sobota 27. srpna 2022

FOD - kapitola 77


Kapitola 77


V ložnici se Zhou YunShengem byli další dva muži. Byli to Haydenovi parťáci. Aby vyšplhali na ten vysoký strom jménem Hayden, byli velmi nadšení potlačit jeho nepřátele.

Viděli, jak se Romeo díval do zrcadla, a začali si cynicky povídat. Mysleli si, že se s nimi chlapec začne dohadovat jako obvykle a že to oni pak ukážou kameře a sníží tak dojem poroty a hlasy diváků. Ale nečekali, že jim nevěnoval ani letmý pohled. Jen si přímo rozhrnul přikrývku a šel spát.

Pár minut se mu vysmívali. Ale viděli, že nereagoval, a znuděně odešli. Kameraman, co měl na starost sledovat ty tři v pokoji, nejdříve udělal záběr na vybouleninu na posteli a pak ty dva následoval dolů. Drama dole mělo mnohem větší vysílací hodnotu.

Zhou YunSheng rozevřel přikrývku a klikl na AI, aby se podíval na Romeovo nynější skóre na sociálních sítích. Situace byla horší, než čekal. Uživatelé internetu si mysleli, že dítě s tak čistým a jemným vzezřením musí mít i dobré srdce. Takže v něj měli vysoká očekávání.

Po odvysílání první epizody produkční skupina shromáždila statistiku a Romeo se dostal do vedení v počtu fanoušků. Jeho vzezření bylo velmi smrtící a velkým pokušením, ať už pro muže nebo ženy, dospělé nebo nezletilé. Ten jeho nevinný vzhled je dokázal snadno ovlivnit.

A když zjistili, že jeho vnitřní a vnější vzezření bylo nepřímo úměrné, způsobilo to hypertenzi nálad. Očekávání byla až příliš vysoká, nebylo to dobré.

Někteří netizeni říkali, že Romeo byl jako jablko, co navenek zářilo, ale uvnitř bylo naprosto shnilé. Stačilo si jednou kousnout a člověka to navždy zhnusilo. Ostatní říkali, že Romeo akorát znevažoval a osočoval druhé, ale sám neměl žádný talent, a tak ho v příští epizodě rozhodně vyřadí. Někteří lidé, co smýšleli radikálněji, se přímo dožadovali, aby se zapomnělo na hlasování a rovnou ho vykopli.

Kromě hlasů od diváků mohli soutěžící povýšit na základě ohodnocení tří porotců a skóre z výzev.

Dnešní výzva testovala rychlost oblékání a osobní vkus. Soutěžící byli v metru a žádalo se po nich, aby využili tři minuty mezi příjezdy vlaků, aby si vybrali kompletní a vhodný oděv a úspěšně stihli naskočit na vlak na další zastávku. A pak museli použít mobily, co jim přidělili, a udělat si úžasné selfíčko.

Romea vyřadili na první zastávce. Ne proto, že by se oblékal pomalu, ale protože měl příliš nízkou popularitu. Když se vlak blížil, někdo ho zezadu strčil, on zakopl a musel sledovat, jak vlak odjížděl. Okamžitě požádal produkčního, aby mu pomohl najít viníka, ale odmítli ho. Během takového chaotického zmatku bylo normální, že se lidé strkali a tlačili, takže produkční měl pocit, že nebylo třeba tu situaci nafukovat.

Výzva skončila a Romeo se umístil úplně na posledním místě se šesti body. Proto nedokázal ovládnout svou náturu a kritizoval Haydenovy fotky. Původní Romeo neměl moc hroší kůži a vždycky jednal impulzivně. Absolutně ignoroval následky.

Pokud chtěl Zhou YunSheng pokračovat v tomto programu, musel udělat tři věci: zaprvé, pořídit uchvacující fotografie, aby ohromil publikum. Zadruhé, spláchnout tu Romeovu páchnoucí pověst na sociálních médiích. Zatřetí, zachovat si svoje kudrnaté, jemné platinově blond vlasy. V další epizodě Romea vyřadili, protože si oholil hlavu. Zničil si tak svůj vzhled a kvůli tomu jej opustili i jeho poslední fanoušci.

Tyto tři úkoly nebyly pro Zhou YunShenga složité, a tak pohodlně usnul.




Druhého rána všichni vstali na snídani. Někdo našel na televizi v obývacím pokoji dopis adresovaný soutěžícím od moderátorky Ariel, v kterém se psalo – Jaký byl ten nejfantasknější sen, který vám také v dětství přišel skutečný?

Tohle byla nápověda k tématu dnešního fotografování. Odhadnout téma a připravit se na něj bylo pro soutěžící velmi výhodné. Někteří lidé hádali, že to byla Alenka v Říši divů, magické téma. Spekulovalo se, že půjde o téma perníkové chaloupky. Někteří lidé hádali, že to bylo téma „až vyrostu”, kde se budou převlékat za snovou profesi z dětství.

Emily si tu kartičku vzala a dlouho se na ni dívala. Pak se usmála a řekla: „Když jsem byla malá, mým nejběžnějším snem bylo létat jako Peter Pan. Nechat se unášet větrem přes hory a moře, jít do země, kde nikdy nevyrostu. Přišlo mi to tak skutečné.”

Ta žena se hodila na pozici hlavní hrdinky, jen kvůli té řeči ji kameraman zabral zblízka, soustředil se na její zářivé oči. Ale většina soutěžících si její slova bohužel nevzala k srdci. Až na Zhou YunShenga.

Nastoupili do luxusního autobusu a ten je zavezl do opuštěné průmyslové budovy.

Průvodcem dnešního fotografování byl jeden z porotců, slečna Jeffrey. Ačkoli mu všichni říkali slečna, byl to opravdový muž. Bylo mu 35 let, kůži i tělo měl velmi dobře udržované, obočí měl upravené a dlouhé a oči měl obtáhnuté linkami a světle šedými stíny. Měl na sobě dlouhou ženskou větrovku a vypadal pohledně i kouzelně. Byl jedním z nejlepších instruktorů modelingu a stylingu v módním průmyslu. A také se veřejně přihlásil k tomu, že je gay a transvestita.

Slečna Jeffrey byl kdysi Romeovým nejobdivovanějším idolem, kterému záviděl ze všech nejvíc. Žil se svou sexuální orientací a zvláštními koníčky naprosto bez hanby, tak směle, upřímně a silně.

Slečna Jeffrey byla cílem Romeova úsilí, ale před smrtí na to nedosáhl.

„Dnešním tématem je létání. Uhádl to někdo?” Soutěžící se shromáždili a slečna Jeffrey na ně mrkl. Za ním byl vysoký kovový rám, co se původně používal na upevnění obrovské ropné nádrže, ale nyní byla nádrž pryč, takže tam zůstala jenom díra. Když se člověk postavil vedle toho kovového rámu a podíval se dolů, spatřil závratnou desetimetrovou propast.

Modelové si měli přivázat pár bezpečnostních lan, pověsit se nad propast a zapózovat, jako kdyby měli supermoc létat. Toto téma bylo velmi nevšední. Pokud člověk dokázal překonat svůj strach a manipulovat vlastním tělem, dokáže pořídit skvělou fotku.

Emily se sebevědomě usmála, ale Hayden vedle ní zbledl. Měl paralyzující strach z výšek.

„No, nefňukejte. Bez ohledu na to, co po vás klient bude chtít, musíte to bezpodmínečně dokončit. To nejzákladnější profesionální etika modelingu. Až půjdete nahoru, neoddávejte se strachu a nesoustřeďte se na styling a zkrášlování sama sebe, abyste vynikli. Nezapomeňte, že nejste předmětem fotografie. Vaší prací je jenom zvýraznit produkt a zajistit propagaci. Toto je moje nejdůležitější rada.”

Jeffrey vytáhl nejnovější model mobilu MOT a zatřásl jím. Pak pozval marketingového manažera MOT, aby vysvětlil rysy a funkce mobilu. Předpoklad toho všeho bylo, aby jim pomohli najít inspiraci, ale ve skutečnosti to byla jen reklama. MOT jako sponzor zaplatil miliony, aby byl v programu. Museli z toho vytřískat co nejvíc.

Soutěžící byli tentokrát s produktem velmi spokojení, dokonce i Zhou YunShengovi se rozzářily oči. Vždycky se zajímal o elektroniku. I když tato éra nebyla tak pokročilá jako jeho, každá éra měla svou vlastní jedinečnou technologii, co stála za studování a reference.

Slečna Jeffrey byl s výkonem všech velmi spokojený, obzvláště pak s Romeovým výkonem. Oči měl jasné jako dítě v cukrárně. Kdyby jen dokázal být pořád tak roztomilý. Ale bohužel kdykoli otevřel pusu, byl nesnesitelný. Jeffrey mávl a řekl: „No, vy děcka máte v plánu být do budoucna modelové, takže toho teď využijte a vžijte se do toho.”

Zhou YunSheng si vybral čistě bílou upnutou košili a kalhoty a čistě černou hedvábnou kravatu, pak následovaly ponožky s potiskem zebry a černobílé šité boty. Jeho vysoká a štíhlá postava v tomto oděvu bude počátečním bodem toho, aby setřásl tu svou pověst. Teď byl mladým pánem, vzpurným mladým pánem. Lidé ho nenáviděli, ale nemohli si pomoct a byli jím posedlí.

Pokožku měl velmi pěknou, bez jakýchkoli viditelných pórů nebo pupínků. Maskérka mu chvíli nanášela líčení na tvář, ale měla pocit, že to bylo nadbytečné, a tak to odličovačem smyli. Nechali mu akorát světlou tužku na oči, co zdůraznila jeho velké a vlhké modré oči.

Ten mladý muž stál u okna, obklopený slunečním svitem, a působil průhledně. Jeho tenké platinové vlasy se ve vánku zvedaly a šimraly ho na víčkách, takže ho to svědilo. Ale byl lenivý a nechtěl vyndat ruce z kapes, a tak semkl své růžové rty a foukl si na oči. Vypadal hravě a roztomile.

Jeffrey potají pozoroval stav soutěžících a spatřil tuto úžasně živou scénu. Pokud ten mladý muž dokáže tak uvolněný stav udržet i během focení, rozhodně dokáže vyhrát první místo. Byla taková škoda, že neznal svou největší výhodu, a přesto vždycky nešetřil úsilím a zničil si ji.

Jeffrey s lítostí potřásl hlavou a pak se otočil na nádherného Haydena s bledou tváří.

Hayden navenek vždycky udržoval vzezření drsného chlápka, takže i když byl k smrti vyděšený, snažil se chovat nonšalantně. Když se ho Jeffrey pořád dokola ptal, ujistil ho, že to nebyl žádný problém.

Všichni soutěžící byli oblečení, a tak Jeffrey už neměl čas se o něj starat. Tleskl a zeptal se: „Dobře, kdo půjde první?”

Všichni ustoupili dozadu kromě Emily.

„Chceš to zkusit?” potvrdil si Jeffrey.

„Čím déle budu čekat, tím hlouběji se mi strach zakousne do nitra. Je lepší si to odbýt, když mám kuráž.”

„Drahoušku, nejenom že máš statečné srdce, ale také chytrou mysl.” Jeffrey řekl štábu, aby Emily připoutali na bezpečností lano, a pak jí dal rudý mobil. Když jí zvedli, utrousil k jejímu kameramanovi: „Emily je jedna z mých nejlepších soutěžících, povahu má stejně dobrou jako vzhled. Na cestě modelky by mohla dojít daleko.”

Jak Jeffrey čekal, Emilino focení šlo dobře. Když člověk visel na lanu ve vzduchu, bylo těžké udržet rovnováhu. Člověk mohl omylem skončit hlavou dolů nebo pozbýt kontrolu nad rukama a nohama. Aby člověk v takové situaci pózoval a ještě k tomu pózoval nádherně a stylově, bylo značně obtížné.

Ale Emily nebyla jen žena s pěkným vzhledem. Její tělo vypadalo štíhle, ale měla úžasnou sílu. Spoléhala se na přesnou kontrolu svalů, aby si ustálila těžiště, a udělala spoustu vynikajících póz.

„Drahoušku, jsi skvělá! Správně, to je ono, nehýbat se! Takhle vyfotíme tu nejlepší fotku epizody!” Jeffrey chválil Emilin výkon. Sponzorové také řekli, že Emilino vzezření se shodovalo s jejich produktem, takže se ostatní soutěžící cítili ohrožení a žárlili. A také to na Haydena kladlo větší nátlak.

Když Emily skončila s focením, zvedla se jedna ženská soutěžící, aby potlačila tu její zář. Ale ten úkol byl mnohem těžší, než si představovala. Akorát tam jen visela hlavou dolů a ječela, slzy a hlen jí zničily líčení a ještě horší bylo, že jí mobil spadl na dno jámy. Ačkoli sponzor poskytl jenom maketu, takže na tom nijak netratili, stejně byli nešťastní, když viděli, jak se jejich zboží roztříštilo.

Jeffrey ji musel stáhnout dolů a říct maskérce, aby jí rychle obnovila líčení. Pak chvíli mluvil se sponzory.

Poslední záběr byl příšerný, ale její šance na 30 snímků vypršela a Jeffrey kvůli ní nemohl porušit pravidla. Poté předstoupilo několik dalších soutěžících, jak mužů, tak žen, ale nikdo nedosáhl úrovně, kterou nastavila Emily. Samozřejmě došlo na pár dobrých fotek, ale po Emilině úžasném výkonu ty snímky získaly od Jeffreyho jen hodnocení „tak tak”.

„Dobrá, další.” Když Jeffrey zkontroloval snímky posledního soutěžícího, otočil se.

Zhou YunSheng si shrnul dozadu kudrlinu platinových vlasů a pomalu předstoupil.
----------------------------------------

~ Takže plán máme nastavený a v příští kapitole jim ZYS vytře zrak. (Už máte tip na Věčného milence?) ~


3 komentáře: