pondělí 11. května 2020

LMW - kapitola 175


Kapitola 175 – Tvaroměna a nový člen týmu


Za patnáct dní už to bylo dvacet dní, co vstoupili do Rajské říše. Nakonec zbývala jenom jedna třetina vyhrazeného času.

V této době se už mnoho sil začalo shromažďovat. Všichni mířili jedním směrem. A tím směrem byl nejvyšší vrchol Rajské říše, velkolepý palác na vršku Hory démonického zvířete.

Říkalo se, že ten palác byl původně zapečetěný. Ale z nějakého důvodu tu byla šance, že se palác na jeden den v měsíci otevře. To načasování spadalo na poslední část jejich měsíčního omezení.

A kvůli tomu když Ling Xiao a You XiaoMo narazili na Lei Jua, ani v nejmenším se nebáli, že by promarnili otevření paláce, neboť i kdyby tam spěchali okamžitě, mohli by akorát čekat venku. Navíc ani nebylo jisté, jestli se dokážou dostat k paláci na Hoře démonického zvířete.

Tato hora se jmenovala právě takto, neboť na ní žilo nespočet mocných démonických zvířat.

A nejenom to, ta démonická zvířata byla všechna ze vzácných druhů velkolepých démonických zvířat. Nejnižší bylo v 6. řádu a povídalo se, že nejvyšší bylo v 10. řádu. Jakýkoli další postup byl omezený Horou démonického zvířete, a tak se síla démonických zvířat zastavila na 10. řádu.

Pokud by na ně při takovém množství démonických zvířat tak ohromné síly na ně opravdu narazili, neměli by dost lidí, co by mohli pošlapat, i kdyby se všechny sekty daly dohromady.

Ovšem štěstí bylo, že pokud ta mocná a velkolepá démonická zvířata nikdo nevyprovokoval nebo nevyplašil, obvykle byla zalezlá ve svých vlastních teritoriích. Neodvážila by se jít ven jen tak.

Jelikož cesta k Hoře démonických zvířat byla náročná a bylo na ní spoustu překážek, většina sekt a sil si naplánovala, že dorazí pět nebo šest dní předem.

Ačkoli měla sekta QingCheng spoustu učedníků, jejich síla nebyla jednotná. Nebylo možné, aby dovnitř vtrhli ve skupinkách po pěti, a tak se už domluvili, že než vstoupí, setkají se za dvacet dní s Luo ShuHem v jednom malém údolí.

Luo ShuHeho skupina pěti dorazila jako první. Nejprve celé to malé údolí zbavili všech démonických zvířat a pak tam čekali.

Ale jelikož dorazili o půl dne dříve, ani po čtyřech hodinách neviděli žádné známky, že by se jejich bratři blížili. Když všichni začínali být netrpěliví, starší Li navrhl, že půjde zkontrolovat situaci...



Na zatravněné planině, co se táhla, kam jen oko dohlédlo, v tichosti a se zkříženýma nohama seděla lidská postava.

Tato osoba byl You XiaoMo. Kolem něj byla tři démonická zvířata nejednotné velikosti.

Jedno vypadalo, jako že je hluboce zamyšlené. Jedno bylo bezvýrazné. Jedno vypadalo lhostejně, ale protáčelo svýma tmavě zelenýma očima, jako kdyby říkalo: „Proč vás musím následovat a dělat takové hlouposti?”

Zrovna v té chvíli to démonické zvíře, co se jevilo hluboce zamyšleně, najednou zavylo a vyskočilo jako první. Bílým ocasem vesele vrtěl nejvyšší rychlostí, zatímco se svýma zářivýma očima díval na You XiaoMoa.

Ta ostatní dvě zvířata tomu jeho vzrušení nevěnovala žádnou pozornost a dál lenivě ležela na zemi.

Ale oči upírali na tu osobu, kterou obkružovali, na You XiaoMoa. Duchovní energie, co You XiaoMoa obklopovala, najednou začala intenzivně vířit, jako kdyby už nedokázala dál v poklidu plynout. Obklopily ho mdlé bělavé pramínky a utvořily vír. A najednou to ty pramínky duchovní energie nasálo do prostoru mezi jeho obočím.

Ten nepatrný znak, co se objevil, když kultivoval v dimenzi, se mu znovu objevil mezi obočím. Protože tu tentokrát byla tři démonická zvířata a sledovala ho, jasně viděla, jak mu mezi obočím problýskl ten znak. Ale pořád byl nezřetelný.

Ale pokud by ten znak viděli, když se poprvé objevil, zjistili by, že ten znak mezi You XiaoMovým obočím byl tentokrát o něco větší. Navíc se pomalu roztahoval ze středu čela do stran. Když ten znak znovu zmizel, vlny duchovní energie ve vzduchu se konečně uklidnily.

You XiaoMo otevřel oči a zhluboka si vydechl úlevou. Konečně se prolomil třetím řádem a stal se mágem 4. řádu.

Nebesa věděla, že na tento okamžik čekal téměř půl měsíce. Kvůli tomu, že se zasekl na vrcholku 3. řádu, měl srdce ve stavu beztíže.

Ovšem nečekal, že bylo třeba dvakrát více duchovní energie než předtím, aby se dostal z 3. řádu do 4. řádu. Jasně nebylo tak snadné se prolomit do 4. řádu. Co se týkalo druhé úrovně Nebeského písma duše, už se mu podařilo prolomit. To byl také důvod, proč se pokusil prolomit i do 4. řádu.

Jelikož se zrovna prolomil, měl plnou duševní sílu.

You XiaoMo si zkontroloval, kolik duševní síly měl mág 4. řádu. Velikost síly byla mnohem větší než u mága 3. řádu. Věřil si, že pokud by narazil na magickou bylinu 9. řádu, nemusel by se napít duchovní vody, aby ji zcela vykopal.

Když PiQiu viděl, že jim pán nevěnoval žádnou pozornost, zavyl na něj.

Teprve pak You XiaoMo zareagoval. Zasmál se a pohladil PiQiua po hlavě. „Já vím. Nehluč.”

Jak to řekl, vstal a pak zmizel těm třem démonickým zvířatům z dohledu.

Ta tři démonická zvířata nezpanikařila, protože toto se už stalo mnohokrát. You XiaoMo vlastně nezmizel, jen vstoupil do své dimenze. Správně, to místo, kam šel, byla jeho vlastní dimenze. To místo, kde byl předtím, byla Ling Xiaova dimenze.

Z podstaty se dvě dimenze nemohly překrývat.

Ale You XiaoMova dimenze nebyla dimenze v pravém smyslu slova, nebyla vyrobená z prostorové trhliny. Jeho dimenze byla celkem zvláštní. Když by se to mělo vysvětlit slovy, dalo se říct, že to byla dimenze vytesaná z prostorové trhliny. Takže i když teď byl v Ling Xiaově dimenzi, stále mohl vstoupit do své vlastní.

Za půl hodiny se před nimi You XiaoMo znovu objevil.

Ale tentokrát měl v ruce tři rostlinky magické byliny. Ty tři rostlinky nebyly nic jiného než Tvaroměnná bylina.

Před půl měsícem ve své dimenzi zasadil Tvaroměnnou bylinu. Aby urychlil její zrání a uspíšil tvorbu semínek, zaléval ji duchovní vodou každé dvě hodiny. A nakonec se mu podařilo, aby dozrála. A nejenom to, semínka, co z ní vypadla, použil k vypěstování pár dalších rostlinek. A kromě toho byly všechny vysoké jakosti.

A proto ta Tvaroměnná bylina, co měl v rukách, nebyla plamenně rudá jako dřív. Místo toho byla tak tmavě rudá, jako kdyby se ta barva vytvářela mnoho let.

Když PiQiu a Xiao Hei viděli, že se You XiaoMo znovu objevil, vyskočili ze země. Na Tvaroměnnou bylinu v You XiaoMových rukách se upřel pár rudých a zlatých očí.

Xiao Hei už v srdci neměl žádný vzdor, protože mu PiQiu řekl, že jejich pán dokáže vypěstovat Tvaroměnnou bylinu, a ještě k tomu vysoké kvality. PiQiu v dimenzi vyrůstal, a tak byl v pořadí druhá nejznalejší osoba tajemství jeho pána.

Jakmile se Xiao Hei doslechl, že budou mít Tvaroměnnou bylinu a ještě k tomu vysoké kvality, velmi bezostyšně se jí nechal zlákat. Pokud měl Tvaroměnnou bylinu, pak od srdce ve svém těle až po duši by udělal všechno. Snad kromě předání vlastního života.

Ale nejenom že You XiaoMo držel Tvaroměnnou bylinu, také si přinesl svůj kotlík JinMing.

Jakmile Tvaroměnná bylina uzrála, démonická zvířata si okamžitě našla příhodnou chvilku a místo a sežrala ji. Protože kdyby se zdrželi, bylo velmi pravděpodobné, že by se o tom doslechlo nějaké jiné démonické zvíře a přišlo by ji ukrást.

A proto i když démonická zvířata věděla, že by se Tvaroměnná bylina neměla tak ledabyle pozřít, všechna byla až příliš natěšená, aby čekala.

Ale i když Tvaroměnná bylina byla bylina 7. řádu a nedala se srovnávat s magickými bylinami 8. řádu a výše, léčivá moc, co obsahovala, byla tak silná, že ji nezvládla ani démonická zvířata. A tak i když snědli Tvaroměnnou bylinu, mnoho démonických zvířat se stejně nedokázalo úspěšně proměnit.

Ale to mohlo mít souvislost i s kvalitou magické byliny.

Tvaroměnná bylina nízké a střední kvality se v porovnání s bylinou vysoké kvality považovala za značně podřadnou. A démonická zvířata navíc nechápala, jak tu bylinu správně použít. Všechno to vedlo k vysoké míře selhání proměny.

You XiaoMo chtěl PiQiuovi a Xiao Heiovi pomoct zpracovat Tvaroměnnou bylinu na magickou pilulku.

Když by tu Tvaroměnnou bylinu prostě zhltli, léčivá energie by se v těle vzpínala všemi směry. Ačkoli měla démonická zvířata celkem odolné tělo, možná by to neustáli. A navíc se mohlo stát, že by moc Tvaroměnné byliny vyklouzla ven.

A tak se Tvaroměnná bylina musela akorát zpracovat na magickou pilulku, něžně tu léčivou moc ovinout duševní silou. Tím se šance na úspěšnou proměnu zvýšila.

Zanedlouho se You XiaoMovi podařilo proměnit tři stonky Tvaroměnné byliny na tři magické pilulky. Vyrobit magickou pilulku z jediné rostlinky bylo mnohem snazší než mísit mnoho druhů magických bylin. Netrvalo mu to ani patnáct minut.

PiQiu a Xiao Hei zuby jemně stiskli Tvaroměnnou magickou pilulku, co jim You XiaoMo dal. Pak odběhli, aby si našli své vlastní místo, kde by se připravili na proměnu.

Když ti dva odešli, You XiaoMo si tu třetí Tvaroměnnou pilulku nechal u sebe a otočil se, aby se podíval na Devítikřídlého hada jednoty. Když už o něm byla řeč, probral se a zjistil, že byl provázaný s nenáviděníhodným člověkem. A ten nenáviděníhodný člověk byl ten mág před ním. A nejenom to, také zjistil, že jeho provázaný pán byl jenom mág 3. řádu. Nejdůležitější bylo, že ten titěrný mág 3. řádu s ním nevytvořil životní pouto. Byl kvůli tomu tak rozzuřený.

Důstojnost démonického zvířete vysokého řádu byla posvátná a nedotknutelná. Zvláště když přišlo na titěrné mágy.

Ale ještě před tím titěrným mágem neukázal svou moc, protože z té jedinečné pokrevní linie, co ho nesmírně tlačila k zemi, přicházela ještě silnější moc. A tak Devítikřídlý had přišel na to, proč se říkalo, že vždycky existuje někdo lepší.

Tento titěrný mág před ním měl tak vznešené císařské démonické zvíře. Nebylo divu, že s ním nevytvořil životní pouto, neboť byl jen démonické zvíře vysokého řádu.

Devítikřídlý had se svýma obrovskýma hadíma očima podíval na tělo toho titěrného mága.

Muselo se zmínit, že to pro něj bylo oslepující. Mágovi 3. řádu se povedlo provázat s císařským démonickým zvířetem, a ještě k tomu to bylo životní pouto. Co to kruci, takové štěstí bylo jen hanbou bohatých.

Když Devítikřídlý had viděl, že ten titěrný mág měl císařské démonické zvíře, už se tou záležitostí s poutem nezabýval. Že se tím nezabýval, samozřejmě neznamenalo, že se s ním ztotožnil.

Ale to jeho zranění mu vyléčil tento titěrný mág před ním, za pouhé dva dny jej vyléčil ze 70 až 80%. Potěšilo ho, že se tehdy tak mazaně rozhodl. Znovu se odhodlal, že se bude držet toho velkého stromu za tímto malým stromem. Jistý narcistický had si myslel něco takového.

Ale pokud byste chtěli zmínit nějakou politováníhodnou chybu, pak by to bylo...

„SheQiu, proč ses zase tak zmenšil? Skoro jsem na tebe šlápl.” You XiaoMo si dřepl a zvedl mini verzi Devítikřídlého hada.

Devítikřídlý had také známý jako SheQiu se po You XiaoMovi sklíčeně podíval svýma hlubokýma zelenýma očima. Kdokoli, kdo by získal jméno SheQiu, by se pravděpodobně cítil nešťastně. A navíc zvětšování a zmenšování byla vrozená schopnost většiny démonických zvířat.

Co se týkalo toho, proč se You XiaoMo rozhodl ho pojmenovat jako SheQiu, byla to vlastně jeho vina.

Když se probudil, neměl se schoulit do klubíčka a inspirovat ho tak. Takhle řečeno, jelikož měl ve jméně znak qiu, mohl být PiQiuovým kamarádem. Později by si také mohli vytvořit míčový (qiu) tým a tak. No a takhle došlo na SheQiu...

Vážně ho z toho bolelo srdce!

A navíc co byl ten vtip s Qiu týmem?

Devítikřídlý had jednoty, ach ne, SheQiu měl tvář celkem bezvýraznou, ale nitro měl celkem rozrušené. You XiaoMo o tom neměl ani ponětí. A o to méně tušil, že se proměnil na mini hada, protože nechtěl, aby ho You XiaoMo našel. Bylo to naschvál!

Tento nic netušící You XiaoMo si stále myslel, že když SheQiu došel průlomu, nějak mu to ovlivnilo tělo.

Zrovna když chtěl SheQiua prohlédnout, ze směru, kde Xiao Hei kultivoval, přišla vlna kolísavé energie. You XiaoMo měl pocit, že tato vlna energie byla celkem intenzivní. Když se otočil, aby se podíval, zjistil, že Xiao Heiova proměna způsobila neklid v energii nebe a země. Nebylo divu, že přemostění mezi 8. a 9. řádem bylo známé jako překážka zoufalství.

To víření energie, co ovlivňovalo nebe a zemi, trvalo celou čtvrt hodinu a stále neustávalo. Než mohlo vůbec pominout, něco začalo vířit i v PiQiuově směru. Byl to náznak blížícího se úspěchu v proměně.

Nějakou dobu se zdálo, že spolu ty dvě síly ovlivňující nebe a zemi zápasily. Byly to nezměrné síly.

Teprve po dvou hodinách ty vlny energie jedna po druhé pominuly.
--------------------------------------------

~ SheQiu = hadí koule ~

~ Po Ling Xiaovi ani vidu, ani slechu. Evidentně někde tropí neplechy, zatímco si YXMa schoval do vlastní dimenze, aby mu ho nikdo neukradl. ~

~ Příště se ukáže, na jakého "člověka" se změnili PiQiu a Xiao Hei. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Mňam mňam večer si to přečtu ještě jednou. Naprosto luxusní záležitost. Hmm. Že by fakt Ling xiao byl drakem... Hihi blbost ale co. Děkuji moc za tlumočení a kapitolu. Už teď se těším na ty dva z piqiu týmů. 🥰😘

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to. Tvoří si harem... Smích.

    OdpovědětVymazat