čtvrtek 7. května 2020

LMW - kapitola 174


Kapitola 174 – Luo ShuHeho štěstí


Když You XiaoMo zaslechl slova Vznešená magická pilulka, už nepochyboval o tom, že to přicházel Luo ShuHe.

Když zaslechl tón jeho hlasu, zdálo se, že měli štěstí a provázali se s Nebeským ptákem šesti hromů. A ten, co se s ním provázal, by měl být Luo ShuHe. Kultivátoři se také mohli provázat s démonickými zvířaty, ale potřebovali pomoc mága.

„Blahopřeju, první seniore, blahopřeju! Teď už se akorát juniorka Yun musí provázat s tímto Devítikřídlým hadem a sekta QingCheng bude mít tři bojovníky Císařského řádu. Až na to přijde, mrzká sekta TianXin se nám už nebude rovnat. Mohli bychom je dokonce vyhladit.”

„Ach, tohle by se nemělo říkat tak předčasně. Je možné, že sekta TianXin má stejné štěstí jako my a že se najednou provázala se dvěma démonickými zvířaty 9. řádu.”

Luo ShuHe se uchechtl. Ačkoli bylo v jeho slovech znát mírné pokárání, každý slyšel, že mu to nevadilo a místo toho byl vzrušený. V duchu si prostě nemyslel, že by bylo možné, aby učedníci sekty TianXin měli stejné štěstí jako oni.

Ten junior, co mluvil, si odfrkl. „Co je na sektě TianXin tak skvělého? Takové štěstí nemá jen tak každý. Já to vidím tak, že budou mít štěstí, pokud se provážou s jedním démonickým zvířetem 8. řádu.”

„Seniore Yangu, první senior má pravdu. Je příliš brzy rozhodovat o výsledku. Ještě neuplynul jeden měsíc. Nikdo neví, jak to nakonec dopadne,” promluvil najednou vlídný hlas. Zdálo se, že to byla ta juniorka Yun.

„Já vím. Zdá se, že juniorka Yun se vždycky zastává prvního seniora,” škádlil senior Yang.

Zdálo se, že to juniorku Yun naštvalo. Bylo slyšet, jak dupala nohama, jako kdyby měla vztek z rozpaků. Řekla: „Já jenom souhlasím s náhledem prvního seniora. Nemluv nesmysly, seniore Yangu.”

Senior Yang se zasmál, zdánlivě jejím slovům nevěřil.

Možná to bylo tím, že se Luo ShuHe provázal s démonickým zvířetem 9. řádu, ale ta skupina lidí už nebyla tak nervózní, jako když prvně vstoupili do Rajské říše. Teď už měli náladu žertovat.

Po chvilce Luo ShuHe konečně otevřel pusu: „Neměli byste se zapomínat. Devítikřídlý had není jako Nebeský pták šesti hromů. Už na sebe mnoho let bere lidskou podobu. A jeho zranění také nejsou tak vážná jako u Nebeského ptáka. Jestli se s ním budeme moct provázat, ještě není jisté. Není jasné, jestli uvnitř nejsou další démonická zvířata. Všichni se mějte trochu víc na pozoru.”

„Mladý pán má pravdu. Situace v kaňonu není jasná. Co kdyby mé staré já šlo napřed a porozhlédlo se tam.”

„Takže tě budeme muset obtěžovat, starší Li,” řekl Luo ShuHe.

„Mladý pane, jsi příliš zdvořilý. Pokud se mé staré já do hodiny nevrátí, měl bys odtud všechny odvést a pak se při další příležitosti vrátit, mladý pane,” řekl starší Li.

Luo ShuHe se zamračil. Pokud by starší Li, co byl v řádu Hvězdy sedmi hvězd, uvnitř padl, znamenalo by to, že situace uvnitř nebyla tak růžová, jak si představovali. Pak řekl: „Chápu.”

Ling Xiaovým uším samozřejmě neuniklo ani slovíčko jejich konverzace.

Ling Xiao nečekal, že by jejich skupina o pouhých třech bojovnících řádu Hvězdy dokázala dojít až sem. Luo ShuHe měl navíc celkem velké štěstí. Natrefil na těžce zraněné démonické zvíře 9. řádu. Kdyby se mu vážně poštěstilo se provázat s dalším démonickým zvířetem 9. řádu, sekta QingCheng by sektu TianXin vážně naprosto potlačila.

Byla škoda, že jejich růžový plán byl určen k zániku.

You XiaoMo chtěl toho Nebeského ptáka šesti hromů chytit, aby se provázal s pátým nebo druhým seniorem. Ale Luo ShuHe ho bohužel o krok předběhl, a tak si nemohl pomoct a byl trochu zklamaný.

You XiaoMo spěšně promluvil: „Seniore Lingu, ten starší Li brzy vejde dovnitř. Neměli bychom se skrýt?”

„Není třeba. Dostal jsem dobrý nápad.” Koutky Ling Xiaových rtů se mírně vyklenuly, takže ukázal obzvláště vřelý úsměv, jako kdyby ho zrovna napadlo něco výtečného.

Za hodinu starší Li, co vešel do kaňonu, přišel zpět v pořádku, ale se zklamaným výrazem.

Když Luo ShuHe zahlédl jeho výraz, zamračil se, ale stejně se s nadějí zeptal: „Starší Li, jaká je situace? Je ten Devítikřídlý had vážně těžce zraněn?”

Starší Li si povzdechl. „Mladý pane, jsme o krok pozadu. Toho Devítikřídlého hada nám někdo vyfoukl. Zrovna jsem se šel podívat. Uvnitř nic nezůstalo.”

Luo ShuHe si nemohl pomoct a poklesl na duchu. Promluvil těžkým hlasem: „A ta magická bylina Císařova krev?”

Starší Li se suše usmál a potřásl hlavou. „Taky pryč.”

Ta velmi veselá atmosféra, co tu ještě před hodinou byla, v mžiku zmizela a nahradila ji velmi zasmušilá tíže. Všichni byli zticha. Kdyby zmizel jenom Devítikřídlý had, pravděpodobně by nebyli tak zklamaní. Ale magická bylina Císařova krev byla účelem této mise. Pokud zmizela, bude těžké najít další.

Po chvilce se Luo ShuHe zamračil a řekl: „Starší Li, kdo si myslíš, že tu bylinu Císařova krev vzal?”

Starší Li o tom chvíli přemýšlel. „Císařova krev je magická bylina 9. řádu. Pokud si člověk nedává pozor nebo pokud je jeho řád příliš nízký, je nemožné ji zcela vykopat a nepoškodit ji. Mé staré já vidělo, co zůstalo po vykopání byliny, takže si myslím, že ten člověk, co ji vykopal, musí být aspoň mág 5. řádu.”

„Mág 5. řádu. Takovou schopnost mají jen sekty TianXin a XingLuo,” promluvil Luo ShuHe vážně.

Co se týče druhořadých sil jako sekta XiaoYao a zbytek, ti by do Rajské říše neposlali mága 5. řádu. Ačkoli byla Rajská říše vzácná příležitost, bylo tu vysoké nebezpečí. Nedokázali by unést případnou ztrátu.

Ale pro sekty TianXin a XingLuo to bylo něco jiného.

Měli mágy 8. a dokonce i 9. řádu. Proč by se trápili kvůli mágovi 5. řádu? Měli hluboké zdroje a hluboké talenty. Akorát museli věnovat trochu víc pozornost výchově a to bylo celé.

„Sekta TianXin už ví, že ten recept na magickou pilulku vzal velmistr. Pokud se dostala do rukou jim, bylo by to velmi nepříjemné. Co se týče sekty XingLuo, pořád o tom receptu na magickou pilulku 9. řádu neví. Pokud budeme jednat zbrkle, akorát kvůli tomu budou mít větší podezření. A navíc prostě nevíme, kdo ji vykopal.” Druhý starší řádu Hvězdy sedmi hvězd, starší Mo, potřásl hlavou a povzdechl si.

„Tím nemůžeš myslet, abychom to prostě nechali tak?” řekl senior Yang neochotně.

Už dlouho tu bylinu Císařova krev hledali. Teprve po mnoha obtížích se jim podařilo prorazit Nefritovou duchovní jeskyní. Jasně to měli přímo před očima, a přesto byli o krok pozadu. Kvůli tomu se cítili obzvláště bezmocně a zuřivě.

„Ať uděláme cokoli, nejdřív odtud odejdeme a pak si o tom můžeme promluvit,” řekl starší Li.

Ačkoli všichni měli náladu na dně, věděli, že by se tu neměli zdržovat. Na kaňon LingHe už nedohlíželo démonické zvíře 9. řádu. Velmi rychle se sem dostaví ostatní démonická zvířata. Jen co se o tom doslechnou. Ačkoli měli dva bojovníky řádu Hvězdy sedmi hvězd, bylo lepší být opatrný.

Velmi rychle se vrátili do hnízda Nebeského ptáka. Jelikož byl těžce zraněný, Luo ShuHe ho nechal v jeho hnízdě.

Ačkoli velmi zuřil, že ti mrští lidští kultivátoři využili jeho zranění a jednali, nemohl s tím nic dělat. Ten lidský kultivátor jménem Luo ShuHe se chopil příležitosti a vytvořil si s ním životní pouto. Zabít ho by bylo to samé jako spáchat sebevraždu. A na to se netěšil. Zrovna teď bylo důležité se zotavit ze svých zranění. Pokud by se zpráva o tom, že byl zraněný, dostala ven, ostatní démonická zvířata by se chopila příležitosti, aby mu uzmula teritorium.

Co se týkalo magických bylin, byla škoda, že měl jenom jednu rostlinku magické byliny 8. řádu. Počet magických bylin 9. řádu, co rostl v Nefritové duchovní jeskyni, se dal spočítat na prstech jedné ruky. Jinak by nemusel jít ukrást magickou bylinu 9. řádu, co strážil Devítikřídlý had.

Jeskyně Nebeského ptáka šesti hromů byla celkem zvláštní. Nacházela se na okraji velmi strmého útesu. Na šikmé stěně útesu se nacházelo obrovské ústí. Ta horská jeskyně byla dost velká, aby se tam vešla jeho skutečná podoba.

Kvůli svému zranění neměl Nebeský pták jak udržet svou lidskou podobu. Mohl akorát zaujmout svou skutečnou podobu a odpočívat v jeskyni.

Když se Luo ShuHe vrátil, zachytil ve výrazu Nebeského ptáka záblesk velmi lidského hněvu. Věděl, že byl kvůli něčemu naštvaný. Pomyslel si, že od teď budou partneři, a tak řekl: „Nebeský ptáku, vím, že jsi velmi nespokojený. Ale teď jsme partneři a ty jsi mé životní démonické zvíře. Slibuju, že se k tobě nebudu chovat špatně.”

Nebeský pták protočil svýma obrovskýma očima a věnoval mu jeden pohled. Ačkoli uznal, že v jeho slovech byla pravda, stejně ho hned nepřijme. Nezáleželo na tom, jestli byl synem kdovíjakého velmistra sekty QingCheng nebo jak velký měl potenciál.

Luo ShuHe věděl, že mu musel dát trochu času, takže tu záležitost s provázaností znovu nenadnášel. Místo toho se nejistě zeptal: „Nebeský ptáku šesti hromů, chceme odtud odejít. Ty... dokážeš létat?”

Nebeský pták nejdřív nereagoval. Po chvilce se to obrovské tělo najednou víc a víc zmenšovalo, až se proměnilo na mini verzi Nebeského ptáka. Pokud se člověk nedíval pozorně, nebyl by schopen říct, co to bylo za démonické zvíře.

Ta prostorná horská jeskyně jim najednou přišla nesmírně široká.

Luo ShuHe pocítil neskrývanou radost. To, že se Nebeský pták ochotně zmenšil, znamenalo, že už dával znát, že ho přijal.

Když se tehdy s Nebeským ptákem provázal, trochu váhal. Vytvořit si pouto silou přece jenom snižovalo spřízněnost provázání. Evidentně měl nějakou tu naději.

Luo ShuHe sebral mini Nebeského ptáka šesti hromů a než odešel z útesu, opatrně si ho položil na rameno.

Když ostatní viděli Nebeského ptáka, konečně se jim nálada trochu zvedla. Ačkoli nedokázali najít tu bylinu Císařova krev, mít démonické zvíře 9. řádu umožňovalo sektě QingCheng, aby se o stupínek pozvedla a aby sektu TianXin zanechala pod svýma nohama.

A teď jejich mise pokračovala honbou za dalšími magickými bylinami a démonickými zvířaty. Prozatím ty sny o magické bylině 9. řádu odsunuli stranou.

Nebeský pták jim sice řekl, že uprostřed Nefritové duchovní jeskyně bylo opravdu víc magických bylin 9. řádu, ale démonická zvířata, co je strážila, byla ještě silnější. Některá byla dokonce na prahu průlomu do 10. řádu. Kdyby šli dál, akorát by šli na smrt.

Ačkoli to byla škoda, když se spolehli na Nebeského ptáka, opravdu se jim během následujících patnácti dní podařilo najít celkem pár dobrých magických bylin a démonických zvířat přijatelného řádu. Ačkoli se jejich řád nedal srovnávat s řádem Nebeského ptáka, ani 6. a 7. řád nebyl příliš nízký. Ačkoli některá démonická zvířata už získala duchovní osvícení, při boji s lidmi stejně prohráli.

Zanedlouho ta skupina, co začala s pěti lidmi, se pozvedla jako drak a přidalo se k nim sedm démonických zvířat středního řádu. A nejenom to, tato sestava se pravděpodobně dala považovat za nejsilnější sestavu v Rajské říši.
--------------------------------------------


~ Nesouhlasím. Nejsilnější sestava v Rajské říši je LX + YXM. Přičemž YXM a jeho smečka démonických zvířat je jen tak do počtu a na povzbuzování. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Taky si myslím, že nejsou nejsilnější, i když škoda toho ptaka. Neškodilo mít ve sbírce zvířat nějaké co léta. Tak snad brzy něco dostane pokud ten drak neleta. Děkuji opět za další kapitolu a těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  2. Práve som umrela 😂. Tvoje komentáre ma raz zabijú ❤️😂

    OdpovědětVymazat