pondělí 15. srpna 2022

LMW - kapitola 396


Kapitola 396 – Kovopolykací zvíře


„Vy dva, počkejte, prosím.”

Jen co si You XiaoMo koupil nefritový disk, užuž chtěl s Ling Xiaoem odejít, když na ně najednou zavolal Xiong Xiao, co byl za nimi a sledoval je. Oba dva se zastavili.

Xiong Xiao k nim přišel, gestem je pozdravil a řekl: „Jsem Xiong Xiao, bylo určeno, že jsme se tu setkali. Jak vám mám říkat?”

Lidé, co chtěli užuž odejít, se všichni na místě zastavili a udiveně se otočili na Xiong Xiaa, jen co to zaslechli. Xiong Xiao se tvářil zdvořile. Xiong Xiao byl na žebříčku TongTian na 21. místě. Aby on začal nezávazným rozhovorem, vážně jim dopřával na důstojnosti!

Aliance Cang byla bohatá a mocná, bylo spoustu lidí, co se s nimi chtěli stýkat. A dokonce i klan Rumělkové krve a gilda Zvířecí transfigurace by se chtěla s aliancí Cang spřátelit.

Ale jenom velmi pár dokázali upoutat jejich pozornost. Nebylo to tak, že by aliance Cang byla pyšná a neochotná se přátelit. Spíš to byla banda podivínů, které nezajímalo zázemí druhých. Pokud se jim někdo nelíbil, nezajímalo je to, ať měli jakoukoli podporu.

Například Cheng DongQing. Xiong Xiao ho neměl rád, a tak ho bez výčitek pokáral a nedopřál mu důstojnosti. Ačkoli byla pravda, že ho Cheng DongQing vyprovokoval, i kdyby to neudělal, Xiong Xiao by se k němu nechoval o nic lépe.

You XiaoMoa to také překvapilo a bez rozmyslu pokračoval: „Já jsem You Xiao... Ah!”

Než mohl domluvit, někdo mu přiložil ruku na jeho lechtivé místečko na pase, takže ho to nepatrně vyděsilo.

„You XiaoAh?”

Zrovna v té chvíli k nim přišel Qiao WuShuang a jen co to jméno zaslechl, zatvářil se podivně. Bylo to poprvé, co slyšel tak divné jméno. A v kombinaci s tím člověkem to působilo podivně. Když viděl, že se ti dva na něj podívali, řekl: „Zapomněl jsem se představit, já jsem Qiao WuShuang.”

You XiaoMo se trochu opotil. „Zdravím.”

„Není to You XiaoAh, ale You XiaoHa,” vysvětlil mlčenlivý Ling Xiao.

You XiaoMo s černým svědomím souhlasil: „Ano, ano, ano, není to Ah, ale Ha.”

„Ať už je to Ah nebo Ha, je to jenom jméno,” řekl Xiong Xiao vesele a otočil se na Ling Xiaa. „Jak mám říkat tobě?”

Ling Xiao ve vší vážnosti odpověděl: „Ling Mo.”

You XiaoMo: „...”

Xiong Xiao si neuvědomil, že mezi těmi dvěma se vznášela podivná atmosféra. S radostí je gestem pozdravil a řekl: „Ach, aha, kolego Ling Mo, jelikož jsem se s vámi dvěma dneska setkal, znamená to, že dnešek nepřišel na zmar.”

You XiaoMo se konečně vzpamatoval a řekl: „Jsme rádi, že jsme se s tebou setkali.”

Xiong Xiao se trochu zklidnil a znovu zvážněl. Vážným tónem řekl: „Kolego You XiaoHa, dneska jsi urazil Cheng DongQinga, od teď by sis měl dávat víc pozor. Při té jeho úzkoprsosti se ti rozhodně pomstí, jen co bude mít šanci. Pokud se na to místo rozhodnete vydat, dávejte si na něj a na Hu Yina pozor.”

Když You XiaoMo zaslechl to jméno You XiaoHa, bylo mu trochu trapně. Domyslel si, že to místo bylo místo, kde se skrýval ten poklad. Nepatrně ho to dojalo a odpověděl: „Seniore Xiongu, děkuji za varování, budeme si dávat pozor.”

Po chvilce povídání You XiaoMo a Ling Xiao odešli.

Qiao WuShuang se na ně zamyšleně díval a pak řekl: „Příteli Xiongu, tohle je poprvé, kdy jsem tě viděl zajímat se o dva cizí lidi.”

„Vlastně sám nevím proč, jen mi přijdou příjemní. Obzvláště toho You XiaoHaa jsem si oblíbil.” Xiong Xiao potřásl hlavou a sobě navzdory se zasmál.

Qiao WuShuang věděl, že tento pocit se špatně vysvětloval, a už na něj netlačil. „Příteli Xiongu, všiml sis toho Ling Moa?”

Xiong Xiao se okamžitě přestal usmívat a zamumlal: „Jistěže jsem si ho všiml, ale nedokázal jsem vycítit jeho řád. Pokud nepoužil žádnou techniku, kterou by si skryl svou přítomnost, pak by jeho moc měla být vyšší než moje. Mám za to, že žádnou techniku nepoužil, protože si troufli vyzvat město YuXian a Magickou gildu. Kdyby byl jen v Božském řádu, nestačilo by to.”

Qiao WuShuang řekl: „Doufejme, že nijak brzy nenarazí na žádného silného kultivátora z těch dvou sil. Ale slyšel jsem, že sem míří mladý pán z klanu Rumělkové krve, je to pravda?”

Xiong Xiao věděl, že se z něj snažil vymámit pravdu, ale nevěnoval tomu pozornost. „Příteli Qiao, jelikož už znáš odpověď, proč je třeba se mě ptát?”

Naopak You XiaoMo a Ling Xiao nijak nespěchali zpět do hostince.

Chvíli se toulali městem June a koupili si spoustu suvenýrů. Teprve pak se vrátili.

Jakmile byli u sebe v pokoji, You XiaoMo vytáhl nefritový disk. Byl černý a oplýval křišťálovou září. Neměl žádná omezení, takže bylo snadné přečíst si informace uvnitř.

Nijak nespěchal, aby ty informace vymazal, a nejprve předal nefritový disk Ling Xiaovi.

Ling Xiao byl jako obvykle rychlejší než on.

You XiaoMo udiveně řekl: „Je neuvěřitelné, že pod pohořím June je tak obrovský přirozený podzemní palác. A že by vyživil Kovopolykací zvíře.”

Ačkoli You XiaoMo nijak zvlášť nečetl, stejně slyšel o Kovopolykacím zvířeti.

Bylo to démonické zvíře, co dokázalo útočit i bránit. A obzvláště v obraně bylo neuvěřitelně silné. Ale záleželo to na tom, co pozřel. Čím byl kov vzácnější a silnější, tím měl lepší obranu. Také mu to zvyšovalo řád, takže to v podstatě bylo démonické zvíře, co se spoléhalo na požírání vzácných kovů.

Co se týkalo útoku, to mělo také co dělat s konzumací kovů.

Kovopolykací zvíře mělo živel kovu, a tak na něj neměla vliv žádná fyzická újma. Místo toho mohl ovládat kovové živly v člověku. Zabít bez prolití krve, to byla skutečná moc tohoto démonického zvířete.

I když to nebylo Císařské zvíře, jeho útok a obrana byly silnější než u většiny zvířat, a proto jej lidé nazývali falešným Císařským zvířetem.

„Podle toho, jak to vypadá, tu jsou všichni kvůli Kovopolykacímu zvířeti.” You XiaoMo pomyslel na moc toho démonického zvířete a bezděky ho to také trochu svádělo. Ale věděl, že nemohl tlačit na pilu. V nefritovém disku se nezmiňovalo o jeho mocenském řádu. Nechtěl se zaplést do nejistého boje.

Ling Xiao řekl: „O Kovopolykacím zvířeti vlastně existuje legenda.”

„Legenda?”

„V té legendě se praví, že Kovopolykací zvíře je zvláštní zvíře požehnané bohem. Pokud ho člověk polapí, bude nad veškerými živými věcmi. Je to symbol moci, bohatství a postavení.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, zazářily mu oči. „Není to úžasné? Kdyby měl tedy každý Kovopolykací zvíře, nebyli by všichni na vrcholu?”

Ling Xiao se na něj opovržlivě podíval. „Co si myslíš, že je Kovopolykací zvíře zač? Démonické zvíře nízkého řádu, které vidíš všude?”

You XiaoMo se suše zasmál, jenom žertoval. „Takže podle tebe je počet Kovopolykacích zvířat stejně nízký jako u Čtyř velkých císařských zvířat?”

Ling Xiao řekl: „Čtyři velká císařská zvířata jsou vzácná, ale Kovopolykací zvíře je ještě vzácnější. Jedinečné. Rozmnoží se jen jednou za trilión let, jak myslíš, že je vzácné?”

You XiaoMo nasucho polkl.

Jednou za trilión let? To už by bylo až příliš pozdě.

„Ale chovat Kovopolykací zvíře není tak snadné, takže mě na tom něco trápí,” řekl Ling Xiao najednou zahloubaně.

You XiaoMo se zeptal: „Copak?”

Ling Xiao odpověděl: „Řeknu ti to, jakmile si to potvrdím. Pokud je to tak, jak čekám, tak si tentokrát budeme muset odkrojit kousek toho koláče.”

Stačilo to jenom zaslechnout a You XiaoMoa to podráždilo. „Můžeš mi to říct teď?”

Ling Xiao: „Ne!”

You XiaoMo se zeptal znovu: „Proč ne?”

Ling Xiao se na něj s úsměvem podíval a řekl: „Protože vím, že bys to teď vážně rád chtěl vědět.”

You XiaoMo: „...”

Kruci.

You XiaoMova zášť byla po tomto oklamání stejně hluboká jako černá díra. Copak nevěděl, že je velmi zvědavý? Naschvál mu to neříct, protože to chtěl vědět... kdyby to věděl, řekl by, že to nechce vědět. Ačkoli to znělo jako velmi hloupý nápad.

Dalších pár dní zůstali v hostinci. Pod hostincem byla taverna a tam vždycky někdo mluvil o výhodách a nevýhodách města June. A tak se toho hodně dozvěděli, i když nešli ven.

Den předtím do města June dorazil klan Rumělkové krve a gilda Zvířecí transfigurace. Povídalo se, že obě skupiny vyslali kultivátora Božského řádu, jasně měli na mysli Kovopolykací zvíře.

You XiaoMo si původně myslel, že Hu Yin a Cheng DongQing zajdou do hostince, aby se jim pomstili, ale od té doby k ničemu nedošlo. Skoro si myslel, že změnili názor.

Ale Ling Xiao mu řekl, že to bylo kvůli tomu, že se blížil den, kdy vyrazí do hor. Ani jeden kultivátor Božského řádu nechtěl odvrátit svou pozornost, a tak je nešli vyhledat okamžitě.

„Kdy vyrazíme?” Po pár dalších dnech si You XiaoMo nedokázal pomoct a takhle se zeptal. Zdálo se, že klan Rumělkové krve už vyrazil, zatímco oni ještě nic neudělali.

Myslel si, že to Ling Xiao bude vědět, ale místo toho řekl akorát tohle: „Jak to mám vědět? Copak se v tom nefritovém disku nepsalo, že vstupy jsou nahodilé? Pokud chceš jít dovnitř, musíš najít vstup.” Řekl to velmi netečným způsobem.

You XiaoMo se k němu vrhl a výhrůžně gestikuloval. Škrtil ho a přitom ječel: „Jak to, že to nevíš, copak nemáš být velmi silný?”

Ling Xiao ho nechal, aby ho škrtil, ale jednou rukou mu sklouzl k zadnici a se škodolibou radostí řekl: „Realita ti říká, že tvůj muž není neporazitelný. Také jsou věci, které nedokáže. Ale nemyslel jsem si, že o mě moje manželka smýšlí tak dobře. Jako tvůj manžel se cítím velmi poctěn, a tak se tento tvůj manžel rozhodl. Pojďme vykonat duální kultivaci!”

You XiaoMo ho chtěl ukousat k smrti, tenhle sexuální mizera.

A přesně to také udělal. Bez váhání se Ling Xiaovi zakousl do krku.
--------------------------------------------

~ To snad není možné, že LX něco neví... ale na světě vyššího řádu se nám to možná bude stávat častěji!  ~



3 komentáře:

  1. Vida, umí si dělat i přátelé.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za překlad.
    No moc se mi nechce věřit, že by LX něco nevěděl. A koukám, že je do kultivace jako ďas - hlavně do té duální :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další kapitolu ♥

    OdpovědětVymazat