pondělí 25. května 2020

LMW - kapitola 179


Kapitola 179 – Bitva


Ledový jed v těle vodních démonů vypadal velmi urputně, jako kdyby se s ním nikdo nedokázal vypořádat. Ale bez ohledu na to, jak byl vodní démon úžasný, stejně se pár věcí bál. Jako třeba ohně.

Normální oheň by přirozeně nebyl nic co platné, ale to samé neplatilo o božském ohni. Zdálo se, že plameny božského řádu měly tak vysokou teplotu, že by roztavily nebo vypařily cokoli. Včetně ledového jedu vodních démonů.

Před mnoha lety první vodní démon zemřel kvůli plamenům božského řádu.

A tak byli vodní démoni vůči ohni nesmírně citliví, zvláště pak k božským plamenům. Ty stačily na to, aby vyhladily celý klan vodních démonů. A proto by se vodní démon neodvážil přiblížit. Dokonce ani vodní démon 9. řádu se nedokázal přiblížit.

Vodní démon vycítil, že pokud by se mu tyto plameny ovinuly kolem těla, zemřel by.

Vodní démon konečně zakusil strach, veškeré pomyšlení na vzdor se z něj vypařilo. Tentokrát chtěl vážně prchnout, ale už je chtěl jednou oklamat. Ling Xiao mu to nenechá znovu projít. Nebyl nijak shovívavý, a přesto mu dal šanci. Ale vodní démon si jí bohužel nevážil.

Fialové plameny velmi rychle pohltily tělo vodního démona. Z jedinečných plamenů božského řádu sálalo rozžhavené vedro a pomalu peklo ječícího vodního démona. Zanedlouho poté z vodního démona zůstala jenom koule popela a nic víc.

Přesně takhle zmizelo nejmocnější půldémonické zvíře Mělkých břehů. Zbývající vodní démony už nic nesvazovalo. Jakmile byl vůdce mrtvý, rozprášili se jako písek.

Po smrti vodního démona Ling Xiao přišel k tomu obrovskému kusu ledového jedu. Jedním máchnutím švihl rukou dolů a ten kus ledového jedu se okamžitě a přímo uprostřed rozštípl na dvě poloviny.

You XiaoMo ho oněměle sledoval. Tenhle chlápek se toho ledového jedu prostě nebál, předtím si s tím vodním démonem akorát hrál. Jeho bídná povaha se evidentně nemohla nikdy změnit. Ale pozornost velmi rychle obrátil k tomu rozštíplému ledovému jedu.

Z té trhliny na povrchu ledového jedu sálaly vlny magického modrého světla. Na dně zářilo modré světlo, takže voda teď byla tmavě modrá. Bylo to magické a nádherné.

Tento nával modrého světla vycházel z koule modré tekutiny pod ledovým jedem. You XiaoMo velmi rychle pocítil koncentrovanou vlnu nejvyšší duchovní energie. Jak se nadechl, měl pocit, že měl celé tělo lehčí a plné energie.

„Tohle je duchovní drahokam?” You XiaoMo natáhl krk, aby se podíval na ledově modrou tekutinu zakrytou ledovým jedem. Když se podíval pořádně, zjistil, že pod touto ledově modrou tekutinou byly matně vidět třpytící se paprsky krystalu.

Ling Xiao se prostě zbavil ledového jedu kolem a konečně odhalil skutečnou podobu duchovního drahokamu.

Duchovní drahokam byl ztělesněním všech krystalů. Jeho hodnota se protivila nebesům.

Nezáleželo na tom, jestli byl člověk kultivátor nebo mág. Pokud v ruce při kultivaci drželi malý kousek duchovního drahokamu, výsledky byly dvakrát tak lepší při poloviční námaze. A zvlášť to platilo pokud byl člověk Královského řádu a výše. Než aby pomalu vdechovali duchovní energii nebe a země, s duchovním drahokamem to bylo mnohem účinnější, neboť duchovní drahokam velikosti pěstičky malého dítěte v sobě měl neuvěřitelné množství duchovní moci.

Tento duchovní drahokam v hloubi Mělkých břehů byl velikosti fotbalového míče. Vypadal malý, ale to množství moci se už nepovažovalo za malé. Už tak se považovalo za štěstí, aby propast stará deset tisíc let měla duchovní drahokam.

Ling Xiao z té ledově modré tekutiny vylovil celistvý duchovní drahokam.

Při pečlivém prozkoumání se ukázalo, že ta tekutina byla mléčně bílá. To akorát, že ten duchovní drahokam se jevil modře, takže kvůli světlu se ta tekutina proměnila na ledově modrou.

You XiaoMo se nemohl dočkat, až si z Ling Xiaovy ruky vezme ten duchovní drahokam.

Vodní démon se sice s pomocí tohoto duchovního drahokamu úspěšně prolomil do 9. řádu, ale jelikož moc z duchovního drahokamu nevstřebával přímo, drahokam nepřišel o moc ze své moci. Jinak by ten vodní démon neměl jen kultivaci 9. řádu.

Když ti dva získali duchovní drahokam, odešli z Mělkých břehů.

Kvůli smrti jejich vůdce se zbývající vodní démoni neodvažovali je zastavit, takže takhle velmi snadně sebrali vzácný poklad na dně Mělkých břehů.

Když vyšli z vody, Mělké břehy znovu nabyly své jasné a klidné vzezření. You XiaoMo sklonil hlavu, aby se podíval. Po té skupině vodních démonů nebylo ani stopy, neboť si pravděpodobně uvědomili, jak mocný Ling Xiao byl. Takže se neodvažovali znovu objevit.

Když You XiaoMo nezahlédl ani stín vodních démonů, nemohl si pomoct a vydechl si úlevou. Jinak pokaždé kdyby nějakého vodního démona spatřil, nevyhnutelně by pomyslel na jejich dřívější já. Cesta kultivace byla nesrovnatelně krutá.

„Rrrr!” V té chvíli se země a nebe najednou zachvěly.

Za pár sekund se ozval další naštvaný řev. Následoval ho další, stejně náhlý. Ten řev byl promísený s mírnými duchovními útoky. Z hloubi hustého lesa, co obklopoval Mělké břehy, vycházela vlna za vlnou.

Než si mohl You XiaoMo urovnat nervy, z toho hlubokého lesa se ozval další naštvaný řev. Až na to, že tentokrát pocházel od jiného démonického zvířete.

Z Ling Xiaových očí vystřelily paprsky škodolibé radosti, když v naprosté blaženosti řekl: „Vlastně tu bojují dvě démonická zvířata 9. řádu. Vypadá to, že máme celkem štěstí.”

Jak Ling Xiao řekl, vážně tam bojovala dvě démonická zvířata 9. řádu. Než se dostali na místo, ta dvě démonická zvířata bojovala už tak moc, že tekly řeky krve. Byla to jejich krev a krev malých a slabých zvířat, co do toho zatáhli. Ta scéna byla příliš hrozivá, aby se na ní dalo podívat. Pokud by to takhle šlo dál, pravděpodobně by zničili celý les.

„Hm? Božský tygr se šesti křídly a Zvíře mrtvé duše. To jsou démonická zvířata vysokého řádu,” řekl Ling Xiao celkem zamyšleně.

Když You XiaoMo zaslechl ta jména, vůbec mu nepřišla známá. Teprve když o tom chvíli přemýšlel, si vzpomněl, že ty dva druhy byla démonická zvířata z dávných dob s celkem vysokou silou a potenciálem. Zdálo se, že démonická zvířata z dávných dob už z kontinentu LongXiang zmizela. Nebylo jasné, jestli vyhynula nebo jestli prostě odešla. A proto bylo nečekané, že se objevila v Rajské říši.

Také nebylo jasné, proč ta dvě démonická zvířata spolu začala bojovat. Navíc se zdálo, že byli odhodlaní bojovat až do samého konce.

Ale podle situace na bojišti to vypadalo, že Božská tygřice byla v nevýhodě. Obzvláště na břiše utržila velmi těžká zranění. Zdálo se, že jí krev tekla neustále. To místo, na kterém tygřice stála, vypadalo, že se brzy promění na tůňku krve.

To Zvíře mrtvé duše před ní nemělo tak vážná zranění. Své zelené oči upíral na Božského tygra se šesti křídly, vypadal nesmírně hamižně.

Božský tygr na něj naštvaně zařval. Pohled měla pevný a neústupný, jako kdyby se nehodlala vzdát za žádných okolností. Zdálo se, že něco chránila.

You XiaoMo velmi rychle zahlédl, co ta Božská tygřice chránila. Bylo to novorozené mládě. Ani oči se mu ještě neotevřely a vypadalo to, že Zvíře mrtvé duše mělo spadeno na toto mládě Božského tygra. Nebylo divu, že byla tygřice tak rozzuřená. Kdyby se někdo zaměřil na jeho dítě, taky by mu to nenechal jen tak projít.

Ale Božská tygřice se se Zvířetem mrtvé duše jasně nemohla srovnávat. Ačkoli byli oba v 9. řádu, nebyli na stejné úrovni. Božská tygřice byla v 9. řádu tří hvězd, zatímco Zvíře mrtvé duše bylo v 9. řádu pěti hvězd. Byl to rozdíl téměř dvou hvězd.

„Ta Božská tygřice už se moc dlouho neudrží,” řekl Ling Xiao najednou.

Po jeho slovech Zvíře mrtvé duše vyslalo další utajený útok. Zvíře mrtvé duše bylo velmi prohnané. I když byl silnější, stejně by se nepustil do spravedlivého a čestného boje. To byl také důvod, proč neutržil vážnější zranění.

Ačkoli měla Božská tygřice pevného ducha, byla bezmocná. Po tom úspěšném tajném útoku se zhroutila na zem. Ačkoli už jí došla energie, v očích měla stále pohled nesmírné neochoty.

Na Zvířeti mrtvé duše byla na pohled vidět hamižnost a teď pomalu kráčelo k mláděti Božské tygřice. Pak otevřelo svou širokou zkrvavenou tlamu. Zrovna když chtěl to mládě tygra zhltnout, nad hlavou se mu najednou ozval žertovný hlas.

„To jsou Božští tygři tak lahodní?” Zvíře mrtvé duše to omráčilo. Tato osoba se bez varování dokázala objevit v jeho blízkosti. Navíc ho vůbec nezaznamenal. K tomu mohl být jediný důvod. Tato osoba musela být silnější. Bylo to démonické zvíře vysokého řádu?

Zvíře mrtvé duše nezajímalo, jestli to byla pravda, zvedlo nohy a utíkalo. Nebylo to tak, že by byl zbabělec k ničemu. Druhá strana byla silnější a také zrovna bojoval s Božským tygrem. Kdyby musel dál bojovat, byl by to on, kdo by zemřel.

„Utíkáš?” Ling Xiao si zlehka odfrkl, natáhl ruku a sevřel ji. Vypadalo to, jako kdyby se neviditelná ruka rychle chopila Zvířete mrtvé duše a přitáhla ho zpět.

Když Zvíře mrtvé duše padlo na zem, okamžitě zaujalo obrannou pózu a ostražitě se dívalo po Ling Xiaovi. „Kdo jsi?”

Zvíře mrtvé duše překvapeně zíralo na Ling Xiaa, zatímco v duchu propočítávalo. Tuto osobu na Hoře démonických zvířat ještě neviděl. Mohlo by to být tak, že nebyl démonické zvíře z Hory? A i kdyby nebyl, bylo nemožné, aby o něm neslyšel někdo tak úžasný jako on.

Ling Xiao si promnul bradu, chvíli přemýšlel, než řekl: „Kdo jsem, není důležité. Důležité je, že ti dám jednu šanci si zachránit život. Za chvilku by na horu měla jít skupina lidí. Až přijdou, jdi najít Fu ZiLina ze sekty TianXin. Je to mág. Až se s ním provážeš, nechám tě na pokoji. Co ty na to?”

Jelikož se Fu ZiLin brzy prolomí na 4. řád, jeho duševní síla by měla stačit na navázání pouta, pokud bude toto Zvíře mrtvé duše ochotno spolupracovat.

Původně chtěl, aby se s tímto démonickým zvířetem provázal You XiaoMo. Ale bylo až příliš nemilosrdné, příliš prolhané. Ling Xiao měl pocit, že se k You XiaoMovi nehodilo, a tak ho přinutil se provázat s Fu ZiLinem. Takhle se mohli vyhnout nebezpečí, že na ně někdo přijde.

„Chceš, abych se dobrovolně provázal s mágem?” řeklo ohromené Zvíře mrtvé duše.

Ling Xiao přimhouřil oči. „Copak? Nejsi ochotný?” Když promluvil, tělo Zvířete mrtvé duše jako obrovská hora drtil nezměrný tlak pocházející z pokrevní linie.

Výraz Zvířete mrtvé duše se náhle změnil a v hrůze řeklo: „...Císařské démonické zvíře?”

Konečně pochopil, proč mu tento muž od samého začátku přišel tak moc nebezpečný. Byl císařské démonické zvíře a ještě k tomu takové, co žilo velmi dlouho. Sílu měl pravděpodobně vyšší než pán Rajské říše. Někdo takto silný nemohl být uvězněný v Rajské říši.

Zvíře mrtvé duše vědělo, že je možné, že to bylo císařské démonické zvíře, a tak se vzdal veškeré naděje na nějaký vzdor. Někdo takto silný by ho dokázal velmi snadno vystopovat, takže i kdyby tu podmínku nechtěl přijmout, bylo to to jediné, co mohl udělat.

„To stačí. Jak ses rozhodl?” Ling Xiao mu nedal čas přemýšlet.

Zvíře mrtvé duše s hořkým úsměvem řeklo: „Dobře!”

Nečekal, že jeden moment hamižnosti povede k takovému pádu. Kdyby o tomhle výsledku věděl dřív, za žádných okolností by nepřišel na území Božského tygra.

You XiaoMo se zbožně díval na Ling Xiaa, zvláště když slyšel, že sám od sebe tomu démonickému zvířeti řekl, aby vyhledalo jeho druhého seniora. Dokonce vymyslel tak dobrou metodu. Tenhle chlápek byl až příliš bezostyšný!

Teprve když Zvíře mrtvé duše odešlo, šli zkontrolovat toho Božského tygra 9. řádu. Božská tygřice už byla bohužel mrtvá.

Než odešli, Ling Xiao z tygřice vytáhl jádro. A pak do své dimenze vložil mládě Božského tygra, co ještě ani neotevřelo oči. Jádra démonických zvířat byla velmi cenná, zvláště pro ty ze stejného klanu. Pokud ho tygří mládě vstřebá, velmi rychle přeskočí své nevyspělé období a dostane se rovnou do dospělosti.

Když všechno tohle dokončili, konečně vyrazili ke svému konečnému cíli.

Zanedlouho poté se před nimi objevil rozlehlý, tyčící se palác plný majestátné okázalosti.

Ten palác stál izolovaně na vrcholu Hory démonických zvířat. Nebylo jasné, z čeho byl postavený, ale z celého paláce čas od času sálaly vlny pronikavě chladných stříbrných paprsků. I když už tu jeho majitel dávno nebyl, pořád byla cítit impozantní existence paláce.

Ale nejpodivnější na tom bylo, že brána do paláce byla doširoka rozevřená a venku stáli jenom dvě stráže.

Ti strážní evidentně nebyli skuteční strážní. Byli vyrobení ze stříbrně zbarveného materiálu. Vypadali jako loutky. Byli sedm metrů vysocí a v rukou měli železné kopí. Stáli tam u palácové brány v postoji, co naháněl strach.

You XiaoMo stál před jedním ze strážců a v duchu si srdceryvně povzdechl. Kdyby nebylo toho, že ten strážný měl naprosto stříbrnou tvář, myslel by si, že to je skutečný člověk. Navzdory jeho výjimečné výšce.

Zrovna v té chvíli se ve strnulých očích strážného objevil záblesk rudého světla.

Než mohl You XiaoMo reagovat, železné kopí, co měl strážný v ruce, zamířilo přímo na místo, kde zrovna stál. You XiaoMovi spadla brada. Zíral na strážného, co otočil svým obrovským tělem, a neměl slov. V uších se mu ozval mechanický hlas:

„Vetřelče, zemři!”
--------------------------------------------

~ Takže už obstarali démonická zvířata pro všechny seniory, plus YXM už má půlku fotbalového týmu, taky duchovní drahokam, co je evidentně velká vzácnost, sektám TIanXin a QingCheng vyfoukl magickou bylinu Císařská krev a teď jdou jako první rabovat palác... Myslím, že na to šli velmi zevrubně. ~

7 komentářů:

  1. ahoj, promin ze pisu sem ale nedari se my na tebe najit kontakt, chtela sem si precist kapitulo 36 u Velmistr demonske kultivace ale nezobrazuje se my. muzes na to prosim mrknout? Maky 6492@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušela jsem dostat se z 35. kapitola na následující, tedy 36. I z hlavní stránky novely a neměla jsem problém se zobrazením. Zkus znovu (případně zkontrolovat i svoje připojení apod.)

      Vymazat
    2. tak uz my to uz jde, netum kde byl problem, dekuju

      Vymazat
  2. Uch neměli být 3 ta provazana zvířata nebo to blbě počítám. Jinak opet děkuji za překlad a těším se na další dílek. Je to boží a bude tygratko jupi amatér

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestlipak to nebude spojler... I když v tuto chvíli by to už mělo být naprosto jasné.



      PiQiu, Xiao Hei, SheQiu, 2 páchnoucí brouci. A jejich velký šéf ^_^

      Vymazat
  3. Ne ne já myslím ty jeho starší co se k němu chovali hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu si pomoct, ale YXM mi přijde jako vlezdoprdelka... Haaa! Hrozně mě to irituje, ani by mi to tak nevadilo, kdyby tam nebylo to, že svou zoo vcelku vzato šikanuje... Ale doufám v lepší zítřky, no...
    A to pomyšlení, že LX by se do té zoo taky měl řadit, je naopak vtipné. :p

    OdpovědětVymazat