cenu?”

Xiong Xiao a Qiao WuShuang měli vážně celkem dobrý vztah. Ačkoli nebyli přátelé, co by vůči sobě měli srdce na dlani, Xiong Xiao často jednal s Qiao WuShuangem. Tento uhlazený člověk byl ve skutečnosti velmi upřímný. Když ho spatřil, ten jeho přísný a vážný výraz trochu roztál, ačkoli stále vypadal celkem vážně.

Ale Qiao WuShuang si toho všiml. Potřásl hlavou a s úsměvem řekl: „Nemám v úmyslu kupovat. Takový nefritový disk si nemůžu dovolit. A navíc proč bych utrácel duchovní drahokamy za informaci, co už vím? Tento mladý pán WuShuang není hlupák. Kdybych si to vážně koupil, lidé by pravděpodobně říkali, že mě do hlavy kopl osel.”

„Můj přítel Qiao žertuje. Kdo by si přece jenom troufl urazit mladého pána WuShuanga?” Xiong Xiao se začal smát. Měl rád lidi, co mluvili otevřeně jako WuShuang; to na něm obdivoval ze všeho nejvíc.

Qiao WuShuang se také trochu zasmál, než řekl: „Seniore Xiongu, není třeba se mi tady dále věnovat. Tvoje záležitosti jsou důležitější.”

Xiong Xiao neodpověděl, ale bylo jasné, že jeho názor na WuShuanga se ještě o něco zlepšil.

You XiaoMo, co to všechno sledoval z davu, mu takovou osobu bezděky záviděl. Sám žil bezstarostně; o tom také život vlastně byl. Lidé, co akorát intrikařili proti ostatním, to dělali proto, že v životě neměli nic lepšího na práci.

V porovnání s lidmi jako Cheng DongQing a Hu YinNing bylo pro Xiong Xiaa a Qiao WuShuanga mnohem snazší, aby si je lidé oblíbili.

A nezáviděl jim jenom You XiaoMo. Ostatní mysleli na to samé.

„Pojďme rovnou k věci. Věřím, že všichni ví, jak cenné jsou tyto nefritové disky. Cena tentokrát není nejvyšší, co kdy aliance Cang vyhlásila, ale není ani nízká. Nefritový disk stojí 100 tisíc duchovních drahokamů,” prohlásil Xiong Xiao.

Po těchto slovech ta suma sto tisíc mnoho lidí omráčila.

Ačkoli byl Jižní kontinent mnohem bohatší než BeiDong, bylo tu jen velmi málo těch, co byli skutečně bohatí. Sto tisíc duchovních drahokamů bylo pro většinu lidí celkem jmění, takže kdo by to utratil za informaci?

A tak jen co Xiong Xiao domluvil, dostalo se mu akorát ticha.

Zdálo se, že to Xiong Xiao čekal a nepřekvapilo ho to.

K této ceně došel poté, co to prodiskutoval s ostatními. Když uvážili informace na nefritovém disku, vážně to nebylo drahé. Ale jenom ti, co se rozhodli utratit své jmění, by zjistili, jestli to za to stálo nebo ne.

Jak to ticho padlo, najednou se zezadu davu ozval smích. V tom tichu to bylo obzvláště náhlé a člověk, co se takto smál, nebyl vůbec zdvořilý. Jeho smích byl výsměšný.

You XiaoMo měl pocit, že mu ten hlas přišel známý. Už ho předtím někde slyšel, ale nedokázal si vzpomenout kde. A tak natočil hlavu směrem ke zdroji toho smíchu jako všichni ostatní.

Blížil se k nim tak nějak známý muž se skupinou lidí nahloučených kolem něj jako hvězdy kolem měsíce.

Lidé, co mu stáli v cestě, mu bez pobízení uhýbali.

Tento muž nebyl nikdo jiný než Cheng DongQing, co byl včera v hostinci. You XiaoMo byl tehdy opilý, takže si na ostatní nijak zvlášť nepamatoval.

Cheng DongQing přišel k Xiong Xiaovi a Qiao WuShuangovi, mírně se usmíval. „Zdá se, že aliance je stejná jako vždy. Nedokáže uniknout své lásce k bohatství. Nedokážu uvěřit, že není pod vaší důstojnost prodávat informaci, co zjistil někdo jiný. Každopádně jste si vlastně troufli prodat jeden malý nefritový disk za 100 tisíc duchovních drahokamů. Vážně úplně šílíte po duchovních drahokamech. A teď to nedokážete ani prodat, jak trapné.”

Xiong Xiao se po něm chladně podíval. „Hleď si kruci svého!”

Cheng DongQingův úsměv okamžitě povadl.

„Pfft...”

Někdo v davu se bezděky zasmál.

Ten úsměšek byl v tom tichu obzvláště hlasitý.

Cheng DongQing zrovna utrpěl takovou urážku, a tak mu tvář okamžitě potemněla. Svůj hněv si nemohl vybít na Xiong Xiaovi, a tak se rozhodl si to vylít na tom člověku, co se zasmál. Okamžitě střelil chladným pohledem po směru toho smíchu, ale jelikož mu ve výhledu bránil ten dav lidí, nevěděl, kdo se to zasmál. Když na to pomyslel, ještě víc ho to dopálilo.

Lidé za Cheng DongQingem věděli, že se začínal hněvat. Jeden z jeho mužů okamžitě vytasil zbraň, namířil jí na dav a zařval: „Kdo se to zrovna zasmál? Hned se ukaž!”

Dav se bál, že by se dostal do přestřelky, a tak spěšně ustoupil a odhalil tak You XiaoMoa a Ling Xiaa. Kvůli tomu prázdnému místu kolem to vypadalo, jako kdyby se jich ostatní stranili.

Ten muž je spatřil a usoudil, že to oni se zasmáli. Užuž chtěl znovu zařvat, když si najednou všiml té povědomé pohledné tváře. Ten pohledný muž jej sledoval s rádoby úsměvem. Na mysl mu vytanula ta scéna z baru a ten muž se bezděky zachvěl.

Do paměti měl stále vryté, jak dopadl Hu YinNing poté, co s tímto chlapem bojoval. Ten muž věděl, že se s Ling Xiaoem nemohl rovnat. A zdálo se, že se mu slova zasekla v hrdle, takže nepromluvil. Letmo a nejistě se podíval na Cheng DongQinga.

„To jsi ty!” Cheng DongQing je spatřil a okamžitě věděl, co se stalo.

Jenom tito dva by si troufli se jim vysmát. Ostatní by se toho kvůli jeho totožnosti neodvážili.

„Co jsou zač?”

Když Xiong Xiao spatřil, že je Cheng DongQing zná, v očích mu problýskl zmatek. Zdálo se, že mezi nimi byla špatná krev. Tedy pokud se mohl spoléhat na ten jeho tón a to, jak skřípal zuby.

V té chvíli k němu přistoupil člověk v zeleném oděvu a šeptem mu vysvětlil, co se stalo a jak se v hostinci bojovalo. Jelikož měla aliance Cang takovou informační síť, o tomto incidentu už věděli včera.

Qiao WuShuang stál blízko nich, a tak to také slyšel. A okamžitě se po těch dvou překvapeně podíval. Nebyli tu ani dva dny a už si dělali nepřátele z Magické gildy a města YuXian. Ti dva byli celkem nadaní, že?

Když You XiaoMo viděl, že na ně přišli, s úsměvem zamával. „Zdravím, znovu se setkáváme.”

Cheng DongQing se teď tvářil ještě ošklivěji. Vypadal, jako kdyby mu ten úsměv chtěl rozpárat. Ale se strachem se díval na toho muže vedle You XiaoMoa. Jednoho dne je zničí.

A jak si to pomyslel, ti dva přikročili k Xiong Xiaovi.

„Zdravím seniore, rád bych si ten nefritový disk koupil,” řekl You XiaoMo s úsměvem, když se zastavil před Xiong Xiaoem.

Ve skutečnosti na sebe nechtěl strhnout takovou pozornost, ale nikdo nereagoval a celé to přerušil Cheng DongQing. Pořád měli něco na práci, a tak se rozhodl jednat jako první.

Xiong Xiao si nemyslel, že jako první si ten nefritový disk přijde koupit takový mladý muž. A kromě toho se jim Cheng DongQing zrovna vysmíval, že se jim nedostávalo zákazníků. A když teď tento mladík vystoupil z davu, Cheng DongQing si na něm s největší pravděpodobností vybije svůj hněv. Nemyslel si, že to ti dva neuvážili. A pokud ano a stejně to udělali, byl to vskutku odvážný počin.

Xiong Xiao k nim bezděky pocítil nepatrné sympatie. Bez váhání vytáhl nefritový disk a hodil mu ho. „Tady máš.”

You XiaoMo chytil nefritový disk a pak mu vyplatil 100 tisíc duchovních drahokamů. Letmo se podíval po Cheng DongQingovi, co v tváři zezelenal, a najednou se smíchem řekl: „100 tisíc duchovních drahokamů za tento malý nefritový disk? Jejda, to vůbec není drahé.”

Jak to ostatní zaslechli, orosili se potem.

Pro bohatého člověka nebylo 100 tisíc žádná vysoká cena, ale spíš rozumná.

Copak nestálo za to, že získal informaci, o které nikdo nevěděl? A přitom utratil jenom 100 tisíc duchovních drahokamů.

Ale pro lidi, co nikdy nenašetřili víc než pár desítek tisíc nebylo 100 tisíc jen obrovská suma. I kdyby prodali všechno, co měli, pravděpodobně by si to nemohli dovolit. A tak tu to drama akorát sledovali.

Cheng DongQing téměř vykašlal krev.

Zrovna Xiong Xiaovi řekl, že neměl zákazníky, protože byl ten nefritový disk příliš drahý. Ale teď ho tento člověk doslova profackoval, když přede všemi řekl něco takového. A tohle ani nebylo poprvé. Vážně si myslel, že si Cheng DongQing netroufne jednat?

„Dej si pozor, spratku!”

Jen co ze sebe vypustil tohle mrazivé varování, otočil se na patě a odešel i se svými nohsledy.

Mít neshody s někým z Magické gildy nebyla žádná maličkost. Magická gilda byla jednou z největších sil na světě TongTian a byli rozesetí všude po světě. A kromě toho mnoho kultivátorů se snažilo si předcházet mágy vysokého řádu z Magické gildy, aby je mohli požádat o pomoc. Takže udělat si z nich nepřátele znamenalo udělat si nepřátele z většiny.

Dav se bezděky soucitně podíval po You XiaoMovi. Vážně měl kuráž.

Ale ten pohledný muž vedle něj se ani nesnažil ho nějak zastavit. Odkud se všichni ti zbrkle kurážní lidé brali?
--------------------------------------------

~ Tentokrát to ta naše dvojka bere pěkně od podlahy a uráží, koho potká. ~




2 komentáře:

  1. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. No jestli někdy někam přijdou a budou s každým vycházet, tak omdlím. Ale zdá se mi, že Xiong Xiao a Qiao WuShuang by mohli být alespoň něco jako 'dobří známí, které nechceme zabít - alespoň ne hned' .
    Jinak čtu tvé překlady přes mobil a přestaly mi jít vkládat komentáře. Tak jsem dneska na čtení vzala noťas, abych se tu mohla trochu 'realizovat'. Moc děkuji za tvé překlady. Vše poctivě čtu, i když nevkládám komentáře ;). Moc si vážím tvé práce. A určitě nejsem jediná.

    OdpovědětVymazat